Kaikki matkat
Rantalomat
Kiertomatkat
Viron lomat
Joulutorit
Lento+hotelli
Isovanhempi-kampanja
  • Algarve - Portugali | Matkavekka

    Algarve

Algarve

Portugalin eteläisin osa jakaantuu Ylä- ja Ala-Algarveen. Alue valloitettiin maureilta vuonna 1292. Portugalilaisten mukaan maurien perinnön huomaa edelleen Algarven asukkaissa ja kulttuurissa. Yläosa Algarvea on kuivahkoa ja karunpuoleista macchia-kasvustoa, tosin osin myös maanviljelyseutua. Alaosa Algarvea – ”Loma-Algarve” – taas on subtrooppista, vähän rehevämpää hedelmänviljelyseutua, jonka rantakaupungeista suuri osa on matkailukeskuksia. Ilmasto on leuto talvellakin, keskilämpö kylmimpäänkin aikaan on yli 10 astetta.

Algarven Cabo de Säo Vincente on Euroopan lounaiskulma, fim do mundo eli maailman loppu portugalilaisittain. Se sijaitsee lähellä Sagresin pikkukaupunkia, jonne prinssi Henrik Purjehtija perusti maailman ensimmäisen merenkulkukoulun. Sagresin vedet ovat kalaisat, sen alueella sukelletaan ja rannat ovat suosittuja, vaikkakin hiljaisempia, kuin suurissa Algarven lomakohteissa.

Lagosin kaupunki on itään päin matkatessa seuraava merkittävä paikka. Kaupunki oli olemassa jo roomalaisaikaan, maurit hallitsivat sitä ja suuruuden aika päättyi vuoden 1755 suureen maanjäristykseen. Kaupunki oli yksi löytöretkeilijöiden lähtösatamista. Lagosissa rakennettiin ensimmäiset karavelli-tyyppiset alukset ja siellä perustettiin Afrikan kaupan valvomiseen kauppakomppania Companhia Lagos, joka oli mallina englantilaisille ja hollantilaiselle kauppakomppanioille.

Praia da Rocha ja Alvor Portimãon kaupungin vieressä ovat tunnettuja ranta- ja golfkohteita. Portimãon sataman sardiinit, vasta pyydetyt ja tuoreina grillatut, ovat paikallisten asukkaiden ja matkailijoiden suuri herkku. Golffarit suosivat myös Vilamouraa, joka on huvipursisataman ympärille lomakeskukseksi rakennettu ja aluetta ympäröivät lukuisat golfkentät.

Algarven maakunnan pääkaupunki on 60 000 asukkaan Faro, jossa on alueen ainoa kansainvälinen lentokenttä. Kaupungin kuuluisimmassa kirkossa, Nossa Senhora do Carmo’ssa, on lehtikullalla päällystettyjä puukaiverruksia, parhaita koko eteläisessä Portugalissa. Farossa on myös juutalaisten perinnekeskus. Täältä on matkaa Espanjan rajalle itään noin 50 kilometriä ja Albufeiraan noin 40 kilometriä. Koko Algarven rannalla on pituutta noin 170 kilometriä.

Albufeira on vanha kalastajakaupunki, joka on kasvanut satamaa ympäröiville rinteille. Roomalaisten Baltum ja maurilaisten Al-Buhar koostuu nykyisin keskustasta itään sijaitsevista Montechorosta, Ourasta ja Olhos del Aquasta – kaikki vähän erilaisia, mutta kaikki lomailijoille sopivia alueita. Albufeirassa viihtyy rantaloman ystävä, perheet lapsineen, yhtä lailla vilkkaan iltaelämän ystävä tai urheiluun keskittyvä lomailija, joka voi harrastaa monipuolisesti eri lajeja. Itse vanhan keskustan ranta ei ole Algarven rannaksi suuri, mutta suomalaisittain kyllä. Se, kuten muutkin rannat, ovat hiekkakivitöyrään alla. Rantojen leveys ja pituus vaihtelevat sen mukaan, kuinka paljon kivitöyräs hiekkarantaa rajoittaa. Albufeiran alueella on lukuisia rantoja, matalahkoja pienillekin sopivia uimapaikkoja – tilaa on kaikille.

Vilkkaimmillaan Albufeira on vanhan keskustan aukioiden ja kujien varsilla. Aukion kahviloihin kokoonnutaan ajanviettoon ja suosituimmat ravintolat ja parhaat ostospaikatkin ovat täällä. Illan myötä musiikkibaarit heräävät eloon, yön juhlat alkavat illallisen jälkeisen baarikierroksen päätyttyä ja jatkuvat aamun puolelle. Muut Albufeiran osat ovat rauhallisempia, vaikkakin Ouran ja Montechoron välinen ”The Strip”-baarikatu tarjoaa myös moninaista hauskaa yökyöpeleille. Muuten Oura ja Montechoro, samoin myös Olhos de Agua ovat enemmän leppoisen loman alueita. Olhos de Aguan pieni satama on mukava paikka katsella kylän muita matkailijoita, nauttia hyvästä ruuasta ja viettää iltaa, ei Albufeiran keskustan mittojen mukaan vaan paljon rauhallisemmin.

Kohteet ja lähdöt

Suodata hakutuloksia

Tarvitsetko apua?


Hakutulokset

Järjestä

Lähtö

Hinta

Kohteet

Matkatyyppi

Luokitus

Ateriat

Tilat ja palvelut

Kategoriat

Matkustajat

Lähtöpäivät

Näytä hakutulokset
Järjestä hakutulokset
Näytä hinta
Valitse vähimmäisluokitus

Valitse matkan kesto

  • 7

Lähtökentät

 

Lähtökaupunki/lentoasema
Lentoyhtiö: Primera Air 
Lähtöpäivät kevät 2018
Sunnuntailento
Rovaniemi 8.4.
Joensuu 15.4.
Jyväskylä 22.4.
Tampere 29.4.
Kokkola-Pietarsaari

6.5.

Kuopio

13.5.

Lentokenttäkuljetus lentoasema–hotelli–lentoasema 12 € /hlö (etukäteen varattuna).
Matka Faron lentoasemalta Vilamouraan noin 25 km, Albufeiraan noin 35 km ja Praia da Rochaan noin 70 km.

 

Hyvä tietää: Primera Air