Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Varaa matkasi Istriaan, Kroatiaan | Matkavekka

    Istria

Kuvia ja videoita 

Katso kuvia ja videoita kohteesta Istria.

Lue lisää täältä >

Hotellit 

Katso Istrian alueen kaikki hotellit.

Lue lisää täältä >

Istrian rannikon lomakohteet

Varaa matka Istriaan | Matkavekka

Matkat kohteeseen Istria - Kroatia

Istria, sydämenmuotoinen niemimaa Adrianmeren pohjoisosassa, Italian Triesten eteläpuolella, tunnetaan myös nimellä "Uusi Toscana".  Lonely Planetin listalla vuonna 2016 toiseksi parhaaksi matkakohteeksi mainittu Istrian niemimaa kieltämättä vaikuttaa hieman italilalaiselta, mutta turisteja täällä on huomattavasti vähemmän ja hintataso sitä myötä pysyttelee edullisempana. Ruoan ja viinin suhteen Istria ei häviä naapurimaalleen lainkaan, ja samaa voi sanoa historiallisten ja kulttuurikohteiden tarjonnasta.

Istrian nimi on peräisin illyrialaiselta ajalta, jolloin sitä kutsuttiin nimellä Histri. Myös roomalaiset jättivät alueelle jälkensä, ja heidän jälkeensä muun muassa venetsialaiset, itävaltalaiset, italialaiset ja kroatialaiset ovat kaikki tehneet Istriasta sen alueen, joka se tänäpäivänä on.

Istria on Kroatian Eeden

Istrian sisämaassa avautuu luonnon oma aarrearkku. Luonto on täällä monin paikoin koskematonta ja vierailijat kohtaavat niin hopeaisia oliivilehtoja, vehreitä viinitarhoja, kumpuilevia maastonmuotoja kuin keskiaikaisia vuorikyliä suoraan Tolkienin kirjoista.

Suuria elämyksiä pienellä alueella

Istrian niemimaalla sijaitsevat Kroatian kiinnostavimmat rannikkokaupungit: Umag, Pula, Rovinj ja Poreč. Mahdollisuuksia retkiin ja ympäristön tutkiskeluun riittää lähes loputtomasti: esimerkiksi hylkysukellusta, patikointia, luonnonkauniita pyöräilyreittejä, jännittäviä luolia, kiehtovaa arkkitehtuuria, hyvinsäilyneitä kirkkoja, museoiden aarteita, viininmaistelua ja vinhoja veneretkiä. Tutustu myös opastettuihin retkiimme.

Istria - gourmetkohde

Kumpuileva Istrian sisämaa tunnetaan useista laadukkaista viineistään, oliiviöljystään, erinomaisesta kinkustaan sekä tietenkin tryffeleistään, joita löytyy Mirnan laakson tammimetsistä. Kaikki nämä mainiot antimet ovat edistäneet Istrian mainetta kasvavana gourmetkohteena. 

 

Koe viehkeä Istria

All inclusive Istrian rannikolla

Helppoa ja huoletonta lomailua koko perheelle.

Katso All inclusive -hotellit täältä >

Retket 

Lähde mukaan retkille suomenkielisen oppaan johdolla Pulasta tai Porecista.

Lue lisää täältä >

Sää Istrian rannikolla

Katso Istrian alueen sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Istrian niemimaa
Lento+hotelli-paketti

Lento+hotelli-lomapaketit kohteisiin Porec, Pula ja Rovin.

Tutustu ja varaa täältä >

Tutustu ja varaa matkasi Istrian niemimaalle

Suodata hakutuloksia

Matkustajat

Lähtöpäivät

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Lomakohteet Istrian alueella

Hotellit Rovinj, Pula & Porec

Kartta Istrian niemimaa

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti

Retket Istrian niemimaalla

Retket Istrian niemimaalla
Istrian kukkulakaupungit 56 /henkilö

Istrian kukkulakaupungit

Leppoisa retki Istrian niemimaan kauniiseen sisämaahan ja sen pittoreskeihin pikkukaupunkeihin. Ajamme halki viini- ja oliivilehtojen ja nousemme ylös kukkuloille keskiaikaisiin venetsialaiskaupunkeihin, Grožnjaniin ja Motovuniin. Ensin mainittu on tunnettu taiteilijoiden kylänä pikkuisine gallerioineen ja puoteineen, jälkimmäinen tunnetaan elokuvafestivaaleistaan ja tryffeleistään. Poikkeamme myös Baredinen tippukiviluolassa.

