Kaikki matkat
Rantalomat
Kiertomatkat
Viron lomat
Joulutorit
Lento+hotelli
Isovanhempi-kampanja
Parasta
 • Hyvätasoinen hotelli & aamiainen
 • Lentokenttäkuljetukset kohteessa
 • Suomeksi opastettu kiertoajelu
 • Hyvä julkinen liikenne
 • Viikonloppu Budapestissa - Hungaria City Center
 • Viikonloppu Budapestissa - Hungaria City Center
 • Viikonloppu Budapestissa - Hungaria City Center
 • Viikonloppu Budapestissa - Hungaria City Center
 • Viikonloppu Budapestissa - Hungaria City Center
 • Viikonloppu Budapestissa - Hungaria City Center
 • Viikonloppu Budapestissa - Hungaria City Center
 • Viikonloppu Budapestissa - Hungaria City Center
 • Viikonloppu Budapestissa - Hungaria City Center
 • Viikonloppu Budapestissa - Hungaria City Center
 • Viikonloppu Budapestissa - Hungaria City Center
 • Viikonloppu Budapestissa - Hungaria City Center

Hotel Hungaria City Center

4
Loppu
Parasta
 • Hyvätasoinen hotelli & aamiainen
 • Lentokenttäkuljetukset kohteessa
 • Suomeksi opastettu kiertoajelu
 • Hyvä julkinen liikenne
Takaisin

Huoneet & hinnat

 • Matkustajat
Peru Lähtöpaikka
Lähtö
 
Peru Lähtöpäivä
Valitse lähtöpäivä
Keskihinta kuukausittain
Peru Matkan kesto
Matkan kesto
Peru Matkustajat

Budapest

Upeiden rakennusten, runsaan kulttuuritarjonnan, sydämellisten ihmisten, ylellisten kylpylöiden ja virtaavan viinin Budapestia ei suotta ylistetä Tonavan helmeksi. Joki siltoineen hallitsee kaupunkikuvaa ja niistä ensimmäinen, Ketjusilta, on edelleen kaupungin komein. Budapest on oikeastaan kaksi joen toisistaan erottavaa kaupunkia yhdessä. Historiallinen Budan puoli tarjoaa mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja modernimpi Pest on ostosten, ravintoloiden ja iltaelämän aluetta.

Lähtöpäivät: 28.9. ja 12.10.2017

Kesto: 3 yötä, to-su

Katso myös matkan Budapestin joulutoreille: 30.11. ja 7.12. 

Matkaohjelma

1. päivä - Helsinki - Budapest & kiertoajelu

Budapestin kaupunkiloman hintaan sisältyy hotellikuljetukset ja kiertoajelu suomenkielisen oppaan johdolla! 

Finnairin aamupäivälento Budapestiin. Lähdemme lentokentältä suoraan kiertoajelulle suomenkielisen oppaan johdolla ja näemme bussista käsin monet kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä mm. Sankarien aukion, Ketjusillan ja Parlamenttitalon. Ajamme myös ylös Unescon maailmanperintölistalla olevalle Linnavuorelle, jossa sijaitsee mahtava Kuninkaanlinna, Matyaskirkko sekä satumainen Kalastajalinnake. Linnakkeelta saamme ihailla upeaa näkymää Tonavalle ja kaupunkiin. Kaupunkiertoajelun jälkeen majoittuminen hotelliin ja loppupäivä on vapaata omiin tutkimusretkiin.

2. päivä - Budapest 

Koko päivä aikaa omiin tutustumisretkiin tai lähde Kätketty Budapest -kierrokselle

Enemmän elämyksiä - Lähde mukaan suomenkielisen oppaan johdolla kätketty Budapest -retkelle. Tämän kiehtovan retken aikana kierrämme Budapestin kapeilla kujilla ja ihastelemme upeaa arkkitehtuuria ja tarinoita niiden takana. Oppaamme johdattaa meidät juutalaiskortteleihin, jossa Budapestin juutalaiset oli pakotettuja asumaan toisen maailmansodan aikana. Kuulemme heidän arjesta vaikeiden aikojen keskellä, jonka jälkeen jatkamme matkaamme Gozsdu Udvarin- sisäpiha-alueelle. Gozsdu Udvarin alueella on ravintoloita, yöelämää ja ostosmahdollisuuksia sekä kirpputoreja ja luomuelintarviketoreja. Alueella on paljon myös rauniobaareja, ja poikkeammekin tauolle yhteen niistä. Jatkamme matkaamme Rakoczi tien vierustaa kohti Józsefvárosin palatsialuetta, jossa sijaitsee nimen mukaisesti suuria, vuoden 1896 juhlallisuuksiin valmistuneita palatseja ja esimerkiksi Unkarin kansallismuseo. Palatsialueen rakennuksilla on ollut suuri merkitys toisen maailmansodan ja Unkarin kansannousun aikana. Varaa lisämaksullinen retki matkavarauksen yhteydessä!

