Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Varaa matkasi Portugaliin Matkavekasta

    Portugali

Lomakohteet Portugalissa

Algarven rannikko

Luonnonkaunis ja monipuolinen lomakohde Algarve

Lue lisää täältä > 

Madeira

Luonnonkaunis ja elämyksellinen lomakohde Madeira

Lue lisää täältä > 

Lissabon

Aurinkoinen ja suosittu matkokehde ympäri vuoden.

Lue lisää täältä >

Lomakohteena Portugali

Varaa matka Portugaliin Matkavekasta

Matkat kohteeseen Portugali 

Portugali on Etelä-Euroopan portti Atlantille. Portugalilla on täydellinen sijainti rannikon ainutlaatuisessa luonnossa. Valkoiset hiekkarannat kutsuvat sinua rentoutumaan - Algarven hiekkarannat on valittu Euroopan parhaiksi. Täällä meren äärellä mielesi virkistyy ainutlaatuisen kauniita maisemia ihaillessasi.

Vastinetta rahoillesi

Portugali tarjoaa eniten vastinetta rahoillesi (lähde: Lonely Planet). Portugalissa pääset nauttimaan kulttuurista, herkullisesta ruoasta, hyvistä viineistä, rantaelämästä, golfkentistä ja paljon muusta – ja vieläpä edulliseen hintaan. Portugalissa kenenkään aika ei todella käy pitkäksi! Iltasella voit maistella lasillisen maailmankuulua portviiniä ja nauttia Afrikan rannikolta puhaltavista lämpimistä tuulenhenkäyksistä. Portugali hellii niin kehoasi kuin sieluasikin.

Kesä ja aurinko kuuluvat Portugaliin

Portugalin luonto vaihtelee komeista vuorista merimaisemiin, ilmasto pysyy kesäisen aurinkoisena vuoden ympäri. Auringonpalvojien kannalta maan sijainti on täydellinen. Portugalissa voit sekä ottaa rennosti että nauttia erilaisista seikkailuista ja aktiviteeteista. Portugalilaiset rakastavat lapsia, ja täällä voit viettää ihanan koko perheen loman.

Algarven rannikon hienot rannat

Matkavekka vie lomalle Algarven rannikolle, Euroopan parhaille rannoille. Täällä saadaan enemmän aurinkoisia päiviä kuin Kaliforniassa, joten täällä nautit todellakin paisteesta ja lämmöstä. Rannikon hotellit eivät kuitenkaan ole kaukana muista elämyksistä. Vuokraa auto tai lähde mukaan opastetulle retkellemme – markkinoille, läntiseen Algarveen tai Lissaboniin. Nähtävää on todella paljon. Lue lisää Algarven rannikon kohteistamme.

Tutustu ja varaa matkasi Portugaliin

Suodata hakutuloksia

Matkustajat

Lähtöpäivät

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Kartta Portugali

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti

Portugali - hyvä tietää

Aikaero
Mantereen puolella Portugalissa kello on 2 tuntia ja Azoreilla 3 tuntia vähemmän kuin Suomessa.

Etäisyydet Algarven lentokentältä (FAO)
Majoituksesta riippuen etäisyys lentoasemalta lomakohteisiin:
Vilamoura 26 km
Albufeira 45 km 
Praia da Rocha 74 km

Etäisyydet Madeiran lentokentältä (FNC)
Majoituksesta riippuen etäisyys lentoasemalta lomakohteisiin:
Funchal 20km

Hotellikuljetukset kohteessa
Hotellikuljetus on lisäpalvelu, joka ei sisälly matkan hintaan, vaan se on varattava erikseen matkavarauksen yhteydessä. Kuljetuksen hinta on esitetty meno-paluuna. Omatoimikohteissa ja lento+hotelli-omatoimimatkoilla hotellikuljetusta ei ole järjestetty eikä se sisälly matkan hintaan, ellei toisin mainita.

Juomavesi
Kalkkipitoista vesijohtovettä ei suositella juotavaksi erilaisen bakteerikannan vuoksi. Pullotettua vettä myydään supermarketeissa ja useimpien hotellien vastaanotoissa sekä baareissa.

Juomaraha
Portugalissa on tapana kiittää esim. ravintola- ja hotellihenkilökuntaa hyvästä palvelusta pienellä juomarahalla. Osassa ravintoloissa palvelumaksu sisältyy laskun loppusummaan, osassa ei. Portugalissa on myös kattausmaksu, joka tarkoittaa alkupaloja, joita tuodaan pöytään ennen tilattuja ruokia. Näitä alkupaloja ei ole pakko syödä ja sen voi kohteliaasti ilmoittaa tarjoilijalle, siten niitä ei myös laskuteta.

Jännite
220 V.

Matkustusasiakirjat
Matkalla sinulla tulee aina olla mukana voimassaoleva matkustusasiakirja, kuten passi tai poliisin myöntämä valokuvallinen henkilökortti. 

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi lähetystöstä/konsulaatista. If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Portugal. Please also note the possible need for a transit.

Matkustusilmoitus
Jos olet omatoimimatkalla tai menossa riskialttiille alueelle, kannattaa tehdä matkustusilmoitus. Sen avulla ulkoministeriö voi saada sinuun yhteyden kriisin tai hätätilanteen sattuessa. Tee matkustusilmoitus >>

Matkustustiedote
Ulkoministeriön matkustustiedotteet antavat tietoa yleisestä turvallisuustilanteesta matkakohteessa sekä poliittisista ja kulttuurisista olosuhteista, joilla saattaa olla merkitystä matkustusturvallisuudelle. Lue matkustustiedote >>

Terveys ja turvallisuus
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.
www.thl.fi

Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Maat ja alueet -otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.
www.formin.fi

Uskonto
Roomalaiskatolinen

Vakuutukset
Kehotamme jokaista matkustajaa hankkimaan riittävän peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen. Määräaikaisen tai vuoden voimassa olevan matkavakuutuksen saat ostettua esimerkiksi omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Valuutta
Euro (EUR)