Matkavekka ja Lomamatkat ovat nyt yhdessä Matkavekka! Lue lisää >>  
 • Pärnu

Pärnu

Valkeat hiekkarannat, matalat rantavedet, monipuolinen kulttuurielämä ja lukuisat kahvilat, ravintolat ja yökerhot houkuttelevat vuosittain tuhansia turisteja Pärnuun nauttimaan kesälomastaan. Syksyisin, talvisin ja keväisin Pärnu on suosittu kylpylälomakohde – kaupungissa on useita kylpylöitä ja hyvinvointikeskuksia

Nykypäivänä Pärnu tunnetaan kauniina kylpyläkaupunkina merenrantoineen ja vihreine puistoineen. Jo kymmenen vuotta on Pärnulle myönnetty kesäpääkaupungin titteli. Kesäpääkaupunki Pärnu on kuin ihmeavain, joka aukaisee salaoven jokaisen lomavieraan syvällä sisimmässä – kenelle historiallinen vanhakaupunki, kenelle teatteri tai taidenäyttelyt, kenelle kahvilat, ravintolat, kenelle jazz tai ihan klassinen musiikki. Lomailija löytää Pärnusta kiinnostavaa toimintaa ympäri vuoden.

Matkan hintaan sisältyy

 • laivamatkat Star-luokassa Helsinki - Tallinna - Helsinki 
 • majoitus valitsemassasi hotellissa, sekä päivittäinen aamiainen.
 • kylpylämatkoilla lisäksi kylpylähoidot ja ateriat hotelliesittelyiden mukaan.
 • Matkavekalla on Pärnussa toimisto, jonka suomenkielinen henkilökunta palvelee teitä mielellään.

Lisämaksusta

 • edestakaiset hotellikuljetukset Matkavekan tilausajobussilla Tallinna - Pärnu - Tallinna 
 • henkilöauto mukaan matkalle
 • B-hytti laivalla & ateriat laivalla

MUISTA MYÖS NÄMÄ

Hotellikuljetukset

Varaa edullinen Matkavekan tilausbussikuljetus Tallinnan satamasta Pärnuun ja takaisin!

Hotellikuljetukset saatavilla seuraaviin laivavuoroihin:

Helsinki - Tallinna 10:30 - 12:30
Tallinna - Helsinki 13:30 - 15:30
Tallinna - Helsinki 16:30-18:30

Bussikuljetusta Tallinnasta -Pärnuun: Helsinki-Tallinna -laivamatkan jälkeen Matkavekan bussi odottaa D-terminaalin edessä olevalla parkkipaikalla. Kuljetus Pärnuun lähtee noin klo 13:00. Bussi on varustettu Matkavekan kyltillä. Sama bussi voi viedä asiakkaita eri hotelleihin Pärnussa. Bussimatka Tallinnasta Pärnuun kestää noin kaksi tuntia. Ajomatka on noin 130 kilometriä. 

Bussikuljetus Pärnusta Tallinnaan: Paluupäivänä Matkavekka kyltein varustettu bussi hakee hotellin edustalta noin klo 10:00. Sama bussi hakee asiakkaita eri hotelleista. Bussimatka Pärnusta Tallinnaan kestää noin kaksi tuntia. Ajomatka on noin 130 kilometriä. 

Bussikuljetuksen hinta: 16 euroa/hlö/meno-paluu. 

Varaus: Varaa kuljetus matkavarauksen yhteydessä tai viimeistään 3 arkipäivää ennen lähtöä!

Lottemaa

Baltian suurin teemapuisto Lottemaa on kaunis rantamesässä sijaitseva Keksijäkylä, joka on tuttu Lotta-elokuvista, musikaaleista ja kirjoista. Täällä tapaat Lotan, Brunon, Albertin ja muut Keksijäkylän asukkaat ja voit leikkiä ja oivaltaa heidän kanssaan. Teemapuisto sijaitsee kuuden kilometrin etäisyydellä Pärnusta. Tekemistä riittää koko perheelle! 

Osoite: Pärnumaa, Reiu küla, Tahkuranna Vald 

Katso lisätiedot & hinnat & aukioloajat >> TÄSTÄ

Seikkailupuisto

Valgerannan seikkailupuisto sijaitsee noin 10 km päässä Pärnusta. Meren rannalle rakennetussa puistossa on  yhteensä 6 seikkailurataa. 115-140 cm pitkät lapset voivat läpäistä 3 ensimmäistä seikkailurataa. Yli 140-cm lapset sekä aikuiset ovat tervetulleita kaikille radoille.

