Rantalomat & kaupunkilomat
Kiertomatkat
Viron lomat
Kaupunkilomat
  • Kyrenia, Pohjois-Kypros, Matkavekka

    Pohjois-Kypros

Kuvia ja videoita 

Katso kuvia ja videoita kohteesta Pohjois-Kypros.

Lue lisää täältä >

Hotellit 

Katso Pohjois-Kyproksen lomakohteiden kaikki hotellit.

Lue lisää täältä >

Uutuus: Pohjois-Kypros

Pohjois-Kypros - Matkavekka

Pohjois-Kypros tarjoaa nautinnollisen, ainutlaatuisen sekä rauhallisen lomaympäristön ympäri vuoden. Useimmille lomailijoille melko tuntematon Pohjois-Kypros on säilyttänyt aitoutensa ja täällä voi vielä aistia paikallista elämänmenoa.

Kahtiajakautunut Kypros, Välimeren kolmanneksi suurin ja itäisin saari, omaa värikkään ja monivaiheisen historian aina antiikin ajoista tähän päivään saakka. Pohjois-Kypros tunnetaan erityisesti vuoden 1974 tapahtumista, joiden seurauksena saari jakautui kahtia. Kyproksen tasavalta on kuulunut vuodesta 2004 Euroopan unioniin, ja vuonna 1983 itsenäiseksi julistautunut Pohjois-Kyproksen turkkilainen tasavalta on taas edelleen ainoastaan Turkin tunnustama valtio.

Pohjois-Kypros on monin tavoin yllättävä sekoitus idän ja lännen kulttuureja. Maasta tekee erityisen kauniin ja ainutlaatuisen sen monet merkittävät kulttuurikohteet aina antiikin ajan raunioista keskiajan linnoihin sekä kirkkoihin ja moskeijoihin. Täällä historian jäljet ja mysteerinen menneisyys ovat kaikki nähtävissä. 

Lomailija tervehtää ilolla kristallinkirkkaita vesiä, kullankeltaisia hiekkarantoja, luonnonmuovaamaa kauneutta sekä historiallisia aarteita.  Saaren rauhallisissa merenlahdissa voit nauttia rentouttavasta lomasta ja päästää irti arjen kiireistä. Saarella, jossa aurinko paistaa kirkkaasti useimpina päivinä vuodesta voit virkistyä puhtoisissa Välimeren vesissä ja ladata itseesi aimo annoksen D-vitamiinia. Maisemia rytmittävät niin vuoret, tasangot kuin levolliset rantaviivat, ja täällä pääset näkemään myös ainutlaatuisia kasvilajeja, vapaana eläviä villiaaseja sekä lukuisia kilpikonnien pesimisalueita. Saarella voit harrastaa golfia, käydä sukeltamassa ja patikoida kauniissa luonnossa. 

Pohjois-Kyproksen tunnetuimmat matkakohteet ovat pääkaupunki Nikosia, Kyrenia ja Famagusta.

Kyreniassa pääset viettämään mukavaa kaupunkipäivää viehättävässä kaupungissa. Kyrenia on myös ehdottomasti saaren pohjoispuolen paras shoppailupaikka.

Kyrenian nähtävyyksiin kuuluvat Kyrenian linna ja haaksirikkomuseo sekä Pyhän Hilariuksen linna. Kyrenian vanhankaupungin pienet kujat johtavat lopulta romanttiseen vanhaan satamaan, joka oli aikoinaan kaupungin kaupan keskus. Kannattaa lomalla poiketa myös Bellapaisin vuoristokylässä, jossa tunnelma on autenttinen. Bellapaisin asukkailla on sanonta, jonka mukaan matkailija ei voi kertoa käyneensä Kyproksella, jos ei ole käynyt Bellapaisissa.

Famagusta tunnetaan rannoistaan, ja se onkin Pohjois-Kyproksen suosituimpia matkailukohteita. Kaupungin yksi hienoimmista nähtävyyksistä on La La Mustafa Pashan Moskeija, joka on entinen Pyhän Nikolauksen katedraali. Noin kahdeksan kilometrin päässä Famagustasta sijaitsee kreikkalaisroomalainen rauniokaupunki Salamis.

Nikosia on Kyproksen jaettu pääkaupunki. YK:n hallinnoima vihreä linja kulkee kaupungin läpi ja vanhankaupungin kävelykadulta pääsee ylittämään linjan. Linjan toiselle puolelle pääsee näyttämällä passia. Nikosiaan kannattaa tehdä päiväretki Famagustasta tai Kyreniasta.

Kun etsit jotain uutta ja mielenkiintoista, suosittelemme sinulle rauhallista ja edullista Pohjois-Kyprosta! Huom. Pohjois-Kyprokselle lennetään välilaskulla Turkin kautta.

Koe ainutlaatuinen Pohjois-Kypros

All inclusive

Helppoa ja huoletonta lomailua koko perheelle.

Katso All inclusive -hotellit täältä >

Retket

Lähde mukaan retkille suomenkielisen oppaan johdolla.

Lue lisää täältä > 

Sää

Katso Pohjois-Kyproksen sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Lähdöt Pohjois-Kyprokselle

Lennot Pohjois-Kyprokselle usealta lentokentältä.

Lue lisää täältä >

Kartta

Varaa matkasi Pohjois-Kyprokselle

Suodata hakutuloksia

Matkustajat

Lähtöpäivät

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Hyvä tietää Pohjois-Kypros

Aikaero 
Sama kellonaika kuin Suomessa.

Hotellikuljetukset kohteessa
Hotellikuljetus on lisäpalvelu, joka ei sisälly matkan hintaan, vaan se on varattava erikseen matkavarauksen yhteydessä. Kuljetuksen hinta on esitetty meno-paluuna. 

Etäisyydet lentokentältä (ECN)
Majoituksesta riippuen etäisyys Ercanin kansainväliseltä lentoasemalta hotellille 40-60 kilometriä. 
Kyrenia 40 km 
Famagusta 46 km 
Nikosia 57 km 

Juomaraha 
Tippikulttuuri on saarella tyypillistä. Ravintolassa tulisi tarjoilijoille jättää 10-15 % laskun loppusummasta. Oppaiden ja autonkuljettajien tippeihin tulisi varata n. 5 €/pvä.

Juomavesi
Vesijohtovesi Pohjois-Kyproksella ei ole juomakelpoista. Juomavetenä suositellaan pullotettua vettä, jota saa supermarketeista ja kioskeista. 

Jännite
240 V, adapteri tarvitaan.

Matkustusasiakirjat
Tarvitset mukaan matkalle voimassa olevan passin. Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen. EU-maiden kansalaiset eivät tarvitse viisumia Pohjois-Kyprokselle. 

If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of North-Cyprus. Please also note the possible need for a transit visa.

Terveys ja turvallisuus
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.
www.thl.fi

Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Maat ja alueet -otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.
www.formin.fi

Uskonto 
Islam.

Vakuutukset
Kehotamme jokaista matkustajaa hankkimaan riittävän peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen. Määräaikaisen tai vuoden voimassa olevan matkavakuutuksen saat ostettua esimerkiksi omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Valuutta
Turkin liira (TRY). Myös eurot käyvät maksuvälineinä monin paikoin. Saat vaihdettua valuuttaa paikan päällä ja nostettua rahaa pankkiautomaateista tavallisimmilla luottokorteilla.