Rantalomat & kaupunkilomat
Kiertomatkat
Viron lomat
Kaupunkilomat
  • Lomamatka Kyprokselle Matkavekasta

    Kypros

Pafos

KYPROS

Aurinkovarma saari kirkkaine vesineen.

Tutustu ja varaa >

Pohjois-Kypros

KYPROS

Ihania rantoja, aktiivilomaa ja kulttuurielämyksiä.

Tutustu ja varaa >

Tietoa Kyproksesta

Kypros - Matkavekka

Matkat kohteeseen Kypros

Kypros Välimerellä on siunattu ihanteellisella ilmastolla, sillä aurinko hemmottelee saarta yli kolmenasatana päivänä vuodessa. Kypros on vehreimmillään varhain keväällä, kun Suomessa vielä kahlataan suojasäässä. Hedelmäpuut kukkivat, tuore ruoho tuoksuu ja päivä pitenee nopeasti. Syksyllä taas lämmintä riittää pitkään ja uimasesonki jatkuu marraskuulle. Vielä marraskuun lopussa tavallinen lämpötila on 20 astetta ja päivän pituus kymmenen tuntia. Kyproksella nautitaan vielä siis kesäisistä keleistä, kun me täällä jo odottelemme ensimmäisiä lumisateita.

Jaettu saari

”Afroditen saari” kuvaa kauniisti Kyprosta ja viittaa saaren monituhatvuotiseen historiaan. Saari on kolmen mantereen kulttuurien ja kaupankävijöiden kohtauspaikka tänäkin päivänä, kuten oli jo muinaisten egyptiläisten aikoina. Kypros on jaettu kahteen valtioon, yleisesti tunnustettuun EU-jäsen-Kyprokseen ja turkkilaisten avulla ylläpidettyyn saaren pohjoisosaan Pohjois-Kyprokseen.

Kyproksen pääkaupunki Nikosia, kyproslaisittain Lefkosia, on saaren keskiosassa. Siellä on keskushallinto ja kirkon pääpaikka. Kyproksen kreikkalaisille uskonto on arjessa tiiviisti läsnä. Pääsiäinen on vuoden suurin juhla ja paikallisia kyläjuhliä järjestetään ympäri vuoden. Nikosian nähtävyyksiä ovat muutamat museot ja kirkot sekä jotkut muut historialliset rakennukset. Kaupunki on edelleen kahtia jaettu.

Lomakohteemme Pafos

Pafos on myös Afroditen kaupungiksi kutsuttu. Kaupungin lähellä, noin 25 kilometrin päässä, on Petra tou Romiou eli Afroditen kallio, paikka jossa meren vaahdosta syntyi tuo kuuluisa rakkauden jumalatar. Toki Pafos tarjoaa paljon muutakin historiallista, kuten kuningashaudat 4. vuosisadalta ennen ajanlaskumme alkua, kuuluisat antiikin mosaiikit, arkeologinen museo, bysanttilainen museo sekä kirkkoja ja luostareita.

Monipuolinen keskus

Pafoksen varsinainen kaupunkikeskus on Ylä-Pafos ja hotellit sijaitsevat Ala-Pafoksen rannan tuntumassa. Hotelleita on suurista ja ylellisistä pieniin ja kotoisiin huoneistohotelleihin. Ala-Pafoksen keskus on sataman tuntumassa ja kaupunki laajenee siitä molempiin suuntiin rannan suuntaisesti. Rannat ovat pienehköjä poukamia, paremmat rannat ovat pienen matkan päässä. Keskustassa voi aloittaa illan vaikkapa baarikierroksella, valinnanvaikeus tulee viimeistään ruokapaikkaa suunniteltaessa. Kevät on rauhallisempaa aikaa, mutta syksyisin iltaa ja yötä voi jatkaa diskoissa ja yökerhoissa. Kaiken kaikkiaan Pafos on nykyaikainen ja viihtyisä nuorten, aikuisten ja perheiden kohde.

Varaa matkasi Kyprokselle

Suodata hakutuloksia

Tarvitsetko apua?


Matkavekan matkapaketti: rantalomat, kiertomatkat, LEGOLAND-matkapaketit

  • Lennot ja valikoidut hotellit
  • Suomenkieliset opaspalvelut
  • Hotellikuljetukset tarvittaessa
  • Monipuolinen matka-/retkiohjelma
  • Joustavat maksuehdot

 

Hakutulokset

Järjestä

Lähtö

Hinta

Kohteet

Matkatyyppi

Luokitus

Ateriat

Tilat ja palvelut

Kategoriat

Matkustajat

Lähtöpäivät

Näytä hakutulokset
Järjestä hakutulokset
Näytä hinta
Valitse vähimmäisluokitus

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Kartta