Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Vilna

Kaupunkilomalle Vilnaan

 

Viehättävä Vilna toivottaa tervetulleeksi

Vilna on sopivan kokoinen viikonlopun lomakohde – Liettuan vireä pääkaupunki Neris-joen molemmin puolin sijaitsee myös mukavasti lähellä, vain vajaan kahden tunnin lentomatkan päässä Helsingistä. Vilna on Baltian pääkaupungeista ehkä tuntemattomin, mutta monen kävijän mielestä kaikkein viehättävin. Matkailijan mieleen on varmasti myös edullinen hintataso.

Vilnan valttikortteja ovat muun muassa sen ystävälliset asukkaat, jotka toivottavat kaikki kävijät lämpimästi tervetulleiksi. Vilna on välitön yhdistelmä vanhaa, tunnelmaltaan vanhaa ja arvokasta eurooppalaista kaupunkikulttuuria viehättävine kahviloineen ja ravintoloineen sekä vilkasta ja vähän villiä nuoruutta ja kekseliäisyyttä. Vilnan yliopiston lukuisat opiskelijat tuovat eloa kaupunkiin vuoden ympäri. Kaupungin kujilla kättä lyövät sulassa sovussa myös boheemi taiteilijaelämä ja harras uskonnollisuus – Vilnassa on tilaa kaikille.

Nähtävää ja koettavaa Vilnassa

Vilna tunnetaan omaleimaisesta ja loistokkaasta arkkitehtuuristaan. Tärkeimmät nähtävyydet ja kiinnostavat korttelit ovat lähellä toisiaan, jonka vuoksi Vilnassa on helppoa lomailla.

Vilnan katedraali kellotorneineen on kaupungin sydän. Keskusaukiolta on mukava suunnistaa tutkimusretkille kaupungin vilkkaille ostoskaduille ja vehreisiin puistoihin. Levähdyspaikkoja tarjoavat myös lukuisat kahvilat ja kuppilat, joissa hinnat ovat vielä huomattavan edulliset.

Vanhankaupungin kujat alkavat Aamunkoiton portilta, jonka sisällä olevaan pieneen kappeliin hartaat katolilaiset jonottavat päästäkseen rukoilemaan ihmeitä tekevän Neitsyt Marian kuvan eteen. Laaja vanhakaupunki pastellinvärisine rakennuksineen ja kapeine kujineen kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin.

Vanhankaupungin liepeillä sijaitsee Vilnan yliopisto, joka on yksi Euroopan vanhimmista. Kaunis ja loistelias yliopistokortteli on kiehtovan sokkeloinen ja suorastaan kutsuu tutkimaan salaisia pihoja ja pieniä puutarhoja lukuisien yliopistorakennusten keskellä.

Užupiksen kaupunginosa joen toisella puolella edustaa puolestaan Vilnan ilkikurista ja boheemia luonnetta. Täällä asuu taiteilijoita ja opiskelijoita ja sitä pidetään nykyään Vilnan trendikkäimpänä alueena. Kaupunginosa jopa julistautui kurillaan itsenäiseksi 1997 ja juhlii itsenäisyyttään aina aprillipäivänä. Värikkäillä, vähän romanttisen rähjäisilläkin kujilla on sympaattisia kahviloita ja ravintoloita, sekä omaleimaisia ja kivoja gallerioita ja työpajoja, joista voi tehdä hienoja löytöjä.

Kaupungin yläpuolella kohoaa Gediminasin kukkula ja siellä vanha Gediminasin torni, jonka huipulla liehuu Liettuan lippu. Tornista on tullut kaupungin symboli ja sen aukeaa parhaat näköalat yli koko kauniin kaupungin.

Vilnan voi valloittaa kävellen

Vilnaan on helppo tutustua kiireettömästi jalkaisin, vilkkaasta katuelämästä, upeista näkymistä ja maisemista nauttien, sillä välimatkat eivät ole pitkiä. Jos askel alkaa paikoin mäkisillä kujilla painaa, takseja on helposti saatavilla ja kyyti edullista.

Pidemmällä lomalla voi piipahtaa myös Vilnan ulkopuolelle, jossa lyhyen bussimatkan päässä on muun muassa Palangan pitkät hiekkarannat ja Trakain upea linna.

Vilnassa on mukavaa kaikkina vuodenaikoina

Vilnaan voi hyvin matkustaa ympäri vuoden. Suosituin matkustusaika on touko-lokakuussa ja myös marras-joulukuussa. Kesällä Vilnassa on paljon tapahtumia ja säät mukavan lämpimiä. Talvikaudella kaupunki on tunnelmallinen, eritoten joulutorien avauduttua.

Matkavekan Vilna

Matkavekan valikoimassa on lento+hotelli-lomapaketteja, joissa on matkapakettilain mukainen turva. Lennot ovat reittilentoja ja hotellivalikoima vaihtelee saatavuuden mukaan. Lähtöpäivän ja matkasi keston päätät itse. 