Lisätietoa*
• kokopäiväretki 
• suomenkielinen opas mukana retkellä

*) ei koske lento+hotelli -lomapaketteja eikä omatoimikohteita

Istrian makuja 62 /henkilö

Istrian makuja

Retki tutustuttaa meidät Istrian niemimaan perinteisimpiin ja laadukkaimpiin makuihin sekä niemimaan oliiviöljy- ja viinituotantoon. Saat päivän aikana maistella maailman parasta oliiviöljyä sekä alueen jo tunnetusti maukkaita ja laadukkaita viinejä.

Ensimmäinen pysähdys on Vodnjanin kaupungissa missä Belcin perhe ottaa meidät vastaan ja kertoo oliivipuistaan ja öljytuotannostaan. Perheen kansainvälisesti palkittuja ja tunnustusta saaneita oliiviöljyjä maistelemme kuten virallisissa kilpailuissa, pieniä maistiaisia lasista nauttien, jolloin öljyjen parhaat puolet ja erot pääsevät parhaiten esiin.

Oliiviöljyjen jälkeen siirrymme viinien maailmaan. Bacacin perhe toivottaa meidät sydämmellisesti tervetulleeksi Kukurinin kylään ja viinitilalleen. Kuulemme perheen historiasta viinintuotannon parissa ja tutustumme tilanteen salliessa myös nykyaikaisempiin tuotantotiloihin. Esittelyn jälkeen pääsemme maistelemaan intohimolla ja ammattitaidolla valmistettuja viinejä ja tarjolla on viinimaistiaisten kylkeen myös Istrian perinteistä ilmakuivattua kinkkua ja Kroatialaista juustoa, jälkiruokaa unohtamatta.

Lisätietoa*
• puolipäiväretki
• suomenkielinen opas mukana retkellä

*) ei koske lento+hotelli -lomapaketteja eikä omatoimikohteitaPula ja Rovinj 47 /henkilö

Pula ja Rovinj

Istrian niemimaan suurin ja vilkkain kaupunki Pula oli antiikin roomalaisille tärkeä satama ja viime vuosisadalla Itävalta-Unkarin tärkein satamakaupunki. Vierailemme upeassa amfiteatterissa ja kävelemme läpi vanhan keskustan Augustuksen temppelille ja keskusaukiolle, joka kantaa edelleen muinaista nimeään Forum.

Pulasta ajamme Rovinjiin, joka on Istrian viehättävimpiä kaupunkeja ja kulttuurimonumentti itsessään. Kaupunki kipuaa merenrannasta kukkulan laelle, jossa Pyhän Eufemian kirkontorni kohoaa korkeuksiin. Kävelykierroksemme kapeilla keskiaikaisilla kaduilla vie kirkolle saakka, joten voimme nähdä tämän kauniin barokkirakennuksen myös läheltä ja ihailla kauniita maisemia merelle ja lähisaarille. Kierroksen jälkeen on aikaa nauttia Rovinjin idyllisestä ilmapiiristä omaan tahtiin – voit lounastaa ja kahvitella tai poiketa ihastuttaviin pikkuputiikkeihin ja gallerioihin. 

Lisätietoa*
• kokopäiväretki
• suomenkielinen opas mukana retkellä

*) ei koske lento+hotelli -lomapaketteja eikä omatoimikohteita

Ainutlaatuinen Venetsia 69 /henkilö

Ainutlaatuinen Venetsia

Lähtö aamuvarhain Istrian rannikolta Adrianmerelle ja noin kolmen tunnin kuluttua saapuminen romanttiseen Venetsiaan, ainutlaatuiseen kanaalien kaupunkiin, joka jo vuosisatojen ajan on ollut maailman kuuluisimpia nähtävyyksiä. Tutustuminen yhdessä Venetsian olohuoneeseen, Pyhän Markuksen aukioon, jossa on tärkeimmät nähtävyydet. Vapaa-ajalla voit vaellella kaupungin sokkeloisilla kujilla, etsiä mieleisesi lounaspaikan tai tunnelmoida gondoliajelulla; voit ostaa jo laivalla lisämaksullista oheisohjelmaa vapaa-ajallesi. Halutessasi voit toki lähteä jo satamasta omille kujillesi ja kanaaliteillesi. Venetsiassa kävellään paljon, mm. Pyhän Markuksen aukiolta laivaterminaaliin on runsaan puolen tunnin kävelymatka. Paluu Istriaan myöhään illalla. 

