Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Viron lomat
Risteilyt
 • Pärnun kaupunki- ja kylpylälomat

  Pärnu

Kuvia ja videoita 

Katso kuvia ja videoita kohteesta Pärnu.

Lue lisää täältä >

Hotellit 

Katso Pärnun kaikki hotellit ja kylpylät.

Lue lisää täältä >

Tietoa Pärnusta

Pärnun kaupunki- ja kylpylälomat

Rentoudu viehättävässä Pärnussa

Kesäaikaan Pärnun sydän on upean rannan lisäksi keskustan kävelykatualue, joka on täynnä toinen toistaan kutsuvampia terasseja, lyhtypylväiden upeita kukka-asetelmia, idyllisiä puutaloja, kiehtovia putiikkeja ja viehättäviä kahviloita. Syksyn tullen kaupunki palaa rauhalliseen elämänrytmiinsä. Kulttuurielämyksiä tarjoavat ympäri vuoden järjestettävät konserit, näyttelyt ja teatteriesitykset. 

Kylpylälomat

Pärnu on Viron merkittävin lomakeskus, ja sieltä löytyykin lukuisia erityyppisiä Spa-kohteita, suurista vesipuistoista aina intiimeihin ja perinteikkäisiin kylpylöihin ja hotelleihin.  Anna itsellesi aikaa ja lähde kylpylälomalle Pärnuun, jossa sinä olet pääosassa. Kylpylälomalla nautit yhdellä kertaa enemmän: kylpylähoitoja, puolihoitoruokailut ja roppakaupalla hyvää oloa. Tutustu Matkavekan kylpylälomiin >>

Kaupunkilomat

Pärnu on muutakin kuin kylpylöitä. Pärnu tarjoaa lomailijalle monenlaista aktiviteettia. Hiekkarannat ja rantapromenadi kutsuu matkailijoita kesällä. Promenaadi sopii lenkkeilyyn ja pyöräilyyn ja sen varrelta ja lähiympäristöstä löytyy leikkikenttiä, suihkulähteitä ja pelialueita. Vuokraa pyörä ja tutustu pyöräillen tähän pieneen ja viihtyisään kaupunkiin. Kokeile kajakki- tai kanoottimelontaa Pärnujokea pitkin merelle ja läheisille luodoille. Nauti hyvistä ravintoloista ja ihanista kahviloista. Kaupunki on mukavan pieni, joten tärkeimmät nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä. Tutustu Matkavekan kaupunkilomiin >>

Kotimaan liityntäkuljetukset

Varaa bussikuljetukset Matkahuollon kautta - parhaat yhteydet, edulliset bussiliput ja kattava pysäkkiverkosto suoraan Länsiterminaaliin Helsinkiin! Katso bussiaikataulut tästä >> 

Pärnun kaupunkilomat

Laivamatkat, majoitus ja aamiainen sisältyy aina hintaan!

Lue lisää täältä >

Pärnun kylpylälomat 

Laivamatkat, majoitus, puolihoito ja rutkasti kylpylähoitoja sisältyy hintaan!

Lue lisää täältä >

Lähdöt Pärnuun

Lähdöt torstaisin ja sunnuntaisin, kesällä päivittän!

Lue lisää täältä >

Hotellit

Varaa matkasi Pärnuun

Suodata hakutuloksia

Tarvitsetko apua?


Matkavekka-lomapaketit Viron kaupunki-ja kylpylälomille:

Tallinna

 • 1-7 yötä, lähdöt joka päivä
 • laivamatkat ja hotellit

Pärnu

 • 2-7 yötä, lähdöt joka päivä kesällä
 • laivamatkat & hotelli

Hotellikuljetukset Tallinna-Pärnu-Tallinna varattavissa seuraaviin laivavuoroihin:

 • Helsinki - Tallinna 7:30 - 9:30
 • Helsinki - Tallinna 10:30 - 12:30
 • Tallinna - Helsinki 13:30 - 15:30
 • Tallinna - Helsinki 16:30 - 18:30
 • Tallinna - Helsinki 19:30 - 21:30

Hotellikuljetuksen meno-paluuhinta on 20 €/hlö Pärnuun

Hotellikuljetukset Tallinnan satamasta lähtevät klo 13 ja saapuvat Tallinnaan noin klo 12.

 

Järjestä

Lähtö

Hinta

Kohteet

Matkatyyppi

Luokitus

Ateriat

Tilat ja palvelut

Kategoriat

Matkustajat

Lähtöpäivät

Järjestä hakutulokset
Näytä hinta
Valitse vähimmäisluokitus

Valitse matkan kesto (vrk)

 • 3
 • 7

Kartta

Klikkaa nähdäksesi hotellin sijainti

Tallink Silja ja Pärnu

Matkustajatiedot

Ennen matkaa matkustajan on ilmoitettava seuraavat tiedot matkavaraukseen: etunimi, sukunimi, sukupuoli, kansalaisuus ja syntymäaika. Ajoneuvosta vaaditaan rekisterinumero sekä korkeus- ja pituusmitat.

