Lumoava Japani

alk. 2 895 € /henkilö

Tyynen valtameren ja Japaninmeren välissä sijaitseva Japani koostuu yli 3000 saaresta. Maan kulttuuri pohjautuu aasialaisiin kulttuureihin, mutta eristyksessä elävään saarivaltioon on kehittynyt aivan omanlaisensa elämäntapa. Vanhoja perinteitä kunnioitetaan, buddhalaisuus ja shintolaisuus vaikuttavat vahvasti jokapäiväiseen elämään, vaikka etenkin suurkaupungit ovat hyvinkin nykyaikaisia.

Matkan tiedot:

Lumoava Japani: matkaohjelma ja hotellit

alk. 2 895 €/hlö

Matkaohjelma

Päivä 1:  Lähtö Helsingistä
Päivä 2:  Saapuminen Tokioon (kaupunkikiertoajelu)
Päivä 3: Tokio (kaupunkikierros)
Päivä 4: Tokio (retki Nikkoon)
Päivä 5: Tokio-Fuji-Kioto
Päivä 6:  Kioto (kaupunkikierros)
Päivä 7: Kioto (omaa aikaa)
Päivä 8:  Kioto-Nara-Osaka
Päivä 9: Osaka (kaupunkikierros)
Päivä 10:  Osaka–Helsinki

Yöpymiset: Tokio 3 yötä, Kioto 3 yötä, Osaka 2 yötä

Tarkempi matkaohjelma

Päivä 1:  Lähtö Helsingistä
Ilmoittautuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla viimeistään kaksi tuntia ennen lennon lähtöä. Lento Tokioon lähtee.

Päivä 2:  Saapuminen Tokioon (kaupunkikiertoajelu)
Aamulla saavumme Tokioon ja aluksi tutustumme kiertoajelulla kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Aivan Tokion sydämessä on Keisarin palatsi, jossa asui "suuri kenraali" Shogun siihen saakka kun keisari muutti palatsiin samettivallankumouksen aikana 1800-luvun lopussa. Palatsia ympäröivä valtava puisto on avoinna vain kaksi kertaa vuodessa, uudenvuodenaattona ja keisarin syntymäpäivänä. Vierailemme myös shintolaisessa Meiji-temppelissä, joka on yksi Tokion suosituimmista kohteista. Meiji on pyhitetty keisari Meijille ja hänen vaimolleen, keisaritar Shokenille. Temppelialue koostuu yhteensä 700 000 neliömetrin kokoisesta metsästä ja se on japanilaisten henkinen koti. Nautimme päivän aikana lounaan. Majoittuminen hotelliin iltapäivällä.

Päivä 3: Tokio (kaupunkikierros)
Aamiainen hotellissa. Päivän aikana tutustumme Tokion moniin nähtävyyksiin. Tokio-tornista avautuu upea näköala yli kaupungin. Torni muistuttaa paljon Pariisin Eiffel-tornia ja korkeutta sillä on 333 metriä eli hieman Eiffeliä enemmän. Torni avattiin yleisölle vuonna 1958.  Tutustumme myös Asakusa Kannon temppeliin, joka on Tokion vanhin. Se sai alkunsa vuonna 628 kun kaksi kalastajaa löysi verkoistaan buddhalaisen patsaan, jonka johdosta Asakusan kyläpäällikkö ryhtyi papiksi ja muutti kotinsa temppeliksi. Nautimme lounaan päivän aikana.

Päivä 4: Tokio (retki Nikkoon)
Aamiainen hotellissa. Teemme päiväretken Nikkoon, joka on yksi maan tunnetuimmista kaupungeista. Nikkon tunnusmerkki on Tosho-gu, Tokugawa-shogunaatin mausoleumi. Täällä on haudattuna Tokugawa Ieyasu, joka yhdisti Japanin ja sulki maan 250 vuodeksi. Mausoleumin rakentamiseen 1600-luvulla kului noin kaksi vuotta ja se on yli 10 000 maan taidokkaimman käsityöläisen luomus. Vierailemme myös Kegonin vesiputouksella, jota pidetään Japanin kauneimpana. Lounas päivän aikana.  

Päivä 5: Tokio-Fuji-Kioto
Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Tokiosta matkaamme Fujivuorelle, joka erään uskomuksen mukaan syntyi suuren maanjäristyksen seurauksena. Sen voi kirkkaalla säällä nähdä Tokiosta asti. Täydellisen symmetrinen, lähes myyttinen Fuji on innoittanut lukuisia taiteilijoita ja runoilijoita läpi historian. 3 776 metrin korkeudellaan se on Japanin korkein vuori. Fuji on japanilaisille pyhä vuori, joka on ollut shintolaisuuden merkittävä symboli jo satojen vuosien ajan. Huippu on lumen peitossa usean kuukauden ajan vuodessa. Sään salliessa vierailemme vuoren 5. asemalla. Päivän aikana nautimme lounaan. Iltapäivällä jatkamme matkaa luotijunalla Kiotoon. Majoittuminen hotelliin.

Päivä 6:  Kioto (kaupunkikierros)
Aamiainen hotellissa. Kioto on täynnä historiallisia nähtävyyksiä. Se oli Japanin pääkaupunki vuodesta 794 vuoteen 1868, jolloin keisari hoveineen muutti Tokioon. Kiotoa pidetään Japanin kulttuurin kehtona ja siellä vaalitaan ja arvostetaan perinteisiä elämänmuotoja enemmän kuin muualla. Kaupungin yli 1500 buddhalaistemppeliä ja noin 300 shintolaispyhäkköä ovat maailman suurimpia kulttuuriaarteita. Päivän aikana tutustumme 1600-luvulla rakennettuun Kiyomizy-temppeliin, joka on Kioton suosituin. Se on rakennettu paaluille korkealle kukkulalle ja huikeat näkymät yli Kioton kruunaavat vierailun. Vierailemme myös Kinkaku-Jin, kultaisen paviljongin temppelissä. Alkuperäinen rakennus valmistui vuonna 1397 shogun Ashikaga Yoshimitsun eläkepäivien huvilaksi. Hallitsijan menehdyttyä se muutettiin temppeliksi hänen toiveensa mukaisesti. 1950-luvulla nuori munkki tuhosi polttamalla alkuperäisen rakennuksen ja nykyinen temppeli on rakennettu vuonna 1955 alkuperäisen mallin mukaan. Temppeli on Unescon maailmanperintökohde. Nautimme lounaan päivän aikana.

Päivä 7: Kioto (omaa aikaa)
Aamiainen hotellissa. Koko päivä aikaa tutustua Kioton moniin nähtävyyksiin ja tehdä ostoksia.

Päivä 8:  Kioto-Nara-Osaka
Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Kiotosta ajamme Naraan, joka oli Japanin ensimmäinen pääkaupunki 700-luvulla. Siihen asti hallituksen paikka oli siirtynyt sen mukaan, missä uusi keisari nousi valtaan. Kaupunki perustettiin samaan aikaan kuin buddhalaisuus tuli Japaniin ja näin kaupungista tuli arkkitehtuurin aarre ikivanhoine temppeleineen ja puuveistoksineen. Vierailemme Todai-ji'ssa, jonka rakentaminen alkoi jo 700-luvulla. Suuren pronssisen buddha-patsaan ympärille rakennettua temppeliä pidetään maailman suurimpana muinaisena puurakennuksena. Lounas Narassa. Jatkamme matkaa Osakaan, joka on Japanin kolmanneksi suurin kaupunki. Osaka oli pitkään Japanin tärkein talouskeskus, jossa suuri osa asukkaista kuului kauppiasluokkaan. Osaka kasvoi yhdeksi Japanin tärkeimmistä kaupungeista jo 1600-luvulla ja palasi myöhemmin muinaiseen rooliinsa vilkkaana ja tärkeänä satamana sekä kaupallisena keskuksena. Majoittuminen hotelliin iltapäivällä.

Päivä 9: Osaka (kaupunkikierros)
Aamiainen hotellissa. Tutustumme kiertoajelun aikana kaupungin moniin nähtävyyksiin. Vierailemme mm. kaupungin näkyvimmässä maamerkissä Umeda Sky Buildingissä, jossa kaksi jättimäistä tornia yhdistyy huipulla ja niiden välillä kulkevat liukuportaat näyttävä kulkevan tyhjän päällä. Tutustumme myös Osakan linnaan, joka on yksi Japanin merkittävimmistä linnoista. Linnan rakennustyöt aloitettiin vuonna 1583. Se sijaitsee noin neliökilometrin alueella ja keskuslinna on ulkopuolelta viisi ja sisältä kahdeksan kerrosta korkea. Illalla muistelemme matkan antia ja nautimme yhteisen päätösillallisen.

Päivä 10:  Osaka–Helsinki
Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin, jonne saavumme iltapäivällä.

Hotelli Tokiossa: Tokyo Grand Hotel ***

2-5-2, Shiba, Minato-ku
Tokyo, 105-0014
puh. +81 3 3456 2222
tokyogrand.gr.jp/eng/index.html
 

Hotelli Kiotossa: Keihan Kyoto Hotel ****

31 Higashikujo Nishisannocho, Minami Ward
Kyoto, 601-8003
puh. +81 75 661 0321
hotelkeihan.co.jp.e.gm.hp.transer.com/kyoto/
 

Hotelli Osakassa: Namba Washington Hotel ***

1-1-13 Nipponbashi, Chuo-ku
Osakia-shi, 542-0073
nanba.washington.jp/en/
 

Koe Lumoava Japani!

