Matkavekka ja Lomamatkat ovat nyt yhdessä Matkavekka! Lue lisää >>  
  • Trendikäs Riika
3

Ibis Hotel Riga

3
Takaisin

Huoneet & hinnat

 • Matkustajat
Peru Lähtöpaikka
Lähtö
 
 • Helsinki-Vantaa lentoasema
Peru Lähtöpäivä
Valitse lähtöpäivä
Keskihinta kuukausittain
Peru Matkustajat

Riika

Latvian pääkaupunki Riika on paitsi Latvian, myös koko Baltian helmi. Riika on sisällytetty UNESCOn maailman kulttuuri- ja luonnonperinnön luetteloon. 

Daugava-joen rannat, idyllinen jugend-kaupunginosa, Vanhankaupungin kapeat pikkukujat, keskustaa halkova joki. puistot, palatsit, kauppahallit ja Mustapäiden talo viestittävät suurkaupungista, jonka iätöntä kauneutta on vuosisatojen ajan rakennettu. Kokonsa ja kauneutensa vuoksi Riikaa kutsutaankin Baltian Pariisiksi ja rakastavaisten kaupungiksi. 

Vilkas ja trendikäs Riika on kauniiden puistojen, museoiden ja kirkkojen kaupunki, sekä koko Baltian yöelämän keskus. Riika on sekä historiallinen nähtävyys että moderni ja dynaaminen 700 000 asukkaan pääkaupunki - ainutlaatuinen yhdistelmä uutta ja vanhaa. 

Matkan kesto: to-su  (3 yötä)

Lähtöpäivät: 20.4., 25.5. ja 3.8.

 

Matkaohjelma

1. päivä - Helsinki - Riika & kiertoajelu

Riian kaupunkiloman hintaan sisältyy hotellikuljetukset sekä kiertoajelu suomenkielisen oppaan johdolla!

Finnairin aamupäivälento Riikaan. Lähdemme suoraan Riian lentokentältä tutustumaan kaupunkiin suomeksi opastetulla kiertoajelulla ja näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet. Kiertoajelu vie meidät Bastejkalns:n puistoalueen reunoilta Ruutitornille, Vapauden muistomerkille, Yliopistoalueelle ja sieltä uuden kaupungin puolelle. Tutustumme myös jalkaisin Riian Vanhaan kaupunkiin ja näemme mm. Pyhän Pietarin kirkon, Mustapäiden talon, Parlamenttitalon, ja lukuisia hienosti entisöityjä rakennuksia. Kaupunkiertoajelun jälkeen majoittuminen hotelliin ja loppupäivä vapaata omiin tutkimusretkiin.

2. päivä - Riika & retki Jurmalaan

Koko päivä omaa aikaa nauttia kaupungin vilskeestä tai lähde päiväretkelle ihastuttavaan Jurmalaan.

Enemmän elämyksiä - Lähde suomenkielisen oppaan johdolla tutustumaan läheiseen Jurmalan merenrantakaupunkiin Riianlahden rannalle, noin 25 km päässä Riikasta. Kaupungissa on yli 20 kilometriä pitkä hiekkaranta ja Jurmala tunnetaankin myös Latvian kylpyläkaupunkina. Jurmala on arkkitehtuurin aarreaitta; suurin osa rakennuksista on vanhoja puutaloja, etenkin pitsihuviloita torneineen. Jurmalan yli 20 km pituinen hienohiekkainen merenranta on avoinna kaikille lomailijoille. Suosittuja tuliaisia ovat mm. meripihkasta tehdyt korut sekä pienet muistoesineet, Riikan balsami eli likööri, kansallispukuiset nuket, villapuserot, käsintehdyt nahkaesineet, maukas leipä, paikalliset makeiset mm. Laima-suklaa, juustot. Varaa lisämaksullinen retki matkavarauksen yhteydessä!


3. päivä  Riika

Koko päivä aikaa omatoimiselle ohjelmalle. 

4. päivä - Riika - Helsinki

Päivällä on vielä hyvin aikaa tutustua omatoimisesti tämän kaupungin moniin nähtävyyksiin ja tehdä viime hetken tuliaisostokset. Iltapäivällä kuljetus lentoasemalle, suomea puhuva opas tulee mukaan kentälle. Iltalento Helsinkiin. 

 

 

Kohokohdat

Hotellikuljetukset & kiertoajelu

Riian kaupunkiloman hintaan sisältyy hotellikuljetukset sekä kiertoajelu suomenkielisen oppaan johdolla!

Finnairin aamupäivälento Riikaan. Lähdemme suoraan Riian lentokentältä tutustumaan kaupunkiin suomeksi opastetulla kiertoajelulla ja näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet. Kiertoajelu vie meidät Bastejkalns:n puistoalueen reunoilta Ruutitornille, Vapauden muistomerkille, Yliopistoalueelle ja sieltä uuden kaupungin puolelle. Tutustumme myös jalkaisin Riian Vanhaan kaupunkiin ja näemme mm. Pyhän Pietarin kirkon, Mustapäiden talon, Parlamenttitalon, ja lukuisia hienosti entisöityjä rakennuksia. Kaupunkiertoajelun jälkeen majoittuminen hotelliin ja loppupäivä vapaata omiin tutkimusretkiin.

Paluupäivänä kuljetus hotellilta lentokentälle suomenkielisen oppaan johdolla.

 

 

Puistot

Tutustu omatoimisesti

Bastejkalns:n puistoalue on kaupunginkanaalia (Pilsetas kanals) ympäröivälle rinteelle rakennettu vehreä puistoalue, jonka läpi kiermurtelevat pienet puistotiet. Puistossa on kesällä , joiden joukosta pilkistää esiin patsaita. Voit vuokrata puistosta polkuveneen ja polkea pitkin kanaalia. 

Kanaalin yli kulkee siltoja, joiden taidokkaisiin takorautaisiin kaiteisiin on kiinnitetty lukkoja. Taustalla on latvialainen perinne, jonka mukaan aviopari voi varmistaa avio-onnen lukitsemalla siltaan nimellään varustetun lukon ja heittämällä avaimen virtaan. Hämärän tullen sytytetään puiston hieno valaistus. Bastejkalns on oiva paikka pienelle kävelyretkelle luonnonläheisessä ympäristössä mutta kuitenkin keskellä kaupunkia.  

Riian Vanhan ja uuden kaupungin välissä sijaitsevalla puistojen vyöhykkeellä on Bastejkalnsin puiston lisäksi kolme puistoa: Kronvalda, Vermanes ja Esplanadin puisto. 

Enemmän elämyksiä - merellinen Jurmala

Koe enemmän - Lähde suomenkielisen oppaan johdolla tutustumaan läheiseen Jurmalan merenrantakaupunkiin Riianlahden rannalle, noin 25 km päässä Riikasta. Kaupungissa on yli 20 kilometriä pitkä hiekkaranta ja Jurmala tunnetaankin myös Latvian kylpyläkaupunkina. Jurmala on arkkitehtuurin aarreaitta; suurin osa rakennuksista on vanhoja puutaloja, etenkin pitsihuviloita torneineen. Jurmalan yli 20 km pituinen hienohiekkainen merenranta on avoinna kaikille lomailijoille.

Suosittuja tuliaisia ovat mm. meripihkasta tehdyt korut sekä pienet muistoesineet, Riikan balsami eli likööri, kansallispukuiset nuket, villapuserot, käsintehdyt nahkaesineet, maukas leipä, paikalliset makeiset mm. Laima-suklaa, juustot.

Kesto: noin 5 h 

Sisältää: edestakaisen kuljetuksen, suomenkielisen opastuksen, 3-ruokalajin lounaan paikallisessa ravintolassa

Retkipäivä: perjantai

Hinta: 64 €/hlö

Varaa retki: matkavarauksen yhteydessä

Vanhakaupunki

Riian vanhakaupunki (latv. Vecrīga) on Riian historiallinen keskusta, joka sijaitsee Daugavajoen itäpuolella. 

Vanhankaupungin ihanuudesta voi nauttia kapeilla kaduilla. Täällä sijaitsevat Riian Tuomiokirkko, jota alettiin rakentaa 1200-luvulla, goottilainen Pyhän Pietarin kirkko, Pyhän Jaakobin katedraali, jossa sijaitsee Rooman katolilaisen kirkon kardinaalin istuin, Pyhän Georgin kirkko, jota kutsutaan Valkoiseksi kivilinnaksi, kaunis Vanhan Riian synagoga, Pyhän Hengen luostaripiha, Dannensternin talo, "Kolme veljeä"-asuintalokokonaisuus, Riian linna ym.

Vanha Riika on arkkitehtuurin ja vanhojen aikojen mestariteos, joka on sopeutunut 2000-luvun turistivirtoihin - tänne on tehty mukavat hotellit, lukuisat ravintolat ja ajan-viettopaikat. Vanha Riika on keskiyöllä yhtä elävä kuin päivällä.Hintaan sisältyy

 • Finnairin suorat reittilennot Helsinki - Riika- Helsinki turistiluokassa
 • Majoitus Ibis Hotel Rigassa ***
 • Hotelliaamiaiset
 • Riian kiertoajelu suomenkielisellä opastuksella
 • Lentokenttäkuljetukset Riiassa
 • Suomenkielisen oppaan palvelut
Ibis Hotel Riga ***
Marijas iela 5, Riga 1050

Hyvästä palvelusta tunnettu Ibis Hotel Riga toivottaa vieraat tervetulleiksi Riikaan. Hiljattain uusitussa ja kotoisassa hotellissa viihtyy hyvin ja vanhaankaupunkiin ja sen nähtävyyksiin on matkaa noin 1 km.

Savuttomissa ja trendikkäästi sisustetuissa kahden hengen huoneissa on ilmastointi, WiFi, televisio, suihku, hiustenkuivaaja. Tallelokerot löytyvät vastaanotosta.  

Hotellissa aamuvirkut voivat nauttia hieman suppeamman varhaisen aamiaisen klo 4:00-6:30 ja samainen suppeampi aamiainen on tarjolla klo 10-12:00. Runsaampi buffeaamiainen on saatavilla klo 6:30-10:00. 

Istahda hetkeksi hotellin ihastuttavaan BOOKY - kirja loungeen nauttimaan tunnelmasta ja tekemään matkasuunnitelmia lomasi ajaksi. Hotellin ravintolasta saat pikkupurtavaa ja baarista virvokkeita, jos nälkä ylllättää.

http://ibisrigacentre.lv/

Takaisin

Huoneet & hinnat

 • Matkustajat
Peru Lähtöpaikka
Lähtö
 
 • Helsinki-Vantaa lentoasema
Peru Lähtöpäivä
Valitse lähtöpäivä
Keskihinta kuukausittain
Peru Matkustajat

Kuvagalleria

Pääkaupunki: Riika Valuutta: euroa Aikaero: UTC+2 Kielet: latvia Asukasmäärä: 2,1 miljoonaa
Keskilämpötila
-4,7° tammikuu
-4,2° helmikuu
-0,5° maaliskuu
5,1° huhtikuu
11,4° toukokuu
15,5° kesäkuu
16,9° heinäkuu
16,2° elokuu
12,0° syyskuu
7,4° lokakuu
2,1° marraskuu
-2,3° joulukuu

Kartta

Hyvä tietää

Ilmoittautuminen lennolle
Finnairin lähtöselvitys tapahtuu Helsinki-Vantaan lentoasemalla terminaalissa T2. Suosittelemme saapumaan kentälle viimeistään kaksi tuntia ennen lennon lähtöä.

Matkatavarat
Ruumaan menevä matkatavara: sallittu matkatavaramäärä on yksi laukku / henkilö, jonka enimmäispaino enintään 23 kg ja ulkomitat yhteensä enintään 158 cm. Matkustamoon otettava käsimatkatavara: matkustamoon saa ottaa yhden laukun / henkilö, jonka ulkomitat ovat enintään 56 x 45 x 25 cm  ja enimmäispaino 8 kg. Kaikissa matkatavaroissa on oltava matkustajan nimi ja osoite, myös laukun sisäpuolella.

Käsimatkatavaraan ei saa pakata teräviä esineitä. Myös nesteiden kuljetusta on rajoitettu. Nesteiden tulee olla pakattuna enintään 100 ml kokoisiin pakkauksiin, jotka mahtuvat läpinäkyvään, enintään litran kokoiseen uudelleen suljettavaan pussiin. Lisätietoja finavia.fi

Matkustusasiakirjat
Suomen kansalaiset: kaikilla lentomatkustajilla, myös lapsilla, tulee olla oma voimassaoleva matkustusasiakirja. Matkustaja on itse vastuussa siitäettä hänellä on tarvittavat matkustusasiakirjat. Schengen-alueiden ja EU-maiden sisäiset lennot sekä Sveitsi: passi tai 1.3.1999 käyttöön otettu uudenmallinen EU-standardien mukainen valokuvallinen henkilökortti, josta ilmenee kansalaisuus ja kortin voimassaoloaika (ei ajokortti). Muiden maiden kansalaisten on itse tarkistettava vaaditut matkustusasiakirjat.

Matkavakuutus
Suosittelemme peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen ottamista heti varauksen yhteydessä.Vakuutukset saat helposti toimistostamme tai matkavekka.fi/matkavakuutus

Ateriat Finnairin lennoilla
Finnairin Euroopan reittilennoilla ateriat ovat maksullisia. Lennoilla toimii välipalamyynti SkyBistro-valikoimasta ja 1.4.2015 alkaen lennoille on myös tilattavissa lämpimiä aterioita. Maksutta tarjotaan kahvia/teetä ja mustikkamehua. Koneen tarjoiluvaunun valikoima on rajattu ja halutessasi varmistaa välipalan tai aterian saatavuuden voit aikaisintaan 14 vuorokautta, mutta viimeistään 3 vuorokautta ennen lennon lähtöä Helsingistä tilata tuotteita luottokorttimaksulla ennakkoon Finnairin puhelinpalvelusta p. 0600 91011 (2,96 €/vastattu puhelu + pvm). Avoinna arkisin klo 8-18 ja viikonloppuisin klo 8-12. Puhelimitse tilatuista maksullisista lisäpalveluista Finnair perii 10 € palvelumaksun/varaus.

Rokotukset
Hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä on syytä varmistaa, että kaikki perusrokotukset ovat kunnossa. Lisäksi tulee ottaa selvää suositellaanko tai vaaditaanko kohdemaahan muita rokotuksia tai estolääkityksiä. Matkustaja on itse velvollinen huolehtimaan tarvitsemistaan rokotuksista. Eri maihin tarvittavista lisärokotuksista saat tietoa kotipaikkakuntasi terveyskeskuksesta ja rokotuspoliklinikoilta.  Kohdemaasi terveyteen liittyvät ajankohtaiset tiedot sekä rokotussuositukset löytyvät THL:n (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) julkaisemasta Matkailijan terveysoppaasta http://www.thl.fi/fi/web/infektiotaudit/ohjeet-ja-saadokset/matkailijan-terveysopas/

Matkadokumentit
Reittilentoliput ja lopulliset matkaohjeet toimitetaan noin kaksi viikkoa ennen lähtöä.

Hyvää matkaa! 

Jaa tämä sivu sähköpostitse