Rantalomat & kaupunkilomat
Kiertomatkat
Viron lomat
Kaupunkilomat
 • Azorit, Portugalin vehreä saariryhmä | Matkavekka

  Azorit

Kuvia ja videoita

Katso kuvia ja videoita kohteesta Azorit.

Lue lisää täältä >

Hotellit 

Katso Azorien kaikki hotellit.

Lue lisää täältä >

Tietoa Azoreista

Azorit, Portugali - Matkavekka

Matkat kohteeseen Azorit

Keskellä Atlanttia sijaitsee kaunis Azorien saariryhmä. Täällä sinua odottaa todellinen kauniin luonnon, luonnonilmiöiden ja maapallon ihmeiden runsaudensarvi. Ei ihme, että National Geographic on useita kertoja valinnut tämän saariryhmän parhaaksi saarimatkakohteeksi. 

Luontoa, valaita ja kauniita maisemia

Sinun ei tarvitse matkustaa toiselle puolelle maapalloa kokeaksesi paratiisin. Riittää, että matkustat Azoreille. Azoreja kuvataan usein myös Atlantin helmiksi, Eedenin puutarhaksi ja luonnonystävän paratiisiksi. Vaikka pääsaari São Miguel ei olekaan kovin suuri, sen luonto on hyvin vaihteleva. Saarelta voi löytää monia eri kasvi- ja eläinlajeja sekä kuumia lähteitä. Ympäröivät merialueet toimivat valaiden ja delfiinien temmellyskenttänä. Täällä voit nähdä valtavien kaskelottien ja delfiinien tanssivan. Se on sanoinkuvaamattoman vaikuttava kokemus. 

Aktiivista lomaa Azoreilla

Azoreilla voit sekä rentoutua että viettää aktiivisen loman. Patikkaretkillä pääset lähelle kaunista luontoa, ja täällä on myös mahtavia maastopyöräreittejä. Tai kiinnostaisiko sinua kiipeily- tai melontaretki? Jos haluat syödä illalliseksi itse pyytämääsi kalaa, täällä se on täysin mahdollista. Samalla voit bongata delfiinejä, miekkavalaita ja valaita. Mahdollisuuksia on monia! 

Koskematonta loma-aluetta

Azorit eivät ole altistuneet massaturismille, mikä näkyy myös saarten edullisessa hintatasossa. Saariryhmä muodostuu yhdeksästä saaresta, ja pääsaari on São Miguel. Tulet varmasti ihastumaan suurimman kaupungin, Ponta Delgadan rantakatuun. Täällä voit nauttia ihanista merimaisemista mukulakivikaduilla kävellen. Vieraile myös paikallisissa ravintoloissa ja markkinoilla, joilla tarjolle on asetettu monenlaisia ja -värisiä tuoreita kaloja. Ruokalistalta löytyy liha- ja kalaherkkuja jokaisen makuun. Matkavekan hotellit Azoreilla sijaitsevat pääkaupungissa Ponta Delgadassa, CapelasissaFurnasissa sekä Vila Campa do Francossa. Furnasissa voit nähdä maan uumenista nousevia kuumia lähteitä.

Loma täynnä elämyksiä

Azoreilla on tarjolla elämyksiä, joita et yksinkertaisesti voi jättää kokematta. Tutustu opastetuille retkillemme! Näet ja koet saaren parhaat puolet helposti.

Pelaa golfia Azoreilla

Pääsaarella, São Miguelilla, on kaksi aivan upeaa golfkenttää, jotka ovat 18- ja 27-reikäisiä. Näillä kentillä voit pelata luonnonkauniissa ja vehreässä ympäristössä - hetket viheriöllä jäävät taatusti ikimuistoisina mieleen. 

Sää Azoreilla

Sanotaan, että Azoreilla voit kokea kaikki vuodenajat yhden päivän aikana, joten sinun kannattaa pakata matkalaukkuusi niin uimapuku kuin sadetakkikin. Kesäkuukausia keskilämpötila on noin 25 astetta, ja keväällä ja syksyllä lämpöä on vain pari astetta vähemmän. Ilmasto on kosteaa.

Autonvuokraus ja liikkuminen

São Miguelin tiet ovat hyväkuntoisia, ja täällä sinun on helppoa siirtyä paikasta toiseen. Helpoiten pääset liikkumaan vuokra-autolla tai taksilla. Azoreilla sinun kannattaa vuokrata auto, jos haluat tutustua saaren nähtävyyksiin omassa tahdissasi. Voit tehdä sen jo ennen matkaa, tai perille saavuttuasi Matkavekan oppaan kautta. Sesonkiaikana vuokra-autot ovat hyvin suosittuja, joten sinun kannattaa varata auto jo ennen matkaa. 