Lisätietoa*
• kokopäiväretki
• suomenkielinen opas mukana retkellä
• retki varattava ennakkoon
• toimittettava retkelle osallistujien nimet, syntymäajat, kansalaisuudet, passitiedot (numero ja voimassaoloaika) sekä hotellitiedot ennakkoon myynti@matkavekka.fi
• retken hintaan ei sisälly turistiveroa, joka maksetaan paikan päällä (25 Kroatian kunaa eli noin 3 euroa)

*) ei koske lento+hotelli -lomapaketteja eikä omatoimikohteita

Hyvä tietää Kroatiasta

Aikaero
Aikaero Suomeen –1 tunti.

Etäisyydet lentokentältä (DBV)
Majoituksesta riippuen etäisyys Dubrovnikin lentoasemalta lomakohteisiin: 

Babin Kuk 23 km
Cavtat 7 km
Dubrovnik vanhakaupunki 20 km
Mlini 12 km

Etäisyydet lentokentältä (PUY)
Majoituksesta riippuen etäisyys Pulan lentoasemalta lomakohteisiin: 
Pula 9 km 
Medulin 14 km
Rovinj 40 km
Porec 58 km
Umag 85 km

Hotellikuljetukset kohteessa
Hotellikuljetus on lisäpalvelu, joka ei sisälly matkan hintaan, vaan se on varattava erikseen matkavarauksen yhteydessä. Kuljetuksen hinta on esitetty meno-paluuna. Omatoimikohteissa ja lento+hotelli-matkapaketeille hotellikuljetusta ei ole järjestetty eikä se sisälly matkan hintaan, ellei toisin mainita. 

Juomaraha
Kroatiassa on tapana kiittää esim. ravintola- ja hotellihenkilökuntaa hyvästä palvelusta pienellä juomarahalla, jonka jättäminen on kuitenkin vapaaehtoista. Huoneeseen voi halutessaan jättää lähtöpäivänä kiitokseksi siivoojille sopivaksi katsomansa summan.

Juomavesi
Vesijohtovettä ei suositella Juotavaksi erilaisen bakteerikannan vuoksi. Pullotettua vettä myydään supermarketeissa ja useimpien hotellien vastaanotoissa ja baareissa. 

Jännite
Sähköjännite 230 V, adapteria ei yleensä tarvita. 

Matkustusasiakirjat
Matkalla sinulla tulee aina olla mukana voimassaoleva matkustusasiakirja, kuten passi tai poliisin myöntämä valokuvallinen henkilökortti. Mahdolliset retket rajanaapuri Montenegron puolelle vaativat, että passi on voimassa 3kk matkan jälkeen.

If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Croatia. Please also note the possible need for a transit visa.

Matkustusilmoitus
Jos olet omatoimimatkalla tai menossa riskialttiille alueelle, kannattaa tehdä matkustusilmoitus. Sen avulla ulkoministeriö voi saada sinuun yhteyden kriisin tai hätätilanteen sattuessa. Tee matkustusilmoitus >>

Matkustustiedote
Ulkoministeriön matkustustiedotteet antavat tietoa yleisestä turvallisuustilanteesta matkakohteessa sekä poliittisista ja kulttuurisista olosuhteista, joilla saattaa olla merkitystä matkustusturvallisuudelle. Lue matkustustiedote >> 

Terveys ja turvallisuus
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.
www.thl.fi

Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Maat ja alueet -otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.
www.formin.fi

Uskonto
Noin 88 % roomalaiskatolisia, noin 4,4 % ortodokseja ja noin 1,3 % muslimeja. Runsas 5 % väestöstä ei kuulu mihinkään uskontokuntaan.

Vakuutukset
Kehotamme jokaista matkustajaa hankkimaan riittävän peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen. Määräaikaisen tai vuoden voimassa olevan matkavakuutuksen saat ostettua esimerkiksi omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Valuutta
Kroatian kuna (HRK). Korttimaksut hyväksytään useissa kaupoissa ja ravintoiloissa.