Rantalomat & kaupunkilomat
Kiertomatkat
Viron lomat
LEGOLAND
 • Varaa matkasi Istriaan, Kroatiaan | Matkavekka

  Istria

Kuvia ja videoita 

Katso kuvia ja videoita kohteesta Istria.

Lue lisää täältä >

Hotellit 

Katso Istrian alueen kaikki hotellit.

Lue lisää täältä >

Tietoa Istriasta

Varaa matka Istriaan | Matkavekka

Istria - ihastuttava pala Kroatiaa

Istria, sydämenmuotoinen niemimaa Adrianmeren pohjoisosassa, Italian Triesten eteläpuolella, tunnetaan myös nimellä "Uusi Toscana".  Lonely Planetin listalla vuonna 2016 toiseksi parhaaksi matkakohteeksi mainittu Istrian niemimaa kieltämättä vaikuttaa hieman italilalaiselta, mutta turisteja täällä on huomattavasti vähemmän ja hintataso sitä myötä pysyttelee edullisempana. Ruoan ja viinin suhteen Istria ei häviä naapurimaalleen lainkaan, ja samaa voi sanoa historiallisten ja kulttuurikohteiden tarjonnasta.

Istrian nimi on peräisin illyrialaiselta ajalta, jolloin sitä kutsuttiin nimellä Histri. Myös roomalaiset jättivät alueelle jälkensä, ja heidän jälkeensä muun muassa venetsialaiset, itävaltalaiset, italialaiset ja kroatialaiset ovat kaikki tehneet Istriasta sen alueen, joka se tänäpäivänä on.

Istria on Kroatian Eeden

Istrian sisämaassa avautuu luonnon oma aarrearkku. Luonto on täällä monin paikoin koskematonta ja vierailijat kohtaavat niin hopeaisia oliivilehtoja, vehreitä viinitarhoja, kumpuilevia maastonmuotoja kuin keskiaikaisia vuorikyliä suoraan Tolkienin kirjoista.

Suuria elämyksiä pienellä alueella

Istrian niemimaalla sijaitsevat Kroatian kiinnostavimmat rannikkokaupungit: Umag, Pula, Rovinj ja Poreč. Mahdollisuuksia retkiin ja ympäristön tutkiskeluun riittää lähes loputtomasti: esimerkiksi hylkysukellusta, patikointia, luonnonkauniita pyöräilyreittejä, jännittäviä luolia, kiehtovaa arkkitehtuuria, hyvinsäilyneitä kirkkoja, museoiden aarteita, viininmaistelua ja vinhoja veneretkiä. Tutustu myös opastettuihin retkiimme.

Istria - gourmetkohde

Kumpuileva Istrian sisämaa tunnetaan useista laadukkaista viineistään, oliiviöljystään, erinomaisesta kinkustaan sekä tietenkin tryffeleistään, joita löytyy Mirnan laakson tammimetsistä. Kaikki nämä mainiot antimet ovat edistäneet Istrian mainetta kasvavana gourmetkohteena. 

Koe viehkeä Istria

All inclusive

Helppoa ja huoletonta lomailua koko perheelle.

Katso All inclusive -hotellit täältä >

Sää

Katso Istrian alueen sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Lähdöt Istriaan

Suorat lennot Istriaan usealta lentokentältä.

Lue lisää täältä >

Retket

Lähde mukaan retkille suomenkielisen oppaan johdolla.

Lue lisää täältä >

Lomakohteet Istrian alueella

Hotellit

Kartta

Varaa matkasi Istriaan

Suodata hakutuloksia

Tarvitsetko apua?


Joustava lomapaketti: lento+hotelli

 • Valitse milloin ja miten pitkäksi aikaa haluat matkustaa
 • Matkustat omatoimisesti, ilman opaspalveluja
 • Valmismatkan turva
 • Valikoidut hotellit ja hyvät sijainnit
 • Yksi matkalaukku sisältyy hintaan
 • Hinnat ovat dynaamisia ja voivat muuttua. Matkapaketin lopullisen hinnan näet varausyhteenvetosivulla.

