Rantalomat & kaupunkilomat
Kiertomatkat
Viron lomat
LEGOLAND
  • Varaa matka Thaimaahan - Matkavekka

    Thaimaa

Lomakohteemme Thaimaassa

Hua Hin

THAIMAA

Rantaviivaa silmänkantamattomiin, hemmotteluhoitoja ja herkkuja.

Tutustu ja varaa >

All inclusive

All inclusive -hotellit Hua Hinissa.

Lue lisää > 

Tietoa Thaimaasta

Varaa loma Thaimaassa - Matkavekka

Thaimaa - "hymyn maa" - kutsuu ihanalle rantalomalle

Thaimaa on ihana ja virkistävä matkakohde, jonne moni palaa vuosi toisensa jälkeen. Kylmän viiman puhaltaessa Suomessa Thaimaan upeat hiekkarannat ja kristallinkirkas vesi ovat todella houkuttelevia. Thaimaata kutsutaan usein syystäkin ”hymyn maaksi” ja thai-hymy onkin monen mielestä paras matkamuisto. Ihmiset ovat ystävällisiä, avuliaita, huumorintajuisia, suvaitsevaisia ja joustavia. Thaimaalaiset tervehtivät toisiaan kädenpuristuksen sijaan ”wai”-tervehdyksellä: kämmenet vastakkain rinnan korkeudelle ja hymy vielä päälle. Thaimaassa on kaikkialla miellyttävän leppoisa tunnelma.

Ihanteellinen lomasää 

Thaimaa sijaitsee Kravun kääntöpiirin ja päiväntasaajan välissä, trooppisten monsuunisateiden alueella. Vuosi tavataan jakaa sään perusteella kolmeen jaksoon: viileä kausi marraskuusta helmikuuhun, kuuma kausi huhtikuusta toukokuuhun ja sadekausi kesäkuusta lokakuuhun. Joulukuussa päivälämpötila saattaa kylmimmillään jäädä jopa +20 asteeseen! Pohjois-Thaimaassa tarvitaan keskitalvella villapaitaa, mutta Etelä-Thaimaassa, lähempänä päiväntasaajaa, sää on aina tasaisen lämmin ja kostea.

Kohteemme Thaimaassa on Hua Hin, jonne viemme vuoden ympäri - nyt myös kesällä!

Elämyksiä ja paljon tekemistä

Thaimaa tarjoaa paratiisirantojen lisäksi monenlaisia eksoottisia elämyksiä. Kokeile vaikkapa tuk-tuk-ajelua Bangkokin värikkäitä katuja pitkin tai bambukoskenlaskua. Voit myös vierailla kauniiden Buddha-patsaiden koristamissa ja leikkisien apinoiden ympäröimissä temppeleissä ja tutustua värikkäisiin jokimarkkinoihin. Lue lisää retkistämme!

Thaimaasta löydät myös joitakin maailman hienoimmista golfkentistä. Sukeltaminen ja snorklaus kuuluvat tietenkin Thaimaan-lomaan. Värikkäiltä markkinoilta voit ostaa edullisesti hienoja laukkuja, kauniita huiveja, halpaa elektroniikka ja kaikenlaisia koruja. Voit myös teetättää itsellesi mittojesi mukaan räätälöityjä vaatteita todella edulliseen hintaan.

Hemmottelua ja rentoutumista

Meditaatio on tärkeä osa buddhalaisuutta, joten Thaimaa tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet mietiskelyyn ja rauhoittumiseen. Hemmottele itseäsi virkistävillä spa-hoidoilla - kukapa ei pitkän talven jälkeen unelmoisi rentouttavasta selkähieronnasta veden äärellä, palmujen suhinaa kuunnellen. Täällä voit ladata akkujasi virkistävien auringonsäteiden alla, lämmön hivellessä kehoa.

Kaunista luontoa

Thaimaan luonto lumoaa sinut upeine vesiputouksineen, rehevine vuorineen, karuine kallioineen ja kultaisine hiekkarantoineen. Thaimaa odottaa sinua — kun olet kerran käynyt täällä, tulet hyvin todennäköisesti takaisin.


 


Tietoja Thaimaasta

Thaimaassa on noin 64 milj. asukasta, joista pääkaupungissa Bangkokissa asuu noin 7 milj., esikaupunkialueet mukaan lukien noin 12 milj. Maassa puhutaan useita eri kieliä ja murteita, lomakohteissa pärjää vaihtelevasti englannilla ja saksalla.

Passi ja viisumi
Suomen kansalaiselle riittää matkustusasiakirjaksi passi, joka on voimassa 6 kk matkan jälkeen. Myös lapsilla tulee olla oma passi. Viisumia ei tarvita alle 30 vrk:n matkoilla.

