Rantalomat & kaupunkilomat
Kiertomatkat
Viron lomat
LEGOLAND
  • Lomamatka Kyprokselle Matkavekasta

    Kypros

Pafos

KYPROS

Aurinkovarma saari kirkkaine vesineen.

Tutustu ja varaa >

Pohjois-Kypros

KYPROS

Ihania rantoja, aktiivilomaa ja kulttuurielämyksiä.

Tutustu ja varaa >

Tietoa Kyproksesta

Kypros - Matkavekka

Lauluntekijän sanoin Kypros on "siniseen Välimereen lennähtänyt kullanvihreä lehvä". Ilmasto on taivaallinen, sillä aurinko hemmottelee saarta yli kolmenasatana päivänä vuodessa! Kypros on vehreimmillään varhain keväällä, kun Suomessa on pohjoisen parhaat hiihtokelit. Hedelmäpuut kukkivat, tuore ruoho tuoksuu ja päivä pitenee nopeasti. Syksyllä taas lämmintä riittää pitkälle ja uimasesonki jatkuu marraskuulle. Vielä marraskuun lopussa tavallinen lämpötila on 20 astetta ja päivän pituus kymmenen tuntia. Kyproksella on siis vielä meidän kesäsäät, kun me täällä jo odottelemme ensimmäisiä lumisateita.

”Afroditen saari” kuvaa kauniisti Kyprosta ja viittaa saaren monituhatvuotiseen historiaan. Saari on kolmen mantereen kulttuurien ja kaupankävijöiden kohtauspaikka tänäkin päivänä, kuten oli jo muinaisten egyptiläisten aikoina. Kypros on jaettu kahteen valtioon, yleisesti tunnustettuun EU-jäsen-Kyprokseen ja turkkilaisten avulla ylläpidettyyn saaren pohjoisosaan.

Kyproksen pääkaupunki Nikosia, kyproslaisittain Lefkosia, on saaren keskiosassa. Siellä on keskushallinto ja kirkon pääpaikka. Kyproksen kreikkalaisille uskonto on arjessa tiiviisti läsnä. Pääsiäinen on vuoden suurin juhla ja paikallisia kyläjuhliä järjestetään ympäri vuoden. Nikosian nähtävyyksiä ovat muutamat museot ja kirkot sekä jotkut muut historialliset rakennukset. Kaupunki on edelleen kahtia jaettu.

Limassol on Kyproksen kaupallinen keskus, viinin valmistuksen keskeinen paikka ja suosittu matkailukaupunki. Viime vuosina on vanhankaupungin kunnostuksen tuloksena saatu aikaan kortteleita, joissa vanha ilme on säilynyt. Kaupunkilinnoitus ympäristöineen on täynnä pikkupuoteja, kahviloita ja ravintoloita. Ravintoloissa on tarjolla perinteistä kyproslaista ruokaa myös modernisti valmistettuna ja joukossa on etnisiä ravintoloita, jokunen pitseriakin. Limassolin linnoituksessa Englannin kuningas Rikhard Leijonamieli nai Navarran prinsessan Berengarian vuonna 1191. Linnoituksen ympäristö on nykyään tyylikäs kokoontumispaikka varsinkin illansuussa. Myös Limassolin yöelämä on vilkasta ja kaupunki on sen verran suuri, että matkailukauden hiljaisinakin jaksoina ihmisiä riittää ulottuvilla.

Limassol on kasvanut rannan suuntaisesti ja nykyään se on toistakymmentä kilometriä pitkä. Ranta on kapeahko, mutta hotelleista sille on lyhyt matka. Rantakadun varteen on tullut koko joukko liikkeitä, baareja ja pubeja. Meren rantaa reunustaa kävelykatu, joka sopii mainiosti pitkiinkin lenkkeihin. Rantakatua liikennöivillä paikallisbusseilla pääsee helposti keskustaan ja taksin saa kättä nostamalla.

Pafos on myös Afroditen kaupungiksi kutsuttu. Kaupungin lähellä, noin 25 kilometrin päässä, on Petra tou Romiou eli Afroditen kallio, paikka jossa meren vaahdosta syntyi tuo kuuluisa rakkauden jumalatar. Toki paljon muutakin historiallista Pafoksessa on, mm. kuningashaudat 4. vuosisadalta ennen ajanlaskumme alkua, kuuluisat antiikin mosaiikit, arkeologinen museo, bysanttilainen museo sekä kirkkoja ja luostareita.

Matkakohteena Pafos on uudempi kuin Limassol. Varsinainen kaupunkikeskus on Ylä-Pafos ja hotellit sijaitsevat Ala-Pafoksen rannan tuntumassa. Hotelleita on suurista ja ylellisistä pieniin ja kotoisiin huoneistohotelleihin. Ala-Pafoksen keskus on sataman tuntumassa ja kaupunki laajenee siitä molempiin suuntiin rannan suuntaisesti. Rannat ovat pienehköjä poukamia, paremmat rannat ovat pienen matkan päässä. Keskustassa voi aloittaa illan vaikkapa baarikierroksella, valinnanvaikeus tulee viimeistään ruokapaikkaa suunniteltaessa. Kevät on rauhallisempaa aikaa, mutta syksyisin iltaa ja yötä voi jatkaa diskoissa ja yökerhoissa. Kaiken kaikkiaan Pafos on nykyaikainen ja viihtyisä nuorten, aikuisten ja perheiden kohde.

Varaa matkasi Kyprokselle

Suodata hakutuloksia

Tarvitsetko apua?


Matkavekan valmismatka: rantalomat, kiertomatkat, LEGOLAND-matkapaketit

  • Lennot ja valikoidut hotellit
  • Suomenkieliset opaspalvelut
  • Hotellikuljetukset tarvittaessa
  • Monipuolinen matka-/retkiohjelma
  • Valmismatkan turva
  • Joustavat maksuehdot

 

Hakutulokset

Järjestä

Lähtö

Hinta

Kohteet

Matkatyyppi

Luokitus

Ateriat

Tilat ja palvelut

Kategoriat

Matkustajat

Lähtöpäivät

Näytä hakutulokset
Järjestä hakutulokset
Näytä hinta
Valitse vähimmäisluokitus

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Kartta