Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Istanbul

Istanbul lomakohteena

Istanbul - yhdistelmä aasialaista ja eurooppalaista kulttuuria

Istanbulin ainutlaatuinen sijainti kahdessa maanosassa idän ja lännen välillä on kiehtova. Istabulissa kulttuurit kohtaavat tavalla, joka tekee kaupungista todella mielenkiintoisen. Aiemmin Kostantinopoliksi kutsutun kaupungin vuosituhansia kestänyt historia on vaikuttava. Värikäs historia ja monikultturisuus tekevät Istanbulista mitä kiinnostavimman lomakohteen. Kaupungissa voi piipahtaa lyhyellä viikonloppulomalla tai viipyä pidempäänkin, nähtävää ja koettavaa riittää!

Istanbulin nähtävyydet

Kaksi Istanbulin tunnettua maamerkkiä, Sininen Moskeija ja Hagia Sofia, tulevat varmasti monelle ensimäisinä mieleen. Näitä kahta ei suotta pidetä näkemisen arvoisina. Bosporinalmi ja sen upeat auringonlaskut ovat yksi suosituista nähtävyyksistä. Hippodromi eli vanhan Konstantinopolin kaupunginaukio on suosittu tapaamispaikka, jossa voit kokea historian havinaa. Satoja vuosia vanha Topkanijn palatsi on yksi parhaiten säilyneistä ottomaanien ajan palatseista ja ehdottomasti tutustumisen arvoinen.

Liikkuminen Istanbulissa on helppoa. Moniin paikkoihin ja nähtävyyksille pääset kävellen, jolloin voit samalla ihastella kaupungin tunnelmaa ja ilmapiiriä. Myös bussit ja rautiovaunut ovat kätevä tapa siirtyä paikasta toiseen.

Ostoksia ja hyvää ruokaa

Istanbul on shoppailijan paratiisi. Kaupungissa on suuria ostoskeskuksia, katukauppiaita ja tunnettu Suuri basaari tuhansine kauppoineen. 

Beyoglun kaupunginosaa sanotaan jopa koko Euroopan trendikkäimmäksi kaupunginosaksi. Beyoglussa on kosmopoliittinen tunnelma, paljon baareja ja ravintoja sekä hauskoja pikkuputiikkeja. 

Istanbulin ruokakulttuuri on monipuolinen. Kokeile maistuvia pikkuannoksia, mezejä, jotka vievät kielen mennessään. Klassikkoruuiksi kutsust kebabit ja falafelit ovat herkullisia, mutta maista myös esimerkiksi köfte-lihapullia ja börek-pasteijoita. Jälkiruuaksi ihanan makeaa bavlavaa - ja ateria on täydellinen. 

Tutustu ja varaa matkasi Istanbuliin

Suodata hakutuloksia

Matkustajat

Lähtöpäivät

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Hyvä tietää Turkki

Etäisyydet lentokentältä 
Antalyan (AYT) lentokentältä on matkaa Alanyaan noin 125 km, Sideen noin 65 km ja Belekiin noin 35 km.
Gazipasan (GZP) lentoasemalta on matkaa Alanyaan noin 40 km, Sideen noin 105 km ja Belekiin noin 145 km.

Hotellikuljetukset kohteessa
Omatoimikohteissa ja lento+hotelli-omatoimimatkoilla hotellikuljetusta ei ole järjestetty eikä se sisälly matkan hintaan, ellei toisin mainita. 

Juomaraha 
Turkissa on tapana kiittää esim. ravintola- ja hotellihenkilökuntaa hyvästä palvelusta pienellä juomarahalla, jonka jättäminen on kuitenkin vapaaehtoista.

Juomavesi
Vesijohtovettä ei suositella juotavaksi erilaisen bakteerikannan vuoksi. Pullotettua vettä myydään supermarketeissa ja useimpien hotellien vastaanotoissa sekä baareissa.

Jännite
230 V, adapteria ei tarvita.

Matkustusasiakirjat
Tarvitset mukaan matkalle voimassa olevan passin. Turkin viranomaisten määräysten mukaan Turkkiin matkaavan passin tulee olla voimassa 6 kuukautta Turkkiin saavuttaessa. Suomalaisturisti saa oleskella Turkissa viisumitta 90 päivää.

If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Turkey. Please also note the possible need for a transit visa.

Matkustusilmoitus
Jos olet omatoimimatkalla tai menossa riskialttiille alueelle, kannattaa tehdä matkustusilmoitus. Sen avulla ulkoministeriö voi saada sinuun yhteyden kriisin tai hätätilanteen sattuessa. Tee matkustusilmoitus >>

Matkustustiedote
Ulkoministeriön matkustustiedotteet antavat tietoa yleisestä turvallisuustilanteesta matkakohteessa sekä poliittisista ja kulttuurisista olosuhteista, joilla saattaa olla merkitystä matkustusturvallisuudelle. Lue matkustustiedote >>

Terveys ja turvallisuus
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.
www.thl.fi

Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Maat ja alueet -otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.
www.formin.fi

Vakuutukset
Kehotamme jokaista matkustajaa hankkimaan riittävän peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen. Määräaikaisen tai vuoden voimassa olevan matkavakuutuksen saat ostettua esimerkiksi omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Valuutta
Turkin liira (TRY).