Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Riika

Kaupunkilomalle Riikaan

Riika – Baltian Pariisi

Riika on varmasti Latvian suosituin matkakohde. Eikä ihme, sillä noin 640 000 asukkaan Riika on suurkaupunki, joka on kuitenkin helppo ottaa haltuun lyhyemmälläkin lomalla. Etenkin ihanan Vanhankaupungin alueella välimatkat ovat lyhyitä ja katseltavaa riittää. Vanhan hansakaupungin keskiaikaiset kujat kulkevat mutkitellen upeiden jugendtalojen välissä ja romanttiset kahvilat ja terassit suorastaan kutsuvat levähtämään rauhallisen vaeltelun lomassa. Riiasta löytyy myös kenties eniten maailmassa loistokkaita jugend-tyylisiä rakennuksia. Jugendia on kaikkialla Riiassa, mutta erityisesti Alberts-kadulla sekä sen lähellä olevalla suurlähetystöjen alueella. Riialla on vanha sielu, kuten paljon kokeneella ihmisellä, sillä puhuttelevan vastakohdan keskustan kauneudelle tarjoaa laitakaupungin ränsistynyt neuvostoarkkitehtuuri, jota pääsee katselemaan vaikkapa raitiovaunulenkillä.

Lukemattomat terassit, houkuttelevat kahvilat ja ravintolat ja vehreät puistot varmistavat sen, että Riikaa voi todella kutsua Baltian Pariisiksi.

Riikaan houkuttelee paitsi lyhyt matka, myös edullinen hintataso. Etenkin Vanhankaupungin ulkopuolella ero kotimaahan on jo huomattava.

Nähtävää ja koettavaa Riiassa

Riika tunnetaan mukulakivikaduista, upeasta vanhasta kaupungista, jugend-tyylisestä arkkitehtuurista ja vilkkaasta kaupunkielämästä. Riika on suurkaupunki, johon on kuitenkin helppo tutustua jo parissa päivässä. Tunnelmallinen vanhakaupunki keskiaikaisine kujineen ja upeine rakennuksineen on nähtävyys sinänsä. Sotien aikana tuhoutuneita rakennuksia on entisöity huolellisesti. Raatihuoneen torilla sijaitseva Mustapäiden talo on siitä yksi esimerkki. Pietarinkirkon tornista taas voi ihailla kaupungin silhuettia yläilmoista käsin. Riian vanhakaupunki kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon.

Kauniit jugendtalot on rakennettu enimmäkseen 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa ja ne säästyivät kuin ihmeen kaupalla maailmansodan pommeilta. Rakennuksien julkisivut ovat täynnä koristeellisia obeliskeja, sfinksejä, maljakoita ja kukkia, jotka kaikki kuvaavat runsautta ja elämän juhlimista.

Latvian Miehitysmuseo Raatihuoneentorin kupeessa kertoo karusti pitkästä miehitysajasta vuosina 1940-1991. Latvia itsenäistyi vuonna 1991. Miehitysvuodet koettelivat latvialaisia monin tavoin. Museossa pääsee esimerkiksi konkreettisesti tutustumaan Neuvostoliiton vankileirien olosuhteisiin.

Riian Keskustori on jännittävä ostospaikka ja ruokafriikkien ykköskohde. Zeppelin-halleissa eli entisissä ilmalaivahalleissa on yli kolmetuhatta kauppapaikkaa ja täältä paikalliset ostavat päivittäistavaransa. Halleista löytyy myös vaatteita, erilaista käyttötavaraa, rihkamaa ja kelloja. Trendikkäämmät markkinat löytyvät lauantaisin Kalnciems Kavartalsin kaupunginosasta. Kauniita, vanhoja puurakennuksia on vähitellen restauroitu upeaan kuntoon. Täällä paikalliset tuottajat myyvät lauantaimarkkinoillaan muun muassa valmistamiaan hilloja, perinneleivonnaisia ja latvialaista katuruokaa.

Suklaanystäville ohittamaton paikka on Laima-suklaamuseo. Laima on Baltian alueen tunnetuin suklaavalmistaja, jonka tuotteisiin ja tuotantoon pääsee tutustumaan mitä makeimmin.

Isompien ostosten makuun pääsee varmasti suurimmissa ostoskeskuksissa, jotka ovat Galerija Centrs keskustassa ja Alfa sen ulkopuolella.

Liikkuminen Riiassa

Vanhakaupunki on helpointa ja mukavinta ottaa haltuun jalkaisin. Mukulakivikaduille kannattaa myös varustautua mukavilla ja tasapohjaisilla kengillä. Raitiovaunu on helppo väline tutustua kaupunkiin vanhankaupungin ulkopuolella. Raitiovaunuja kulkee usein, verkosto on laaja ja liput halpoja.

Lyhyelläkin lomalla on mukava piipahtaa junalla ihastuttavassa Jurmalassa. Noin 25 kilometrin matka taittuu junalla noin puolessa tunnissa. Jurmala tunnetaan mahtavista rannoistaan, mutta ihasteltavaa riittää myös suloisissa pitsihuviloissa ja sympaattisessa pikkukaupungin vilkkaassa tunnelmassa.

Milloin Riikaan kannattaa matkustaa

Riika on suurkaupunki, jossa on nähtävää ja tekemistä kaikkina vuodenaikoina. Kesällä lomaan voi yhdistää rantapäiviä Jurmalassa tai vaihtoehtoisesti rantalomaan kaupunkipäiviä Riiassa. Muina vuodenaikoina houkuttelee Riian runsas kulttuuritarjonta ja hyvät ostosmahdollisuudet. Vanhakaupunki on erityisen tunnelmallinen joulun aikaan.

Matkavekan Riika

Matkavekan valikoimassa on lento+hotelli-lomapaketteja, joissa on matkapakettilain mukainen turva. Lennot ovat reittilentoja ja hotellivalikoima vaihtelee saatavuuden mukaan. Lähtöpäivän ja matkasi keston päätät itse. 

Matkavekan lento+hotelli-lomapaketit ovat omatoimimatkoja eikä matkan hintaan sisälly opaspalveluita tai kuljetuspalveluita lomakohteessa. Kaikkiin lento+hotelli-lomapaketteihin voit ostaa hotellikuljetuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Mikäli haluat vuokrata auton, voit tehdä sen kätevästi yhteystyökumppanimme Rentalcarsin kautta. 

Matkavekka palvelee aina suomeksi. Suomenkielisen asiakaspalvelumme lisäksi tavoitat meidät mahdollisen hätätilanteen sattuessa päivystysnumerosta, johon vastaamme 24/7 suomen kielellä.

Tutustu ja varaa matkasi Riikaan

Suodata hakutuloksia

Matkustajat

Lähtöpäivät

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Monta hyvää syytä valita Matkavekan lento+hotelli-lomapaketti:

✔️ Päätät itse matkasi keston ja matkustuspäivät täysin joustavasti.

✔️ Hintaan sisältyvät aina lennot ja valitsemasi hotelli.

✔️ Hintaan sisältyy vähintään yksi ruumaan menevä matkatavara.

✔️ Myyntipalvelu suomeksi: Varaat lomasi helposti suomenkieliseltä verkkosivustoltamme tai myyjiltämme. 

✔️ Matkapakettilaki on turvanasi. 

✔️ Lisäpalveluna voit ostaa myös kuljetukset kentältä hotellille tai vuokrata auton luotettavilta yhteistyökumppaneiltamme.

✔️ Olemme valinneet yli 30 erityisen kiinnostavaa kohdetta sekä lukuisia hyviä hotelleja. Kohteiden joukossa on suosikkeja, uutuuksia, kaupunkeja, rantalomia ja paljon muuta!

✔️ Kohdevalikoimamme kehittyy jatkuvasti. Voit vaikuttaa tuleviin kohteisiin!

 

Sinun lomasi - juuri kuten haluat

Matkavekan omatoiminen lento+hotelli-lomapaketti koostuu lennoista ja valikoiduista hotelleista. Rakenna siis itse haluamasi paketti ja päätä minä päivänä, miten pitkäksi aikaa ja millä lennoilla matkustat sekä missä hotellissa lomailet. Hintaan sisältyy edestakaiset lennot, majoitus valitsemassasi hotellissa ja 1 x kirjattu matkatavara. Lento+hotelli-lomapaketit ovat omatoimimatkoja eikä matkan hintaan sisälly opaspalveluita tai kuljetuspalveluita lomakohteessa. 

Autonvuokraus

Anna vuokra-auton viedä sinut vapaammin kohti elämyksiä! Kun olet itse ratissa, päätät itse aikataulut ja teet pysähdyksiä omien toiveidesi mukaan. Poikkea pikkuteille, vieraile sivukylissä tai aja suoraan suosituimmille nähtävyyksille! Yhteistyökumppanimme Rentalcarsin kautta voit hakea sopivan vuokra-auton tunnetuimpien autonvuokrausyritysten valikoimasta. Siten pääset vertaamaan eri yritysten tarjontaa, hintoja ja erikoistarjouksia. Saat juuri haluamasi auton oikeaan paikkaan ja sopivaan hintaan.

Hotellikuljetukset

Voit ostaa hotellikuljetuksen lentokentältä hotellille ja takaisin helposti suoraan lento+hotelli-lomapakettien yhteyteen.

Matkapakettilain turva lomallasi

Tähän matkaan sovelletaan yleisten matkapakettiehtojen lisäksi Matkavekan lisä- ja erityisehtoja. On huomioitavaa, että lento+hotelli-lomapakettien peruutus- ja muutosehdot ovat huomattavasti yleisiä matkapakettiehtoja tiukemmat. Lento+hotelli-lomapaketit ovat reittilentoihin perustuvia, yksilöllisesti koottavia omatoimisia matkapaketteja. Peruutus- ja muutoskulut määräytyvät lentoyhtiön ja hotellin varausehtojen mukaan. Muutokset ja peruutukset käsitellään aina tapauskohtaisesti. Pääsääntöisesti vahvistettua varausta ei voi muuttaa. Mahdollinen takaisinmaksu peruutustapauksissa voi olla hyvin rajoitettua tai ei ole lainkaan mahdollista. Lento+hotelli-lomapakettien lipunkirjoitus tapahtuu automaattisesti heti vahvistamisen ja maksamisen jälkeen. Useimmat lentolipputyypit eivät salli takaisinmaksua lipunkirjoituksen jälkeen peruutus- tai muutostilanteissa. Matkaehdot löydät tästä!