Kaikki kohteet
Lomalennot
Kaupunkilomat
Viron lomat
Risteilyt
  • Porec, Kroatia - matkat, lennot, hotellit ja äkkilähdöt | Matkavekka

    Porec

Tietoa Porecista

Varaa matka Poreciin Matkavekalta

Matkat kohteeseen Poreč - Kroatia

Poreč sijaitsee sydämenmallisen Istrian niemimaan länsirannikolla Pohjois-Kroatiassa. Kaupunki on useana vuonna valittu Istrian parhaaksi lomakohteeksi. Viehättävä vanhakaupunki ja sen molemmille puolille levittäytyvä maalauksellinen rannikkomaisema lomahotelleineen ja sinilipuin palkittuine, kristallinkirkkaine vesineen tarjoavat hienot puitteet monipuoliselle lomanautinnolle. Tunnelma on kuin Italiassa, mutta hintataso naapurimaata lomailijalle edullisempi. 

Menneen ajan lumoa

Porečin historiallinen kaupunginosa sijaitsee Adrianmereen työntyvällä kapealla niemekkeellä. Pitkä ja vaiherikas historia näkyy pikkukaupungin jokaisessa kivessä. Kaupungin ihastuttavia kujia kulkiessasi näet poikkileikkauksen eurooppalaisen arkkitehtuurin historiasta aina 500-luvulla rakennetusta varhaiskristillisestä kirkosta 1700-luvun barokkipalatsiin. Poreč on ollut suosittu lomakohde 1800-luvulta saakka.

Nauti rantalomasta

Kulttuurin lisäksi puhtaat rannat houkuttelevat auringonpalvojia ja merivesi pysyy lämpöisenä pitkälti lokakuuhun saakka. Rannikkoviivaa ei ole täyteen rakennettu. Hotellit sijaitsevat pääosin keskustan ulkopuolella omilla tilavilla tonteillaan. Hotelleista keskustaan siirtyy mukavasti rannikkoa seurailevaa kevyenliikenteen väylää pitkin kävellen, vuokrapyörällä tai minijunakyytiä hyödyntäen, paikallisbussejakin alueella kulkee kiitettävästi. Keskustassa on vain muutama historialliseen rakennukseen entisöity hotelli.

Elämyksiä Istrian lomalle

Porečin vetonauloja ovat upeat maisemat ja vehreä luonto. Kävelyretket, juoksu- ja pyörälenkit maittavat ihanassa säässä ja vaihtelevissa maastoissa. Tutustu opastettuihin retkiimme, joilla pääset kokemaan muun muassa kuvankauniin Venetsian sekä Pulan ja Rovinjin.  

Oppaan terveiset

”Kroatian historia on täynnä tarinoita loistosta ja valloittajista. Porečissa historia on miltei käsin kosketeltavissa. Samalla kaupunki tarjoaa rennon lomaympäristön, jossa elämän pieniin iloihin kuuluvat verkkaiset kävelyt pinjojen reunustamilla rantateillä, nautinnolliset pyöräily- ja uintiretket sekä herkullinen ruoka. Kannattaa ehdottomasti maistaa erinomaisia kalaruokia ja paikallisia viinejä!”

Kartta

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti

Tietoa kohteesta Istria

Tutustu lomakohteeseen 

Luonnonkaunis ja kulttuuririkas niemimaa Istria 

Lue lisää täältä > 

Retket 

Lähde mukaan retkille suomenkielisen oppaan johdolla Pulasta tai Porecista.

Lue lisää täältä >

Sää

Katso Istrian alueen sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Lomalennot Pula/Istria

Matkavekan lomapaketit Istriaan usealta lentokentältä.

Lue lisää täältä >

Jaa tämä sivu sähköpostitse