Matkavekka ja Lomamatkat ovat nyt yhdessä Matkavekka! Lue lisää >>  
 • Kuressaare

Saarenmaa on Viron suurin saari. Saarella on noin 35000 asukasta, joista pääkaupungissa Kuressaaressa asuu noin 16000. Kuressaaren idylliseen vanhaankaupunkiin tutustuu helposti jalkaisin. Kaupungin keskustassa on paljon hurmaavia vanhoja rakennuksia. Kahvilla tai syömässä voi piipahtaa vaikka yli sata vuotta vanhassa tuulimylly Veskissä. Upea piispanlinna on ehdottomasti visiitin arvoinen. Linna on peräisin 1200-luvulta ja toimii nykyään kotiseutumuseona. Kaupungin vehreissä puistoissa on mukava kävellä. Välillä voi istahtaa puiston penkille ja jatkaa sitten merenrantaan ihailemaan kauniita näkymiä

Saarenmaalla perinteisin tavoin rakennetut talot ja kiviaidat värittävät maisemaa ja oma murre on säilynyt ihmisten puheissa. Myös perinteiset kertomukset kulkevat sukupolvelta toiselle, saarelaisten kansallissankari Suur Töll ja vaimonsa Piret ovat saaneet oman patsaankin saaren ainoaan kaupunkiin Kuressaareen. Kuressaare on samalla moderni, tätä päivää elävä paikka, jossa on kaikki matkailijan tarvitsemat palvelut.

Kuressaaressa on miellyttävä kävellä ja pyöräillä, kaupunki on kaunis, erityisesti hieno rantapromenadi joka sopii mukaviin kävelyretkiin. Kesäisin järjestetään ulkoilma-tapahtumia lähes päivittäin, samoin esityksiä Kuressaaren Kaupunginteatterissa sekä konsertteja paikallisessa kulttuurikeskuksessa. Kesäaikaan kannattaa poiketa myös keskustan tuntumassa olevalla uimarannalla.

Vinkkejä

Hotellikuljetukset

Varaa edullinen Matkavekan tilausbussikuljetus Tallinnan satamasta Kuressaareen ja takaisin! 

Matkavekan hotellikuljetuksen varanneille asiakkaille: Helsinki-Tallinna -laivamatkan jälkeen Matkavekan bussi on vastassa Tallinnan satamassa D-terminaalin edessä olevalla parkkipaikalla. Bussimatka Tallinnan satamasta Kuressaareen kestää noin 5 tuntia. Saarenmaalle ajetaan Virtsun sataman kautta, josta on lauttayhteys Muhun saarelle. Lauttamatka kestää puoli tuntia ja sen ajaksi on siirryttävä pois autokannelta. Ylös on kapeat portaat, jotka saattavat olla hankalat liikuntaesteisille. Muhulta jatketaan pengertietä Saarenmaalle.

Paluupäivänä Matkavekka kyltein varustettu bussi hakee hotellin edustalta aamulla (opas kertoo tarkemman noutoajan). Sama bussi voi hakea asiakkaita eri hotelleista. 

Hotellikuljetukset saatavilla vain seuraaviin laivavuoroihin:

Helsinki - Tallinna 10:30 - 13:30
Tallinna - Helsinki 13:30 - 15:30
Tallinna - Helsinki 16:30 - 18:30

Bussikuljetuksen hinta: 35 euroa/hlö/meno-paluu. Varaa kuljetus matkavarauksen yhteydessä tai viimeistään 3 arkipäivää ennen lähtöä!

Varaus: Varaa kuljetus matkavarauksen yhteydessä tai viimeistään 3 arkipäivää ennen lähtöä!

Saare Golf

Kuressaaren keskustan välittömässä läheisyydessä sijaitsevan vuonna 2008 valmistuneen golfkentän on suunnitellut Lassi Pekka Tilander tasaiseen maastoon, jossa pelin vaikeutta lisäävät lukuisat vesiesteet. Kentän yhteydessä on klubirakennus ja harjoitusalueet. 

Golfkentällä luonto on vahvasti läsnä, pelin lomassa voit nauttia Saarenmaalle tyypillisistä maisemista; monipuolinen puusto, matalien alueiden vesikasvit sekä laajat pensaskataja-alueet värittävät maisemaa.
18 reikää, par 72, 6505 metriä. Lisätietoa ja greenfee-hinnat www.saaregolf.ee

Majoituspaikoistamme lähimpänä kenttää ovat Georg Ots Spa, Meri ja Rüütli, joista on matkaa golfklubille vajaa kilometri. Kaikki muutkin majoituspaikkamme ovat lyhyen taksimatkan päässä. Huom! Meri-hotellissa on golfsimulaattori!

Saarenmaan herkut

Saarenmaa on kautta aikojen tunnettu savukalasta, sahdista ja mustasta leivästä. Kaikkia näitä herkkuja voi saarella nautiskella nykyäänkin. Savuavista pöntöistä lapetaan kesän kuluessa tuhansia silakoita, nokkahaukia ja kampeloita syötäväksi. Hyvällä tuurilla voit saada jopa savustettua ankeriasta. Hunajanmakea saarenmaalainen sahti on kotipihojen lisäksi löytänyt tiensä myös hienompien ravintoloiden listoille. Itseleivotun leivän tarjoaminen on jokaisen emännän kunnia-asia. Monien saarenmaalaisten mielestä se oikea saarenmaalainen leipä on Borodino-nimincn vuokaleipä, jolle on myös omistettu laatumerkki Tunnustettu Virolainen Maku. 

Tuulimyllyt

Tuulimyllyt ovat olennainen osa Saarenmaan kulttuuriperintöä. Jo muinoin osattiin valjastaa tuulen voima hyötykäyttöön näiden vanhan ajan voimalaitosten avulla. Upeita myllyjä katsellessa voi kuvitella myllärin lastaamaan jauhosäkkejä hevoskärryihin lapojen pyöriessä verkkaisesti taustalla. Tänäkin päivänä Virossa hyödynnetään tuulivoimaa, mutta nykyaikaisten turbiinien avulla.

Suodata hakutuloksia

Huomioi nämä matkaa varatessasi


Tallinna

 • 1-7 yötä, lähdöt joka päivä

Pärnu

 • 3 yötä, lähdöt torstaisin
 • 4 yötä lähdöt sunnuntaisin
 • 7 yötä, lähdöt torstaisin ja sunnuntaisin  
 • 2-7 yötä. lähdöt päivittäin 4.6.- 5.8.2017

Kuressaare - Saarenmaa

 • 3 yötä, lähdöt torstaisin
 • 4 yötä, lähdöt sunnuntaisin
 • 7 yötä, lähdöt torstaisin ja sunnuntaisin

Hotellikuljetukset Tallinna - Pärnu/Kuressaare -Tallinna varattavissa seuraaviin laivavuoroihin:

 • Helsinki - Tallinna 7:30 - 9:30
 • Helsinki - Tallinna 10:30 - 12:30
 • Tallinna - Helsinki 13:30 - 15:30
 • Tallinna - Helsinki 16:30 - 18:30

Autopaikkoja varattavissa kaikkiin laivavuoroihin

Varaa kylpylä- ja hemmottelupaketit matkavarauksen yhteydessä

 

Hakutulokset

Järjestä

Lähtö

Hinta

Kohteet

Matkatyyppi

Luokitus

Ateriat

Tilat ja palvelut

Kategoriat

Matkustajat

Lähtöpäivät

Näytä hakutulokset
Järjestä hakutulokset
Näytä hinta
Valitse vähimmäisluokitus

Valitse matkan kesto

 • 3
 • 7

Kuvagalleria

Pääkaupunki: Tallinna Valuutta: euro Aikaero: UTC+2 Kielet: viro Asukasmäärä: 1,3 miljoonaa
Keskilämpötila
-5,5° tammikuu
-5,7° helmikuu
-2,2° maaliskuu
3,4° huhtikuu
9,7° toukokuu
14,5° kesäkuu
16,3° heinäkuu
15,3° elokuu
10,8° syyskuu
6,3° lokakuu
1,2° marraskuu
-2,9° joulukuu

Kartta

Hyvä tietää

Matkustajatiedot

Ennen matkaa matkustajan on ilmoitettava seuraavat tiedot matkavaraukseen: etunimi, sukunimi, sukupuoli, kansalaisuus ja syntymäaika. Ajoneuvosta vaaditaan rekisterinumero sekä korkeus- ja pituusmitat.

