Kaikki matkat
Rantalomat
Kiertomatkat
Viron lomat
Joulutorit
Kaupunkilomat
Lento+hotelli
  • Albufeira

Albufeira

Algarven rannikkoseutu on ollut asuttu aina historian alkuajoista asti. Alueella ovat vaikuttaneet alkuperäisten asukkaiden, iberien, lisäksi mm. foinikialaiset, kreikkalaiset, karthagolaiset, roomalaiset ja maurit. Pitkän ja värikkään historian jäljiltä Algarven maakunnassa on runsaasti mielenkiintoista nähtävää.

Albufeira on viime vuosien aikana kasvanut ylös mäille ja rinteille. Vanhasta kalastajakaupungista on jäljellä enää vähän, mutta viehättävä keskusta rantoineen on edelleen kaupungin suosituinta aluetta. Vanhankaupungin alueella on suuret korkeuserot. Myös uudempi kaupunginosa Oura tarjoaa lomalaisille suunnattuja palveluja.

Noin kymmenen kilometrin päässä keskustasta sijaitseva Olhos de Água hiekkarantoineen ja kalasatamineen sopii pienemmässä paikassa viihtyville. Kylän keskusta on pieni keskittymä ranta-alueella, jossa on ravintoloita, baareja ja kauppoja.

Retket

Läntinen Algarve

Ajamme halki Algarven kauniiden maalaismaisemien niin vuoristoteillä kuin pitkin rannikkoakin. Pysähdymme pienissä kylissä ja nousemme Algarven korkeimmalle huipulle, jossa saamme maistella paikallisia viinejä. Käymme myös Euroopan lounaisimmassa kolkassa, jonka ennen löytöretkeilijöitä ajateltiin olevan ”maailman loppu”. Hinta Albufeirasta ja Vilamourasta 46 €/23 €,  Praia de Rochasta 48 €/24 €. Lapsihinta alle 12-vuotiaille. Retki varataan oppaalta kohteessa.

Lissabon - historiaa ja nykyaikaa

Belémin torni on Lissabonin symboli, Hieronymoksen luostari manuelilaisen arkkitehtuurin helmi, Alfaman vanhat sokkeloiset korttelit, Bairo Alton näkymät ja niiden välisessä notkelmassa Lissabonin moderni keskusta. Huimasti näkemistä yhden päivän aikana! Hinta Albufeirasta ja Vilamourasta 55 €/27.50 €,  Praia de Rochasta 58 €/29 €. Lapsihinta alle 12-vuotiaille. Retki varataan oppaalta kohteessa.

 

Markkinatunnelmaa

Markkinoilla on mukava tutustua alueen tuotteisiin, tehdä tuliaisostoksia ja nauttia paikallisesta kylätunnelmasta. Myynnissä on perinteisiä portugalilaisia tuotteita Albufeiraa edullisempaan hintaan. Hinta Albufeirasta ja Vilamourasta 23 €/11,50 €,  Praia de Rochasta 25 €/12,50 €. Lapsihinta alle 12-vuotiaille. Retki varataan oppaalta kohteessa.

Kartta

Lähtökentät

 

Lähtökaupunki/lentoasema
Lentoyhtiö: Primera Air 
Lähtöpäivät kevät 2017
Maanantailento
Kuopio 3.4.
Jyväskylä 10.4.
Rovaniemi 17.4.
Vaasa 24.4.
Kajaani

1.5.

Lentokenttäkuljetus lentoasema–hotelli–lentoasema 12 € /hlö (etukäteen varattuna).
Matka Faron lentoasemalta Vilamouraan noin 25 km, Albufeiraan noin 35 km ja Praia da Rochaan noin 70 km.

Ateriat Primera Airin lennolle /suunta
Lämmin ateria 13 € /aikuinen /suunta ja 7 € /2–11-vuotias /suunta.

Hyvä tietää: Primera Air

Jaa tämä sivu sähköpostitse