 

 

 

 

 

Hakutulokset

Järjestä

Lähtö

Hinta

Kohteet

Matkatyyppi

Luokitus

Ateriat

Tilat ja palvelut

Kategoriat

Matkustajat

Lähtöpäivät

Näytä hakutulokset
Järjestä hakutulokset
Näytä hinta
Valitse vähimmäisluokitus

Valitse matkan kesto (vrk)

 • 7
 • 14
 • 17
 • 19
 • 21

Retket Istria

Historialliset pikkukaupungit ja lumoava luola 50 /henkilö

Historialliset pikkukaupungit ja lumoava luola

Leppoisa retki Istrian niemimaan kauniiseen sisämaahan ja sen pittoreskeihin pikkukaupunkeihin. Ajamme halki viini- ja oliivilehtojen ja nousemme ylös kukkuloille keskiaikaisiin venetsialaiskaupunkeihin, Grožnjaniin ja Motovuniin. Ensin mainittu on tunnettu taiteilijoiden kylänä pikkuisine gallerioineen ja puoteineen, jälkimmäinen tunnetaan elokuvafestivaaleistaan ja tryffeleistään. Poikkeamme myös Baredinen tippukiviluolassa.

Lisätietoa*
• kokopäiväretki 
• suomenkielinen opas mukana retkellä

*) ei koske lento+hotelli -lomapaketteja eikä omatoimikohteita

Istrian makuja 59 /henkilö

Istrian makuja

Päivä aluksi ajamme Vodjanin kaupungin alueelle, jossa Belcin perhe on monesti palkittu Istrian parhaista neitsytöljyistä; täällä saat maistella tuotteita kuten Buza, Rosignola ja Istrian Bjelica. Matkalla kohti Kukurinin kylää teemme lyhyen kävelykierroksen keskiaikaisen Balen kiemuraisilla kujilla. Kukurinissa vierailemme Bacacin perheen viinikellarissa, jossa maistelemme alueen parhaita viinejä kuten Malvazija, Merlot ja Cabernet Sauvignon. Tarjollla on myös Istrialle tyypillistä ilmakuivattua kinkkua ja lampaanjuustoa sekä kotitekoista jälkiruokaa ja makeaa Muscat-viiniä.

Lisätietoa*
• puolipäiväretki
• suomenkielinen opas mukana retkellä

*) ei koske lento+hotelli -lomapaketteja eikä omatoimikohteitaRoomalaisaikainen Pula ja romanttinen Rovinj 45 /henkilö

Roomalaisaikainen Pula ja romanttinen Rovinj

Istrian niemimaan suurin ja vilkkain kaupunki Pula oli antiikin roomalaisille tärkeä satama ja viime vuosisadalla Itävalta-Unkarin tärkein satamakaupunki. Vierailemme upeassa amfiteatterissa ja kävelemme läpi vanhan keskustan Augustuksen temppelille ja keskusaukiolle, joka kantaa edelleen muinaista nimeään Forum.

Pulasta ajamme Rovinjiin, joka on Istrian viehättävimpiä kaupunkeja ja kulttuurimonumentti itsessään. Kaupunki kipuaa merenrannasta kukkulan laelle, jossa Pyhän Eufemian kirkontorni kohoaa korkeuksiin. Kävelykierroksemme kapeilla keskiaikaisilla kaduilla vie kirkolle saakka, joten voimme nähdä tämän kauniin barokkirakennuksen myös läheltä ja ihailla kauniita maisemia merelle ja lähisaarille. Kierroksen jälkeen on aikaa nauttia Rovinjin idyllisestä ilmapiiristä omaan tahtiin – voit lounastaa ja kahvitella tai poiketa ihastuttaviin pikkuputiikkeihin ja gallerioihin. 

Lisätietoa*
• kokopäiväretki
• suomenkielinen opas mukana retkellä

*) ei koske lento+hotelli -lomapaketteja eikä omatoimikohteita

Ainutlaatuinen Venetsia 69 /henkilö

Ainutlaatuinen Venetsia

Lähtö aamuvarhain Istrian rannikolta Adrianmerelle ja noin kolmen tunnin kuluttua saapuminen romanttiseen Venetsiaan, ainutlaatuiseen kanaalien kaupunkiin, joka jo vuosisatojen ajan on ollut maailman kuuluisimpia nähtävyyksiä. Tutustuminen yhdessä Venetsian olohuoneeseen, Pyhän Markuksen aukioon, jossa on tärkeimmät nähtävyydet. Vapaa-ajalla voit vaellella kaupungin sokkeloisilla kujilla, etsiä mieleisesi lounaspaikan tai tunnelmoida gondoliajelulla; voit ostaa jo laivalla lisämaksullista oheisohjelmaa vapaa-ajallesi. Halutessasi voit toki lähteä jo satamasta omille kujillesi ja kanaaliteillesi. Venetsiassa kävellään paljon, mm. Pyhän Markuksen aukiolta laivaterminaaliin on runsaan puolen tunnin kävelymatka. Paluu Istrialle myöhään illalla. 

Lisätietoa*
• kokopäiväretki
• suomenkielinen opas mukana retkellä

*) ei koske lento+hotelli -lomapaketteja eikä omatoimikohteita