Rantalomat & kaupunkilomat
Kiertomatkat
Viron lomat
LEGOLAND
  • Hua Hin Matkavekka

    Hua Hin

Kuvia ja videoita 

Katso kuvia ja videoita kohteesta Hua Hin.

Lue lisää täältä >

Hotellit 

Katso Hua Hinin lomakohteen kaikki hotellit.

Lue lisää täältä >

Tietoa Hua Hinista

Hua Hin on on tullut tunnetuksi mm. Thaimaan kuninkaallisten lomapaikkana, ja täällä matkailijoita kohdellaankin kuin kuninkaallisia!

Monipuoliset palvelut tarjoava, jo 1900-luvun alkupuolelta myös hienoston lomapaikkana toiminut pikkukaupunki Hua Hin on Thaimaan vanhimpia rantalomakohteita. Upea hiekkaranta, hyvät palvelut ja paikallinen elämänmeno on houkutteleva yhdistelmä.

Herkutteluhetkiä tarjoavat lukuisat kansainväliset ja thaimaalaiset ravintolat; täällä voi tutustua eksoottisiinkin merenherkkuihin vaikkapa vain satamassa kalastajien askareita seuraten. Ravintolat kalasataman liepeillä ovat tuoreen kalan ja äyriäisruokien ystävien suosiossa. Toki näitä herkkuja tarjotaan muuallakin, ja ruokapaikkoja on moneen makuun. Thaimaalaisen keittiön antimia kannattaa ehdottomasti kokeilla! Perinteinen ruoka on tulisesti maustettua, mutta matkailijan annoksissa chilin määrä pyritään pitämään siedettävänä.

Hua Hiniin kesällä

Tiesitkö, että pääset Hua Hiniin nyt myös kesäkautena! Sää alueella on erinomainen kesällä, ei liian kuuma eikä sateinen. Sateita toki saatetaan saada, mutta kuurot menevät nopeasti ohi. Sesongin ulkopuolella hintataso pysyy myös mukavasti edullisempana.

Hua Hin on Matkavekan omatoimikohde, jossa ei ole opaspalveluita.

Koe monipuolinen Hua Hin

Retket

Lähde mukaan kansainvälisille retkille ja koe lomallasi enemmän.

Lue lisää täältä > 

Sää

Katso Hua Hinin sää ja keskilämpötilat kuukausittain

Lue lisää täältä >

Lähdöt Hua Hiniin

Suorat lennot Bangkokiin Helsingistä - nyt myös kesällä.

Lue lisää täältä >

Kartta

Varaa matkasi Hua Hiniin

Suodata hakutuloksia

Tarvitsetko apua?


Matkavekan valmismatka: rantalomat, kiertomatkat, LEGOLAND-matkapaketit

  • Lennot ja valikoidut hotellit
  • Suomenkieliset opaspalvelut
  • Hotellikuljetukset tarvittaessa
  • Monipuolinen matka-/retkiohjelma
  • Valmismatkan turva
  • Joustavat maksuehdot

 

Hakutulokset

Järjestä

Lähtö

Hinta

Kohteet

Matkatyyppi

Luokitus

Ateriat

Tilat ja palvelut

Kategoriat

Matkustajat

Lähtöpäivät

Näytä hakutulokset
Järjestä hakutulokset
Näytä hinta
Valitse vähimmäisluokitus

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Retket Hua Hin

Hua Hin tutuksi tuk tukin kyydissä

Hua Hin tutuksi tuk tukin kyydissä

Mukava tapa tutustua Hua Hiniin on perinteinen tuk tuk! Ensimmäinen etappi on Thaimaan vanhimpiin lukeutuva rautatieasema, jonka erityispiirre on kuninkaallinen odotushuone – käyhän kuningas hoveineen myös Hua Hinin residenssissään. Seuraavana Chat Chain vanha ja värikäs markkinapaikka, jossa on kaupan kaikkea hedelmistä merenherkkuihin ja kengistä vaatteisiin. Sitten vierailu marakattienkin suosimassa Khao Takiab -temppelissä ja lopuksi pysähdys ananasviljelmien ympäröimällä kukkulalla, josta on kuvaukselliset näköalat.

Retki toteutetaan kansainvälisessä seurassa englanninkielisen oppaan johdolla.

