Kaikki matkat
Rantalomat
Kiertomatkat
Viron lomat
Joulutorit
Kaupunkilomat
Lento+hotelli
 • Viikonloppu Berliinissä - Hotel Wyndham Excelsior
 • Viikonloppu Berliinissä - Hotel Wyndham Excelsior
 • Viikonloppu Berliinissä - Hotel Wyndham Excelsior
 • Viikonloppu Berliinissä - Hotel Wyndham Excelsior
 • Viikonloppu Berliinissä - Hotel Wyndham Excelsior
4

Wyndham Berlin Exelsior

4
Loppu
Takaisin

Huoneet & hinnat

 • Matkustajat
Peru Lähtöpaikka
Lähtö
 
Peru Lähtöpäivä
Valitse lähtöpäivä
Keskihinta kuukausittain
Peru Matkan kesto
Matkan kesto
Peru Matkustajat

Berliini

Vietä pitkä viikonloppu persoonallisessa Berliinissä neljän tähden hotellissa! Lyhyt suora lento torstaiaamuna Helsingistä Berliiniin, missä vastassa oleva suomenkielinen opas johdattaa Sinut kaupunkikiertoajelulle. Näin saat heti hyvän kuvan tästä laajasta kaupungista ja vinkkejä omia retkiäsi varten. Tämän lisäksi aikaa jää myös omatoimiselle kaupunkiin tutustumiselle. 

Matkan kesto : 3 yötä to-su

Lähdöt: 29.6., 13.7., 31.8., 7.9., 14.9., 5.10., 12.10., 19.10.

 

 

Matkaohjelma

1. päivä - Helsinki - Berliini & kaupunkikiertoajelu

Berliinin kaupunkilomalla matkan hintaan sisältyy hotellikuljetukset ja kiertoajelu suomea puhuvan oppaan johdolla!

Finnairin aamupäivälento Berliiniin. Lähdemme kentältä suoraan kaupunkikiertoajelulle suomenkielisen oppaan johdolla. Kierroksen aikana näemme Berliinin tunnetuimpia nähtävyyksiä mm. Alexanderplatzin, Branderburgin portin, Potsdamer Plazin, Valtiopäivätalon sekä Museuminsel eli museosaaren, jossa sijaitsee mm. Berliinin tuomiokirkko. Kierroksen jälkeen majoittuminen hotelliin, jonka jälkeen päivän ohjelma on vapaa. 

2. päivä - Berliini 

Koko päivä aikaa tutustua omatoimisesti kaupungin moniin nähtävyyksiin kuten vaikkapa Berliinin muuriin!

Berliinin muuri erotti Itä-Berliinin ja sitä ympäröineen Itä-Saksan valtion Länsi-Berliinistä 1961–1989. Sen tarkoituksena oli estää itäberliiniläisten ja itäsaksalaisten pääsy länteen. Heti muurin murtumisen jälkeen 118 taiteilijaa 21 maasta ryhtyi maalaamaan muuria, ja tuloksena oli itäpuolelle maalatut yli sata taideteosta. Värikkäiden maalausten aiheet ovat poliittisia, sillä ne liittyvät pääasiassa muurin murtumisen aikaisiin tapahtumiin. Paras paikka kokea Berliinin muuri on Spree-joen pohjoispuolella kohoava East Side Gallery, joka on pisin jäljellä oleva osa muuria. Yhteensä 1 316 metriä pitkä muurinpätkä on muutettu ulkoilmataidegalleriaksi, ja East Side Galleryssä voikin tutustua värikkäisiin taideteoksiin ympäri vuoden. East Side Gallery sijaitsee Mühlenstrasse-kadun varrella suunnilleen Berlin Ostbahnhofin ja Oberbaumbrücken välillä, missä Berliinin muuri kulki Spreejoen itärantaa seuraten.

3. päivä - Berliini

Päivä aikaa omatoimisille retkille. Tutustu vaikka Checkpoint Charlien rajanylityspaikkaan tai vieraile The Story Of Berlin -museossa!

Tutustumisen arvoinen paikka on Kreuzbergin kaupunginosassa sijaitseva Checkpoint Charlie, joka jakautuneen Saksan kuuluisin rajanylityspaikka, josta päästettiin läpi ainoastaan diplomaatteja ja kansainvälisiä matkailijoita. Juuri tämän raja-aseman tuntumassa tapahtui erityisen paljon pakoyrityksiä, jotka usein päättyivät huonosti. Nykypäivänä Checkpoint Charlie on suosittu matkakohde. Vanhoista raja-aidoista on jäljellä enää nykyisin museona toimiva uudelleenrakennettu vartijakoppi sekä kaksi kylttiä, joista toinen ilmoittaa neljällä kielellä rajanylityspaikasta ja toisessa esiintyy nuori sotilas. Checkpoint Charlien alueella toimii lisäksi muurimuseo, jonne kannattaa piipahtaa.

4. päivä Berliini - Helsinki

Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä vielä hetki aikaa tutustua kaupunkiin. Kuljetus lentokentälle suomenkielisen oppaan johdolla. Iltapäivälento Helsinkiin.

