Kaikki kohteet
Lomalennot
Kaupunkilomat
LEGOLAND
Viron lomat
Risteilyt
  • Madeira - Funchal | Matkavekka

    Funchal

Tietoa Funchalista

Matkat kohteeseen Funchal

Funchal on Madeiran kuvauksellinen pääkaupunki. Se on kuin valtava amfiteatteri, jota ympäröivät jyrkät rinteet ovat täynnä hyvinhoidettuja taloja pienine pihoineen. Kun aurinko laskee, rinteille syttyy huikaiseva valomeri. Funchal on moderni kaupunki, jossa voit viettää kaupunkiloman ja luontoloman mukavan yhdistelmän. Suosittuun satamakaupunkiin pysähtyvät myös monet risteilyalukset.

Funchal on luontokohde

Funchalissa lomaileva pääsee nauttimaan Madeiran vehreydestä ja luontoelämyksistä, jotka sijaitsevat heti kaupungin ulkopuolella. Madeiran kuuluisa Kasvitieteellinen puutarha on myös Funchalissa, samoin orkideapuutarha. Erityisesti kukkaisfestivaalien aikaan koko kaupunki täyttyy kukista ja kauniista istutuksista.

Aktiivilomaa Funchalissa

Madeira sopii vaelluskohteeksi ja Funchalista pääset patikoimaan pitkin vanhoja kastelukanavia eli levadoja Myös golfinpelaajat löytävät täältä huippuviheiöitä, joilla pelata. 

Funchalin nähtävyydet

Funchalin alueella voit tutustua Pyhän Fransiskuken nimeä kantavaan kaupunginpuistoon. Kaupungissa on myös monia mielenkiintoisia museoita ja upeaa arkkitehtuuria 1500-luvulta alkaen. Hyviä ravintoloita, viinikellareita ja ostospaikkoja on riittämiin, kannattaa poiketa myös kauppahallin värikkäiden ja tuoksuvien pöytien äärellä.

Lomavinkit

Funchalin nähtävyyksiä

  • Saaren pääkaupunki, Funchal, sijaitsee kauniilla paikalla meren ja vuorten välissä. Vanhojen kortteleiden tunnelma ja ajan patinoima arkkitehtuuri ovat säilyneet hienosti. Erityisen charmikas on kapoinen, pikkukivin päällystetty Santa Maria -katu puoteineen ja ravintoloineen. Talojen seiniin ja oviin on maalattu värikästä katutaidetta. Ylväyttä kaupunkiin tuovat linnoitukset, jotka rakennettiin merirosvojen hyökkäyksiä vastaan, sekä monet kirkot, joista komeimpana kohoaa 1500-luvulta juontuva katedraali Sé.
  • Vehreälle Monten kukkulalle, komeiden näköalojen äärelle, noustaan köysiradalla Funchalin keskustasta. Kukkulalla on saaren suurin, upein ja vehmain puutarha, Monte Palace Tropical Garden, jossa rehottavat ympäri maailmaa kerätyt kasvit sekä saaren kotoperäiset lajit. Kukkulalta löytyy myös Madeiran pyhin kirkko, sievä Nossa Senhora do Monte. Sen läheltä alkaa erikoinen kelkkarata; jalaksille nostetut pajukorit viilettävät alas kapeita katuja ohjastajineen ja kyydissä olevine matkailijoineen.
  • Jyrkkään rinteeseen tehty hieno kasvitieteellinen puutarha, Jardim Botânico, käy kuntoilusta. Siellä on sekä saaren omia, että muualta tuotuja kasveja, kiehtova kaktusmetsä, erivärisillä kasveilla kuvioitu alue ja papukaijapuisto. Puutarhasta voi jatkaa kaapelihissillä Monten kukkulalle.
  • Funchalissa ja sen ympäristössä on muitakin kauniita puistoja ja puutarhoja. Kasvitieteellisen puutarhan lähettyvillä sijaitsee pieni orkideapuutarha. Camachaan johtavan tien varrella olevan Quinta do Palheiro Ferreiron erikoisuus on hyvin hoidettu englantilaistyylinen puisto, jossa kukkivat kameliat marraskuusta huhtikuuhun. Kukkia ja viherkasveja voi ihailla myös ilmaiseksi Funchalin keskustassa; kaupunginpuistossa ja kauniissa Parque de Santa Catarinassa, josta on näköala satamaan.
  • Funchalin Kauppahalli, Mercado dos Lavradores, on ostos- ja kohtauspaikka sekä kiehtova nähtävyys. Puitteina on art deco -tyylinen rakennus koristekaakeleineen. Hallin paraatipuolella myydään leikkokukkia, vihanneksia ja hedelmiä. Kalaosaston tähtiä ovat valtavat tonnikalat ja mulkosilmäiset mustahuotrakalat, joiden suu on täynnä neulanteräviä hampaita.

 

Ostokset

Vaate- ja kenkäostoksille kannattaa suunnata Funchalin keskustan putiikkeihin tai ostoskeskuksiin. Kaupat ovat avoinna arkisin noin klo 9–13 ja 15–19, lauantaina vain aamupäivisin. Suurimpia ostoskeskuksia ovat Dolce Vitakeskustassa, Madeira Forumhotellialueella ja Santo Amaron kaupunginosassa sijaitseva Madeira Shopping.Ostoskeskusten liikkeet ovat avoinna päivittäin klo 10–22. 

Tyypillisiä paikallisia tuliaistuotteita ovat koripunostyöt, käsin kirjaillut koruompeleet, orkideakorut ja kaakelilaatat sekä hyvin säilyvä hunajakakku ja madeiraviini. Kauppahallissa saa ihailla ja maistella eksoottisia hedelmiä, kuten passionhedelmiä, annoonia (kermaomenoita) ja tamarilloja (puutomaatteja). Kauppahalli on avoinna arkipäivinä klo 7–20, lauantaina 7–14.

 

Iltaelämä
Funchalin yöelämä ei ole kovin vilkasta, mutta valittavana on pubeja, baareja ja muutama disko. Fado-musiikkia kuulee muun muassa suositussa Arsenio’s-ravintolassa vanhassakaupungissa. 

Kartta Funchal

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti

Tietoa kohteesta Madeira

Tutustu lomakohteeseen

Madeira yhdistää satumaisen luonnon ja viihtyisät lomapuitteet.

Lue lisää täältä >

Retket Madeira

Tutustu Madeiran retkivalikoimaan.

Lue lisää täältä >

Sää Madeira

Katso Madeiran sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Lomalennot Madeira

Matkavekan lomapaketit Madeiralle usealta lentokentältä.

Lue lisää täältä >

Jaa tämä sivu sähköpostitse