Rannat

Pääsaarella, varsinkin sen etelärannikolla, on useita hienoja hiekkarantoja, joiden tulivuorista peräisin oleva hiekka on tummaa. Rannikolla on myös useita luonnon merivesialtaita ja kuumia lähteitä.

Ruoka ja juoma

Ponta Delgadassa on paljon ravintoloita. Portugalilainen keittiö tarjoaa jännittäviä makuelämyksiä edulliseen hintaan. Useimmissa ravintoloissa tarjoillaan kalaa ja äyriäisiä, mutta täällä on myös mielenkiintoisia ravintoloita, joissa voit nauttia lihaherkkuja edulliseen hintaan.

Koe luonnonkauniit Azorit

Retket

Lähde mukaan retkille suomenkielisen oppaan johdolla.

Lue lisää täältä > 

Sää

Katso Azorien sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Lähdöt Azoreille

Suorat lennot Azoreille usealta lentokentältä.

Lue lisää täältä >

Lomakohteemme Azoreilla

 • PONTA DELGADA

  Kaupunki, jonka kauneutta tuskin pystyy vangitsemaan valokuviin.

 • FURNAS

  Furnas sijaitsee São Miguelin saaren länsiosissa, keskellä Azoreiden ihmeellistä luontoa.

 • CAPELAS

  Capelas sijaitsee São Miguelin saaren pohjoisrannikolla.

 • VILA FRANCA DO CAMPO

  Vila Franca do Campo sijaitsee São Miguelin saaren etelärannikolla.

Kartta

Suodata hakutuloksia

Tarvitsetko apua?


Matkavekan matkapaketti: rantalomat, kiertomatkat, LEGOLAND-matkapaketit

 • Lennot ja valikoidut hotellit
 • Suomenkieliset opaspalvelut
 • Hotellikuljetukset tarvittaessa
 • Monipuolinen matka-/retkiohjelma
 • Joustavat maksuehdot

 

Hakutulokset

Järjestä

Lähtö

Hinta

Kohteet

Matkatyyppi

Luokitus

Ateriat

Tilat ja palvelut

Kategoriat

Matkustajat

Lähtöpäivät

Näytä hakutulokset
Järjestä hakutulokset
Näytä hinta
Valitse vähimmäisluokitus

Valitse matkan kesto (vrk)

 • 7

Retket Azorit

Pico de Cruz - illallinen ja hevosnäytös 45 /henkilö

Vierailemme azorilaisen perheen hevostilalla, joka sijaitsee saaren pohjoispuolella hienoissa maisemissa. Nautimme paikallisista tuotteista valmistetun, herkullisen fondue-buffetin antimia ja seuraamme tilan Lusitano-orien näytöstä.

Lisätietoa*
• puolipäiväretki 
• suomenkielinen opas mukana retkellä
*) ei koske lento+hotelli -lomapaketteja eikä omatoimikohteita

Nordeste, kuvankaunis itäosa 55 /henkilö

Suuntaamme saaren itäosaan Nordesten alueelle, jota on tapana kutsua Azorien kymmenenneksi saareksi sen eristäytyneen sijainnin vuoksi. Alue on São Miguelin vanhinta ja kasvillisuus on erittäin vehreää ja rikasta. Pidämme lounastauon Povoaçãon kylässä, jonne saaren ensimmäiset asukkaat saapuivat 1400-luvulla. Täältä matka jatkuu kuvankauniissa, jyrkkärinteisissäkin maisemissa. Käymme tutustumassa teenvalmistukseen Gorreanan teetehtaalla ja monilla pysähdyspaikoilla nousemme bussista kuin pieneen puutarhaan, jossa on kasveja maailman eri laidoilta. Piipahdamme myös Nordesten kylässä.

Lisätietoa*
• kokopäiväretki perjantaisin
• suomenkielinen opas mukana retkellä
*) ei koske lento+hotelli -lomapaketteja eikä omatoimikohteita

Lagoa das Furnas – Terra Nostra 60 /henkilö

Lähdemme luonnonkauniille Furnaksen alueelle, jossa on kuumaa vettä pulppuavia lähteitä. Tutustumme Terra Nostra -hotellin yhteydessä sijaitsevaan kasvitieteelliseen puutarhaan, joka on koko saariryhmän kauneimmaksi puistoksi sanottu. Halukkaat voivat ”nuorentua” puiston noin 30-asteisessa, rautapitoisessa ”Nuoruuden lähteessä”. Nautimme lounaan ravintolassa Furnaksen kylän keskustassa.