Jokainen rata nousee korkeuksiin ja sisältää erinäisin vaikeusastein varustettuja esteitä. Seikkailuradat loppuvat huikeisiin vaijeriliukuihin. Kaikkien ratojen suorittamiseen kuluu aikaa n. 3 tuntia. 

Puistossa on lisäksi kaksi pikkulapsille tarkoitettua rataa. Lasten seikkailurata tarjoaa jännitystä naperoille joiden pituus ei vielä ylitä 115 cm. Radat ovat sopivia 2-7 –vuotiaille ja heitä odottavat matalat riippusillat, keinut sekä vaijeriliu’ut. Aikuinen voi olla mukana ja avustaa lasta radan varrella. 

Osoite: Valgeranna, Audru vald,88301 Pärnumaa

Tarkista seikkailupuiston aukiolojat ja hinnat >> TÄSTÄ 

Hiekkarannat

Pärnun pitkä ja hienohiekkainen ranta on ehdottomasti tutustumisen arvoinen, etenkin kesäisin! 

Pärnun keskustasta pienen kävelymatkan päässä sijaitsee Pärnun hiekkaranta. Pärnun matala ja nopeasti lämpenevä hiekkaranta on erittäin sopiva lapsiperheille. Pärnun rannassa on paljon mukavaa puuhaa uimisen lisäksi. Rannan tuntumassa on lasten leikkipaikka, minigolfrata, polkuautojen ja polkupyörien vuokrauspaikkoja. Mukava on myös kävellä pitkin Pärnun rantakatua aina aallonmurtajille asti.

Bay Golf Links

Bay Golf Linksin korkeatasoinen kenttä valmistui 4.9.2015 n. 8 km päähän Pärnun keskustasta Tahkurannan alueelle. Tämän upean merenrantakentän on suunnitellut Lassi Pekka Tilander. Klubitalossa sinua palvelevat ravintola ja Pro Shop. 

Ainutlaatuinen luonto, paikoitellen rantaan asti ulottuva mäntymetsä sekä viilentävä merituuli antavat tälle links kentälle sen tärkeimmän ominaispiirteen. Täällä golfaajan taidot joutuvat todelliseen testiin. Kentän on suunnitellut golfkenttäarkkitehti Lassi Pekka Tilander ja kentän päämuotoilijana toimi Mick McShane, jonka tunnetuimpia töitä ovat St. Andrews Links’ Castle Course ja Kingsbarns Golf Links. Baltian alueen ensimmäiseltä todelliselta links kentältä löytyvät lajityypille ominaiset laajat väylä- ja "waste" bunkkerialueet sekä voimakkaasti muotoillut viheriöt. 

18 reikää, par on 72, 4500–6200 metriä, tasoitusrajat: Green Card
Lisätietoa ja greenfee-hinnat: www.parnubay.com

White Beach Golf

Pärnunlahden rantojen välittömässä läheisyydessä, Audrujoen suistossa sijaitsee Viron toiseksi vanhin 18-reikäinen golfkenttä. Kentän on suunnitellut Kosti Kuronen. White Beachin kenttään kuuluu paljon vettä, sillä vieressä virtaa joki ja useat lammet tuovat oman vaikeutensa peliin. Kenttä sijaitsee yhdeksän kilometrin päässä Pärnun keskustasta, lähellä loma- ja kokouskeskus Villa Andropoffia.

18 reikää, par 72, 6310 metriä, tasoitusrajat: Green Card

Lisätietoa ja greenfee hinnat: White Beach Golf 

VALITSE LÄHTÖPÄIVÄ JA VARAA MATKASI!

Suodata hakutuloksia

Huomioi nämä matkaa varatessasi


Tallinna

 • 1-7 yötä, lähdöt joka päivä

Pärnu

 • 3 yötä, lähdöt torstaisin
 • 4 yötä lähdöt sunnuntaisin
 • 7 yötä, lähdöt torstaisin ja sunnuntaisin  
 • 2-7 yötä. lähdöt päivittäin 4.6.- 5.8.2017

Kuressaare - Saarenmaa

 • 3 yötä, lähdöt torstaisin
 • 4 yötä, lähdöt sunnuntaisin
 • 7 yötä, lähdöt torstaisin ja sunnuntaisin

