Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Varaa matkasi Rovinjiin Kroatiaan | Matkavekka

    Rovinj

Rovinj - Istrian rannikolla

Rovinj, Kroatia - Matkavekka

Matkat kohteeseen Rovinj - Kroatia

Istrian kauniilla niemimaalla sijaitseva pittoreski rannikkokaupunki Rovinj on ihana sekoitus uutta ja vanhaa. Kukkulan laella arvokkaana seisova, 1700-luvulta peräisin oleva Santa Eufemian katedraali hallitsee kaupunkia ylhäältäpäin ja on itsekin vierailun arvoinen. Pääkatu Grisialta löydät muunmuassa useita taidegallerioita. Viehättävä vanhakaupunki mukulakivikatuineen ja keskiaikaisine rakennuksineen pitää sisällään trendikkäitä ravintoloita, perinteisiä tavernoita sekä sataman ulkoterasseja, joten valinnanvaraa löytyy jokaiselle.

Italialaista tunnelmaa

Rovinj oli alunperin saari, joka 1700-luvulla kasvoi yhteen mantereen kanssa. Kaupungin ulkopuolella on edelleen useita kiehtovia saaria sekä yhden hotellin pikkusaaria. Italialaiset hallitsivat aikanaan Rovinjia, kuten myös suurinta osaa Istriaa, ja se näkyy edelleen kaupungin ilmapiirissä, arkkitehtuurissa ja ruokakulttuurissa. Kaduilla ja toreilla kuljeskellessaan voisi kuvitella itsensä yhtä lailla Italiaan! Laivayhteys Adrianmeren yli Venetsiaan on sekin tehty helpoksi, sillä lautta kaupunkien välillä kulkee useita kertoja viikossa.

Rantaelämää Rovinjissa

Rovinjista jokainen löytää oman suosikkirantansa ja vaihtoehtoja on useita. Rannat ovat useimmiten pikkukivirantoja.  Kaupungista etelään sijaitsee metsäalue Punta Corrente, josta voit löytää oman yksityisen pikkurantasi. Tai ehkä valitset Crveni Otok- tai Sveta Katarina -saaren pitemmän sorarannan? Kaikilla Rovinjin rannoilla saat nauttia kristallinkirkkaana helmeilevästä vedestä.

Istria on gourmetkohde

Istrian niemimaan sisäosa tunnetaan useista korkeatasoisista antimistaan: viinistä, oliiviöljystä, kinkusta ja tryffeleistään. Istrian historian monet pyörteet näyttäytyvät myös alueen keittiössä ja erilaiset ruokaperinteet ovat kietoutuneet yhteen. Aromaattiset mausteet, villiyrit, kalat ja äyriäiset saavat kaikki roolinsa paikallisessa ruokapöydässä.

Tietoa kohteesta Istrian niemimaa

Istrian rannikko

Luonnonkaunis ja kulttuuririkas niemimaa Istria 

Lue lisää täältä > 

Sää Istrian rannikolla

Katso Istrian alueen sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Lentokenttäkuljetukset

Varaa kuljetukset helposti ja nopeasti!

Lue lisää täältä >>

Autonvuokraus

Vuokra auto ja tutustu lomakohteeseen laajemmin.

Lue lisää täältä >>

Kartta Rovinj

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti

Jaa tämä sivu sähköpostitse