Matkavekan lento+hotelli-lomapaketit ovat omatoimimatkoja eikä matkan hintaan sisälly opaspalveluita tai kuljetuspalveluita lomakohteessa. Kaikkiin lento+hotelli-lomapaketteihin voit ostaa hotellikuljetuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Mikäli haluat vuokrata auton, voit tehdä sen kätevästi yhteystyökumppanimme Rentalcarsin kautta. 

Matkavekka palvelee aina suomeksi. Suomenkielisen asiakaspalvelumme lisäksi tavoitat meidät mahdollisen hätätilanteen sattuessa päivystysnumerosta, johon vastaamme 24/7 suomen kielellä.

Tutustu ja varaa matkasi Vilnaan

Suodata hakutuloksia

Matkustajat

Lähtöpäivät

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Kartta Vilna

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti

Monta hyvää syytä valita Matkavekan lento+hotelli-lomapaketti:

✔️ Päätät itse matkasi keston ja matkustuspäivät täysin joustavasti.

✔️ Hintaan sisältyvät aina lennot ja valitsemasi hotelli.

✔️ Hintaan sisältyy vähintään yksi ruumaan menevä matkatavara.

✔️ Myyntipalvelu suomeksi: Varaat lomasi helposti suomenkieliseltä verkkosivustoltamme tai myyjiltämme. 

✔️ Matkapakettilaki on turvanasi. 

✔️ Lisäpalveluna voit ostaa myös kuljetukset kentältä hotellille tai vuokrata auton luotettavilta yhteistyökumppaneiltamme.

✔️ Olemme valinneet yli 30 erityisen kiinnostavaa kohdetta sekä lukuisia hyviä hotelleja. Kohteiden joukossa on suosikkeja, uutuuksia, kaupunkeja, rantalomia ja paljon muuta!

✔️ Kohdevalikoimamme kehittyy jatkuvasti. Voit vaikuttaa tuleviin kohteisiin!

 

Sinun lomasi - juuri kuten haluat

Matkavekan omatoiminen lento+hotelli-lomapaketti koostuu lennoista ja valikoiduista hotelleista. Rakenna siis itse haluamasi paketti ja päätä minä päivänä, miten pitkäksi aikaa ja millä lennoilla matkustat sekä missä hotellissa lomailet. Hintaan sisältyy edestakaiset lennot, majoitus valitsemassasi hotellissa ja 1 x kirjattu matkatavara. Lento+hotelli-lomapaketit ovat omatoimimatkoja eikä matkan hintaan sisälly opaspalveluita tai kuljetuspalveluita lomakohteessa. 

Autonvuokraus

Anna vuokra-auton viedä sinut vapaammin kohti elämyksiä! Kun olet itse ratissa, päätät itse aikataulut ja teet pysähdyksiä omien toiveidesi mukaan. Poikkea pikkuteille, vieraile sivukylissä tai aja suoraan suosituimmille nähtävyyksille! Yhteistyökumppanimme Rentalcarsin kautta voit hakea sopivan vuokra-auton tunnetuimpien autonvuokrausyritysten valikoimasta. Siten pääset vertaamaan eri yritysten tarjontaa, hintoja ja erikoistarjouksia. Saat juuri haluamasi auton oikeaan paikkaan ja sopivaan hintaan.

Hotellikuljetukset

Voit ostaa hotellikuljetuksen lentokentältä hotellille ja takaisin helposti suoraan lento+hotelli-lomapakettien yhteyteen.

Matkapakettilain turva lomallasi

Tähän matkaan sovelletaan yleisten matkapakettiehtojen lisäksi Matkavekan lisä- ja erityisehtoja. On huomioitavaa, että lento+hotelli-lomapakettien peruutus- ja muutosehdot ovat huomattavasti yleisiä matkapakettiehtoja tiukemmat. Lento+hotelli-lomapaketit ovat reittilentoihin perustuvia, yksilöllisesti koottavia omatoimisia matkapaketteja. Peruutus- ja muutoskulut määräytyvät lentoyhtiön ja hotellin varausehtojen mukaan. Muutokset ja peruutukset käsitellään aina tapauskohtaisesti. Pääsääntöisesti vahvistettua varausta ei voi muuttaa. Mahdollinen takaisinmaksu peruutustapauksissa voi olla hyvin rajoitettua tai ei ole lainkaan mahdollista. Lento+hotelli-lomapakettien lipunkirjoitus tapahtuu automaattisesti heti vahvistamisen ja maksamisen jälkeen. Useimmat lentolipputyypit eivät salli takaisinmaksua lipunkirjoituksen jälkeen peruutus- tai muutostilanteissa. Matkaehdot löydät tästä!