Hotellikuljetukset Tallinna - Pärnu/Kuressaare -Tallinna varattavissa seuraaviin laivavuoroihin:

 • Helsinki - Tallinna 7:30 - 9:30
 • Helsinki - Tallinna 10:30 - 12:30
 • Tallinna - Helsinki 13:30 - 15:30
 • Tallinna - Helsinki 16:30 - 18:30

Autopaikkoja varattavissa kaikkiin laivavuoroihin

Varaa kylpylä- ja hemmottelupaketit matkavarauksen yhteydessä

 

Hakutulokset

Järjestä

Lähtö

Hinta

Kohteet

Matkatyyppi

Luokitus

Ateriat

Tilat ja palvelut

Kategoriat

Matkustajat

Lähtöpäivät

Näytä hakutulokset
Järjestä hakutulokset
Näytä hinta
Valitse vähimmäisluokitus

Valitse matkan kesto

 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Kuvagalleria

Pääkaupunki: Tallinna Valuutta: euro Aikaero: UTC+2 Kielet: viro Asukasmäärä: 1,3 miljoonaa
Keskilämpötila
-5,5° tammikuu
-5,7° helmikuu
-2,2° maaliskuu
3,4° huhtikuu
9,7° toukokuu
14,5° kesäkuu
16,3° heinäkuu
15,3° elokuu
10,8° syyskuu
6,3° lokakuu
1,2° marraskuu
-2,9° joulukuu

Kartta

Hyvä tietää

Matkustajatiedot
Ennen matkaa matkustajan on ilmoitettava seuraavat tiedot matkavaraukseen: etunimi, sukunimi, sukupuoli, kansalaisuus ja syntymäaika. Ajoneuvosta vaaditaan rekisterinumero sekä korkeus- ja pituusmitat.

Mahdollinen invaliditeetti, jolla voi olla merkitystä pelastustoimenpiteiden kannalta (esim. näkö- tai kuulovamma) tulee ilmoittaa matkavarauksen yhteydessä. Yhteystiedot johon laivayhtiö ja matkanjärjestäjä voi ilmoittaa mahdollisista aikataulumuutoksista tai poikkeustilanteista.

Matkustuasiakirjat
Kaikilla matkustajilla tulee olla matkalle lähtiessään mukanaan tarvittavat matkustusasiakirjat. Ilman asianmukaisia asiakirjoja matkustava asiakas voidaan käännyttää missä vaiheessa matkaa tahansa takaisin. Ilman tarvittavia asiakirjoja matkustaneet takaisin käännytetyt eivät ole oikeutettuja rahan palautukseen varatusta matkasta tai sen muuttamiseen kuluitta. Laivayhtiöt ja satamat noudattavat ISPS-säännöstöä (International Ship and Port Facility Security Code), joka velvoittaa laivayhtiötä ja satamaviranomaisia tekemään matkustusdokumenttien satunnaistarkastuksia. 

Varustamo edellyttää, että matkustajalla tulee aina olla matkalla mukana viranomaisen myöntämä asiakirja, jolla hän voi tarvittaessa todistaa henkilöllisyytensä ja kansalaisuutensa. Henkilöltä, joka ei halua todistaa tai joka ei pysty todistamaan henkilöllisyyttään ja/tai kansalaisuuttaan ja ilmoittamaan sitä pyydettäessä, voidaan evätä pääsy alukselle.

Huom! Matkustaja on lisäksi velvollinen huolehtimaan siitä, että hänellä on mukana matkustuskohteen viranomaismääräysten edellyttämät matkustusasiakirjat. Matkustaja on velvollinen ottamaan itse selvää passi- ja viisumimääräyksistä ja vastaa itse kaikista mahdollisista lisäkustannuksista, joita hänelle aiheutuu matkustusasiakirjojen puuttumisen vuoksi.

Matkustusasiakirjat Viroon matkustettaessa
• Suomen kansalaiset: Passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Muut EU-kansalaiset: Passi tai kuvallinen EU-standardien mukainen henkilökortti.
• Muiden maiden kansalaiset: Passi sekä tarvittaessa viisumi
• HUOM. Ajokortti ei kelpaa matkustusasiakirjana. Käytössä tulee olla sen maan henkilökortti, jonka kansalainen matkustaja on. Viisumisäännökset tulee tarkastaa erikseen valtiokohtaisesti.

Matkaliput, laivaannousukortit & lähtöselvitys
Laivaannousukortit sekä meno- että paluumatkalle saa osanottajatodistusta vastaan Matkavekan lähtöselvityspisteestä, joka sijaitsee Länsisatamassa uudessa terminaalissa (T2) sisääntulokerroksessa vasemmalla puolella heti Tallinkin lähtöselvitystiskin jälkeen. Lähtöselvitys alkaa 1,5 tuntia ennen laivan lähtöä. Säilytä laivaannousukortti huolellisesti. Se toimii myös hyttiavaimena ja siihen voi olla tallennettuna etukäteen ostettuja palveluja, kuten ateriakuponkeja. Kastunut, taitettu tai esimerkiksi leikattu kortti ei enää toimi. Säilytäthän laivaannousukortin erillään puhelimesta ja sähkölaitteista, sillä laivaannousukortin magneettiraita voi vahingoittua ja puhelin tai muut sähkölaitteet voivat ottaa häiriötä magneettiraidasta. Lähtöselvitys sulkeutuu ja laivaannousu päättyy 25 minuuttia ennen laivan lähtöaikaa. 

Laivaannousu
Ilman ajoneuvoa matkustavien asiakkaiden tulee olla lähtöselvityksessä viimeistään 30 minuuttia ennen laivan lähtöä. Viimeinen lähtöselvitysaika on 30 minuuttia ennen lähtöaikaa. Suosittelemme kuitenkin ilman ajoneuvoa matkustaviakin ilmoittautumaan lähtöselvityksessä tuntia ennen. Lähtöselvitys sulkeutuu ja laivaannousu päättyy 25 minuuttia ennen laivan lähtöaikaa. Kun lähtöselvitys on päättynyt, laivaan ei enää pääse.  Automatkustajien tulee ilmoittautua autolähtöselvityksessä viimeistään tuntia ennen lähtöä. 

Laivaannousu Starille ja Superstarille/Megastarille Helsingissä alkaa noin 40 minuuttia ennen lähtöä ja Tallinnassa noin 45 minuuttia ennen lähtöä. 

Terminaalit Helsingissä: Länsiterminaali T2 (uusi terminaali), Tyynenmerenkatu 14, 00220, Helsinki (Star & Megastar)  
Terminaali Tallinnassa: Tallinnan D-terminaali, Lootsi 13, 10151 Tallinn 

Hotellikuljetukset Pärnuun
Matkavekan tilausajobussikuljetuksen varanneille asiakkaille: Helsinki-Tallinna -laivamatkan jälkeen Matkavekan bussi odottaa D-terminaalin edessä olevalla parkkipaikalla. Kuljetus Pärnuun lähtee noin klo 13:00. Bussi on varustettu Matkavekan kyltillä. Sama bussi voi viedä asiakkaita eri hotelleihin Pärnussa. Bussimatka Tallinnasta Pärnuun kestää noin kaksi tuntia ja ajomatka on noin 130 kilometriä. 

Paluupäivänä Matkavekka kyltein varustettu bussi hakee hotellin edustalta noin klo 10:00. Sama bussi hakee asiakkaita eri hotelleista. Bussimatka Pärnusta Tallinnaan kestää noin kaksi tuntia ja ajomatka on noin 130 kilometriä. 

Hotellikuljetukset saatavilla vain seuraaviin laivavuoroihin
Helsinki - Tallinna 10:30 - 13:30
Tallinna - Helsinki 13:30 - 15:30
Tallinna - Helsinki 16:30 - 18:30

Bussikuljetuksen hinta: 16 euroa/hlö/meno-paluu. Varaa kuljetus matkavarauksen yhteydessä tai viimeistään 3 arkipäivää ennen lähtöä!

Omalla autolla Pärnuun 
Henkilöautolle  (maks. 1,9 m korkea ja maks. 5,0 m pitkä) on varattava paikka matkavarauksen yhteydessä. Ilmoita auton rekisterinumero ja maatunnus varauksen yhteydessä. Automatkustajien tulee ilmoittautua autolähtöselvityksessä viimeistään tuntia ennen lähtöä. 

Matkavekan päivystyspuhelin
Matkustaja voi apua tarvitessaan ottaa yhteyttä päivystysnumeroon  +372 55 676494, jos matkustaja matkan aikana sairastuu, joutuu onnettomuuteen tai esimerkiksi rikoksen uhriksi. Matkavekan palvelutoimisto on Pärnussa, osoitteessa Rüütli 51 A. 

Hyvää matkaa!