Matkavekka ja Lomamatkat ovat nyt yhdessä Matkavekka! Lue lisää >>  
  • Lomamatka Pafoksella Matkavekasta

    Pafos

Pafos

Pafos on historiaa henkivä nykyaikainen lomakaupunki, jonka rosoista rantaviivaa rytmittävät pienet vilvoittavat poukamat ja taustalla horisonttiin piirtyy Troodos-vuoristo metsineen.

Pafos on kuin suuri ulkoilmamuseo ja kaupunki kuuluukin Unescon maailmanperintökohteisiin. Alueella on asuttu vuosituhansia; jo kauan ennen kuin Paavali kastoi ensimmäisiä saarelaisia kristinuskoon roomalaishallinnon aikana vuonna 45, syntyi turkoosin meren kuohuista rakkauden ja kauneuden jumalatar Afrodite. Pafosta on rakennettu antiikin ajoista asti kerroksittain aina uusien tuulien myötä. Kaupungissa ja sen laitamilla onkin runsaasti historiallisia ja arkeologisia aarteita, joita voi ihastella vaikka yksi kerrallaan rantariemujen lomassa.

Kevät on Pafoksella kaunista ja mukavan rauhallista aikaa. Kesällä matkailijoiden suosiman Ala-Pafoksen tavernat, kuppilat ja baarit täyttyvät ja vilkas sesonki jatkuu pitkälle syksyyn. Idyllinen satama on elämän keskus, jonne on iltahämyssä helppo suunnistaa sen kupeessa kohoavaa, upeasti valaistua linnoitusta seuraten. Parin kilometrin päässä sijaitseva Ylä-Pafos on kyproslainen keskusta, jonka pikkupuodeissa ja kauppahallissa on mukava poiketa. Luonnon ystävä voi vaikka pakata eväskorin ja lähteä piknikille joko lähimaastoon tai rantakalliolle.

Lue lisää kohdeoppaasta

Retket

Pafos ja lähiympäristö 20 € /henkilö

Aloita lomasi leppoisasti lomakaupunkiisi tutustuen! Retkellä näet ja kuulet monia mielenkiintoisia asioita Pafoksesta ja sen lähiympäristöstä. Aloitamme retkemme pienestä makeistehtaasta, jossa saamme maistella perinteisiä paikallisia lukumi-makeisia. Matkalla vilkkaaseen satamaan pistäydymme hetkeksi maanalaiseen katakombiin. 

Tutustumme myös satamaan, jossa sijaitsee suurin osa Pafoksen historiallisista löydöksistä, samoin kuin parhaimmat tavernat. Ylä-Pafoksen värikkäässä basaarissa voi myös tehdä mukavia löytöjä. Käymme maistamassa saaren viiniä Commandariaa. Viininmaistiaisten jälkeen ajelemme banaaniviljelysten läpi lähimaaseudulle ja matkalla opas kertoo vähän enemmän saaresta ja sen asukkaista.

Hinta noin 20 €, lapset -50 %.

Retken voi varata jo Suomessa ennen matkaa.

Nikosia ja vuoristo 36 € /henkilö

Näe saaren monipuolisuus, kaupungit ja jylhä Troodosvuoristo!  Käymme aluksi saaren suojelijan Afroditen syntymäpaikalla. Sinisen Välimeren rantaa myötäillen ajamme Limassolin läpi Khirokitian kylään, missä halukkaat voivat käydä kahvilla tai virkistävällä juomalla. Matkamme jatkuu kohti pääkaupunkia Nikosiaa, jossa on mahdollisuus poiketa Turkin miehittämällä puolella (passi mukaan, ostoksia rajoitetusti). Oppaan mukana voi vierailla kaupungin mielenkiintoisessa museossa tai käyttää aikansa ostoksiin vanhankaupungin pienissä putiikeissa.

Nikosiasta jatkamme kohti saaren sydäntä, Troodosvuoristoa. Matkalla sinne näemme kuvankauniita vuoristokyliä ja kuulemme kylien perinteistä, vuoriston eläimistä ja kasveista ja saaren asukkaiden tavoista. Pysähdymme Troodos-aukiolla, joka on vuoriston keskus, ja jatkamme sitten hedelmäkylien ja viininviljelysten läpi vuoriston ehkäpä kauneimpaan kylään Omodokseen. Kylässä on vanha mielenkiintoinen viininpuristamo, jossa käymme yhdessä. Omodoksessa on myös omaa aikaa kierrellä kylän pienillä kujilla ja halukkaat saavat maistaa Omodoksen Commandaria-viiniä. Lounasmahdollisuus (lisämaksusta).

Hinta noin 36 €, lapset -50 %.

Retken voi varata jo Suomessa ennen matkaa.

Kartta

Lentotiedot

 

Lähtökaupunki/lentoasema

Lentoyhtiö Primera Air (6F)

Lähtöpäivät 2017

Maanantailento

Jyväskylä  16.10.
Pori 23.10.
Lappeenranta 30.10.

Lentokenttäkuljetus: lentoasema–hotelli–lentoasema 12 € /hlö (hinta etukäteen varattuna).
Matka lentoasemalta Pafoksen hotelleihin kestää noin 20 min (15 km)

Ateriat Primera Airin lennolle: lämmin ateria 13 € /aikuinen /suunta ja 7 € /2-11 -vuotias per suunta.

Hyvä tietää:  Primera Air

Jaa tämä sivu sähköpostitse