Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
  • Matkat Budapestiin | Lennot+hotelli Budapest | Matkavekka

    Budapest

Kaupunkilomalle Budapestiin

Budapest - Tonavan helmi

Budapest on yksi Euroopan kauneimmista kaupungeista. Tässä romanttisessa kohteessa vietät ihanan kaupunkiloman kohtuullisella budjetilla. Täällä yhdistyvät itä ja länsi kiehtovalla tavalla.

Budapest on erityisen tunnettu kulttuuritapahtumistaan, museoista, arkkitehtuurista, kylpylöistä sekä vilkkaasta yöelämästään. Myös shoppailumahdollisuudet sekä ravintolatarjonta ovat erinomaisia. Budapest on ihanteellinen pitkän viikonlopun kaupunkikohde sekä pariskunnille, perheille että kaveriporukoille.

Suuri Tonavan joki jakaa Budapestin vehreään Budaan ja modernimpaan Pestiin. Pestin puolella on paljon ostosmahdollisuuksia ja ravintoloita. Budasta löydät puolestaan rauhallisempaa tunnelmaa kaupungin sykkeen keskellä. Budan linna museoineen on kuuluisa nähtävyys ja sen ympäristö on todella viehättävää aluetta ravintoloineen, putiikkeineen ja tunnelmallisine kujineen. Lähistöllä sijaitsee myös upea Matiaksenkirkko.

Nähtävää ja koettavaa Budapestissa

Budapest on yksi Euroopan suurista kulttuurikaupungeista eikä sitä suotta ylistetä Tonavan helmeksi. Kaupunkia koristavat lukuisat loistokkaasta historiasta kertovat rakennukset ja samalla se on moderni eurooppalainen suurkaupunki. Kauniiden kukkuloiden historiallinen Buda ja tunnelmaltaan eläväisempi Pest sijaitsevat Tonavan eri puolilla ja niitä yhdistävät sillat ovat osa kaunista kaupunkikuvaa.

Upeiden rakennusten, runsaan kulttuuritarjonnan, sydämellisten ihmisten, ylellisten kylpylöiden ja virtaavan viinin Budapestia ei suotta ylistetä Tonavan helmeksi. Joki siltoineen hallitsee kaupunkikuvaa ja niistä ensimmäinen, Ketjusilta, on edelleen kaupungin komein. Budapest on oikeastaan kaksi joen toisistaan erottavaa kaupunkia yhdessä. Historiallinen Budan puoli tarjoaa mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja modernimpi Pest on ostosten, ravintoloiden ja iltaelämän aluetta. Unkari tunnetaan myös hyvästä ruoasta ja viineistään ja kaupungin ravintolatarjonta onkin monipuolinen. 

Tutustu kaupunkiin opastetuilla kiertoajeluilla ja näe kaupungin tärkeimmät nähtävyydet, mm. Sankarien aukion, Ketjusillan ja Parlamenttitalon. Vieraile Unescon maailmanperintölistalla olevalla Linnavuorella, jossa sijaitsee mahtava Kuninkaanlinna, Matyaskirkko sekä satumainen Kalastajalinnake. Linnakkeelta voit ihailla upeaa näkymää Tonavalle ja kaupunkiin. Jos haluat hakea rentoa lomafiilistä, voit viettää päivän Budapestin kuuluisissa kylpylöissä, joista vanhimmat periytyvät turkkilaisvallan ajalta viidensadan vuoden takaa.

Museo- ja taidegalleriavalikoima on kattava ja monipuolinen, joista jokainen varmasti löytää mieleisensä, olipa sitten kiinnostunut historiasta, taiteesta tai tieteestä. Kaupungista löytyy mm. Unkarin Kansallismuseo joka on maan suurin ja Patsaspuistoon on kerätty kommunistihallinnon kaaduttua patsaat ja muut sosialistiset monumentit.

Ostoksia ja hyvää ruokaa

Budapestissa vieraillessa melkeinpä pakollinen käyntikohde on Euroopan vanhin kauppahalli, joka on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä ja suorastaan pursuaa ihmeteltävää, perinteisiä unkarilaisia herkkuja ja käsitöitä. Kaupungin ostosmahdollisuudet ovat todella runsaat ja Vaci utca kävelykadulta löytyvät tunnetuimmat muotiliikkeet. Hyviä ostoskatuja ovat myös Pieni ja Suuri Kaarikatu sekä niiden väliset pikkukadut. Valtavasta West End ostokeskuksesta löytyy yli kolmesataa liikettä ja lähes neljäkymmentä ravintolaa ja kahvilaa.

Szentendren taiteilijakaupunki

Mielenkiintoinen päiväretkikohde on vaikkapa noin 30 kilometrin päässä Tonavan rannalla sijaitseva pieni ja historiallinen Szentendren kaupunki, joka hurmaa vanhoilla barokkitaloillaan, kirkontorneillaan ja pienillä putiikeillaan. Sitä kutsutaan myös taiteiden kaupungiksi, sillä monet nykytaiteilijatkin ovat asettuneet tähän inspiroivan ilmapiirin pikkukaupunkiin. Matka sinne taittuu laivalla Tonavaa pitkin noin kahdessa tunnissa ja takaisin Budapestiin voi palata vaikkapa nopeasti junalla.

Matkavekan Budapest

Matkavekan valikoimassa on lento+hotelli-paketteja. Matkat ovat omatoimisia, eli suomenkielisiä opaspalveluja ei ole saatavilla. Lähtöpäivän ja matkasi keston päätät itse.

Koe ihastuttava Budapest

Autonvuokraus

Vuokra auto ja tutustu lomakohteeseen laajemmin.

Lue lisää täältä >>

Lentokenttäkuljetukset

Varaa kuljetukset helposti ja nopeasti!

Lue lisää täältä >>

Tutustu ja varaa matkasi Budapestiin

Suodata hakutuloksia

Matkustajat

Lähtöpäivät

Valitse matkan kesto (vrk)

  • 7

Kartta Budapest

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti