Rantalomat
Viron lomat
LEGOLAND
Kaupunkilomat
Risteilyt
 • Varaa matka Tanskaan! Matkavekka

  Tanska

Ihastuttava matkailumaa Tanska

Matkat Tanskaan ja LEGOLANDiin

Tanskan ihastuttava, pieni kuningaskunta on pysynyt maailman onnellisuustilastojen kärjessä jo pitkään. Hyvän mielen tunnelman voi aistia jokaisen tanskalaisen pikkukaupungin kuin Kööpenhaminan kaduilla - viihtyisät kahvilat vetävät puoleensa syömään runsaita smørrebrödejä ja siemaisemaan lasillisen paikallista olutta. 

Tanska on myös satujen ja leikkien luvattu maa.  Tuotteliaan satusedän Hans Christian Andersenin tarinat ovat säilyneet lukemistossa lähes 200 vuotta ja leikkisä Tivoli sopii niin pienille kuin isoillekin matkailijoille. Näiden lisäksi legopalikat ovat yksi Tanskan tunnetuimmista tuotteista. Kaikkien lasten unelmakohde, Legoland®, säilyy mielissä pitkään! Tutustu kesän parhaaseen matkapakettiin LEGOLAND Billund Resortiin

 

Tietoa Tanskasta

Tanska koostuu Jyllannin niemimaasta ja noin 400 saaresta, joista 82 on asuttua. Suurimmat saaret ovat Fyn ja Själlanti.

 

Aarhus

Vejlestä pohjoiseen sijaitsee Aarhusin kaupunki. Kaupunki sai uuden nimen viime vuoden vaihteessa (ennen Århus).Kaupunki on yksi Jyllannin suurimmista. Ostosmahdollisuuksia on paljon kaupungin kävelykatujen varsilla. Aarhusiin pääsee vuokra-auton lisäksi esim. junalla Vejlesta.

Den gamle by
Viehättävä ulkoilmamuseo aivan kaupungin keskustassa. Täällä riittää kaikille katsottavaa ja koettavaa vauvasta vaariin!
Avoinna: 10-17
Lapset ilmaiseksi alueelle!

Kolding

Kolding sijaitsee noin ½ tunnin ajomatkan päässä Vejlestä ja Billundista. Idyllisen kaupungin keskellä on Kolding-hus, vanha linna, jonka keskiaikaisen tunnelman voi kokea.
Kaupungissa paljon katsottavaa, kannattaa poiketa esim. Lasten kulttuurikeskukseen.
Hieman ennen Koldingia on yksi maakunnan suurimmista ostoskeskuksista Kolding Storcenter. Koldingiin pääsee bussilla Vejlestä ja Billundista.

Odense


Odensen kaupunki sijaitsee “satujen saarella” eli Fynin saarella. Odensen kaupunki on Tanskan kolmanneksi suurin kaupunki Kööpenhaminan ja Aarhusin jälkeen. Kaupungissa sijaitsee mm. H.C. Andesenin syntymäkoti sekä museo. Odenseen pääsee junalla Vejlesta.

Dyynit

Jyllannin rannikolla on mahtavia dyynimuodostelmia. Kaikkein upeimmat dyynit sijaisevat Jyllannin pohjoiskärjessä. Dyynejä löytyy myös länsirannikolta.

Skagen

Skagen tunnetaan pitkistä hiekkarannoistaan, jotka leviävät sekä niemen itä- että länsirannikolle. Skagenin sarveksi kutsuttu niemi (tansk. Grenen) muodostaa Kattegatin ja Skagerrakin salmien maantieteellisen rajan.

Ribe

Tanskan vanhin kaupunki Ribe on myös eräs maan viehättävimmistä kaupungeista. Meren läheisyys ja keskiaikainen arkkitehtuuri puuristikkotaloineen saavat aikaan miellyttävän ilmapiirin.

Riben Viikinkimuseo (Ribe Vikinger) on toteutettu taidokkaasti.
Lisää viikingeistä kerrotaan Riben ulkopuolella sijaitsevassa Viikinkikeskuksessa (Ribe Vikinge Center), Tanskan paras viikingeistä kertovassa museossa. Viikinkiasuihin pukeutuneita näyttelijöitä on kymmenittäin. On helppo siirtyä ajassa satoja vuosia taaksepäin. Jopa tuoksut ovat kohdallaan.

Aalborg

Lapsiperheiden kannattaa poiketa Aalborgissa, sillä kaupungin tarjonta on laaja. Mølleparkenissa sijaitseva eläintarha on Tanskan parhaimpia. Lähes tuhat eläintä elää luonnonmukaisessa ympäristössä, mutta niiden seuraaminen läheltä on mahdollista. Eläintarhan uusin kokonaisuus on iso safarialue kirahveineen ja elefantteineen.

Aalborgin länsipuolella on monipuolinen merenkulkumuseo (Søfarst- og Marinemuseum). Sisätiloissa on satoja laivojen pienoismalleja ja merenkulkuun liittyvää esineistöä. Piha-alueella on Tanskan viimeinen sukellusvene Springe, jonka ahtaisiin sisätiloihin voi tutustua.

Kalatalous on merkittävä elinkeino Tanskassa. Myös kauppalaivasto on suuri. Teollisuustuotannon suurimpia aloja ovat elintarvikkeet, kemikaalit, koneet, metallituotteet, elektroniikka, kuljetusvälineet, olut sekä paperi- ja puutuotteet. Myös matkailu on tärkeä elinkeino.

Tanskalaiset tunnettiin 700–1000-luvulla Euroopassa viikinkeinä yhdessä ruotsalaisten ja norjalaisten kanssa. Viikingeillä oli huono maine ryöstelijöinä ympäri Eurooppaa, mutta he harrastivat myös rauhanomaista kaupankäyntiä. Nykypäivän tanskalaiset ovat ylpeitä hyvinvointivaltiostaan ja sen laajasta sosiaaliturvasta.

Tanska on perustuslaillinen monarkia, jonka nykyinen perustuslaki on vuodelta 1953. Yksikamarisessa parlamentissa, Folketingissa, on 179 vaaleilla valittua jäsentä.

Kuuluisimpia tanskalaisia ovat erityisesti saduistaan tunnettu kirjailija Hans Christian Andersen, kirjailija Karen Blixen ja muotoilija Arne Jacobsen. Tanskalainen elokuva on saavuttanut kansainvälistä tunnustusta pitkälti ohjaaja Lars von Trierin kokeellisten teosten ansiosta.

Tanskalaisen ruokaperinteen erikoisuuksia ovat muun muassa smørrebrød-voileivät, keitetyt tai sokerissa ruskistetut perunat, keitetty punakaali, sianlihapaisti ja ankkapaisti.

Hintataso 
Asuminen Tanskassa on kallista. Sähkö, vesi ja lämmityskustannukset (yleisin kaasulämmitys) ovat noin kaksi kertaa kalliimmat kuin Suomessa.

Tanskassa alv on lähes kaikille tuotteille ja palveluille 25%. Tästä johtuen ravintoloissa ja ruokakaupassakin käyntikin on selkeästi Suomea kalliimpaa. Alkoholin verotus on pohjoismaiden tapaan korkea.

Tanskan historia pähkinänkuoressa
Vuonna 1814 Napoleonin sotien jälkiseurauksena Tanska joutui luovuttamaan Norjan alueet Ruotsille ja 50 vuotta myöhemmin Schleswigin sodan päätteeksi Schleswig-Holsteinin alueen Saksalle. Alueiden menettämisen jälkeen Tanska julistautui puolueettomaksi, eikä osallistunut ensimmäiseen maailmansotaan.

Toisen maailmansodan alkaessa Tanska julisti olevansa puolueeton valtio, mutta keväällä 1940 Saksa miehitti Tanskan. Saksalaiset jäivät Tanskaan aina vuoteen 1945 asti, kunnes Saksa antautui. Toisen maailmansodan jälkeen Tasnka suuntautui länteen ja liittyi Pohjois-Atlantin liittoon Natoon. Euroopan yhteisöön Tanska liittyi vuonna 1973.

Tanskan kansallispäivää juhlitaan Perustuslain päivänä 5. kesäkuuta. Vuoden 1849 kesäkuussa Frederik VII allekirjoitti Tanskan ensimmäisen perustuslain. Myös myöhemmät perustuslait vuosilta 1915 ja 1953 on kirjattu 5. kesäkuuta.

Kohteet ja lähdöt

Suodata hakutuloksia

Tarvitsetko apua?


Lento+hotelli-lomapaketti

 • Päätä itse milloin ja miten pitkäksi aikaa haluat matkustaa
 • Matkapakettilain turva lomallasi
 • Laaja hotellivalikoima
 • Vähintään yksi matkalaukku sisältyy hintaan
 • Matkustat omatoimisesti, ilman opaspalveluja
 • Matkapaketin lopullisen hinnan näet varausyhteenvetosivulla

 

 

 

 

 

Järjestä

Lähtö

Hinta

Kohteet

Matkatyyppi

Luokitus

Ateriat

Tilat ja palvelut

Kategoriat

Matkustajat

Lähtöpäivät

Järjestä hakutulokset
Näytä hinta
Valitse vähimmäisluokitus

Valitse matkan kesto (vrk)

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14