Rantalomat
Kiertomatkat
Viron lomat
LEGOLAND
  • Luontoviikot Arno Kasvin seurassa

MADEIRA KEVÄT 2017

Luontoviikot Lomamatkat

Lähdöt 28.4.17 Joensuusta ja 5.5.17 Kuopiosta

Madeira on Atlantin ikivihreä puutarhasaari, jonka luonto on ainutlaatuinen: jyrkät vuoret kurkottavat korkealle, laaksot ovat vihreitä ja kukat loistavan värikkäitä. Luontoviikot tarjoavat upeita puutarhoja, levadapolkuja maaseudulla, kulttuuri- ja kansanperinteitä – unohtumattomia elämyksiä Madeiran ainutlaatuisessa luonnossa! Jälkimmäinen lähtö ajoittuu Madeiran kuuluisaan Kukkaisfestivaaliin.

Lomamatkojen erikoismatkoilla tutustut Madeiran kasvillisuuteen ja upeisiin puutarhoihin asiantuntijamme Arno Kasvin johdolla. Matkalla on mukana myös Lomamatkojen opas.
Arno Kasvia, puutarhanäyttelyiden suosittua luennoitsijaa, voidaan täydellä syyllä kutsua koko kansan puutarhuriksi. Kasviharrastajille hän on tuttu myös kasvikirjoistaan, radio-ohjelmistaan ja tv-esiintymisistään, joissa hän humoristisesti ja innostavasti on jakanut tietojaan.

 

MATKAOHJELMA

Perjantai    

Saapuminen Funchaliin ja tervetulotuokio
Lento Suomesta Madeiralle. Lentokenttäkuljetuksen voi varata etukäteen lisämaksusta. Lomamatkojen opas esittelee viikon ohjelman tervetulotuokiossa ja kertoo Madeirasta luonto- ja lomakohteena.

Lauantai

Funchalin kaupunkikierros 

Ajamme Funchalin keskustaan, jossa tutustumme jalan viehättävään Vanhaankaupunkiin. Sen jälkeen käymme vilkkaassa kauppahallissa, jossa väriloistoa tarjoavat kukat, hedelmät, vihannekset ja kalat. Jatkamme bussilla Madeiran Kasvitieteelliseen puutarhaan, ja tutustumme sekä eri maanosien että saaren omiin runsaslukuisiin kasveihin. Saamme ihailla myös häikäiseviä näköaloja yli Funchalin lahden. Ennen paluuta hotelliin on mahdollisuus istahtaa viehättävään kahvilaan. Retken kesto on noin 4 tuntia, hinta 27 €/ aikuinen, lapset 2-11-v. puoleen hintaan. 


Sunnuntai

Levada-kävely "Referta"
Ajamme Funchalista pohjoisrannikolle Refertan kylään. Patikoimme runsaat 5 km jylhän Kotkankallion (590 m) suojassa n. 250 metriä merenpinnasta kastelukanavaa pitkin. Polku mutkittelee saaren pohjoispuolen aidossa maalaismaisemassa sekä asutuksen ja viljelysten keskellä että metsäisillä taipaleilla. Levadan vartta koristavat viljely- ja luonnonkasvit. Ihmettelemme ihmisen muokkaamia terasseja ja kastelusysteemiä. Korkeita paikkoja on jonkin verran. Levadalta matkaamme bussilla Porto da Cruziin, joka on tunnettu viini- ja sokeriviljelyksistään. Paikallisessa ravintolassa, rannan tuntumassa, nautimme keittolounaan. Retken lopuksi kävelemme rantapolkua, jossa voi seurata aaltojen pauhua ja nauttia pohjoisrannikon mahtavista maisemista. Mahdollisuus myös maistaa paikallisen rommitehtaan tuotteita. Kesto n. 6 tuntia, kävelyvauhdista riippuen. Kävelyn osuus noin pari tuntia. Varustus: tukevat kengät ja tuuli/sadevarusteet kaiken varalta mukaan. Retken hinta 50 €/ aikuinen, lapset 2-11 v puoleen hintaan.

Maanantai        

Päivä vapaata omatoimiselle ohjelmalle

Tiistai

Santana-biosfäärialue

Ajamme Poiso-solan kautta Madeiran kolmanneksi korkeimmalle huipulle Pico do Arieirolle (1 818 m) ja sieltä laskeudumme laakerimetsäalueelle Ribeiro Frioon. Halukkaat voivat kävellä helppoa, noin tunnin kestävää levada-reittiiä pitkin (860 metriä merenpinnasta) laakerimetsässä Balcões-näköalapaikalle. Sieltä avautuvat henkeäsalpaavat näkymät keskivuoristoon. Alueella on runsaasti kotoperäisiä kasveja ja lintuja. Pienten kylien kautta jatkamme matkaa kohti Santanan maaseutukaupunkia. Santana ympäristöineen muodostaa UNESCO:n biosfäärialueen, kestävän kehityksen mallialueen, jolla on kansainvälisesti ainutlaatuista luonto- ja kulttuuriarvoa. Pienet värikkäät olkikattoiset talot, käsityö- ja kansantaideperinteet, gastronomia ja paikalliset juhlat antavat Santanalle oman leimansa. Quinta do Furão sijaitsee kauniissa niemessä luomuviiniviljelmän ympäröimänä. Syömme maukkaan lounaan kartanossa ja maistamme talon viinejä viinikellarissa. Iltapäivällä matka taittuu Portelan näköalapaikalle. Pienellä torilla paikalliset myyvät viljelmiensä satoa, ja kahvilassa voi nauttia maaseudun rauhasta. Paluumatka kulkee Machicon, Madeiran vanhimman asutuksen kautta Funchaliin. Retken kesto noin kuusi tuntia. Retken hinta 50 €/ aikuiset, lapset 2-11 v. puoleen hintaan.

Keskiviikko

Quinta Splendidan puutarha ja Boa Vistan orkideakokoelma

Ajamme vanhaa rantatietä Caniçoon. Quinta Splendidan kartanohotelliin kuuluu laaja puutarha, joka on lajirikkaudestaan kuuluisa. Osa kasveista on endeemisiä, osa saaren subtrooppisessa ilmastossa viihtyviä lajikkeita. Yrttitarha on erittäin monipuolinen. Kartanon puutarhassa nautimme yrttiteetä ja kakkua. Päivän toinen käyntikohde on Quinta da Boa Vista, kauniilla ja rauhallisella paikalla Funchalissa. Tämä vanha kartano on säilyttänyt menneen historiansa, ja jäljellä ovat vielä mm. viinipuristin, varastotilat ja olkikattonavetta. Nykyään Quinta da Boa Vista on kuuluisa orkideakokoelmastaan, johon meilla on tilaisuus tutustua. Mukaansa voi ostaa kukkia matkamuistoina. Kesto n. 6 tuntia. Retken hinta 35 €/ aikuiset, lapset 2-11 v. puoleen hintaan.

Torstai    

Puutarhasi parhaaksi
Maksuton ja avoin tilaisuus, jolloin osallistujat voivat kysellä oman puutarhan tai kasvien hoidosta. Arno Kasvi vastaa ja neuvoo. (Opas ilmoittaa tilaisuuden ajankohdan ja paikan kohteessa.)

Perjantai
Lento Madeiralta Suomeen.

Huom. Varaa retket etukäteen hotellivarauksen yhteydessä. Paikkoja rajoitetusti! 

 

Hyvä tietää
Madeiran pienoisilmastot voivat olla yllättäviä. Lämpötila laskee normaalisti merenpinnasta ylöspäin noustessa. Keväällä voi korkeammilla seuduilla olla viileää, jopa kylmää. Joskus voi myös sataa. Retkille kannattaa ottaa mukaan tarpeeksi lämmintä ja tuulelta suojaavaa vaatetusta. Vaelluksille on hyvä laittaa tukevat kumipohjaiset kengät jalkaan. Reppu on vaelluksilla kätevä. Mukaan kannattaa ottaa myös vettä, aurinkolasit ja -suojavoide.

Varaa retket ennakkoon jo ennen matkaa. Retkiä on myynnissä rajoitettu määrä. Sääolosuhteista johtuen reittejä voidaan joskus joutua vaihtamaan. Pidätämme oikeuden ohjelmanmuutoksiin. 

 

 

Suodata hakutuloksia

Matkustajat

Lähtöpäivät

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7