Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Umag - Istria - Kroatia | Matkavekka

    Umag

Umag - Istiran niemimaalla

Umag - Istria - Croatia

Matkat kohteeeseen Umag - Kroatia

Umag on pieni rannikkokaupunki Istrian luoteiskulmassa ja samalla Kroatian läntisin kaupunki. Slovenian raja on aivan lähellä, esimerkiksi Portoroz on vain noin kahdenkymmenen kilometrin päässä ja Italian Triesteenkin ajaa tunnissa. Umagin keskusta on kasvanut kauniin merenlahden ympärille ja sen vierasvenesatama sekä keskustan molemmin puolin levittäytyvät luonnonkauniit loma-alueet vilkastuttavat kaupungin elämää kesäkuukausina. Umag on helppo lomakohde, jossa kaikki tarvittava on kättesi ulottuvilla.

Historiallinen Umag

Umagin vanhin osa kattaa venesatamaa vastapäätä sijaitsevan pienen niemekkeen. Kapeiden keskiaikaisten katujen varrella näkee mm. venetsialaisaikaisia huvilarakennuksia ja vanhasta kaupunginmuuristakin on vielä osia jäljellä. Parhaiten säilyneessä puolustustornissa on nykyään nähtävissä Umagin museon arvokas kokoelma. Suositulla vanhankaupungin aukiolla on Pyhälle Marialle pyhitetty kirkko ja venetsialaisaikainen kellotorni. Vanhankaupungin suulla on toinen mielenkiintoinen pikkukirkko ja keskustasta nelisen kilometriä etelämpänä alueen vanhin kirkko, joka kantaa Umagin suojeluspyhimyksen nimeä Peregrine.

Herkuttele Umagissa

Vanhankaupungin maalauksellisilla kujilla on perinteisiä kroatialaisia ravintoloita (konoba), jotka tarjoavat paikallisia herkkuja: juustoja, prociuttoa ja tryffeleitä. Herkullinen illallinen rakentuu kala- ja liharuokien ympärille hyviä viinejä unohtamatta.

Luonnonkauniit loma-alueet

Parhaimmat majoituspalvelut löytyvät rannikolta molemmin puolin keskustaa, jossa vehreä luonto ja sininen meri hivelevät silmää. Monilta ranta-alueilta kuten Katorosta, voi reippailla keskustaan kävellen tai vuokrapyörällä. Rantaviiva on pääosin kallioinen kuten Kroatiassa yleensä, mutta siellä täällä on pikkukivisiä rantoja. Monet hotellit ovat rakentaneet rantatasanteita, joista myös voi pulahtaa Adrianmeren sineen.

Tietoa kohteesta Istrian niemimaa

Istrian rannikko

Luonnonkaunis ja kulttuuririkas niemimaa Istria 

Lue lisää täältä > 

Sää Istrian rannikolla

Katso Istrian alueen sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Lentokenttäkuljetukset

Varaa kuljetukset helposti ja nopeasti!

Lue lisää täältä >>

Autonvuokraus

Vuokra auto ja tutustu lomakohteeseen laajemmin.

Lue lisää täältä >>

Kartta Umag

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti

Jaa tämä sivu sähköpostitse