Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Varaa lomasi aurinkoiseen Alanyaan | Matkavekka

    Alanya

Kuvia ja videoita

Katso kuvia ja videoita kohteesta Alanya ja Side.

Lue lisää täältä  >

Hotellit 

Katso Alanyan alueen kaikki hotellit.

Lue lisää täältä >

Alanya - Antalyan rannikko

Matkat kohteeseen Alanya - Antalyan rannikko

Alanya on oikea paratiisi, jos haluat lomallasi rentoutua ja nauttia elämästä, mutta täällä sinun on helppo löytää myös erilaisia aktiviteetteja. Kaupunki tarjoaa täydellisen yhdistelmän suurkaupunkielämää, rantaelämää ja lukuisia elämyksiä.

Ihania rantoja Alanyassa

Suuri kallioniemeke keskellä kaupunkia jakaa Alanyan kahteen upeaan ranta-alueeseen. Kleopatra-ranta on tunnettu hienosta hiekastaan, kun taas itäpuolen ranta on erittäin lapsiystävällinen. Molemmat sopivat täydellisesti rentoutumiseen ja ovat suomalaisten suosikkirantoja. Kleopatra-ranta sai nimensä tarinan mukaan siitä, että keisari Marcus Antonius antoi rannan lahjaksi Kleopatralle heidän ollessaan häämatkalla – Alanyan ensimmäisinä matkailijoina.

Parhaat hotellit hyvään hintaan

Alanyassa on laaja valikoima hyviä  hotelleja. Täällä on isoja lomakeskuksia niille, jotka haluavat nauttia suurista allasalueista vesiliukumäkineen. Viihdettä on järjestetty niin pienille kuin isommillekin. Voit myös valita hotellin, jossa voit nauttia rauhasta mukavassa ja kodikkaassa ilmapiirissä. Yleisesti ottaen Turkissa saat paljon vastinetta rahoillesi. Voit viettää suhteellisen edullisen loman tai saada luksusta ja täysihoitopalveluja hyvään hintaan. Tutustu myös All inclusive -hotelleihimme Alanyassa.

Lomailua sataman läheisyydessä

Viihtyisässä Alanyan satamassa laineet liplattavat hitaasti värikkäitä kalastusveneitä vasten. Täällä voit myös ihailla moderneja purjeveneitä ja luksusjahteja, joilla vietetään ylellistä elämää. Sataman elämä on vilkasta jo heti aikaisesta aamusta alkaen, kun kalastajat tuovat rantaan yöllisen saaliinsa, ensimmäiset turistit lähtevät veneretkelle ja suuri risteilyalus kiinnittäytyy laituriin aamuauringossa. Satama-alueella voit virkistäytyä myös yöelämän parissa, sillä useat ravintolat ja kuppilat täyttyvät iltaisin lomalaisista.

Vilkkaita lomapäiviä

Alanyassa voit nauttia tapahtumarikkaista lomapäivistä satama-alueen hyvissä ravintoloissa, basaarikaduilla ja rantabaareissa. Rannan kävelykadut ovat hyvin hoidettuja, ja niiden varrella on toinen toistaan mukavampia kahviloita ja ravintoloita. Monet suomalaiset ovat viimevuosina ostaneet Alanyasta loma-asuntoja voidakseen nauttia viihtyisän kaupungin tarjonnasta ja ihanista rannoista. 

Loma täynnä elämyksiä

Jos haluat tehdä muutakin kuin vain lekotella rannalla, Turkilla ja Alanyalla on todella paljon tarjottavaa. Aloita lomasi kaupunkikierroksella. Vieraile markkinoilla ja tutustu lähiympäristöön. Voit myös aloittaa lomasi nautinnollisesti hamamissa eli turkkilaisessa saunassa kylpien. Jeeppisafarilla ja kyläretkillä voit kokea Turkin aidoimmillaan. Veneretkellä taas voit viettää mukavan päivän merellä. Alanyassa on jokaiselle jotakin kiinnostavaa. 

Matkavekan Antalayan rannikko

Matkavekan valikoimassa on lento+hotelli-paketteja. Matkat ovat omatoimisia, eli suomenkielisiä opaspalveluja ei ole saatavilla. Lähtöpäivän ja matkasi keston päätät itse.

 

Hotellit Alanyassa

Tietoa kohteesta Antalyan rannikko

Alanya, Side ja Belek

Aurinkoiset ja monipuoliset lomakaupungit Antalyan rannikolla. Belekissä tasokkaita golfpaketteja.

Lue lisää täältä >

Sää Alanya ja Side

Katso Antalyan alueen sää ja keskilämpötilat kuukausittain.

Lue lisää täältä >

Autonvuokraus

Vuokra auto ja tutustu lomakohteeseen laajemmin.

Lue lisää täältä >>

Lentokenttäkuljetukset

Varaa kuljetukset helposti ja nopeasti!

Lue lisää täältä >>

Kartta Alanya

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti

Hyvä tietää Turkki

Etäisyydet lentokentältä 
Antalyan (AYT) lentokentältä on matkaa Alanyaan noin 125 km, Sideen noin 65 km ja Belekiin noin 35 km.
Gazipasan (GZP) lentoasemalta on matkaa Alanyaan noin 40 km, Sideen noin 105 km ja Belekiin noin 145 km.

Hotellikuljetukset kohteessa
Omatoimikohteissa ja lento+hotelli-omatoimimatkoilla hotellikuljetusta ei ole järjestetty eikä se sisälly matkan hintaan, ellei toisin mainita. 

Juomaraha 
Turkissa on tapana kiittää esim. ravintola- ja hotellihenkilökuntaa hyvästä palvelusta pienellä juomarahalla, jonka jättäminen on kuitenkin vapaaehtoista.

Juomavesi
Vesijohtovettä ei suositella juotavaksi erilaisen bakteerikannan vuoksi. Pullotettua vettä myydään supermarketeissa ja useimpien hotellien vastaanotoissa sekä baareissa.

Jännite
230 V, adapteria ei tarvita.

Matkustusasiakirjat
Tarvitset mukaan matkalle voimassa olevan passin. Turkin viranomaisten määräysten mukaan Turkkiin matkaavan passin tulee olla voimassa 6 kuukautta Turkkiin saavuttaessa. Suomalaisturisti saa oleskella Turkissa viisumitta 90 päivää.

If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Turkey. Please also note the possible need for a transit visa.

Matkustusilmoitus
Jos olet omatoimimatkalla tai menossa riskialttiille alueelle, kannattaa tehdä matkustusilmoitus. Sen avulla ulkoministeriö voi saada sinuun yhteyden kriisin tai hätätilanteen sattuessa. Tee matkustusilmoitus >>

Matkustustiedote
Ulkoministeriön matkustustiedotteet antavat tietoa yleisestä turvallisuustilanteesta matkakohteessa sekä poliittisista ja kulttuurisista olosuhteista, joilla saattaa olla merkitystä matkustusturvallisuudelle. Lue matkustustiedote >>

Terveys ja turvallisuus
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.
www.thl.fi

Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Maat ja alueet -otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.
www.formin.fi

Vakuutukset
Kehotamme jokaista matkustajaa hankkimaan riittävän peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen. Määräaikaisen tai vuoden voimassa olevan matkavakuutuksen saat ostettua esimerkiksi omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Valuutta
Turkin liira (TRY).

Jaa tämä sivu sähköpostitse