 

3. päivä - Budapest 
Koko päivä aikaa omatoimiselle ohjelmalle. Päivää voi viettää vaikkapa Budapestin kuuluisissa kylpylöissä, joista vanhimmat periytyvät turkkilaisvallan ajalta viidensadan vuoden takaa.

Unkari tunnetaan hyvästä ruoasta ja viineistään ja kaupungin ravintolatarjonta onkin monipuolinen kuten myös ostosmahdollisuudet. Tonavan rannalla sijaitsee Euroopan vanhin kauppahalli (Vámház körút 1-3.), joka on yksi Budapestin suosituimmista nähtävyyksistä, joka suorastaan pursuaa ihmeteltävää, perinteisiä unkarilaisia herkkuja ja käsitöitä. Kaupungin ostosmahdollisuudet ovat todella runsaat ja Vaci utca kävelykadulta löytyvät tunnetuimmat muotiliikkeet. Hyviä ostoskatuja ovat myös Pieni ja Suuri Kaarikatu sekä niiden väliset pikkukadut. Valtavasta West End ostokeskuksesta löytyy yli kolmesataa liikettä ja lähes neljäkymmentä ravintolaa ja kahvilaa.


4. päivä - Budapest - Helsinki
Päivällä on vielä hyvin aikaa tutustua omatoimisesti tämän Tonavan Kaunottaren moniin nähtävyyksiin ja tehdä viime hetken tuliaisostokset. Iltapäivällä kuljetus lentoasemalle, suomea puhuva opas tulee mukaan kentälle. Iltalento Helsinkiin. 

Tähän matkaan sisältyy kävellen tehtäviä kiertokäyntejä. Osa reiteistä sisältää mukulakivikatuja tai muuten epätasaisia pintoja sekä portaita, joten matka ei sovellu liikuntaesteiselle tai henkilölle, joka ei pysty tai halua liikkua jalkaisin. Tavanomainen liikuntakyky ja peruskunto riittävät kävelyosuuksille.

Lisätietoa Budapestista (matkanjärjestäjä ei vastaa sivun sisällöstä):
www.budapestinfo.hu/home_en.html

Kohokohdat

Hotellikuljetukset & kiertoajelu

Budapestin kaupunkiloman hintaan sisältyy hotellikuljetukset ja kiertoajelu suomenkielisen oppaan johdolla! 

Finnairin aamupäivälento Budapestiin. Lähdemme lentokentältä suoraan kiertoajelulle suomenkielisen oppaan johdolla ja näemme bussista käsin monet kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä mm. Sankarien aukion, Ketjusillan ja Parlamenttitalon. Ajamme myös ylös Unescon maailmanperintölistalla olevalle Linnavuorelle, jossa sijaitsee mahtava Kuninkaanlinna, Matyaskirkko sekä satumainen Kalastajalinnake. Linnakkeelta saamme ihailla upeaa näkymää Tonavalle ja kaupunkiin. Kaupunkiertoajelun jälkeen majoittuminen hotelliin ja loppupäivä on vapaata omiin tutkimusretkiin.

Paluupäivänä kuljetus hotellilta lentokentälle suomenkielisen oppaan johdolla.

 

Enemmän elämyksiä - Kätketty Budapest

Koe enemmän - Lähde mukaan suomenkielisen oppaan johdolla kätketty Budapest -retkelle. Tämän kiehtovan retken aikana kierrämme Budapestin kapeilla kujilla ja ihastelemme upeaa arkkitehtuuria ja tarinoita niiden takana. Oppaamme johdattaa meidät juutalaiskortteleihin, jossa Budapestin juutalaiset oli pakotettuja asumaan toisen maailmansodan aikana. Kuulemme heidän arjesta vaikeiden aikojen keskellä, jonka jälkeen jatkamme matkaamme Gozsdu Udvarin- sisäpiha-alueelle. Gozsdu Udvarin alueella on ravintoloita, yöelämää ja ostosmahdollisuuksia sekä kirpputoreja ja luomuelintarviketoreja. Alueella on paljon myös rauniobaareja, ja poikkeammekin tauolle yhteen niistä. 

