Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Matkat Maltalle - varaa lennot ja hotelli Matkavekasta

    Malta

Lomalle Maltalle

Lomakohteena Malta

Malta saari sijaitsee keskellä kirkkainta Välimerta, noin 90 kilometriä Sisiliasta etelään. Malta on monipuolinen matkakohde, jonka rannikolla satamat ja pienet hiekkarannat vuorottelevat kivisten poukamien kanssa. Malta tunnetaan pitkästä historiastaan, joka näkyy kalkkikivisissä temppeleissä, palatseissa ja eri aikakausilta periytyvissä satamissa. Saarella on pistäytynyt vierailijoita ja valloittajia jo tuhansia vuosia sitten. Merkittävimpiä valloituksia ovat olleet arabialaisten, johanniittaritarien ja brittiläisten miehitykset. Arabialaiset vaikutteet loivat pohjan maltan kielelle, Johanniittaritarit saivat saaren taiteet ja kulttuurin kukoistamaan ja britit toivat saarille demokraattisen hallinnon. Britit jättivät oikeuskäsitysten lisäksi saarelle myös vasemmanpuoleisen liikenteen ja maan toisen virallisen kielen, englannin.

Maltan saaret ja sää

Malta on kooltaan erittäin pieni valtio, jonka saarista vain Malta, Gozo ja Comino ovat asuttuja. Muut saaret, Fifla, Cominotto ja St. Paul ovat asumattomia. Maltan pääkaupunki on Valletta, mutta suurin kaupunki on Sliema, jonka vieressä sijaitsevat St. Julian’s ja Paceville.

Ilmasto on täällä tyypillinen Välimeren ilmasto. Kesäiset päivät ovat kuumia ja kuivia, ja talvet leutoja. Kesän kuumuuteen apua tuo vilvoittava merituuli. Maltalla sataa harvoin ja aurinkoisesta rantaelämästä voi nauttia pitkälle syksyyn.

Aktiviteetit Maltalla

Maltalla voi aktiivinen lomailija harrastaa jotain uutta vaikka jokaisena lomapäivänä. Saarilla voi muun muassa harrastaa ratsastusta, kalliokiipeilyä, golfia, purjehtimista, sukeltamista ja vesiurheilulajeja. Saaristoa ympäröivissä kirkkaissa vesissä sukeltajat voivat pistäytyä merenalaisessa paratiisissa.

Saarilla on paljon upeita retkikohteita ja liikkuminen on helppoa. Eri retkikohteissa voi nauttia niin kulttuurista, taiteesta kuin luonnonnähtävyyksistä. Maltan neitseellinen luonto ja vaikuttavat maisemat ovat monelle tuttuja televisiosta ja elokuvista. Muun muassa sellaiset kassamagneetit kuten Gladiaattori, Troija ja hittisarja Game of Thrones on kuvattu ainakin osittain Maltalla. Game of Thronesista tuttuja maisemia tarjoavat Maltalla muun muassa Gozon, Valletan ja Rabatin alueet.

Matkavekan Malta

Matkavekan valikoimassa on lento+hotelli-paketteja. Matkat ovat omatoimisia, eli suomenkielisiä opaspalveluja ei ole saatavilla. Lähtöpäivän ja matkasi keston päätät itse. Huom. Maltalla kerätään turistiveroa, joka maksetaan suoraan hotellille. Sen määrä on  0,50 € /hlö/ päivä

Tutustu ja varaa matkasi Maltalle

Suodata hakutuloksia

Matkustajat

Lähtöpäivät

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Hotellit Maltalla

Kartta Malta

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti