Kaikki matkat
Rantalomat
Kiertomatkat
Viron lomat
Joulutorit
Lento+hotelli
Isovanhempi-kampanja
  • Malta

Mainio Malta

Lähtöpäivät syksy 2017 Lähtökaupungit
16.9. Rovaniemi

23.9.

Vaasa
30.9. Jyväskylä
7.10. Pori
14.10. Kuopio
21.10. Lappeenranta

 

Malta saari sijaitsee keskellä kirkkainta Välimerta, noin 90 kilometriä Sisiliasta etelään. Malta on monipuolinen matkakohde, jonka rannikolla satamat ja pienet hiekkarannat vuorottelevat kivisten poukamien kanssa. Malta tunnetaan pitkästä historiastaan, joka näkyy kalkkikivisissä temppeleissä, palatseissa ja eri aikakausilta periytyvissä satamissa. Saarella on pistäytynyt vierailijoita ja valloittajia jo tuhansia vuosia sitten. Merkittävimpiä valloituksia ovat olleet arabialaisten, johanniittaritarien ja brittiläisten miehitykset. Arabialaiset vaikutteet loivat pohjan maltan kielelle, Johanniittaritarit saivat saaren taiteet ja kulttuurin kukoistamaan ja britit toivat saarille demokraattisen hallinnon. Britit jättivät oikeuskäsitysten lisäksi saarelle myös vasemmanpuoleisen liikenteen ja maan toisen virallisen kielen, englannin.

Malta on kooltaan erittäin pieni valtio, jonka saarista vain Malta, Gozo ja Comino ovat asuttuja. Muut saaret, Fifla, Cominotto ja St. Paul ovat asumattomia. Maltan pääkaupunki on Valletta, mutta suurin kaupunki on Sliema, jonka vieressä sijaitsevat St. Julian’s ja Paceville.

Ilmasto on täällä tyypillinen Välimeren ilmasto. Kesäiset päivät ovat kuumia ja kuivia, ja talvet leutoja. Kesän kuumuuteen apua tuo vilvoittava merituuli. Maltalla sataa harvoin ja aurinkoisesta rantaelämästä voi nauttia pitkälle syksyyn.

Maltalla voi aktiivinen lomailija harrastaa jotain uutta vaikka jokaisena lomapäivänä. Saarilla voi muun muassa harrastaa ratsastusta, kalliokiipeilyä, golfia, purjehtimista, sukeltamista ja vesiurheilulajeja. Saaristoa ympäröivissä kirkkaissa vesissä sukeltajat voivat pistäytyä merenalaisessa paratiisissa.

Saarilla on paljon upeita retkikohteita ja liikkuminen on helppoa. Eri retkikohteissa voi nauttia niin kulttuurista, taiteesta kuin luonnonnähtävyyksistä.

Maltan neitseellinen luonto ja vaikuttavat maisemat ovat monelle tuttuja televisiosta ja elokuvista. Muun muassa sellaiset kassamagneetit kuten GladiaattoriTroija ja hittisarja Game of Thrones on kuvattu ainakin osittain Maltalla. Game of Thronesista tuttuja maisemia tarjoavat Maltalla muun muassa Gozon, Valletan ja Rabatin alueet.

Huom. Maltalla kerätään turistiveroa, joka maksetaan suoraan hotellille. Sen määrä on  0,50 € /hlö/ päivä

Kohteet ja lähdöt

Maltan retket

Valletta

Tällä retkellä tutustumme kävellen vuonna 1566 rakennettuun Johanniittaritareiden pääkaupunkiin. Iltapäivän aikana vierailemme mm. Barrakka-puutarhassa, josta avautuu upeat maisemat satamaan. Ihastelemme Pyhän Johanneksen katedraalin kultaloistoa ja näemme myös Caravaggionin mestariteoksen ”Johannes Kastajan mestaus”, jonka sanotaan olevan maailman kaunein maalaus. Suurmestarin palatsin aukion tuntumassa on aikaa myös istahtaa ja katsella kaupungin elämää vaikka kahvikupposen ääressä. Kävelykierros huipentuu audiovisuaaliseen esitykseen, josta avautuu koko Maltan värikäs historia. Aamupäiväretki. Mukana suomenkielinen opas.

Gozo

Gozon saari on Maltaan verrattuna aidompi, rauhallisempi, vihreämpi ja siistimpi. Matkaamme saarelle autolautalla (matka kestää noin 25 min). Gozon saarella tutustumme sen päänähtävyyksiin. Vierailemme mm. Ggantija-temppelissä, joka on rakennettu noin 5600 vuotta sitten ja on maailman vanhin vapaasti seisova rakennus. Päivän aikana käymme myös gozolaisessa käsityökylässä ja saaren pääkaupungissa Victoriassa, jossa kävelemme ylös kaupungin Citadel-linnoitukselle ihastelemaan maisemia. Sinisen Ikkunan ranta-alue on edelleen näkemisen arvoinen, vaikka itse kivimuodostelma onkin romahtanut. Retkellä on mahdollisuus osallistua veneajelulle lisämaksusta. Retken hintaan sisältyy lounas juomineen.

Paikallismarkkinat ja Sininen luola

Suuntaamme saaren itärannikolle Marsaxlokkin kalastajakylään, jossa on saaren suurimmat markkinat. Markkina-alue on kylän rantakadulla, jossa myydään mm. maltalaisia herkkuja ja tuoretuotteita suoraan viljelijöiltä sekä koruja, vaatteita ja päivittäistarvikkeita. Markkinat ovat myös viikon kohokohta paikallisille, siellä vaihdetaan viikon kuulumisia. Matkalla kohti Sinistä luolaa näet maltalaista maalaismaisemaa. Paikalliset kalastusveneet (luzzut) vievät sinut halutessasi katsomaan erilaisia luolia, joista suurin on nimeltään Sininen luola. Voit toki ihastella jylhiä maisemia myös rannalta käsin. Retki on kansainvälinen.

Monipuolinen Malta

Lähde tutustumaan saaren keskiosan päänähtävyyksiin. Vierailemme Maltan entisessä pääkaupungissa Mdinassa, jossa teemme pienen kävelykierroksen. Kaupunki on yksi parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista koko maailmassa. Päivän aikana vierailemme myös Presidentin palatsin puutarhassa sekä ihastelemme maisemia Dinglin jyrkänteiltä. Näemme Rabatin katakombit sekä piipahdamme käsityökylässä, josta voit ostaa kotiinviemisiä. Päääsemme käymään myös Mostan Pyhän Marian kirkossa, jonka kupoli on yksi maailman suurimpia. Retkellä mukana  suomenkielinen opas.Retken hintaan sisältyy lounas juomineen.

Suodata hakutuloksia

Matkustajat

Lähtöpäivät

Valitse matkan kesto

  • 7

Lähtökentät

  

Lähtökaupunki/lentoasema

Lentoyhtiö Primera Air (6F)

Lähtöpäivät 2017

Lauantailento

Rovaniemi 16.9.
Vaasa 23.9.
Jyväskylä 30.9.
Pori  7.10.
Kuopio  14.10.
Lappeenranta 21.10.

Lentokenttäkuljetus: lentoasema–hotelli–lentoasema 12 € /hlö (hinta etukäteen varattuna).

Hyvä tietää:  Primera Air