Lisätietoa*
• kokopäiväretki maanantaisin
• suomenkielinen opas mukana retkellä
*) ei koske lento+hotelli -lomapaketteja eikä omatoimikohteita

 

Lagoa do Fogo ja Sete Cidades 45 /henkilö

Päivän aikana kierrämme saaren läntisen- ja keskisen osan. Laajat vihreät nurmikentät kiviaitoineen ja laiduntavine lehmineen täplittävät maisemaa. Sete Cidadesin kylässä kraaterin pohjalla pidämme kahvitauon. Näköalapaikoilta ihailemme kaksoisjärvien eli sinisen- ja vihreän järven kraatterimuodostelmaa.

Saaren toisiksi suurimmassa kaupungissa Ribeira Grandella nautimme maukkaan lounaan ruokajuomineen, katsellen samalla pohjoisrannikon rantamaisemaa. Pääsemme vierailemaan saaren ainoaan likööritehtaan Mulher de Capote, myymälään  jossa saamme maistiaisia mm. passionhedelmä-, ananas- ja karhunvatukka likööreistä.

Fogo-vuoren huipun tuntumassa noin 900 metrin korkeudessa, näemme nälöalapaikalta noin 300 metriä alempana sijaitsevalle tulijärvelle ja sen kraatteriin. Käymme myös vierailemassa Arruda – ananasviljelmillä, joka on perhetila ollut vuodesta 1919 lähtien. Luomutilalla näemme ananaskasveja kasvihuoneissa eri kasvuvaiheessaan.

Lisätietoa*
• kokopäiväretki lauantaisin sis. lounaan 
• suomenkielinen opas mukana retkellä
*) ei koske lento+hotelli -lomapaketteja eikä omatoimikohteita

Kävelykierros Ponta Delgadassa 10 /henkilö

Paras ja mukavin tapa tutustua lomakaupunkiin on kävely. Ponta Delgada on vanhan ja uuden rakennustyylin jännittävä sekoitus aina 1500-luvun hienoista kirkoista moderniin huvivenesatamaan. Kierroksen kesto noin 3,5 tuntia.

Lisätietoa*
• puolipäiväretki torstaisin
• suomenkielinen opas mukana retkellä
*) ei koske lento+hotelli -lomapaketteja eikä omatoimikohteita

Hyvä tietää Portugali

Aikaero
Mantereen puolella Portugalissa kello on 2 tuntia ja Azoreilla 3 tuntia vähemmän kuin Suomessa.

Etäisyydet Algarven lentokentältä (FAO)
Majoituksesta riippuen etäisyys lentoasemalta lomakohteisiin:
Vilamoura 26 km
Albufeira 45 km 
Praia da Rocha 74 km

Etäisyydet Ponta Delgadan lentokentältä (PDL)
Majoituksesta riippuen etäisyys lentoasemalta lomakohteisiin:
São Miguel 29 km 
Ponta Delgada 3 km
Furnas 50 km
Capelas 14 km
Vila Franca do Campo 30 km

Hotellikuljetukset kohteessa
Hotellikuljetus on lisäpalvelu, joka ei sisälly matkan hintaan, vaan se on varattava erikseen matkavarauksen yhteydessä. Kuljetuksen hinta on esitetty meno-paluuna. Omatoimikohteissa ja lento+hotelli-omatoimimatkoilla hotellikuljetusta ei ole järjestetty eikä se sisälly matkan hintaan, ellei toisin mainita.

Juomavesi
Kalkkipitoista vesijohtovettä ei suositella juotavaksi erilaisen bakteerikannan vuoksi. Pullotettua vettä myydään supermarketeissa ja useimpien hotellien vastaanotoissa sekä baareissa.

Juomaraha
Portugalissa on tapana kiittää esim. ravintola- ja hotellihenkilökuntaa hyvästä palvelusta pienellä juomarahalla. Osassa ravintoloissa palvelumaksu sisältyy laskun loppusummaan, osassa ei. Portugalissa on myös kattausmaksu, joka tarkoittaa alkupaloja, joita tuodaan pöytään ennen tilattuja ruokia. Näitä alkupaloja ei ole pakko syödä ja sen voi kohteliaasti ilmoittaa tarjoilijalle, siten niitä ei myös laskuteta.

Jännite
220 V.

Matkustusasiakirjat
Matkalla sinulla tulee aina olla mukana voimassaoleva matkustusasiakirja, kuten passi tai poliisin myöntämä valokuvallinen henkilökortti. 

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi lähetystöstä/konsulaatista. If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Portugal. Please also note the possible need for a transit.

Terveys ja turvallisuus
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.
www.thl.fi

Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Maat ja alueet -otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.
www.formin.fi

Uskonto
Roomalaiskatolinen

Vakuutukset
Kehotamme jokaista matkustajaa hankkimaan riittävän peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen. Määräaikaisen tai vuoden voimassa olevan matkavakuutuksen saat ostettua esimerkiksi omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Valuutta
Euro (EUR)