Kaikki matkat
Rantalomat
Kiertomatkat
Viron lomat
Joulutorit
Kaupunkilomat
Lento+hotelli
  • Madeira - Funchal | Matkavekka

    Funchal

Funchal

Funchalin alueella on mm. kasvitieteellinen puutarha, orkideapuutarha ja Pyhän Fransiskuken nimeä kantava kaupunginpuisto. Kaupungissa on myös monia mielenkiintoisia museoita ja upeaa arkkitehtuuria 1500-luvulta alkaen. Hyviä ravintoloita ja ostospaikkoja on riittämiin, kannattaa poiketa myös kauppahallin värikkäiden ja tuoksuvien pöytien äärellä.

Voit asua aivan keskustassa tai kaupungista lähtevän rantatien varrelle levittäytyvällä hotellialueella, josta matka keskustaan taittuu vaikkapa kävellen.

Lomavinkit

Funchalin nähtävyyksiä

  • Saaren pääkaupunki, Funchal, sijaitsee kauniilla paikalla meren ja vuorten välissä. Vanhojen kortteleiden tunnelma ja ajan patinoima arkkitehtuuri ovat säilyneet hienosti. Erityisen charmikas on kapoinen, pikkukivin päällystetty Santa Maria -katu puoteineen ja ravintoloineen. Talojen seiniin ja oviin on maalattu värikästä katutaidetta. Ylväyttä kaupunkiin tuovat linnoitukset, jotka rakennettiin merirosvojen hyökkäyksiä vastaan, sekä monet kirkot, joista komeimpana kohoaa 1500-luvulta juontuva katedraali Sé.
  • Vehreälle Monten kukkulalle, komeiden näköalojen äärelle, noustaan köysiradalla Funchalin keskustasta. Kukkulalla on saaren suurin, upein ja vehmain puutarha, Monte Palace Tropical Garden, jossa rehottavat ympäri maailmaa kerätyt kasvit sekä saaren kotoperäiset lajit. Kukkulalta löytyy myös Madeiran pyhin kirkko, sievä Nossa Senhora do Monte. Sen läheltä alkaa erikoinen kelkkarata; jalaksille nostetut pajukorit viilettävät alas kapeita katuja ohjastajineen ja kyydissä olevine matkailijoineen.
  • Jyrkkään rinteeseen tehty hieno kasvitieteellinen puutarha, Jardim Botânico, käy kuntoilusta. Siellä on sekä saaren omia, että muualta tuotuja kasveja, kiehtova kaktusmetsä, erivärisillä kasveilla kuvioitu alue ja papukaijapuisto. Puutarhasta voi jatkaa kaapelihissillä Monten kukkulalle.
  • Funchalissa ja sen ympäristössä on muitakin kauniita puistoja ja puutarhoja. Kasvitieteellisen puutarhan lähettyvillä sijaitsee pieni orkideapuutarha. Camachaan johtavan tien varrella olevan Quinta do Palheiro Ferreiron erikoisuus on hyvin hoidettu englantilaistyylinen puisto, jossa kukkivat kameliat marraskuusta huhtikuuhun. Kukkia ja viherkasveja voi ihailla myös ilmaiseksi Funchalin keskustassa; kaupunginpuistossa ja kauniissa Parque de Santa Catarinassa, josta on näköala satamaan.
  • Funchalin Kauppahalli, Mercado dos Lavradores, on ostos- ja kohtauspaikka sekä kiehtova nähtävyys. Puitteina on art deco -tyylinen rakennus koristekaakeleineen. Hallin paraatipuolella myydään leikkokukkia, vihanneksia ja hedelmiä. Kalaosaston tähtiä ovat valtavat tonnikalat ja mulkosilmäiset mustahuotrakalat, joiden suu on täynnä neulanteräviä hampaita.

 

Ostokset

Vaate- ja kenkäostoksille kannattaa suunnata Funchalin keskustan putiikkeihin tai ostoskeskuksiin. Kaupat ovat avoinna arkisin noin klo 9–13 ja 15–19, lauantaina vain aamupäivisin. Suurimpia ostoskeskuksia ovat Dolce Vitakeskustassa, Madeira Forumhotellialueella ja Santo Amaron kaupunginosassa sijaitseva Madeira Shopping.Ostoskeskusten liikkeet ovat avoinna päivittäin klo 10–22. 

Tyypillisiä paikallisia tuliaistuotteita ovat koripunostyöt, käsin kirjaillut koruompeleet, orkideakorut ja kaakelilaatat sekä hyvin säilyvä hunajakakku ja madeiraviini. Kauppahallissa saa ihailla ja maistella eksoottisia hedelmiä, kuten passionhedelmiä, annoonia (kermaomenoita) ja tamarilloja (puutomaatteja). Kauppahalli on avoinna arkipäivinä klo 7–20, lauantaina 7–14.

 

Iltaelämä
Funchalin yöelämä ei ole kovin vilkasta, mutta valittavana on pubeja, baareja ja muutama disko. Fado-musiikkia kuulee muun muassa suositussa Arsenio’s-ravintolassa vanhassakaupungissa. 

Retket

Funchalin kierros 27 € /henkilö

Bussi- ja kävelykierros keskustan vanhoilla kujilla sekä vilkkaassa kauppahallissa. Vierailu Madeiran Kasvitieteelliseen puutarhaan, josta on myös häikäisevät näköalat yli Funchalin lahden. Retken kesto n. 4 tuntia.

Hyvät kävelykengät jalkaan, vesipullo mukaan! Kesto noin 4 tuntia, hinta 27 €/aikuiset, lapset 2-11-v. puoleen hintaan. Retken voi varata jo Suomessa ennen matkaa.

Länsisaaren kierros 54 € /henkilö

Madeiran kävijän ehdoton retki, jolla pääset tutustumaan saaren länsiosan vaihteleviin maisemiin ja saat yleiskuvan saaren menneisyydestä ja nykypäivästä. Pistäydymme myös näköalapaikalla 580 m merenpinnan yläpuolella. Lounaan nautimme tyypillisessä madeiralaisessa ravintolassa.  Hinta 54 € (sis. lounaan), lapset 2-11-v. puoleen hintaan. Retken voi varata jo Suomessa ennen matkaa.

Levada-kävely 30 € /henkilö

Levadat ovat kastelukanavia, jotka kulkevat pitkin vuorenrinteitä. Teemme yhdessä noin kuuden kilometrin mittaisen kävelyretken kauniissa metsämaisemissa. Lisäksi piipahdamme kauniissa puutarhassa ja maistelemme seudun siideriä sekä pikkuleipiä. Hinta 30 €, 2-11-v. puoleen hintaan. Retken voi varata jo Suomessa ennen matkaa.

Madeiralainen ilta 40 € /henkilö

Vietämme iltaa Funchalin rinteellä sijaitsevassa, paikallistenkin suosimassa ravintolassa. Nautimme tyypillisiä madeiralaisia ruokalajeja, kuuntelemme fado- ja seuraamme kansantanssiesitystä. Hinta 40 € (sis. illallisen), 2-11-v. puoleen hintaan. Retken voi varata jo Suomessa ennen matkaa.

Itäsaaren kierros

Ajamme saaren kolmanneksi korkeimmalle vuorelle, Pico Arieirolle, ja nousemme 1800 metriin, josta saamme ihailla upeita näköaloja. Kävelemme Ribeira Friossa helppoa metsälevadaa pitkin, jos sää sen meille sallii.  Näemme myös hedelmällisiä terassiviljelmiä ja ihastuttavia Santanan olkikattotaloja. Quinta do Furaon viinitilalla nautimme lounaan ruokajuomineen. Iltapäivällä tutustumme saaren karunkauniiseen itäkärkeen. Palaamme Funchaliin Machicon,vanhimman asutun alueen, kautta.

Kokopäiväretki, varattavissa ja maksettavissa vain kohteessa. Hinta 47 €/aikuiset.

Kartta

Lähtökentät

 

Lähtökaupunki/lentoasema
Lentoyhtiö: Primera Air (6F)
Lähtöpäivät kevät 2017
Perjantailento
Kokkola-Pietarsaari 31.3.
Savonlinna 7.4.
Lappeenranta 14.4.
Pori 21.4.
Joensuu 28.4.
Kuopio 5.5.

Lentokenttäkuljetus lentoasema–hotelli–lentoasema 12 € /hlö (etukäteen varattuna).
Matka lentoasemalta Funchalin hotelleihin noin 25 km (noin 40 min).

Ateriat Primera Airin lennolle /suunta
Lämmin ateria 13 € /aikuinen /suunta ja 7 € /2–11-vuotias /suunta.

Hyvä tietää: Primera Air

Jaa tämä sivu sähköpostitse