Mahdollinen invaliditeetti, jolla voi olla merkitystä pelastustoimenpiteiden kannalta (esim. näkö- tai kuulovamma) tulee ilmoittaa matkavarauksen yhteydessä. Yhteystiedot johon laivayhtiö ja matkanjärjestäjä voi ilmoittaa mahdollisista aikataulumuutoksista tai poikkeustilanteista.

Matkustuasiakirjat

Kaikilla matkustajilla tulee olla matkalle lähtiessään mukanaan tarvittavat matkustusasiakirjat. Ilman asianmukaisia asiakirjoja matkustava asiakas voidaan käännyttää missä vaiheessa matkaa tahansa takaisin. Ilman tarvittavia asiakirjoja matkustaneet takaisin käännytetyt eivät ole oikeutettuja rahan palautukseen varatusta matkasta tai sen muuttamiseen kuluitta. Laivayhtiöt ja satamat noudattavat ISPS-säännöstöä (International Ship and Port Facility Security Code), joka velvoittaa laivayhtiötä ja satamaviranomaisia tekemään matkustusdokumenttien satunnaistarkastuksia. 

Varustamo edellyttää, että matkustajalla tulee aina olla matkalla mukana viranomaisen myöntämä asiakirja, jolla hän voi tarvittaessa todistaa henkilöllisyytensä ja kansalaisuutensa. Henkilöltä, joka ei halua todistaa tai joka ei pysty todistamaan henkilöllisyyttään ja/tai kansalaisuuttaan ja ilmoittamaan sitä pyydettäessä, voidaan evätä pääsy alukselle.

Huom! Matkustaja on lisäksi velvollinen huolehtimaan siitä, että hänellä on mukana matkustuskohteen viranomaismääräysten edellyttämät matkustusasiakirjat. Matkustaja on velvollinen ottamaan itse selvää passi- ja viisumimääräyksistä ja vastaa itse kaikista mahdollisista lisäkustannuksista, joita hänelle aiheutuu matkustusasiakirjojen puuttumisen vuoksi.

Matkustusasiakirjat Viroon matkustettaessa

• Suomen kansalaiset: Passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Muut EU-kansalaiset: Passi tai kuvallinen EU-standardien mukainen henkilökortti.
• Muiden maiden kansalaiset: Passi sekä tarvittaessa viisumi
• HUOM. Ajokortti ei kelpaa matkustusasiakirjana. Käytössä tulee olla sen maan henkilökortti, jonka kansalainen matkustaja on. Viisumisäännökset tulee tarkastaa erikseen valtiokohtaisesti.

Matkaliput, laivaannousukortit & lähtöselvitys

Laivaannousukortit sekä meno- että paluumatkalle saa osanottajatodistusta vastaan Matkavekan lähtöselvityspisteestä, joka sijaitsee Länsisatamassa uudessa terminaalissa (T2) sisääntulokerroksessa vasemmalla puolella heti Tallinkin lähtöselvitystiskin jälkeen. Lähtöselvitys alkaa 1,5 tuntia ennen laivan lähtöä. Säilytä laivaannousukortti huolellisesti. Se toimii myös hyttiavaimena ja siihen voi olla tallennettuna etukäteen ostettuja palveluja, kuten ateriakuponkeja. Kastunut, taitettu tai esimerkiksi leikattu kortti ei enää toimi. Säilytäthän laivaannousukortin erillään puhelimesta ja sähkölaitteista, sillä laivaannousukortin magneettiraita voi vahingoittua ja puhelin tai muut sähkölaitteet voivat ottaa häiriötä magneettiraidasta. Lähtöselvitys sulkeutuu ja laivaannousu päättyy 25 minuuttia ennen laivan lähtöaikaa. 

Laivaannousu

Ilman ajoneuvoa matkustavien asiakkaiden tulee olla lähtöselvityksessä viimeistään 30 minuuttia ennen laivan lähtöä. Viimeinen lähtöselvitysaika on 30 minuuttia ennen lähtöaikaa. Suosittelemme kuitenkin ilman ajoneuvoa matkustaviakin ilmoittautumaan lähtöselvityksessä tuntia ennen. Lähtöselvitys sulkeutuu ja laivaannousu päättyy 25 minuuttia ennen laivan lähtöaikaa. Kun lähtöselvitys on päättynyt, laivaan ei enää pääse.  Automatkustajien tulee ilmoittautua autolähtöselvityksessä viimeistään tuntia ennen lähtöä. 

Laivaannousu Starille ja Superstarille/Megastarille Helsingissä alkaa noin 40 minuuttia ennen lähtöä ja Tallinnassa noin 45 minuuttia ennen lähtöä. 

Terminaalit Helsingissä: Länsiterminaali T2 (uusi terminaali), Tyynenmerenkatu 14, 00220, Helsinki (Star & Megastar)  

Terminaali Tallinnassa: Tallinnan D-terminaali, Lootsi 13, 10151 Tallinn 

Hotellikuljetukset Pärnuun

Matkavekan tilausajobussikuljetuksen varanneille asiakkaille: Helsinki-Tallinna -laivamatkan jälkeen Matkavekan bussi odottaa D-terminaalin edessä olevalla parkkipaikalla. Kuljetus Pärnuun lähtee noin klo 13:00. Bussi on varustettu Matkavekan kyltillä. Sama bussi voi viedä asiakkaita eri hotelleihin Pärnussa. Bussimatka Tallinnasta Pärnuun kestää noin kaksi tuntia ja ajomatka on noin 130 kilometriä. 

Paluupäivänä Matkavekka kyltein varustettu bussi hakee hotellin edustalta noin klo 10:00. Sama bussi hakee asiakkaita eri hotelleista. Bussimatka Pärnusta Tallinnaan kestää noin kaksi tuntia ja ajomatka on noin 130 kilometriä. 

Hotellikuljetukset saatavilla vain seuraaviin laivavuoroihin
Helsinki - Tallinna 7:30 - 9:30
Helsinki - Tallinna 10:30 - 13:30
Tallinna - Helsinki 13:30 - 15:30
Tallinna - Helsinki 16:30 - 18:30

Bussikuljetuksen hinta: 20 euroa/hlö/meno-paluu. Varaa kuljetus matkavarauksen yhteydessä tai viimeistään 3 arkipäivää ennen lähtöä!

Omalla autolla Pärnuun 

Henkilöautolle  (maks. 1,9 m korkea ja maks. 5,0 m pitkä) on varattava paikka matkavarauksen yhteydessä. Ilmoita auton rekisterinumero ja maatunnus varauksen yhteydessä. Automatkustajien tulee ilmoittautua autolähtöselvityksessä viimeistään tuntia ennen lähtöä. 

Kotimaan liityntäkuljetukset kätevästi Matkahuollon kautta - parhaat yhteydet, paljon edullisia bussilippuja ja kattava pysäkkiverkosto! 

Matkahuollon verkkokaupan kautta voit ostaa kotimaan liityntäkuljetukset usealta paikkakunnalta suoraan satamaan. Syötä hakukenttiin mistä olet matkalla ja mihin olet matkalla (Länsiterminaali) niin saat näkyville satamayhteydet. Varaa ja maksa bussiliput suoraan Matkahuollon nettisivuilta:  https://liput.matkahuolto.fi/

Matkavekan päivystyspuhelin

Matkustaja voi apua tarvitessaan ottaa yhteyttä päivystysnumeroon  +372 55 676494, jos matkustaja matkan aikana sairastuu, joutuu onnettomuuteen tai esimerkiksi rikoksen uhriksi. Matkavekan palvelutoimisto on Pärnussa, osoitteessa Rüütli 51 A. 

Hyvää matkaa!

 

 

 

MUISTA MYÖS NÄMÄ

Hotellikuljetukset

Varaa edullinen Matkavekan tilausbussikuljetus Tallinnan satamasta Pärnuun ja takaisin!

Hotellikuljetukset saatavilla seuraaviin laivavuoroihin:

Helsinki - Tallinna 10:30 - 12:30
Tallinna - Helsinki 13:30 - 15:30
Tallinna - Helsinki 16:30-18:30

Bussikuljetusta Tallinnasta -Pärnuun: Helsinki-Tallinna -laivamatkan jälkeen Matkavekan bussi odottaa D-terminaalin edessä olevalla parkkipaikalla. Kuljetus Pärnuun lähtee noin klo 13:00. Bussi on varustettu Matkavekan kyltillä. Sama bussi voi viedä asiakkaita eri hotelleihin Pärnussa. Bussimatka Tallinnasta Pärnuun kestää noin kaksi tuntia. Ajomatka on noin 130 kilometriä. 

Bussikuljetus Pärnusta Tallinnaan: Paluupäivänä Matkavekka kyltein varustettu bussi hakee hotellin edustalta noin klo 10:00. Sama bussi hakee asiakkaita eri hotelleista. Bussimatka Pärnusta Tallinnaan kestää noin kaksi tuntia. Ajomatka on noin 130 kilometriä. 

Bussikuljetuksen hinta: 16 euroa/hlö/meno-paluu. 

Varaus: Varaa kuljetus matkavarauksen yhteydessä tai viimeistään 3 arkipäivää ennen lähtöä!

Lottemaa

Baltian suurin teemapuisto Lottemaa on kaunis rantamesässä sijaitseva Keksijäkylä, joka on tuttu Lotta-elokuvista, musikaaleista ja kirjoista. Täällä tapaat Lotan, Brunon, Albertin ja muut Keksijäkylän asukkaat ja voit leikkiä ja oivaltaa heidän kanssaan. Teemapuisto sijaitsee kuuden kilometrin etäisyydellä Pärnusta. Tekemistä riittää koko perheelle! 

Osoite: Pärnumaa, Reiu küla, Tahkuranna Vald 

Katso lisätiedot & hinnat & aukioloajat >> TÄSTÄ

Seikkailupuisto

Valgerannan seikkailupuisto sijaitsee noin 10 km päässä Pärnusta. Meren rannalle rakennetussa puistossa on  yhteensä 6 seikkailurataa. 115-140 cm pitkät lapset voivat läpäistä 3 ensimmäistä seikkailurataa. Yli 140-cm lapset sekä aikuiset ovat tervetulleita kaikille radoille.

Jokainen rata nousee korkeuksiin ja sisältää erinäisin vaikeusastein varustettuja esteitä. Seikkailuradat loppuvat huikeisiin vaijeriliukuihin. Kaikkien ratojen suorittamiseen kuluu aikaa n. 3 tuntia. 

Puistossa on lisäksi kaksi pikkulapsille tarkoitettua rataa. Lasten seikkailurata tarjoaa jännitystä naperoille joiden pituus ei vielä ylitä 115 cm. Radat ovat sopivia 2-7 –vuotiaille ja heitä odottavat matalat riippusillat, keinut sekä vaijeriliu’ut. Aikuinen voi olla mukana ja avustaa lasta radan varrella. 

Osoite: Valgeranna, Audru vald,88301 Pärnumaa

Tarkista seikkailupuiston aukiolojat ja hinnat >> TÄSTÄ 

Hiekkarannat

Pärnun pitkä ja hienohiekkainen ranta on ehdottomasti tutustumisen arvoinen, etenkin kesäisin! 

Pärnun keskustasta pienen kävelymatkan päässä sijaitsee Pärnun hiekkaranta. Pärnun matala ja nopeasti lämpenevä hiekkaranta on erittäin sopiva lapsiperheille. Pärnun rannassa on paljon mukavaa puuhaa uimisen lisäksi. Rannan tuntumassa on lasten leikkipaikka, minigolfrata, polkuautojen ja polkupyörien vuokrauspaikkoja. Mukava on myös kävellä pitkin Pärnun rantakatua aina aallonmurtajille asti.

Bay Golf Links

Bay Golf Linksin korkeatasoinen kenttä valmistui 4.9.2015 n. 8 km päähän Pärnun keskustasta Tahkurannan alueelle. Tämän upean merenrantakentän on suunnitellut Lassi Pekka Tilander. Klubitalossa sinua palvelevat ravintola ja Pro Shop. 

Ainutlaatuinen luonto, paikoitellen rantaan asti ulottuva mäntymetsä sekä viilentävä merituuli antavat tälle links kentälle sen tärkeimmän ominaispiirteen. Täällä golfaajan taidot joutuvat todelliseen testiin. Kentän on suunnitellut golfkenttäarkkitehti Lassi Pekka Tilander ja kentän päämuotoilijana toimi Mick McShane, jonka tunnetuimpia töitä ovat St. Andrews Links’ Castle Course ja Kingsbarns Golf Links. Baltian alueen ensimmäiseltä todelliselta links kentältä löytyvät lajityypille ominaiset laajat väylä- ja "waste" bunkkerialueet sekä voimakkaasti muotoillut viheriöt. 

18 reikää, par on 72, 4500–6200 metriä, tasoitusrajat: Green Card
Lisätietoa ja greenfee-hinnat: www.parnubay.com

White Beach Golf

Pärnunlahden rantojen välittömässä läheisyydessä, Audrujoen suistossa sijaitsee Viron toiseksi vanhin 18-reikäinen golfkenttä. Kentän on suunnitellut Kosti Kuronen. White Beachin kenttään kuuluu paljon vettä, sillä vieressä virtaa joki ja useat lammet tuovat oman vaikeutensa peliin. Kenttä sijaitsee yhdeksän kilometrin päässä Pärnun keskustasta, lähellä loma- ja kokouskeskus Villa Andropoffia.

18 reikää, par 72, 6310 metriä, tasoitusrajat: Green Card

Lisätietoa ja greenfee hinnat: White Beach Golf