Rantalomat
Viron lomat
LEGOLAND
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Matkat Billundiin, Legolandiin | Matkavekka

    Billund

Billund - lasten pääkaupunki

Billund Legoland | Matkavekka

Billund on idyllinen ja perinteinen tanskalainen pieni kunta, jossa käy ympäri vuoden paljon turisteja. Billundista löytyy niin vihreää metsää, idyllistä kylämaisemaa kuin lasten toivepaikkoja. Billundissa sijaitsee Legolandin lisäksi myös LEGO® päätoimisto sekä tehtaat. Billundin pienessä keskustassa on liikkeitä ja ravintoloita sekä tärkeä rakennus – Legehuset.  Rakennus oli aikoinaan LEGO palikan keksijän Ole Kirk Christiansenin kotitalo, nykypäivänä se kuuluu Legolle ja juuri kyseisessä talossa suunnitellaan kaikki uudet LEGO sarjat.

Tekemistä Billundissa

Miljoonien LEGO® palikoiden ympärille rakennettu LEGOLAND® puisto on jotain ainutlaatuista. Se on huvipuisto, josta löydät aina jotain uutta. Minimaassa kaikki on rakennettu LEGO® palikoista oikeassa mittakaavassa aidon esikuvan mukaan. Tutkittavaa riittää loputtomiin niin lapsille kuin aikuisille. Alueella on myös akvaario, 4D-elokuvateatteri, hurjan hauskoja huvipuistolaitteita ja paljon paljon muuta.

Kävelymatkan päässä LEGOLAND® puistosta on myös Pohjoismaiden suurin sisävesipuisto Lalandia Aquadome, jossa pääsee aina trooppisiin olosuhteisiin: palmut huojuvat, vesi on lämmintä ja ilman lämpötila +30 astetta. Jo astuessasi sisään Lalandiaan tuntuu kuin olisit tullut jonnekin kauemmas, etelän sinisen taivaan alle. Lalandia Plazaa ympäröivät viehättävät ravintolat, kaupat ja putiikit. Saman katon alta löydät monipuoliset urheilumahdollisuudet, leikkipaikat, Winter World -talvimaailmaan ja Skandinavian suurimman sisävesipuiston. Lalandian lomahuoneistoissa majoittuville sisäänpääsy on ilmainen, muille maksullinen.  

LEGO® House sijaitsee Billundissa, jossa LEGO® palikatkin keksittiin. LEGO® House on yksi eteläisen Tanskan tärkeimmistä perhekohteista, joka tarjoaa hauskoja aktiviteetteja kaiken ikäisille lapsille ja aikuisille.  LEGO® House on mielettömän upea kokonaisuus arkkitehtuuria, LEGO® palikoita ja opettavaisia aktivoivia toimintoja, joita pääset kokeilemaan erilaisten kokemusalueiden kautta. 12 000 neliömetrin kokoiseen rakennukseen on käytetty 25 miljoonaa LEGO® palikkaa. Tämän uniikin talon kruunaa upea LEGO® museo ja LEGO® Store. 

Billundin ravintolat ja kahvilat

Billundin keskusta on noin 15 minuutin kävelymatkan päässä LEGOLAND puistosta ja Legoland hotellista. Puiston ja hotelli Legolandin välissä kulkevaa Aastvejtä pitkin pääsee T-risteykseen, josta käännytään vasemmalle. Kulje muutama sata metriä vielä eteenpäin ja oikealla puolella sijaitsee Billundin keskusta, mistä löydät sekä muutamia mukavia ravintoloita että kahviloita.

Pankit ja ostokset

Pankkeja on  esimerkiksi Billundin keskusaukion ympärillä. Myös Legolandin pankki on avoinna päivittäin.

Billundin keskustasta löytyy niin vaatekauppoja kuin tanskalaista muotoilua myyvä liikekin. Tanskassa on paljon kodinsisustus- ja taloustavaraliikkeitä – näistä voi tehdä mielenkiintoisia löytöjä. Tanska on kuuluisa myös antiikkiesineistä, hopeaesineistä, posliinista, lasitavarasta, turkiksista ja muotivaatteista. Olut ja snapsit ovat hieman edullisempia kuin Suomessa. Juusto, makkara ja maksamakkara sekä tuoksuvat vahvemmalta että maistuvat monen mielestä paremmalta.

Billundin keskustassa on kaksi supermarkettia. Päivittäin auki oleva supermarketti on Lalandiassa. Myös LEGOLAND Holiday Villagessa on kauppa.

Autonvuokraus

Autovuokraamot ovat Billundin lentokentällä. Kannattaa kysyä apua hotellin vastaanotosta, jolloin auto voidaan myös tuoda hotellille. Palvelussa on eroja eri vuokraamoilla. Vuokraaminen onnistuu myös menemällä lentokentälle esim. ilmaisella lentokenttäbussilla (liikennöi kesäsesongin aikana).

Kaupungin matkailusivustolta voit lukea lisää Billundin kaupungista

Varaa nyt - lapsen matkapaketti veloituksetta

Suodata hakutuloksia

Tarvitsetko apua?


Matkavekka-lomapaketti

  • Lennot ja valikoidut hotellit
  • Suomenkieliset opaspalvelut
  • Hotellikuljetukset tarvittaessa
  • Monipuolinen matka-/retkiohjelma
  • Joustavat maksuehdot

 

Järjestä

Lähtö

Hinta

Kohteet

Matkatyyppi

Luokitus

Ateriat

Tilat ja palvelut

Kategoriat

Matkustajat

Lähtöpäivät

Järjestä hakutulokset
Näytä hinta
Valitse vähimmäisluokitus

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 3

Matkavekan LEGOLAND -lomapakettiin kuuluu

Lennot

Finnairin suorat menopaluulennot Helsingistä Billundiin

Lue lisää >

Hotelli

Valitse majoitus hotellissa tai lomahuoneistossa.

Lue lisää >

Hotellikuljetukset

Opastetut menopaluukuljetukset lentokentältä hotelliin.

Lue lisää >

Opaspalvelu

Suomenkielinen opas auttaa tarvittaessa matkan aikana.

Lue lisää >

Pääsyliput

Pääsyliput LEGOLAND® puistoon!

Lue lisää > 

Be Happy -passi

Be Happy -passi tarjoaa ainutlaatuisia kokemuksia ja etuja perheellesi.

Lue lisää >