Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Liettua

Lomakohteemme Liettuassa

Vilna 
Lento+hotelli-paketti

Lento+hotelli-lomapaketit Vilnaa

Tutustu ja varaa  >>

Kaikki kaupunkilomat

Katso kaikki kaupunkilomakohteemme ja löydä omat suosikkisi.

Tutustu ja varaa >>

Lomakohteena Liettua

Liettua

Itämeren rannalla sijaitseva pieni Liettua on kolmesta Baltian valtiosta suurin ja eteläisin. Sen väkiluku on noin kolme miljoonaa ja pinta-ala noin viidennes Suomen pinta-alasta. Liettua on omaleimainen ja kiehtova maa, jonka pitkä ja värikäs historia on näkyvissä edelleen viehättävän pääkaupungin, Vilnan, kaduilla ja kujilla. Liettualaiset tunnetaan ilkikurisesta huumoristaan ja omaleimaisesta, vieraanvaraisesta kulttuuristaan. Valtaosa liettualaisista on katolilaisia. Liettuassa puhutaan liettuaa, mutta englannin kielellä pärjää mainiosti, eritoten Vilnassa.

Liettua on Baltian maista vielä tuntemattomin, mutta ei vähäisin. Liettuan suuriruhtinaskunta oli 1400-luvulla jopa Euroopan suurin valtio. Sen aikaisesta mahdista muistuttaa edelleen muun muassa Vilnan ja Kaunasin upea kaupunkiarkkitehtuuri sekä lukuisat kiinnostavat kirkot, linnat ja muistomerkit. Myös Suomella on mielenkiintoinen yhteys Liettuan kanssa. Suomen suuriruhtinas Juhana Herttua meni naimisiin puolalaisprinsessa Katariina Jagellonican kanssa Vilnan katedraalissa 1562. Viikon kestäneiden hääjuhlien jälkeen Jagellonican muuttokuorman mukana Suomeen ja Turkuun saapui myös uusrenessanssi. Ja niinkin eksoottinen uusi kapistus kuin haarukka. Liettuan menneisyyteen kuuluu myös neuvostomiehitys vuosina 1940-1990. Liettua palautti itsenäisyytensä Baltian maista ensimmäisenä.

Vilnan kaupunkiloma

Vilnaan pääset varaamalla Matkavekan omatoimisen lento+hotell-lomapaketin. Valitse itse matkasi kesto, lähtöpäivä ja hotelli - loma juuri kuten haluat.

 

Tutustu ja varaa matkasi Liettuaan

Suodata hakutuloksia

Matkustajat

Lähtöpäivät

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Kartta Liettua

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti