Kaikki matkat
Rantalomat
Kiertomatkat
Viron lomat
Joulutorit
Lento+hotelli
Isovanhempi-kampanja

Hotel Clement

4
Loppu
Takaisin

Huoneet & hinnat

  • Matkustajat
Peru Lähtöpaikka
Lähtö
 
Peru Lähtöpäivä
Valitse lähtöpäivä
Keskihinta kuukausittain
Peru Matkan kesto
Matkan kesto
Peru Matkustajat

Praha

Vltava-joen varrella sijaitseva Praha on Tsekin tasavallan pääkaupunki ja varmasti yksi Euroopan kauneimpia ja mielenkiintoisimpia kaupunkeja. Vltava-joen yli on rakennettu useita siltoja ja kuuluisin ja upein niistä lienee Kaarlensilta pyhimysten patsaineen. Kaupungin arkkitehtuuri on sekoitus barokkia, jugendia ja keskiajan tyylejä. Keskiaikainen vanhakaupunki on säilynyt erittäin hyvin ja on yltänyt Unescon maailmanperintöluetteloon. Vanhastankaupungista löytyy sokkeloisia kujia, omaperäisiä kahviloita, viehättäviä aukioita ja hyviä ravintoloita. Praha avaa sylinsä sekä kulttuurin että iloisen illanvieton ystäville. Suloisella satukaupungilla on svengaava sydän.

Lähtöpäivät: 21.9., 12.10.

Kesto: 3 yötä, to-su

Katso myös matkat Prahan joulutoreille: 30.11. ja 7.12

Matkaohjelma

1. päivä - Helsinki - Praha & kiertoajelu

Prahan kaupunkiloman hintaan sisältyy hotellikuljetukset & kiertoajelu suomenkielisen oppaan johdolla.

Finnairin aamulento Helsingistä Prahaan. Lähdemme suoraan Prahan lentokentältä kiertoajelulle suomea puhuvan oppaan johdolla ja tutustumme tähän kaupunkiin, jota koristavat sadat barokki- ja  goottilaistornit, jugendrakennukset sekä romanttiset sillat. Näemme kierroksen aikana monet kaupungin upeimmista nähtävyyksistä mm. Pyhän Vituksen katedraalin, Kuninkaanlinnan, Cerninin ja Loretan palatsit sekä  Strahovin munkkiluostarin. Käymme myös ihailemassa Linnankukkulalta avautuvaa  näkymää yli Prahan keskustan  ja Vltava joen laakson. Kaupunkiertoajelun jälkeen majoittuminen hotelliin ja loppupäivä vapaata omiin tutkimusretkiin.

Päivällä on vielä hyvin aikaa tutustua kaupunkiin ja tehdä ostoksia. Suosittuja ostospaikkoja ovat Vaclavin aukio ja sen ohi kulkeva Na Prikope-kävelykatu. Vanhastakaupungista löytyy paljon pieniä putiikkeja ja Havelskan markkinakadulta voit ostaa tuliaisiksi vaikka kuuluisaa böömiläistä kristallia, käsitöitä ja koristeita. Tasavallan aukiolla sijaitsee suuri Palladium-ostoskeskus, jossa on yli kaksisataa kauppaa ja kymmeniä ravintoloita ja kahviloita. 

2. päivä -  Praha & opastettu kävelykierros Prahassa

Teemme suomea puhuvan oppaan johdolla noin 2 tunnin kävelykierroksen Prahan vanhankaupungin alueella.

Enemmän elämyksiä - Lähde suomenkielisen oppaan johdolla tutustumaan Prahaan. Kierroksen aikana käymme Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvalle vanhankaupungin aukiolla (Staromestske namest) ja näemme siellä mm. Prahan vanhan raatihuoneen ja astronomisen kellon. Käymme myös Josefovin juutalaiskorttelialueella, joka on kaupungin kauneimpia ja vierailluimpia osia. Jatkamme matkaa Prahan keskusaukiolle Václavské náměstílle (Wenceslas Square). Alue on tunnettu Prahan liike- ja kauppakeskuksena, jossa on paljon hotelleja ja kauppoja. Käymme tietysti myös Vltava-joen ylittävällä viisisataa metriä pitkällä Kaarlen sillalla, jota koristavat 30 pyhimyksen patsaat. Kävelykierroksen jälkeen aikaa tutustua omatoimisesti kaupungin moniin nähtävyyksiin. Kävelykierros  sisältyy matkan hintaan!

3. päivä - Praha 

Päivä aikaa Prahalle. Kuvittele, että olet herännyt varhain, seisot Kaarlen sillalla ja Vltavajoesta nouseva usva peittää linnantornit ja sillan pyhimyspatsaat. Hetken päästä aurinko nousee ja ensimmäiset kullatut tornit pilkahtavat usvan keskeltä. Hiljakseen koko taianomaisen kaupungin silhuetti paljastuu, katusoittajat alkavat viritellä soittimiaan ja kahvilat avaavat ovensa. Paras tapa tutustua Prahaan on kävely. Voit tuosta noin vaan päätyä vaikkapa tasokkaaseen konserttiin tai teatteriesitykseen, sillä taiteella on Prahassa oma erityinen asemansa. Kaupungissa on myös monia mielenkiintoisia museoita. Kannattaa myös poiketa tunnelmallisessa pivnicessa, paikallisessa oluttuvassa, sillä tsekkiläiset oluet arvostetaan laajalti maailman parhaiksi. Ravintolatarjonta on todella runsasta ja perinteisten tsekkiläisten lisäksi löytyy myös paljon kansainvälisiä ravintoloita.

4. päivä - Praha - Helsinki 

Paluupäivänä kuljetus hotellilta lentokentälle suomenkielisen oppaan johdolla. Päivälento Helsinkiin.

Tähän matkaan sisältyy kävellen tehtäviä kiertokäyntejä. Osa reiteistä sisältää mukulakivikatuja tai muuten epätasaisia pintoja sekä portaita, joten matka ei sovellu liikuntaesteiselle tai henkilölle, joka ei pysty tai halua liikkua jalkaisin. Kävelyosuuksilla on jonkin verran korkeuseroja. Tavanomainen liikuntakyky ja peruskunto riittävät kävelyosuuksille.

Lisätietoa Prahasta (matkanjärjestäjä ei vastaa sivun sisällöstä):
prague.eu/en

 

Kohokohdat

Hotellikuljetukset & kiertoajelu

Prahan kaupunkiloman hintaan sisältyy hotellikuljetukset & kiertoajelu suomenkielisen oppaan johdolla.

Lähdemme suoraan lentokentältä kiertoajelulle suomea puhuvan oppaan johdolla ja tutustumme tähän kaupunkiin, jota koristavat sadat barokki- ja  goottilaistornit, jugendrakennukset sekä romanttiset sillat. Näemme kierroksen aikana monet kaupungin upeimmista nähtävyyksistä mm. Pyhän Vituksen katedraalin, Kuninkaanlinnan, Cerninin ja Loretan palatsit sekä  Strahovin munkkiluostarin. Käymme myös ihailemassa Linnankukkulalta avautuvaa  näkymää yli Prahan keskustan  ja Vltava joen laakson. Kaupunkiertoajelun jälkeen majoittuminen hotelliin.

Paluupäivänä kuljetus hotellilta lentokentälle suomenkielisen oppaan johdolla.

Prahan vanhan kaupungin kävelykierros

Koe enemmän - Lähde suomenkielisen oppaan johdolla tutustumaan Prahaan. Kierroksen aikana käymme Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvalle vanhankaupungin aukiolla (Staromestske namest) ja näemme siellä mm. Prahan vanhan raatihuoneen ja astronomisen kellon. Käymme myös Josefovin juutalaiskorttelialueella, joka on kaupungin kauneimpia ja vierailluimpia osia. Jatkamme matkaa Prahan keskusaukiolle Václavské náměstílle (Wenceslas Square). Alue on tunnettu Prahan liike- ja kauppakeskuksena, jossa on paljon hotelleja ja kauppoja. Käymme tietysti myös Vltava-joen ylittävällä viisisataa metriä pitkällä Kaarlen sillalla, jota koristavat 30 pyhimyksen patsaat. Kävelykierroksen jälkeen aikaa tutustua omatoimisesti kaupungin moniin nähtävyyksiin.

Kesto: noin 2 h

Hintaan sisältyy: suomeksi opastettu kävelykierros Prahan vanhassa kaupungissa

Retkipäivä: perjantai

Hinta: hinta ei vielä tiedossa, lisämaksu

 

Astronominen kello
Astronominen kello

Prahan Astronominen kello on Prahan suosituin nähtävyys. Tasatunnein ihmiset kerääntyvät Vanhankaupungin aukion viereen katsomaan, kun Raatihuoneen tornin kellotaulusta marssii esiin kaksitoista apostolia ja luurangon esittämä Kuolema soittaa tiulla tahtia. Näytelmä päättyy kukon kiekaisuun.

Sokkeloiset kujat

Prahan vanhastankaupungista löytyy sokkeloisia kujia, omaperäisiä kahviloita, viehättäviä aukioita ja hyviä ravintoloita. Prahan tunnetuimmat nähtävyydet ovat vain kävelymatkan päässä toisistaan ja kaupungin tunnelman kokee parhaimmin vain lähtemällä kuljeskelemaan ja tunnelmoimaan pikkukatuja- ja kujia pitkin. Ikinä ei tiedä, mitä kulman takaa tulee vastaan. 

Hintaan sisältyy

  • Finnairin suorat lennot Helsinki - Praha - Helsinki
  • Majoitus Hotel Clement ****
  • Hotelliaamiaiset
  • Prahan kiertoajelu suomenkielisellä opastuksella
  • Suomeksi opastettu 2 tunnin kävelykierros Prahan vanhassa kaupungissa
  • Lentokenttäkuljetukset Prahassa
  • Suomenkielisen oppaan palvelut
Hotel Clement ****
Klimentska 30, 110 00 Prague 1

Viehättävä hotelli Clement sijaitsee historiallisessa keskustassa noin 1 km vanhankaupungin aukiolta ja 400 metriä Vltava joen rannasta. Hotellissa on baari ja kokoustila. Kaikissa huoneissa on WiFi, ilmastointi, suihku/kylpy, wc, tv, puhelin, minibaari, tallelokero ja hiustenkuivaaja. Lähin metroasema: 400 m.

http://www.hotelclement.cz/

Takaisin

Huoneet & hinnat

  • Matkustajat
Peru Lähtöpaikka
Lähtö
 
Peru Lähtöpäivä
Valitse lähtöpäivä
Keskihinta kuukausittain
Peru Matkan kesto
Matkan kesto
Peru Matkustajat

Kartta

Hyvä tietää

Ilmoittautuminen lennolle
Finnairin lähtöselvitys tapahtuu Helsinki-Vantaan lentoasemalla terminaalissa T2. Suosittelemme saapumaan kentälle viimeistään kaksi tuntia ennen lennon lähtöä.

Matkatavarat
Ruumaan menevä matkatavara: sallittu matkatavaramäärä on yksi laukku / henkilö, jonka enimmäispaino enintään 23 kg ja ulkomitat yhteensä enintään 158 cm. Matkustamoon otettava käsimatkatavara: matkustamoon saa ottaa yhden laukun / henkilö, jonka ulkomitat ovat enintään 56 x 45 x 25 cm  ja enimmäispaino 8 kg. Kaikissa matkatavaroissa on oltava matkustajan nimi ja osoite, myös laukun sisäpuolella.

Käsimatkatavaraan ei saa pakata teräviä esineitä. Myös nesteiden kuljetusta on rajoitettu. Nesteiden tulee olla pakattuna enintään 100 ml kokoisiin pakkauksiin, jotka mahtuvat läpinäkyvään, enintään litran kokoiseen uudelleen suljettavaan pussiin. Lisätietoja finavia.fi

Matkustusasiakirjat
Suomen kansalaiset: kaikilla lentomatkustajilla, myös lapsilla, tulee olla oma voimassaoleva matkustusasiakirja. Matkustaja on itse vastuussa siitäettä hänellä on tarvittavat matkustusasiakirjat. Schengen-alueiden ja EU-maiden sisäiset lennot sekä Sveitsi: passi tai 1.3.1999 käyttöön otettu uudenmallinen EU-standardien mukainen valokuvallinen henkilökortti, josta ilmenee kansalaisuus ja kortin voimassaoloaika (ei ajokortti). Muiden maiden kansalaisten on itse tarkistettava vaaditut matkustusasiakirjat.

Matkavakuutus
Suosittelemme peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen ottamista heti varauksen yhteydessä.Vakuutukset saat helposti toimistostamme tai matkavekka.fi/matkavakuutus

Ateriat Finnairin lennoilla
Finnairin Euroopan reittilennoilla ateriat ovat maksullisia. Lennoilla toimii välipalamyynti SkyBistro-valikoimasta ja 1.4.2015 alkaen lennoille on myös tilattavissa lämpimiä aterioita. Maksutta tarjotaan kahvia/teetä ja mustikkamehua. Koneen tarjoiluvaunun valikoima on rajattu ja halutessasi varmistaa välipalan tai aterian saatavuuden voit aikaisintaan 14 vuorokautta, mutta viimeistään 3 vuorokautta ennen lennon lähtöä Helsingistä tilata tuotteita luottokorttimaksulla ennakkoon Finnairin puhelinpalvelusta p. 0600 91011 (2,96 €/vastattu puhelu + pvm). Avoinna arkisin klo 8-18 ja viikonloppuisin klo 8-12. Puhelimitse tilatuista maksullisista lisäpalveluista Finnair perii 10 € palvelumaksun/varaus.

Rokotukset
Hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä on syytä varmistaa, että kaikki perusrokotukset ovat kunnossa. Lisäksi tulee ottaa selvää suositellaanko tai vaaditaanko kohdemaahan muita rokotuksia tai estolääkityksiä. Matkustaja on itse velvollinen huolehtimaan tarvitsemistaan rokotuksista. Eri maihin tarvittavista lisärokotuksista saat tietoa kotipaikkakuntasi terveyskeskuksesta ja rokotuspoliklinikoilta.  Kohdemaasi terveyteen liittyvät ajankohtaiset tiedot sekä rokotussuositukset löytyvät THL:n (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) julkaisemasta Matkailijan terveysoppaasta http://www.thl.fi/fi/web/infektiotaudit/ohjeet-ja-saadokset/matkailijan-terveysopas/

Matkadokumentit
Reittilentoliput ja lopulliset matkaohjeet toimitetaan noin kaksi viikkoa ennen lähtöä.

Hyvää matkaa! 

Jaa tämä sivu sähköpostitse