Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Lomamatka Kyprokselle Matkavekasta

    Kypros

Lomakohteemme Kyproksella

Larnaka

Tutustu Larnkaan ja vietä loma Kyproksella.

Lue lisää täältä > 

Lomakohteena Kypros

Kypros - Matkavekka

Matkat kohteeseen Kypros

Kypros Välimerellä on siunattu ihanteellisella ilmastolla, sillä aurinko hemmottelee saarta yli kolmenasatana päivänä vuodessa. Kypros on vehreimmillään varhain keväällä, kun Suomessa vielä kahlataan suojasäässä. Hedelmäpuut kukkivat, tuore ruoho tuoksuu ja päivä pitenee nopeasti. Syksyllä taas lämmintä riittää pitkään ja uimasesonki jatkuu marraskuulle. Vielä marraskuun lopussa tavallinen lämpötila on 20 astetta ja päivän pituus kymmenen tuntia. Kyproksella nautitaan vielä siis kesäisistä keleistä, kun me täällä jo odottelemme ensimmäisiä lumisateita.

Jaettu saari Kypros

Kyprosta kutsutaan nimellä”Afroditen saari”, mikä viittaa saaren monituhatvuotiseen historiaan. Kypros on kolmen mantereen kulttuurien ja kaupankävijöiden kohtauspaikka tänäkin päivänä, kuten oli jo muinaisten egyptiläisten aikoina. Kypros on jaettu kahteen valtioon, yleisesti tunnustettuun EU-jäsen-Kyprokseen ja turkkilaisten avulla ylläpidettyyn saaren pohjoisosaan Pohjois-Kyprokseen.

Kyproksen pääkaupunki Nikosia, kyproslaisittain Lefkosia, on saaren keskiosassa. Siellä on keskushallinto ja kirkon pääpaikka. Kyproksen kreikkalaisille uskonto on arjessa tiiviisti läsnä. Pääsiäinen on vuoden suurin juhla ja paikallisia kyläjuhliä järjestetään ympäri vuoden. Nikosian nähtävyyksiä ovat muutamat museot ja kirkot sekä jotkut muut historialliset rakennukset. Kaupunki on edelleen kahtia jaettu.

Lomakohteemme Agia Napa ja Protaras

Kyproksen kaakkoisosassa sijaitseva Agia Napa on tunnettu ja suosittu lomakohde, jonne tullaan viettämään aurinkoista rantalomaa ja vilkasta yöelämää. Agia Napa houkuttelee luokseen niin lapsiperheitä kuin nuorekasta bileporukkaa, mutta molemmille on täällä tilaa. Rauhallisempi Protaras noin viiden kilometrin päässä Agia Napasta tarjoaa erinomaiset puitteet perhelomailuun.

Tutustu ja varaa matkasi Kyprokselle

Suodata hakutuloksia

Matkustajat

Lähtöpäivät

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Kartta Kypros

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti