Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Matkat Berliiniin | Lennot+hotelli Berliini | Matkavekka

    Berliini

Kaupunkilomalle Berliiniin

Kaupunkilomalle Berliiniin | Matkavekka

Oi ihana Berliini!

Saksan pääkaupunki Berliini sopii hyvin viikonloppureissuun tai pidempäänkin oleiluun. Lähihistoria on tässä kaupungissa vahvasti läsnä ja se kiinnostaa useimpia matkailijoita. Kaupunki oli jaettuna kahtia miltei kolmekymmentä vuotta. Kuuluisa Berliinin muuri kaatui vuonna 1989, mutta sen ajan jättämät jäljet ovat edelleen näkyvissä. Checkpoint Charlie, DDR-museo ja East Side Gallery sekä vaikuttava Holocaust -muistomerkki kertovat jaetun Berliinin tarinaa.

Berliini on avoin, boheemi ja mielenkiintoinen kulttuurikaupunki, jossa luovuus kukoistaa. Viime aikoina kaupunki on ollut suuressa suosiossa nuorten matkailijoiden keskuudessa ja se tarjoaakin villiä yöelämää sekä teknoklubeja. Berliinissä on kuitenkin myös lapsille paljon tekemistä ja perheiden tarpeet huomioidaan hyvin.

Persoonallinen, trendikäs ja suvaitsevainen Saksan pääkaupunki Berliini on ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Vaikka suurkaupungissa ollaan, tuntuu ilmapiiri mukavan kodikkaalta ja sympaattiselta. Berliiniin on lyhyt matka ja siihen on helppo ihastua - ympäri vuoden.

Nähtävää ja koettavaa Berliinissä

Nähtävyyksiä Berliini tarjoaa runsaasti: Branderburgin portti, Potsdamer Plaz, Checkpoint Charlie, Gendarmenmarktin aukio, TV-torni Alexanderplatzilla, Museosaari ja Charlottenburgin linna - nämä kaikki on ainakin käytävä katsomassa. Vaikuttava Holocaust-muistomerkki sekä East Side Gallery muurinpätkineen eivät nekään jätä taatusti kylmäksi. Eläintarhassa asustavat kirahvi, norsu ja panda eikä urheilufani voi ohittaa tietenkään komeaa Olympiastadionia, jossa pelataan myös Bundesligan jalkapallopelejä.

Alexanderplatzin TV-tornista tai Saksan valtiopäivätalon, Reichstagin, katolta kaupunkia pääsee ihailemaan yläilmoista. Kävelyretki vehreää, vanhaa paraatikatua Unter den Lindeniä pitkin on hieno kokemus. Brandenburgin portti on yksi Berliinin tunnetuimmista maamerkeistä ja se nähdään nykyään myös Saksojen yhdistymisen symbolina.

Ostokset ja ravintolat Berliinissä

Berliinissä on valtava määrä ostoskeskuksia ja tavarataloja, erikokoisia kauppoja, toreja ja markkinoita. Ostosmahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Tarjolla on myös paljon second handia, taidetta joka makuun sekä persoonallisia pieniä putiikkeja. Ja mikä parasta – hintataso on suomalaisittain verraten edullinen.

Shoppaajalle kiinnostavia kohteita ovat Länsi-Berliinin Kurfürstendamm-katu ja KaDeWe eli Kaufhaus des Westens. Ku’damm-kadun varren ostosmahdollisuudet ovat loputtomat. Samaa voi sanoa KaDeWestä, Euroopan suurimmasta tavaratalosta. Itä-Berliinissä ostosten teko on yhtä lailla mahdollista ja kiinnostavia osoitteita ovat muun muassa Alexanderplatz, Prenzlauer Berg pikkuputiikkeineen ja sen vieressä oleva Friedrichshain.

Lukuisat kahvilat, ravintolat, pikkukaupat ja ostoskeskukset kutsuvat istuskelemaan, viettämään aikaa ja tekemään yksilöllisiä löytöjä. Ravintolatarjonta on niin ikään laajaa ja katuruokavalikoimaa sekä esimerkiksi vegaanivaihtoehtoja on paljon. Berliiniläiset itse rakastavat aamupaloja ja brunsseja!

Paikallinen elämänmeno sisältää baareissa ja kahvioissa istuskelua, uusien trendiruokien testailua ja monissa puistoissa hengailua. Ilmapiiri on miljoonakaupungin sykkeestä huolimatta rento ja kiireetön.

Liikkuminen Berliinissä

Paikasta toiseen liikkuminen Berliinissä on helppoa busseilla, metroilla ja raitiovaunuilla ja niiden käyttäminen on helppoa ja suositeltavaa. Berliini on pinta-alaltaan suuri ja etenkin kaupunginosista toiseen kulkiessa kannattaa säästää jalkojaan. Monet nähtävyydet ovat kaupunginosien sisällä kuitenkin mukavasti kävelymatkan päässä toisistaan. Myös polkupyörän vuokraus kannattaa.

Takseja on paljon liikenteenteessä ja niihin voi nousta tolpilta tai lennosta. Taksit ovat myös verraiitain edullisia ja kuljettajat puhuvat yleensä hyvin englantia.

Berliinissä ei ole varsinaista yhtä keskustaa vaan se on monen pienen kaupungin ja kylän yhdistelmä. Jokaisessa kaupunginosassa on omat torinsa, ostoalueensa, puistonsa sekä ravintolansa ja tunnelmansa.

Berliiniin kannattaa aina matkustaa

Berliinissä on aina tekemistä ja nähtävää riittää useammalle vierailulle. Sää on harvoin erittäin kuuma tai todella kylmä, mikä tekee Berliinistä suositun kohteen ympäri vuoden. Lyhyt lentomatka ja hyvät reittiyhteydet mahdollistivat pikaisenkin irtioton kotimaan arjesta.

Matkavekan Berliini

Matkavekan valikoimassa on lento+hotelli-lomapaketteja, joissa on matkapakettilain mukainen turva. Lennot ovat reittilentoja ja hotellivalikoima vaihtelee saatavuuden mukaan. Lähtöpäivän ja matkasi keston päätät itse. 

Matkavekan lento+hotelli-lomapaketit ovat omatoimimatkoja eikä matkan hintaan sisälly opaspalveluita tai kuljetuspalveluita lomakohteessa. Kaikkiin lento+hotelli-lomapaketteihin voit ostaa hotellikuljetuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Mikäli haluat vuokrata auton, voit tehdä sen kätevästi yhteystyökumppanimme Rentalcarsin kautta. 

Matkavekka palvelee aina suomeksi. Suomenkielisen asiakaspalvelumme lisäksi tavoitat meidät mahdollisen hätätilanteen sattuessa päivystysnumerosta, johon vastaamme 24/7 suomen kielellä.

 

 

 

 

Tutustu ja varaa matka Berliiniin

Suodata hakutuloksia

Matkustajat

Lähtöpäivät

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Hotellit Berliinissä

Kartta Berliini

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti