Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Varaa matka Tanskaan! Matkavekka

    Tanska

Lomakohteemme Tanskassa

Kööpenhamina

Vietä kaupunkiloma Kööpenhaminassa.

Lue lisää täältä > 

LEGOLAND-perhelomat

Lennä seikkailuun Tanskaan!

Tutustu ja varaa >

Lomakohteena Tanska

Matkat Tanskaan 

Tanskan ihastuttava, pieni kuningaskunta on pysynyt maailman onnellisuustilastojen kärjessä jo pitkään. Hyvän mielen tunnelman voi aistia jokaisen tanskalaisen pikkukaupungin kuin Kööpenhaminan kaduilla - viihtyisät kahvilat vetävät puoleensa syömään runsaita smørrebrödejä ja siemaisemaan lasillisen paikallista olutta. 

Tanska on myös satujen ja leikkien luvattu maa.  Tuotteliaan satusedän Hans Christian Andersenin tarinat ovat säilyneet lukemistossa lähes 200 vuotta ja leikkisä Tivoli sopii niin pienille kuin isoillekin matkailijoille. Näiden lisäksi legopalikat ovat yksi Tanskan tunnetuimmista tuotteista. Kaikkien lasten unelmakohde, Legoland®, säilyy mielissä pitkään! Tutustu kesän parhaaseen matkapakettiin LEGOLAND Billund Resortiin

Kuuluisimpia tanskalaisia ovat erityisesti saduistaan tunnettu kirjailija Hans Christian Andersen, kirjailija Karen Blixen ja muotoilija Arne Jacobsen. Tanskalainen elokuva on saavuttanut kansainvälistä tunnustusta pitkälti ohjaaja Lars von Trierin kokeellisten teosten ansiosta.

Tanskalaisen ruokaperinteen erikoisuuksia ovat muun muassa smørrebrød-voileivät, keitetyt tai sokerissa ruskistetut perunat, keitetty punakaali, sianlihapaisti ja ankkapaisti.

Aarhus

Vejlestä pohjoiseen sijaitsee Aarhusin kaupunki. Kaupunki sai uuden nimen viime vuoden vaihteessa (ennen Århus).Kaupunki on yksi Jyllannin suurimmista. Ostosmahdollisuuksia on paljon kaupungin kävelykatujen varsilla. Aarhusiin pääsee vuokra-auton lisäksi esim. junalla Vejlesta.

Kolding

Kolding sijaitsee noin ½ tunnin ajomatkan päässä Vejlestä ja Billundista. Idyllisen kaupungin keskellä on Kolding-hus, vanha linna, jonka keskiaikaisen tunnelman voi kokea.
Kaupungissa paljon katsottavaa, kannattaa poiketa esim. Lasten kulttuurikeskukseen.
Hieman ennen Koldingia on yksi maakunnan suurimmista ostoskeskuksista Kolding Storcenter. Koldingiin pääsee bussilla Vejlestä ja Billundista.

Odense


Odensen kaupunki sijaitsee “satujen saarella” eli Fynin saarella. Odensen kaupunki on Tanskan kolmanneksi suurin kaupunki Kööpenhaminan ja Aarhusin jälkeen. Kaupungissa sijaitsee mm. H.C. Andesenin syntymäkoti sekä museo. Odenseen pääsee junalla Vejlesta.

Dyynit

Jyllannin rannikolla on mahtavia dyynimuodostelmia. Kaikkein upeimmat dyynit sijaisevat Jyllannin pohjoiskärjessä. Dyynejä löytyy myös länsirannikolta.

Skagen

Skagen tunnetaan pitkistä hiekkarannoistaan, jotka leviävät sekä niemen itä- että länsirannikolle. Skagenin sarveksi kutsuttu niemi (tansk. Grenen) muodostaa Kattegatin ja Skagerrakin salmien maantieteellisen rajan.

Ribe

Tanskan vanhin kaupunki Ribe on myös eräs maan viehättävimmistä kaupungeista. Meren läheisyys ja keskiaikainen arkkitehtuuri puuristikkotaloineen saavat aikaan miellyttävän ilmapiirin.

Riben Viikinkimuseo (Ribe Vikinger) on toteutettu taidokkaasti.
Lisää viikingeistä kerrotaan Riben ulkopuolella sijaitsevassa Viikinkikeskuksessa (Ribe Vikinge Center), Tanskan paras viikingeistä kertovassa museossa. Viikinkiasuihin pukeutuneita näyttelijöitä on kymmenittäin. On helppo siirtyä ajassa satoja vuosia taaksepäin. Jopa tuoksut ovat kohdallaan.

Aalborg

Lapsiperheiden kannattaa poiketa Aalborgissa, sillä kaupungin tarjonta on laaja. Mølleparkenissa sijaitseva eläintarha on Tanskan parhaimpia. Lähes tuhat eläintä elää luonnonmukaisessa ympäristössä, mutta niiden seuraaminen läheltä on mahdollista. Eläintarhan uusin kokonaisuus on iso safarialue kirahveineen ja elefantteineen.

Aalborgin länsipuolella on monipuolinen merenkulkumuseo (Søfarst- og Marinemuseum). Sisätiloissa on satoja laivojen pienoismalleja ja merenkulkuun liittyvää esineistöä. Piha-alueella on Tanskan viimeinen sukellusvene Springe, jonka ahtaisiin sisätiloihin voi tutustua.

 

Tutustu ja varaa matkasi Tanskaan

Suodata hakutuloksia

Matkustajat

Lähtöpäivät

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Kartta Tasnska

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti