Kaikki kohteet
Lomalennot
Kaupunkilomat
Viron lomat
Risteilyt
  • Varaa matkasi Rovinjiin Kroatiaan | Matkavekka

    Rovinj

Tietoa Rovinjista

Rovinj, Kroatia - Matkavekka

Matkat kohteeseen Rovinj - Kroatia

Istrian kauniilla niemimaalla sijaitseva pittoreski rannikkokaupunki Rovinj on ihana sekoitus uutta ja vanhaa. Kukkulan laella arvokkaana seisova, 1700-luvulta peräisin oleva Santa Eufemian katedraali hallitsee kaupunkia ylhäältäpäin ja on itsekin vierailun arvoinen. Pääkatu Grisialta löydät muunmuassa useita taidegallerioita. Viehättävä vanhakaupunki mukulakivikatuineen ja keskiaikaisine rakennuksineen pitää sisällään trendikkäitä ravintoloita, perinteisiä tavernoita sekä sataman ulkoterasseja, joten valinnanvaraa löytyy jokaiselle.

Italialaista tunnelmaa

Rovinj oli alunperin saari, joka 1700-luvulla kasvoi yhteen mantereen kanssa. Kaupungin ulkopuolella on edelleen useita kiehtovia saaria sekä yhden hotellin pikkusaaria. Italialaiset hallitsivat aikanaan Rovinjia, kuten myös suurinta osaa Istriaa, ja se näkyy edelleen kaupungin ilmapiirissä, arkkitehtuurissa ja ruokakulttuurissa. Kaduilla ja toreilla kuljeskellessaan voisi kuvitella itsensä yhtä lailla Italiaan! Laivayhteys Adrianmeren yli Venetsiaan on sekin tehty helpoksi, sillä lautta kaupunkien välillä kulkee useita kertoja viikossa.

Rantaelämää Rovinjissa

Rovinjista jokainen löytää oman suosikkirantansa ja vaihtoehtoja on useita. Rannat ovat useimmiten pikkukivirantoja.  Kaupungista etelään sijaitsee metsäalue Punta Corrente, josta voit löytää oman yksityisen pikkurantasi. Tai ehkä valitset Crveni Otok- tai Sveta Katarina -saaren pitemmän sorarannan? Kaikilla Rovinjin rannoilla saat nauttia kristallinkirkkaana helmeilevästä vedestä.

Istria on gourmetkohde

Istrian niemimaan sisäosa tunnetaan useista korkeatasoisista antimistaan: viinistä, oliiviöljystä, kinkusta ja tryffeleistään. Istrian historian monet pyörteet näyttäytyvät myös alueen keittiössä ja erilaiset ruokaperinteet ovat kietoutuneet yhteen. Aromaattiset mausteet, villiyrit, kalat ja äyriäiset saavat kaikki roolinsa paikallisessa ruokapöydässä.

Kartta

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti

Tietoa kohteesta Istria

Tutustu lomakohteeseen 

Luonnonkaunis ja kulttuuririkas niemimaa Istria 

Lue lisää täältä > 

Retket 

Lähde mukaan retkille suomenkielisen oppaan johdolla Pulasta tai Porecista.

Lue lisää täältä >

Sää

Katso Istrian alueen sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Lomalennot Pula/Istria

Matkavekan lomapaketit Istriaan usealta lentokentältä.

Lue lisää täältä >

Jaa tämä sivu sähköpostitse