Jatkamme matkaamme Rakoczi tien vierustaa kohti Józsefvárosin palatsialuetta, jossa sijaitsee nimen mukaisesti suuria, vuoden 1896 juhlallisuuksiin valmistuneita palatseja ja esimerkiksi Unkarin kansallismuseo. Palatsialueen rakennuksilla on ollut suuri merkitys toisen maailmansodan ja Unkarin kansannousun aikana.    

                                            

Kesto: noin 3h

Hintaan sisältyy: suomeksi opastettu kävelykierros ja virkistävä juoma rauniobaarissa

Retkipäivä: perjantai

Hinta: 44 €/hlö

Varaa retki: matkavarauksen yhteydessä

Szentendre

Tutustu omatoimisesti!

Mielenkiintoinen päiväretkikohde on vaikkapa noin 30 kilometrin päässä Tonavan rannalla sijaitseva pieni ja historiallinen Szentendren kaupunki, joka hurmaa vanhoilla barokkitaloillaan, kirkontorneillaan ja pienillä putiikeillaan. Sitä kutsutaan myös taiteiden kaupungiksi, sillä monet nykytaiteilijatkin ovat asettuneet tähän inspiroivan ilmapiirin pikkukaupunkiin. Matka sinne taittuu laivalla Tonavaa pitkin noin kahdessa tunnissa ja takaisin Budapestiin voi palata vaikkapa nopeasti junalla.

Budapestin kylpylät

Tutustu omatoimisesti!

Päivän voi viettää vaikkapa Budapestin kuuluisissa kylpulöissä. Termaalikylpylöissä (gyógyfürdö) ovat maailmankuuluja, ja kaupungissa on yli sata kuumaa lähdettä, enemmän kuin missään muussa pääkaupungissa. Kylpylät ja kuumat lähteet ovat loistavia rentoutumiseen, ja niiden vesillä on myös terveyttä edistäviä vaikutuksia. Varsinkin viileällä ilmalla kylpylät houkuttelevat paikalle niin matkailijoita kuin paikallisiakin nauttimaan perinteisestä unkarilaisesta terveyskylvystä ja altaiden 18-40-asteisista vesistä sekä hieronnoista ja muista hoidoista. Lämpimälläkin säällä höyryävän kuuma vesi on omiaan hemmottelemaan päivän kävelystä väsyneitä jalkoja ja lihaksia.

Széchenyin kylpylä on yksi Euroopan suurimmista termaalikylpylöistä ja Budapestin suosituin ja monipuolisin. Kylpylä sijaitsee kaupunginpuistossa Sankarien aukion takana upeassa uusbarokkisessa rakennuksessa, kätevästi Széchenyi-metroaseman vieressä, jolle pääsee metrolinjalla 1. Kylpylä valmistui vuonna 1913, ja se oli tuolloin ensimmäinen Pestin puolella sijainnut kylpylä.

http://szechenyispabaths.com/

Hintaan sisältyy

 • Finnairin suorat reittilennot Helsinki - Budapest - Helsinki
 • Majoitus Hotel Hungaria City Center ****
 • Hotelliaamiaiset
 • Budapestin kiertoajelu suomenkielisellä opastuksella
 • Lentokenttäkuljetukset Budapestissa
 • Suomenkielisen oppaan palvelut
Hotel Hungaria City Center****
Rákóczi út 90, 1074 Budapest, Hungary

Suosittu hotelli Budapestin keskustassa Pestin puolella. Hotelli sijaitsee muutaman minuutin kävelymatkan päässä Itäiseltä päärautatieasemalta ja parin kilometrin päässä ostoskaduista. Hotellissa on Bora Bora -niminen spa, jossa voit hemmoitella iseäsi porekylvyssä tai vaikkapa hieronnassa.  Hotellissa on myös kaksi ravintolaa. Beatrix -ravintolassa on tarjolla niin perinteisiä unkarilaisia makuja sekä kansainvälisiä herkkuja, Fiaker ja aulabaari. Standard-luokan huoneissa on ilmastointi, hiustenkuivaaja, TV, puhelin ja ilmainen Wifi.

http://www.danubiushotels.com/our-hotels-budapest/hotel-hungaria-city-center

Takaisin

Huoneet & hinnat

 • Matkustajat
Peru Lähtöpaikka
Lähtö
 
Peru Lähtöpäivä
Valitse lähtöpäivä
Keskihinta kuukausittain
Peru Matkan kesto
Matkan kesto
Peru Matkustajat

Kartta

Hyvä tietää

Ilmoittautuminen lennolle
Finnairin lähtöselvitys tapahtuu Helsinki-Vantaan lentoasemalla terminaalissa T2. Suosittelemme saapumaan kentälle viimeistään kaksi tuntia ennen lennon lähtöä.

Matkatavarat
Ruumaan menevä matkatavara: sallittu matkatavaramäärä on yksi laukku / henkilö, jonka enimmäispaino enintään 23 kg ja ulkomitat yhteensä enintään 158 cm. Matkustamoon otettava käsimatkatavara: matkustamoon saa ottaa yhden laukun / henkilö, jonka ulkomitat ovat enintään 56 x 45 x 25 cm  ja enimmäispaino 8 kg. Kaikissa matkatavaroissa on oltava matkustajan nimi ja osoite, myös laukun sisäpuolella.

Käsimatkatavaraan ei saa pakata teräviä esineitä. Myös nesteiden kuljetusta on rajoitettu. Nesteiden tulee olla pakattuna enintään 100 ml kokoisiin pakkauksiin, jotka mahtuvat läpinäkyvään, enintään litran kokoiseen uudelleen suljettavaan pussiin. Lisätietoja finavia.fi

Matkustusasiakirjat
Suomen kansalaiset: kaikilla lentomatkustajilla, myös lapsilla, tulee olla oma voimassaoleva matkustusasiakirja. Matkustaja on itse vastuussa siitäettä hänellä on tarvittavat matkustusasiakirjat. Schengen-alueiden ja EU-maiden sisäiset lennot sekä Sveitsi: passi tai 1.3.1999 käyttöön otettu uudenmallinen EU-standardien mukainen valokuvallinen henkilökortti, josta ilmenee kansalaisuus ja kortin voimassaoloaika (ei ajokortti). Muiden maiden kansalaisten on itse tarkistettava vaaditut matkustusasiakirjat.

Matkavakuutus
Suosittelemme peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen ottamista heti varauksen yhteydessä.Vakuutukset saat helposti toimistostamme tai matkavekka.fi/matkavakuutus

Ateriat Finnairin lennoilla
Finnairin Euroopan reittilennoilla ateriat ovat maksullisia. Lennoilla toimii välipalamyynti SkyBistro-valikoimasta ja 1.4.2015 alkaen lennoille on myös tilattavissa lämpimiä aterioita. Maksutta tarjotaan kahvia/teetä ja mustikkamehua. Koneen tarjoiluvaunun valikoima on rajattu ja halutessasi varmistaa välipalan tai aterian saatavuuden voit aikaisintaan 14 vuorokautta, mutta viimeistään 3 vuorokautta ennen lennon lähtöä Helsingistä tilata tuotteita luottokorttimaksulla ennakkoon Finnairin puhelinpalvelusta p. 0600 91011 (2,96 €/vastattu puhelu + pvm). Avoinna arkisin klo 8-18 ja viikonloppuisin klo 8-12. Puhelimitse tilatuista maksullisista lisäpalveluista Finnair perii 10 € palvelumaksun/varaus.

Rokotukset
Hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä on syytä varmistaa, että kaikki perusrokotukset ovat kunnossa. Lisäksi tulee ottaa selvää suositellaanko tai vaaditaanko kohdemaahan muita rokotuksia tai estolääkityksiä. Matkustaja on itse velvollinen huolehtimaan tarvitsemistaan rokotuksista. Eri maihin tarvittavista lisärokotuksista saat tietoa kotipaikkakuntasi terveyskeskuksesta ja rokotuspoliklinikoilta.  Kohdemaasi terveyteen liittyvät ajankohtaiset tiedot sekä rokotussuositukset löytyvät THL:n (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) julkaisemasta Matkailijan terveysoppaasta http://www.thl.fi/fi/web/infektiotaudit/ohjeet-ja-saadokset/matkailijan-terveysopas/

Matkadokumentit
Reittilentoliput ja lopulliset matkaohjeet toimitetaan noin kaksi viikkoa ennen lähtöä.

Hyvää matkaa! 

Jaa tämä sivu sähköpostitse