Rahayksikkö 
Rahayksikkö on baht (THB). . Yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineenä sekä Bangkokissa että rantakohteissa. Euro on paras matkavaluutta ja kurssi on kohteessa yleensä parempi kuin etukäteen vaihdettaessa. Rahaa voi vaihtaa mm. useissa hotelleissa; rahanvaihtopisteissä kurssi on kuitenkin normaalisti parempi.

Aikaero 
Aikaero Suomen talviaikaan on +5 tuntia.

Uskonto
Suurin osa thaimaalaisista on buddhalaisia ja mm. juhlapäivien määrityksessä käytetään kuunkiertoon perustuvaa thaikalenteria.

Sääolosuhteet
Sää on trooppinen, kostea ja kuuma. Kuivinta on joulu-tammikuussa, varsinainen sadekausi on kesällä.

Rokotukset
Terveyteen liittyvät ajankohtaiset tiedot sekä rokotussuositukset löytyvät Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen julkaisemasta Matkailijan terveysoppaasta. Mukana on hyvä olla pieni matka-apteekki, hyttysiinkin kannattaa varautua. Käsipyyhkeet ja aurinkovoiteet suojaavat ikäviltä yllätyksiltä.

Muuta
Maan kuningasperhe on thaille tärkeä asia, kuninkaan kuva koristaa mm. kotien seiniä ja katukuvaa. Monissa hotelleissa on tarjolla hyvän olon palveluja, kauneus- ja kylpyläosastojen taso vaihtelee. Thaimaassa on vasemmanpuoleinen liikenne.

Varaa matkasi

Suodata hakutuloksia

Tarvitsetko apua?


Matkavekan valmismatka: rantalomat, kiertomatkat, LEGOLAND-matkapaketit

  • Lennot ja valikoidut hotellit
  • Suomenkieliset opaspalvelut
  • Hotellikuljetukset tarvittaessa
  • Monipuolinen matka-/retkiohjelma
  • Valmismatkan turva
  • Joustavat maksuehdot

 

Hakutulokset

Järjestä

Lähtö

Hinta

Kohteet

Matkatyyppi

Luokitus

Ateriat

Tilat ja palvelut

Kategoriat

Matkustajat

Lähtöpäivät

Näytä hakutulokset
Järjestä hakutulokset
Näytä hinta
Valitse vähimmäisluokitus

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Hyvä tietää Turkki

Aikaero 
Kesäaikana kellonaika on sama kuin Suomessa ja talviaikana kello on tunnin enemmän kuin Suomessa.

Hotellikuljetukset kohteessa
Hotellikuljetus on lisäpalvelu, joka ei sisälly matkan hintaan, vaan se on varattava erikseen matkavarauksen yhteydessä. Kuljetuksen hinta on esitetty meno-paluuna. Omatoimikohteissa ja lento+hotelli-omatoimimatkoilla hotellikuljetusta ei ole järjestetty eikä se sisälly matkan hintaan, ellei toisin mainita. 

Etäisyydet lentokentältä (AYT)
Majoituksesta riippuen etäisyys Antalyan kansainväliseltä lentoasemalta hotellille 65-132 kilometriä. 
Alanya 125 km
Side 65 km 

Juomaraha 
Turkissa on tapana kiittää esim. ravintola- ja hotellihenkilökuntaa hyvästä palvelusta pienellä juomarahalla, jonka jättäminen on kuitenkin vapaaehtoista.

Juomavesi
Vesijohtovettä ei suositella juotavaksi erilaisen bakteerikannan vuoksi. Pullotettua vettä myydään supermarketeissa ja useimpien hotellien vastaanotoissa sekä baareissa.

Jännite
230 V, adapteria ei tarvita.

Matkustusasiakirjat
Tarvitset mukaan matkalle voimassa olevan passin. Turkin viranomaisten määräysten mukaan Turkkiin matkaavan passin tulee olla voimassa 6 kuukautta Turkkiin saavuttaessa. Suomalaisturisti saa oleskella Turkissa viisumitta 90 päivää.

If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Turkey. Please also note the possible need for a transit visa.

Terveys ja turvallisuus
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.
www.thl.fi

Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Maat ja alueet -otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.
www.formin.fi

Uskonto 
Islam

Vakuutukset
Kehotamme jokaista matkustajaa hankkimaan riittävän peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen. Määräaikaisen tai vuoden voimassa olevan matkavakuutuksen saat ostettua esimerkiksi omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Valuutta
Turkin liira (TRY).