Hua Hinin eteläinen ympäristö

Hua Hinin eteläinen ympäristö

Aamulla ajo Pranburin suulla sijaitsevaan kalastajakylään ja sen sykkivään satamaan, josta toimitetaan markkinoille etenkin kalmareita. Thaimaan ja Burman rajaseudulla käydään katkarapufarmilla ja kookosplantaasilla sekä paikallisilla markkinoilla, jossa burmalaisetkin kauppaavat tuotteitaan. 


Lounas nautitaan Prachuap Khiri Khanin pikkukaupungissa ja sen jälkeen on vuorossa vierailu osterifarmilla. Rentoutumistauko ihastuttavalla Ao Manaon lahdella, jonka hevosenkengänmuotoista hiekkarantaa rajaavat vehreät karstivuoret. Rantaa suojaavan niemekkeen vuorelle johtaa polku ja kiipeäjä palkitaan henkeäsalpaavilla näköaloilla.

Retken hintaan sisältyy thaimaalainen lounas. Retki toteutetaan kansainvälisessä seurassa englanninkielisen oppaan johdolla. 

Kahden päivän retki Kwaijoen maisemiin

Kahden päivän retki Kwaijoen maisemiin

Retki toutetaan kansainvälisessä seurassa englanninkielisen oppaan johdolla.

1. päivä: Lähtö aamulla Kanchanaburin kaupunkiin (200 km), jonka sotamuseossa tutustuminen siviilien ja liittoutuneiden sotavankien kohtaloon toisen mailmansodan aikana. Museon ulkopuolella on suuri hautausmaa, jossa lepää lähes 7000 sotilasta.

Kanchanaburissa siirtyminen paikallisjunaan, jolla taipaletta taittuu kahden tunnin verran. Junamatkan jälkeen lounas paikallisessa ravintolassa ja ajelu pitkähäntäveneillä rehevän luonnon keskellä kiemurtelevaa Kwaijokea pitkin River Kwai Villageen. Loppupäivästä voit rentoutua hotellin uima-altaalla tai thai-hieronnassa tai vain kävellä upeassa ympäristössä tummuvan tropiikin ääniä kuunnellen. Illallinen lisämaksusta.

2. päivä: Aamiainen hotellissa ja sen jälkeen vielä historiaa liittyen Japanin armeijan sotavangeilla viidakkoon teettämään nk. kuoleman rautatiehen: Tutustuminen Hellfire Pass -museoon, jossa on helppo eläytyä vankien kokemaan tuskaan heidän puhkoessan vuoria apuvälineinään vain hakut ja dynamiittipötköt. Museovierailun jälkeen siirtyminen pitkähäntäveneillä Kwaijoen sillalle, josta tuli maailmankuulu samannimisen sotaelokuvan myötä.

Lounas paikallisessa ravintolassa ja paluu hotellille monta kokemusta rikkaampana.

Retken hintaan sisältyy kuljetukset, sisäänpääsymaksut, majoitus aamiaisella, kaksi lounasta ja englanninkielisen oppaan palvelut.

Leppoisa pyöräretki Cha-Amissa

Leppoisa pyöräretki Cha-Amissa

Pyöräillen pääset lähelle perinteistä kyläelämää! Kuljetus aamulla Hua Hinin hotelleista Cha-Amiin, jossa siirrytään kaupunkipyörän satulaan. Matka kulkee tasaisessa maastossa miellyttävää vauhtia. Pysähdykset mm. perinteisillä ruokamarkkinoilla, paikallisessa pikkukaupassa, koulussa ja temppelissä. Palmujen reunustaman rantabulevardin varrella käydään tutkimassa rantaan palanneiden kalastajien saaliita sekä pysähdytään juomatauolle. 

Retki toteutetaan kansainvälisessä seurassa englanninkielisen oppaan johdolla.

Luontoretki kahteen kansallispuistoon

Luontoretki kahteen kansallispuistoon

Hua Hinin eteläpuolella noin 60 kilometrin päässä on mielenkiintoinen Khao Sam Roi Yotin kansallispuisto. Nimi tarkoittaa vuorta, jolla on 300 huippua. Nimensä puisto on saanut pienten kalkkikivivuorten sarjasta, joista korkeimmat kohoavat noin 600 metriin mpy. Vuoret kätkevät sisäänsä luolia ja niiden aarteita, mm. kauniin kuninkaallisen paviljongin. Karstimaiseman lisäksi alueella on lintujen suosimia kosteikkoja, suolatasankoja ja mangrovemetsä luontopolkuineen. 


