Rantalomat
LEGOLAND
Viron lomat
Kaupunkilomat
Risteilyt
Kaikki kohteet
  • Varaa matkasi Montenegroon | Matkavekka

    Montenegro

Lomakohteet Montenegrossa

Bijela

MONTENEGRO

Tutustu ja varaa >

Herceg Novi

MONTENEGRO

Tutustu ja varaa >

Matkat Montenegroon

Matkat Montenegroon

Tietoa kohteesta Montenegro

Montenegro on noussut nopeasti Adrianmeren suosituimpien matkailumaiden joukkoon, eikä syyttä. Maa on pinta-alaltaan pieni, mutta maisemiltaan sitäkin antoisampi. Hiekkarantoja reunustavat vuoret kohoavat sisämaassa korkeimmillaan yli kahdentuhannen metrin eikä matka rannikkoseudulta jylhiin vuoristomaisemiin ole pitkä. Rinteillä tuoksuvat sypressit ja tasangoilla viheriöivät viinitarhat ja persikkaplantaasit. Oman leimansa maisemaan antavat syvät kanjonit ja huikaisevansinisinä välkkyvät kymmenet järvet. Siellä täällä tapaa aikaansa pysähtyneitä pikkukyliä ja pilvien tahtiin liikkuvia lammaslaumoja. Kuvankauniit postikorttimaisemat mykistävät tottuneenkin matkailijan.

Montenegro tarjoaa ranta- ja aktiivilomaa

Montenegro sopii niin rantalomailijalle kuin aktiivilomaa etsivälle. Rannikon keskiosaan sijoittuva Budva on rantalomakohteista suosituin. Jo 1950-luvulla monet elokuvatähdet valitsivat Montenegron rantalomakohteekseen ja jälleen tänä päivänä Budvan kupeessa sijaitsevan Sveti Stefanin saaren luksushotellissa viihtyvät monet maailmanluokan kuuluisuudet. Durmitorin kansallispuisto jylhissä vuoristomaisemissa on aktiivilomailijan unelma: kesällä täällä patikoidaan, pyöräillään, kiipeillään ja Tara-kanjonissa myös vesiurheillaan.

Idän ja lännen kohtaamispaikka

Montenegro on ollut vuosituhansien ajan erilaisten kansojen ja kulttuurien kohtauspaikka idän ja lännen solmukohdassa. Jugoslavian hajoamisen jälkeen Serbian kanssa muodostetusta liittovaltiosta maa itsenäistyi vasta vuonna 2006. Valuutta on euro, mutta neuvottelut EU-jäsenyydestä ovat yhä kesken. 

Montenegro on Matkavekan omatoimikohde, opaspalvelut puhelimitse. Huomaathan, että lento laskeutuu Kroatian puolelle Dubrovnikiin ja matkalla on rajan ylitys passintarkastuksineen. Kesäaikaan rajalla on syytä varautua ruuhkiin.

Matkatarjoukset Montenegroon

Varaa Matkavekan lomapaketti Montenegroon

Suodata hakutuloksia

Tarvitsetko apua?


Matkavekka-lomapaketti

  • Lennot ja valikoidut hotellit
  • Suomenkieliset opaspalvelut
  • Hotellikuljetukset tarvittaessa
  • Monipuolinen matka-/retkiohjelma
  • Joustavat maksuehdot

 

Järjestä

Lähtö

Hinta

Kohteet

Matkatyyppi

Luokitus

Ateriat

Tilat ja palvelut

Kategoriat

Matkustajat

Lähtöpäivät

Järjestä hakutulokset
Näytä hinta
Valitse vähimmäisluokitus

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Kartta Montenegro

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti

Lisätietoa

Montenegro
Montenegro sijaitsee Adrianmeren itärannikolla, entisen Jugoslavian alueella. Naapureita ovat Kroatia, Bosnia ja Hertsegovina, Kosovo, Serbia ja Albania. Lännessä Montenegro rajoittuu Adrianmereen, mutta rannikko-osuus on vain noin kymmenen kilometrin pituinen. Pääkaupunki on Podgorica, jossa on asukkaita noin 150 000. Montenegro itsenäistyi ensimmäisen kerran vuonna 1878. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen se liitettiin Jugoslavian kuningaskuntaan ja toisen maailmansodan jälkeen maa oli osa Titon johtamaa Jugoslavian liittotasavaltaa. Sen hajottua Serbia ja Montenegro muodostivat liiton, joka purettiin ja maa julistautui itsenäiseksi 3.6.2006. Neuvottelut EU- jäsenyydestä ovat käynnissä.

Matkustusasiakirjat
Suomen kansalaisen matkustusasiakirjana toimii passi, jonka tulee olla voimassa 3 kk maasta poistumisen jälkeen.

Aikaero
Aikaero Suomen aikaan on –1 tunti.

Rahayksikkö
Montenegron rahayksikkö on euro.

Kieli
Virallinen kieli on montenegro. Montenegroksi maan nimi on Crna Gora eli Musta vuori. Englantia puhutaan rannikon lomakohteissa, muuten saksa on tunnetumpi.

Uskonto
Montenegrolaisista suurin osa on ortodokseja. Suurimmat vähemmistöt ovat muslimit ja roomalaiskatoliset.

Sääolosuhteet
Rannikolla vallitsee tyypillinen Välimeren ilmasto: keväällä sää on epävakainen, kesäisin on kuumaa ja kuivaa, syksy on lempeän lämmin, talvi on leuto ja kostea. Sisämaan ylängöillä ja vuoristossa sää on viileämpää ja sateisempaa ja korkeimmat vuorenhuiput saattavat olla kesälläkin lumivaipan verhoamia. Merivesi pysyy lämpimänä pitkälle syksyyn.