Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Varaa matka Thaimaahan - Matkavekka

    Thaimaa

Lomakohteemme Thaimaassa

Hua Hin

Eksoottinen ja lämmin lomakohde Hua Hin.

Lue lisää täältä >

Lomakohteena Thaimaa

Varaa loma Thaimaassa - Matkavekka

Matkat kohteeseen Thaimaa 

Thaimaa on ihana ja virkistävä matkakohde, jonne moni palaa vuosi toisensa jälkeen. Kylmän viiman puhaltaessa Suomessa Thaimaan upeat hiekkarannat ja kristallinkirkas vesi ovat todella houkuttelevia. Thaimaata kutsutaan usein syystäkin ”hymyn maaksi” ja thai-hymy onkin monen mielestä paras matkamuisto. Ihmiset ovat ystävällisiä, avuliaita, huumorintajuisia, suvaitsevaisia ja joustavia. Thaimaalaiset tervehtivät toisiaan kädenpuristuksen sijaan ”wai”-tervehdyksellä: kämmenet vastakkain rinnan korkeudelle ja hymy vielä päälle. Thaimaassa on kaikkialla miellyttävän leppoisa tunnelma.

Ihanteellinen lomasää 

Thaimaa sijaitsee Kravun kääntöpiirin ja päiväntasaajan välissä, trooppisten monsuunisateiden alueella. Vuosi tavataan jakaa sään perusteella kolmeen jaksoon: viileä kausi marraskuusta helmikuuhun, kuuma kausi huhtikuusta toukokuuhun ja sadekausi kesäkuusta lokakuuhun. Joulukuussa päivälämpötila saattaa kylmimmillään jäädä jopa +20 asteeseen! Pohjois-Thaimaassa tarvitaan keskitalvella villapaitaa, mutta Etelä-Thaimaassa, lähempänä päiväntasaajaa, sää on aina tasaisen lämmin ja kostea.

Kohteemme Thaimaassa on Hua Hin, jonne viemme vuoden ympäri - nyt myös kesällä!

Elämyksiä ja paljon tekemistä

Thaimaa tarjoaa paratiisirantojen lisäksi monenlaisia eksoottisia elämyksiä. Kokeile vaikkapa tuk-tuk-ajelua Bangkokin värikkäitä katuja pitkin tai bambukoskenlaskua. Voit myös vierailla kauniiden Buddha-patsaiden koristamissa ja leikkisien apinoiden ympäröimissä temppeleissä ja tutustua värikkäisiin jokimarkkinoihin. 

Thaimaasta löydät myös joitakin maailman hienoimmista golfkentistä. Sukeltaminen ja snorklaus kuuluvat tietenkin Thaimaan-lomaan. Värikkäiltä markkinoilta voit ostaa edullisesti hienoja laukkuja, kauniita huiveja, halpaa elektroniikka ja kaikenlaisia koruja. Voit myös teetättää itsellesi mittojesi mukaan räätälöityjä vaatteita todella edulliseen hintaan.

Hemmottelua ja rentoutumista

Meditaatio on tärkeä osa buddhalaisuutta, joten Thaimaa tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet mietiskelyyn ja rauhoittumiseen. Hemmottele itseäsi virkistävillä spa-hoidoilla - kukapa ei pitkän talven jälkeen unelmoisi rentouttavasta selkähieronnasta veden äärellä, palmujen suhinaa kuunnellen. Täällä voit ladata akkujasi virkistävien auringonsäteiden alla, lämmön hivellessä kehoa.

Kaunista luontoa

Thaimaan luonto lumoaa sinut upeine vesiputouksineen, rehevine vuorineen, karuine kallioineen ja kultaisine hiekkarantoineen. Thaimaa odottaa sinua — kun olet kerran käynyt täällä, tulet hyvin todennäköisesti takaisin.

 

Tutustu ja varaa matkasi Thaimaahan

Suodata hakutuloksia

Matkustajat

Lähtöpäivät

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Hyvä tietää Thaimaa

Aikaero 
Aikaero Suomen talviaikaan on +5 tuntia.

Matkustusasiakirjat
Suomen kansalaiselle riittää matkustusasiakirjaksi passi, joka on voimassa 6 kk matkan jälkeen. Myös lapsilla tulee olla oma passi. Viisumia ei tarvita alle 30 vrk:n matkoilla.

Matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvitsemistaan asiakirjoista ja niiden voimassaolosta ja oikeellisuudesta. Jokaisella matkustajalla, myös lapsilla, tulee olla oma henkilökohtainen voimassa oleva ja määräykset täyttävä matkustusasiakirja. Matkavekka ei korvaa puutteellisten tai epäpätevien asiakirjojen vuoksi estyneen matkaan pääsyn kustannuksia.

If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Thailand. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Matkustusilmoitus
Jos olet omatoimimatkalla tai menossa riskialttiille alueelle, kannattaa tehdä matkustusilmoitus. Sen avulla ulkoministeriö voi saada sinuun yhteyden kriisin tai hätätilanteen sattuessa. Tee matkustusilmoitus >>

Matkustustiedote
Ulkoministeriön matkustustiedotteet antavat tietoa yleisestä turvallisuustilanteesta matkakohteessa sekä poliittisista ja kulttuurisista olosuhteista, joilla saattaa olla merkitystä matkustusturvallisuudelle. Lue matkustustiedote >>

Uskonto
Suurin osa thaimaalaisista on buddhalaisia ja mm. juhlapäivien määrityksessä käytetään kuunkiertoon perustuvaa thaikalenteria.

Sääolosuhteet
Sää on trooppinen, kostea ja kuuma. Kuivinta on joulu-tammikuussa, varsinainen sadekausi on kesällä.

Terveys ja turvallisuus
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.
www.thl.fi

Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Maat ja alueet -otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.
www.formin.fi

Valuutta
Rahayksikkö on baht (THB). Yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineenä sekä Bangkokissa että rantakohteissa. Euro on paras matkavaluutta ja kurssi on kohteessa yleensä parempi kuin etukäteen vaihdettaessa. Rahaa voi vaihtaa mm. useissa hotelleissa; rahanvaihtopisteissä kurssi on kuitenkin normaalisti parempi.

Vakuutukset
Kehotamme jokaista matkustajaa hankkimaan riittävän peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen. Määräaikaisen tai vuoden voimassa olevan matkavakuutuksen saat ostettua esimerkiksi omasta vakuutusyhtiöstäsi.