Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Matkavekan retket Istriassa

    Retket Istria

Lähde Matkavekan retkelle

Istrian retket - varaa Matkavekasta

Varaa opastettu retki Istrian-lomallesi

Saat lomastasi enemmän irti ja koet ikimuistoisia elämyksiä, kun osallistut opastetuille retkillemme. Retkemme  Istriassa tutustuttavat sinut alueen historiaan, kulttuuriin ja maisemiin. Voit lähteä kiehtovaan Pulaan ja viehättävään Rovinjiin, kiertää Istrian pikkukaupunkeja sisämaassa tai suunnata romanttiseen Venetsiaan Italian puolella. Istrian viineihin ja herkkuihin perehdytään myös omalla retkellään.

Tervetuloa mukaan retkillemme!

Tutustu Matkavekan retkiehtoihin

Retket Istrian niemimaalla

Retket Istrian niemimaalla
Istrian kukkulakaupungit 56 /henkilö

Istrian kukkulakaupungit

Leppoisa retki Istrian niemimaan kauniiseen sisämaahan ja sen pittoreskeihin pikkukaupunkeihin. Ajamme halki viini- ja oliivilehtojen ja nousemme ylös kukkuloille keskiaikaisiin venetsialaiskaupunkeihin, Grožnjaniin ja Motovuniin. Ensin mainittu on tunnettu taiteilijoiden kylänä pikkuisine gallerioineen ja puoteineen, jälkimmäinen tunnetaan elokuvafestivaaleistaan ja tryffeleistään. Poikkeamme myös Baredinen tippukiviluolassa.

Lisätietoa*
• kokopäiväretki 
• suomenkielinen opas mukana retkellä

*) ei koske lento+hotelli -lomapaketteja eikä omatoimikohteita

Istrian makuja 62 /henkilö

Istrian makuja

Retki tutustuttaa meidät Istrian niemimaan perinteisimpiin ja laadukkaimpiin makuihin sekä niemimaan oliiviöljy- ja viinituotantoon. Saat päivän aikana maistella maailman parasta oliiviöljyä sekä alueen jo tunnetusti maukkaita ja laadukkaita viinejä.

Ensimmäinen pysähdys on Vodnjanin kaupungissa missä Belcin perhe ottaa meidät vastaan ja kertoo oliivipuistaan ja öljytuotannostaan. Perheen kansainvälisesti palkittuja ja tunnustusta saaneita oliiviöljyjä maistelemme kuten virallisissa kilpailuissa, pieniä maistiaisia lasista nauttien, jolloin öljyjen parhaat puolet ja erot pääsevät parhaiten esiin.

Oliiviöljyjen jälkeen siirrymme viinien maailmaan. Bacacin perhe toivottaa meidät sydämmellisesti tervetulleeksi Kukurinin kylään ja viinitilalleen. Kuulemme perheen historiasta viinintuotannon parissa ja tutustumme tilanteen salliessa myös nykyaikaisempiin tuotantotiloihin. Esittelyn jälkeen pääsemme maistelemaan intohimolla ja ammattitaidolla valmistettuja viinejä ja tarjolla on viinimaistiaisten kylkeen myös Istrian perinteistä ilmakuivattua kinkkua ja Kroatialaista juustoa, jälkiruokaa unohtamatta.

Lisätietoa*
• puolipäiväretki
• suomenkielinen opas mukana retkellä

*) ei koske lento+hotelli -lomapaketteja eikä omatoimikohteitaPula ja Rovinj 47 /henkilö

Pula ja Rovinj

Istrian niemimaan suurin ja vilkkain kaupunki Pula oli antiikin roomalaisille tärkeä satama ja viime vuosisadalla Itävalta-Unkarin tärkein satamakaupunki. Vierailemme upeassa amfiteatterissa ja kävelemme läpi vanhan keskustan Augustuksen temppelille ja keskusaukiolle, joka kantaa edelleen muinaista nimeään Forum.

Pulasta ajamme Rovinjiin, joka on Istrian viehättävimpiä kaupunkeja ja kulttuurimonumentti itsessään. Kaupunki kipuaa merenrannasta kukkulan laelle, jossa Pyhän Eufemian kirkontorni kohoaa korkeuksiin. Kävelykierroksemme kapeilla keskiaikaisilla kaduilla vie kirkolle saakka, joten voimme nähdä tämän kauniin barokkirakennuksen myös läheltä ja ihailla kauniita maisemia merelle ja lähisaarille. Kierroksen jälkeen on aikaa nauttia Rovinjin idyllisestä ilmapiiristä omaan tahtiin – voit lounastaa ja kahvitella tai poiketa ihastuttaviin pikkuputiikkeihin ja gallerioihin. 

Lisätietoa*
• kokopäiväretki
• suomenkielinen opas mukana retkellä

*) ei koske lento+hotelli -lomapaketteja eikä omatoimikohteita

Ainutlaatuinen Venetsia 69 /henkilö

Ainutlaatuinen Venetsia

Lähtö aamuvarhain Istrian rannikolta Adrianmerelle ja noin kolmen tunnin kuluttua saapuminen romanttiseen Venetsiaan, ainutlaatuiseen kanaalien kaupunkiin, joka jo vuosisatojen ajan on ollut maailman kuuluisimpia nähtävyyksiä. Tutustuminen yhdessä Venetsian olohuoneeseen, Pyhän Markuksen aukioon, jossa on tärkeimmät nähtävyydet. Vapaa-ajalla voit vaellella kaupungin sokkeloisilla kujilla, etsiä mieleisesi lounaspaikan tai tunnelmoida gondoliajelulla; voit ostaa jo laivalla lisämaksullista oheisohjelmaa vapaa-ajallesi. Halutessasi voit toki lähteä jo satamasta omille kujillesi ja kanaaliteillesi. Venetsiassa kävellään paljon, mm. Pyhän Markuksen aukiolta laivaterminaaliin on runsaan puolen tunnin kävelymatka. Paluu Istriaan myöhään illalla. 

Lisätietoa*
• kokopäiväretki
• suomenkielinen opas mukana retkellä
• retki varattava ennakkoon
• toimittettava retkelle osallistujien nimet, syntymäajat, kansalaisuudet, passitiedot (numero ja voimassaoloaika) sekä hotellitiedot ennakkoon myynti@matkavekka.fi
• retken hintaan ei sisälly turistiveroa, joka maksetaan paikan päällä (25 Kroatian kunaa eli noin 3 euroa)

*) ei koske lento+hotelli -lomapaketteja eikä omatoimikohteita

Jaa tämä sivu sähköpostitse