 

 

Kohokohdat

Hotellikuljetukset & kiertoajelu

Berliinin kaupunkilomalla matkan hintaan sisältyy hotellikuljetukset ja kiertoajelu suomea puhuvan oppaan johdolla!

Aamupäivälento Berliiniin. Lähdemme kentältä suoraan kaupunkikiertoajelulle suomenkielisen oppaan johdolla. Kierroksen aikana näemme Berliinin tunnetuimpia nähtävyyksiä mm. Alexanderplatzin, Branderburgin portin, Potsdamer Plazin, Valtiopäivätalon sekä Museuminsel eli museosaaren, jossa sijaitsee mm. Berliinin tuomiokirkko. Kierroksen jälkeen majoittuminen hotelliin, jonka jälkeen päivän ohjelma on vapaa. 

Paluupäivänä kuljetus lentokentälle suomenkielisen oppaan johdolla.

Checkpoint Charlie

Tutustu omatoimisesti!

Kreuzbergin kaupunginosassa sijaitseva Checkpoint Charlie oli jakautuneen Saksan kuuluisin rajanylityspaikka, josta päästettiin läpi ainoastaan diplomaatteja ja kansainvälisiä matkailijoita. Juuri tämän raja-aseman tuntumassa tapahtui erityisen paljon pakoyrityksiä, jotka usein päättyivät huonosti. Nykypäivänä Checkpoint Charlie on suosittu matkakohde. Vanhoista raja-aidoista on jäljellä enää nykyisin museona toimiva uudelleenrakennettu vartijakoppi sekä kaksi kylttiä, joista toinen ilmoittaa neljällä kielellä rajanylityspaikasta ja toisessa esiintyy nuori sotilas. Checkpoint Charlien alueella toimii lisäksi muurimuseo, joka kertoo muurin tarinaa ja esittelee muun muassa valokuvia ja muuta dokumentaatiota erilaisista onnistuneista ja mielikuvituksekkaista keinoista ja tavoista paeta idästä länteen. 

 

 

 

East Side Gallery

Tutustu omatoimisesti!

Berliinin muuri erotti Itä-Berliinin ja sitä ympäröineen Itä-Saksan valtion Länsi-Berliinistä 1961–1989. Sen tarkoituksena oli estää itäberliiniläisten ja itäsaksalaisten pääsy länteen. Heti muurin murtumisen jälkeen 118 taiteilijaa 21 maasta ryhtyi maalaamaan muuria, ja tuloksena oli itäpuolelle maalatut yli sata taideteosta. Värikkäiden maalausten aiheet ovat poliittisia, sillä ne liittyvät pääasiassa muurin murtumisen aikaisiin tapahtumiin.

Paras paikka kokea Berliinin muuri on Spree-joen pohjoispuolella kohoava East Side Gallery, joka on pisin jäljellä oleva osa muuria. Yhteensä 1 316 metriä pitkä muurinpätkä on muutettu ulkoilmataidegalleriaksi, ja East Side Galleryssä voikin tutustua värikkäisiin taideteoksiin ympäri vuoden. East Side Gallery sijaitsee Mühlenstrasse-kadun varrella suunnilleen Berlin Ostbahnhofin ja Oberbaumbrücken välillä, missä Berliinin muuri kulki Spreejoen itärantaa seuraten.

Currywurst

Currywurst on saksalainen, alun perin Berliinistä peräisin oleva makkararuoka. Sen erikoispiirre on currylla maustettu tomaattisose. Makkara-annoksen kehitti länsiberliiniläinen Herta Heuwer vuonna 1949. Hän sekoitti brittisotilailta hankkimistaan mausteista – tomaattiketsuppia, Worcesterkastiketta ja curryjauhetta – kastikkeen, jota alkoi tarjota grillatun makkaran kanssa.

Currywurst on tunnettu katuruoka Berliinissä, ja tästä huippusuositusta annoksesta on jokaisella myyjällä oma versionsa. Suosittelemme maistamaan!

Hintaan sisältyy

 • Finnairi suorat reittilennot Helsinki - Berliini - Helsinki
 • Majoitus Wyndham Berlin Exelsior ****
 • Hotelliaamiaiset
 • Berliinin kiertoajelu suomenkielisellä opastuksella
 • Lentokenttäkuljetukset Berliinissä
 • Suomenkielisen oppaan palvelut
Wyndham Berlin Exelsior****
Hardenbergstraße 14, 10623 Berlin, Saksa

Wyndham Berlin Exelsior on neljän tähden hotelli ja sijaitsee läntisen Berliinin sydämessä, joten viihtyisiä kahviloita sekä paikallisia että kansainvälisiä ravintoloita löytyy moneen makuun. Hotellilta on lyhyt kävelymatka Kurfürstendammin kuuluisalle ostoskadulle, jossa myös KaDeWe -tavaratalo sijaitsee. Hotellin tunnelmalliseen baariin on mukava istahtaa hetkeksi tai vaihtoehtoisesti voit kuntoilla hotellin salilla tai rentoutua vaikkapa spassa. Standard-luokan huoneissa on ilmastointi, TV, minibaari sekä ilmainen WiFi.
https://www.wyndhamberlinexcelsior.com/en

Takaisin

Huoneet & hinnat

 • Matkustajat
Peru Lähtöpaikka
Lähtö
 
Peru Lähtöpäivä
Valitse lähtöpäivä
Keskihinta kuukausittain
Peru Matkan kesto
Matkan kesto
Peru Matkustajat

Pääkaupunki: Berliini Valuutta: euro Aikaero: UTC +1 Kielet: saksa Asukasmäärä: 82,2 miljoonaa
Keskilämpötila
2 tammikuu
3 helmikuu
9 maaliskuu
15 huhtikuu
19 toukokuu
22 kesäkuu
24 heinäkuu
24 elokuu
19 syyskuu
13 lokakuu
8 marraskuu
4 joulukuu

Kartta

Hyvä tietää

Ilmoittautuminen lennolle
Finnairin lähtöselvitys tapahtuu Helsinki-Vantaan lentoasemalla terminaalissa T2. Suosittelemme saapumaan kentälle viimeistään kaksi tuntia ennen lennon lähtöä.

Matkatavarat
Ruumaan menevä matkatavara: sallittu matkatavaramäärä on yksi laukku / henkilö, jonka enimmäispaino enintään 23 kg ja ulkomitat yhteensä enintään 158 cm. Matkustamoon otettava käsimatkatavara: matkustamoon saa ottaa yhden laukun / henkilö, jonka ulkomitat ovat enintään 56 x 45 x 25 cm  ja enimmäispaino 8 kg. Kaikissa matkatavaroissa on oltava matkustajan nimi ja osoite, myös laukun sisäpuolella.

Käsimatkatavaraan ei saa pakata teräviä esineitä. Myös nesteiden kuljetusta on rajoitettu. Nesteiden tulee olla pakattuna enintään 100 ml kokoisiin pakkauksiin, jotka mahtuvat läpinäkyvään, enintään litran kokoiseen uudelleen suljettavaan pussiin. Lisätietoja finavia.fi

Matkustusasiakirjat
Suomen kansalaiset: kaikilla lentomatkustajilla, myös lapsilla, tulee olla oma voimassaoleva matkustusasiakirja. Matkustaja on itse vastuussa siitäettä hänellä on tarvittavat matkustusasiakirjat. Schengen-alueiden ja EU-maiden sisäiset lennot sekä Sveitsi: passi tai 1.3.1999 käyttöön otettu uudenmallinen EU-standardien mukainen valokuvallinen henkilökortti, josta ilmenee kansalaisuus ja kortin voimassaoloaika (ei ajokortti). Muiden maiden kansalaisten on itse tarkistettava vaaditut matkustusasiakirjat.

Matkavakuutus
Suosittelemme peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen ottamista heti varauksen yhteydessä.Vakuutukset saat helposti toimistostamme tai matkavekka.fi/matkavakuutus

Ateriat Finnairin lennoilla
Finnairin Euroopan reittilennoilla ateriat ovat maksullisia. Lennoilla toimii välipalamyynti SkyBistro-valikoimasta ja 1.4.2015 alkaen lennoille on myös tilattavissa lämpimiä aterioita. Maksutta tarjotaan kahvia/teetä ja mustikkamehua. Koneen tarjoiluvaunun valikoima on rajattu ja halutessasi varmistaa välipalan tai aterian saatavuuden voit aikaisintaan 14 vuorokautta, mutta viimeistään 3 vuorokautta ennen lennon lähtöä Helsingistä tilata tuotteita luottokorttimaksulla ennakkoon Finnairin puhelinpalvelusta p. 0600 91011 (2,96 €/vastattu puhelu + pvm). Avoinna arkisin klo 8-18 ja viikonloppuisin klo 8-12. Puhelimitse tilatuista maksullisista lisäpalveluista Finnair perii 10 € palvelumaksun/varaus.

Rokotukset
Hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä on syytä varmistaa, että kaikki perusrokotukset ovat kunnossa. Lisäksi tulee ottaa selvää suositellaanko tai vaaditaanko kohdemaahan muita rokotuksia tai estolääkityksiä. Matkustaja on itse velvollinen huolehtimaan tarvitsemistaan rokotuksista. Eri maihin tarvittavista lisärokotuksista saat tietoa kotipaikkakuntasi terveyskeskuksesta ja rokotuspoliklinikoilta.  Kohdemaasi terveyteen liittyvät ajankohtaiset tiedot sekä rokotussuositukset löytyvät THL:n (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) julkaisemasta Matkailijan terveysoppaasta http://www.thl.fi/fi/web/infektiotaudit/ohjeet-ja-saadokset/matkailijan-terveysopas/

Matkadokumentit
Reittilentoliput ja lopulliset matkaohjeet toimitetaan noin kaksi viikkoa ennen lähtöä.

Hyvää matkaa! 

Jaa tämä sivu sähköpostitse