Päivän toinen kohde on vuonna 1999 perustettu Kui Burin kansallispuisto Tenasserim-kukkuloilla. Täällä ikivihreiden metsien siimeksessä elää mm. elefantteja ja gaureja eli viidakkohärkiä sekä monia värikkäitä lintulajeja.

 

Retken hintaan sisältyy thaimaalainen lounas. Retki toteutetaan kansainvälisessä seurassa englanninkielisen oppaan johdolla. 

Orkideafarmi, uivat markkinat, käsityökeskus ja luolatemppeli

Orkideafarmi, uivat markkinat, käsityökeskus ja luolatemppeli

Aluksi tutustuminen orkideafarmiin, jonka käytävillä voi vapaasti vaeltaa tutustuen Thaimaan kenties kuuluisampaan kukkaan ja sen lukuisiin variaatioihin. Alueella on myös perhosfarmi ja mahdollisuus seurata, miten kookospähkinän mehusta valmistetaan sokeria. Seuraavaksi ajelu pitkähäntäveneillä tutustuen uiviin markkinoihin eli perinteiseen tapaan käydä kauppaa. Matka jatkuu tiikkimetsän kautta käsityökeskukseen, jossa on esillä myös paikallisten taiteilijoiden töitä ja vanhoja valokuvia Hua Hinista.

Iltapäivällä tutustuminen vaikuttavaan luolatemppeliin, jossa on valtava määrä Buddha-patsaita tippukivipylväiden lomassa. Ennen Hua Hiniin paluuta vierailu kuninkaallisessa palatsissa Phra Nakhon Khiri’ssa, jonka Rama IV perusti 1800-luvun puolivälissä. Palatsialue sijaitsee noin sata metriä korkealla kukkulalla, jonne noustaan mukavasti köysiradalla.

Retken hintaan sisältyy lounas paikallisessa ravintolassa. Retki toteutetaan kansainvälisessä seurassa englanninkielisen oppaan johdolla.

Viljelyksiä ja villieläimiä

Viljelyksiä ja villieläimiä

Kuljetus hotellista Chang Hua Manin viljelysalueelle, jossa kuljetaan tilan omilla pikkubusseilla. Alue on vuonna 2009 perustettu kuninkaallinen projekti, jonka tavoitteena on opettaa paikallisille viljelijöille kemikaalivapaata viljelyä ja sadonkorjuuta tuulivoiman avulla. Opettavainen paikka matkailijalle myös erilaisten hedelmien ja vihannesten suhteen. Täältä matka vie villieläinten pelastuskeskukseen, jossa on mm. sympaattisia norsuja.  

Lounastauon jälkeen ajo Dao-luolalle, jonka 700 metrin mittainen luolasto koostuu tippukivien reunustamista kalkkikivialtaista. Luolavierailun jälkeen lyhyt pysähdys kuninkaallisten kuvillakin koristellulla henkien talolla ennen saapumista Huay Mongkolin temppelille, jonka vetonaula on ihmeteoistaan tunnetun munkki Luang Pu Thuatin kookas patsas. 

Retki toteutetaan kansainvälisessä seurassa englanninkielisen oppaan johdolla.

Snorklausretki Koh Thalun saarelle

Snorklausretki Koh Thalun saarelle

Koh Thalu sijaitsee noin 200 kilometriä Hua Hinin eteläpuolella, vajaan 10 kilometrin päässä rannikosta. Omistajansa hyvin hoitama pikkusaari tunnetaan kirkkaista vesistään, kauniista koralliriutoistaan ja värikkäistä kaloistaan – täällä snorklaat kuin jättimäisessä akvaariossa! Maanpäällisiltä maisemiltaan Koh Thalu on vuoristoinen ja viidakkomainen ja omaa kaksi valkohiekkaista rantaa. Saaren itärannikolle aallot ovat pyyhkäisseet nk. korallien hautausmaan, pohjoisrannikolla taas on eroosion kallioon kaivertama ”reikä”, johon perustuu saaren nimi. 


Retken hintaan sisältyvät snorklausvälineet ja thaimaalainen lounas. Retki toteutetaan kansainvälisessä seurassa englanninkielisen oppaan johdolla.