Mahdollinen invaliditeetti, jolla voi olla merkitystä pelastustoimenpiteiden kannalta (esim. näkö- tai kuulovamma) tulee ilmoittaa matkavarauksen yhteydessä. Yhteystiedot johon laivayhtiö ja matkanjärjestäjä voi ilmoittaa mahdollisista aikataulumuutoksista tai poikkeustilanteista.

Matkustuasiakirjat

Kaikilla matkustajilla tulee olla matkalle lähtiessään mukanaan tarvittavat matkustusasiakirjat. Ilman asianmukaisia asiakirjoja matkustava asiakas voidaan käännyttää missä vaiheessa matkaa tahansa takaisin. Ilman tarvittavia asiakirjoja matkustaneet takaisin käännytetyt eivät ole oikeutettuja rahan palautukseen varatusta matkasta tai sen muuttamiseen kuluitta. Laivayhtiöt ja satamat noudattavat ISPS-säännöstöä (International Ship and Port Facility Security Code), joka velvoittaa laivayhtiötä ja satamaviranomaisia tekemään matkustusdokumenttien satunnaistarkastuksia. 

Varustamo edellyttää, että matkustajalla tulee aina olla matkalla mukana viranomaisen myöntämä asiakirja, jolla hän voi tarvittaessa todistaa henkilöllisyytensä ja kansalaisuutensa. Henkilöltä, joka ei halua todistaa tai joka ei pysty todistamaan henkilöllisyyttään ja/tai kansalaisuuttaan ja ilmoittamaan sitä pyydettäessä, voidaan evätä pääsy alukselle.

Huom! Matkustaja on lisäksi velvollinen huolehtimaan siitä, että hänellä on mukana matkustuskohteen viranomaismääräysten edellyttämät matkustusasiakirjat. Matkustaja on velvollinen ottamaan itse selvää passi- ja viisumimääräyksistä ja vastaa itse kaikista mahdollisista lisäkustannuksista, joita hänelle aiheutuu matkustusasiakirjojen puuttumisen vuoksi.

Matkustusasiakirjat Viroon matkustettaessa

• Suomen kansalaiset: Passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Muut EU-kansalaiset: Passi tai kuvallinen EU-standardien mukainen henkilökortti.
• Muiden maiden kansalaiset: Passi sekä tarvittaessa viisumi
• HUOM. Ajokortti ei kelpaa matkustusasiakirjana. Käytössä tulee olla sen maan henkilökortti, jonka kansalainen matkustaja on. Viisumisäännökset tulee tarkastaa erikseen valtiokohtaisesti.

Matkaliput, laivaannousukortit & lähtöselvitys

Laivaannousukortit sekä meno- että paluumatkalle saa osanottajatodistusta vastaan Matkavekan lähtöselvityspisteestä, joka sijaitsee Länsisatamassa uudessa terminaalissa (T2) sisääntulokerroksessa. Lähtöselvitys alkaa 1,5 tuntia ennen laivan lähtöä. Säilytä laivaannousukortti huolellisesti. Se toimii myös hyttiavaimena ja siihen voi olla tallennettuna etukäteen ostettuja palveluja, kuten ateriakuponkeja. Kastunut, taitettu tai esimerkiksi leikattu kortti ei enää toimi. Säilytäthän laivaannousukortin erillään puhelimesta ja sähkölaitteista, sillä laivaannousukortin magneettiraita voi vahingoittua ja puhelin tai muut sähkölaitteet voivat ottaa häiriötä magneettiraidasta. Lähtöselvitys sulkeutuu ja laivaannousu päättyy 25 minuuttia ennen laivan lähtöaikaa. 

Terminaai 1 lähtöselvitys: Matkavekan lähtöselvitystiski sijaitsee terminaalin sisääntulokerroksessa rullaportaiden takana. 

Terminaali 2 lähtöselvitys: Matkavekan / matkanjärjestäjien lähtöselvitystiski sijaitsee terminaalin sisääntulokerroksessa vasemmalla puolella heti Tallinkin lähtöselvitystiskin jälkeen.

