Rantalomat & kaupunkilomat
Kiertomatkat
Viron lomat
LEGOLAND
  • Varaa matka Thaimaahan - Matkavekka

    Thaimaa

Lomakohteemme Thaimaassa

Hua Hin

THAIMAA

Rantaviivaa silmänkantamattomiin, hemmotteluhoitoja ja herkkuja.

Tutustu ja varaa >

All inclusive

All inclusive -hotellit Hua Hinissa.

Lue lisää > 

Tietoa Thaimaasta

Thaimaa - Matkavekka

Thaimaata kutsutaan usein syystäkin ”Hymyn maaksi” ja thai-hymy onkin monen mielestä paras matkamuisto. Ihmiset ovat ystävällisiä, avuliaita, huumorintajuisia, suvaitsevaisia ja joustavia. Thaimaalaiset tervehtivät toisiaan kädenpuristuksen sijaan ”wai”-tervehdyksellä: kämmenet vastakkain rinnan korkeudelle ja hymy vielä päälle. Vaikka thait varsinkin isommissa kaupungeissa ovat hyvin tottuneita länsimaalaisiin tapoihin, ilahtuvat he aina matkailijan ”waista”. Thaimaassa on kaikkialla miellyttävän leppoisa tunnelma.

Thaimaa sijaitsee Kravun kääntöpiirin ja päiväntasaajan välissä, trooppisten monsuunisateiden alueella. Vuosi tavataan jakaa sään perusteella kolmeen jaksoon: viileä kausi marraskuusta helmikuuhun, kuuma kausi huhtikuusta toukokuuhun ja sadekausi kesäkuusta lokakuuhun. Joulukuussa päivälämpötila saattaa kylmimmillään jäädä jopa +20 asteeseen! Pohjois-Thaimaassa tarvitaan keskitalvella villapaitaa, mutta Etelä-Thaimaassa, lähempänä päiväntasaajaa, sää on aina tasaisen lämmin ja kostea.

Thaimaa
Thaimaassa on noin 64 milj. asukasta, joista pääkaupungissa Bangkokissa asuu noin 7 milj., esikaupunkialueet mukaan lukien noin 12 milj. Maassa puhutaan useita eri kieliä ja murteita, lomakohteissa pärjää vaihtelevasti englannilla ja saksalla.

Passi ja viisumi
Suomen kansalaiselle riittää matkustusasiakirjaksi passi, joka on voimassa 6 kk matkan jälkeen. Myös lapsilla tulee olla oma passi. Viisumia ei tarvita alle 30 vrk:n matkoilla.

Rahayksikkö 
Rahayksikkö on baht (THB). Yksi euro on noin 38.9 bahtia (tammikuu 2015). Yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineenä sekä Bangkokissa että rantakohteissa. Euro on paras matkavaluutta ja kurssi on kohteessa yleensä parempi kuin etukäteen vaihdettaessa. Rahaa voi vaihtaa mm. useissa hotelleissa; rahanvaihtopisteissä kurssi on kuitenkin normaalisti parempi.

Aikaero 
Aikaero Suomen talviaikaan on +5 tuntia.

Uskonto
Suurin osa thaimaalaisista on buddhalaisia ja mm. juhlapäivien määrityksessä käytetään kuunkiertoon perustuvaa thaikalenteria.

Sääolosuhteet
Sää on trooppinen, kostea ja kuuma. Kuivinta on joulu-tammikuussa, varsinainen sadekausi on kesällä.

Rokotukset
Terveyteen liittyvät ajankohtaiset tiedot sekä rokotussuositukset löytyvät Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen julkaisemasta Matkailijan terveysoppaasta. Mukana on hyvä olla pieni matka-apteekki, hyttysiinkin kannattaa varautua. Käsipyyhkeet ja aurinkovoiteet suojaavat ikäviltä yllätyksiltä.

Muuta
Maan kuningasperhe on thaille tärkeä asia, kuninkaan kuva koristaa mm. kotien seiniä ja katukuvaa. Monissa hotelleissa on tarjolla hyvän olon palveluja, kauneus- ja kylpyläosastojen taso vaihtelee. Thaimaassa on vasemmanpuoleinen liikenne.

Varaa matkasi

Suodata hakutuloksia

Tarvitsetko apua?


Matkavekan valmismatka: rantalomat, kiertomatkat, LEGOLAND-matkapaketit

  • Lennot ja valikoidut hotellit
  • Suomenkieliset opaspalvelut
  • Hotellikuljetukset tarvittaessa
  • Monipuolinen matka-/retkiohjelma
  • Valmismatkan turva
  • Joustavat maksuehdot

 

Hakutulokset

Järjestä

Lähtö

Hinta

Kohteet

Matkatyyppi

Luokitus

Ateriat

Tilat ja palvelut

Kategoriat

Matkustajat

Lähtöpäivät

Näytä hakutulokset
Järjestä hakutulokset
Näytä hinta
Valitse vähimmäisluokitus

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7