Laivaannousu

Ilman ajoneuvoa matkustavien asiakkaiden tulee olla lähtöselvityksessä viimeistään 30 minuuttia ennen laivan lähtöä. Viimeinen lähtöselvitysaika on 30 minuuttia ennen lähtöaikaa. Suosittelemme kuitenkin ilman ajoneuvoa matkustaviakin ilmoittautumaan lähtöselvityksessä tuntia ennen. Lähtöselvitys sulkeutuu ja laivaannousu päättyy 25 minuuttia ennen laivan lähtöaikaa. Kun lähtöselvitys on päättynyt, laivaan ei enää pääse.  Automatkustajien tulee ilmoittautua autolähtöselvityksessä viimeistään tuntia ennen lähtöä. 

Laivaannousu Starille ja Superstarille/Megastarille Helsingissä alkaa noin 40 minuuttia ennen lähtöä ja Tallinnassa noin 45 minuuttia ennen lähtöä. 

Terminaalit Helsingissä

Länsiterminaal 1 (vanha terminaali) , Tyynenmerenkatu 8, 00220, Helsinki (Europa)
Länsiterminaali 2 (uusi terminaali), Tyynenmerenkatu 14, 00220, Helsinki (Star & Megastar)

Terminaali Tallinnassa

Tallinnan D-terminaali, Lootsi 13, 10151 Tallinn 

Hotellikuljetukset Saarenmaalle (Kuressaare)

Matkavekan hotellikuljetuksen varanneille asiakkaille: Helsinki-Tallinna -laivamatkan jälkeen Matkavekan bussi on vastassa Tallinnan satamassa D-terminaalin edessä olevalla parkkipaikalla. Bussimatka Tallinnan satamasta Kuressaareen kestää noin 5 tuntia. Saarenmaalle ajetaan Virtsun sataman kautta, josta on lauttayhteys Muhun saarelle. Lauttamatka kestää puoli tuntia ja sen ajaksi on siirryttävä pois autokannelta. Ylös on kapeat portaat, jotka saattavat olla hankalat liikuntaesteisille. Muhulta jatketaan pengertietä Saarenmaalle.

Paluupäivänä Matkavekka kyltein varustettu bussi hakee hotellin edustalta aamulla (opas kertoo tarkemman noutoajan). Sama bussi voi hakea asiakkaita eri hotelleista. 

Hotellikuljetukset saatavilla vain seuraaviin laivavuoroihin:

Helsinki - Tallinna 10:30 - 13:30
Tallinna - Helsinki 13:30 - 15:30
Tallinna - Helsinki 16:30 - 18:30

Bussikuljetuksen hinta: 35 euroa/hlö/meno-paluu. Varaa kuljetus matkavarauksen yhteydessä tai viimeistään 3 arkipäivää ennen lähtöä!

Omalla autolla Saarenmaalle

Henkilöautolle  (maks. 1,9 m korkea ja maks. 5,0 m pitkä) on varattava paikka matkavarauksen yhteydessä. Ilmoita auton rekisterinumero ja maatunnus varauksen yhteydessä. Automatkustajien tulee ilmoittautua autolähtöselvityksessä viimeistään tuntia ennen lähtöä. Omalla autolla menijöille lauttamatka Virtsu–Muhu-Virtsu ei sisälly matkan hintaan. Lippuja voit varata ja tiedustella Praamid 

Lautta Saarenmaalle lähtee Virtsusta, 145 km Tallinnasta lounaaseen. Lautta kulkee noin puoli tuntia Muhun saaren Kuivastun satamaan, jossa on matkailijoita palveleva satamarakennus. Myös Virtsun puolella on vastaava. Lauttapaikan kannattaa varata etukäteen tai soittamalla.
Virtsun satama, puh. + 37 247 75 020
Kuivastun satama, puh. +37 245 45 432

Matkavekan päivystyspuhelin

Matkustaja voi apua tarvitessaan ottaa yhteyttä päivystysnumeroon  +372 55 676494, jos matkustaja matkan aikana sairastuu, joutuu onnettomuuteen tai esimerkiksi rikoksen uhriksi. 

Hyvää matkaa!