Maaliskuun viimeisinä päivinä puhkeavat kukkaan kirsikkapuut, joita voi olla tuhansia esimerkiksi temppelien puutarhoissa ja puistoissa. Myös vuorenrinteet peittyvät villikirsikoiden vaaleaan huntuun. Kukinnan etenemisestä tiedotetaan uutisissa ja kukkien puhjettua japanilaiset kerääntyvät suurin joukoin puiden alle juhlimaan, syömään, juomaan ja laulamaan. Kirsikalla on monia symbolisia merkityksiä, se symboloi mm. vaurautta ja elämän lyhyyttä ja sitä on käytetty uskonnollisissa seremonioissa. Kirsikkapuun alla ovat syntyneet monet runoteokset ja runollisesti kirsikan sanotaan olevan japanilaisen sielu.  

Tokio, Kioto, Osaka

Japanin pääkaupunki Tokio on maailman suurimpia kaupunkikeskittymiä noin 36 miljoonalla asukkaallaan. Metropolilta puuttuu varsinainen ydinkeskusta kokonaan, sillä Tokio on itse asiassa kokoelma yhteenkasvaneita pikkukaupunkeja. Valtavista mittasuhteistaan huolimatta Tokio on ystävällinen ja mielenkiintoinen kaupunki, joka tutustuttaa vierailijan nykypäivän huipputeknologian ja menneen ajan kulttuurin sekoitukseen.

Keisarillisena pääkaupunkina aikoinaan toiminut, nykyään noin 1,5 miljoonan asukkaan Kioto on Japanin kulttuurillinen helmi, jossa perinteisiä kortteleita vaalitaan eikä pilvenpiirtäjiä suosita. Peräti 17 kaupungin historiallisista monumenteista mainitaan Unescon maailmanperintöluettelossa. Täällä on puusta rakennettuja vanhoja temppeleitä, hienoa puutarha-arkkitehtuuria, geisha-taloja, teehuoneita, ruokatoreja ja samurai-elokuvien kuvaamiseen sopivaa miljöötä.

Lähes kolmen miljoonan asukkaan Osaka on vanha teollisuuskaupunki, vilkas kaupan ja yöelämän keskus sekä kulinaristien keskuudessa tunnettu "Japanin keittiö", jossa vanhasta ajasta muistuttavat temppelit seisovat sulassa sovussa pilvenpiirtäjien kanssa. Osakalainen mielenlaatu poikkeaa tavanomaisesta japanilaisesta, sillä kauppa on aina ollut niin keskeisessä asemassa; osakalaisen sanotaan syntyvän taskulaskin kädessä ja tervehtivänkin kysymällä "mitä ansaitset?"

 

Matkan nähtävyyksiä

 • Keisarin palatsi
 • Meiji-temppeli
 • Tokio-torni
 • Asakusa Kannon temppeli
 • Tosho-gu, Tokugawa-shogunaatin mausoleumi
 • Fujivuori
 • Kiyomizy-temppeli (maailmanperintökohde)
 • Todai-ji
 • Umeda Sky Building
 • Osakan Linna

Tämän matkan ohjelma sisältää kävelyä osin epätasaisessa maastossa, joten matka edellyttää normaalia liikuntakykyä. Runsaan matkaohjelman, mannertenvälisten lentojen ja aikaerorasituksen vuoksi osallistujilla tulee olla normaali terveys.

Ilmoittautuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla
Finnairin lähtöselvitys tapahtuu Helsinki-Vantaan lentoasemalla terminaalissa T2. Suosittelemme saapumaan kentälle viimeistään kaksi tuntia ennen lennon lähtöä.

Erikoisruokavaliot
Muistithan ilmoittaa mahdollisesta erikoisruokavaliostasi? Tilaukset on tehtävä viimeistään 4 vuorokautta ennen matkalle lähtöä. Emme voi kuitenkaan taata erikoisaterioiden saamista kohteessa.

Matkustusasiakirjat
Suomen kansalainen tarvitsee Japaniin matkustaessaan voimassaolevan passin. Alle 90 vrk:n matkoille Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia. Muiden maiden kansalaisten on itse tarkistettava tarvittavat matkustuasiakirjat.

Matkatavarat
Ruumaan menevä matkatavara: sallittu matkatavaramäärä on yksi laukku/henkilö, jonka enimmäispaino enintään 23 kg ja ulkomitat yhteensä enintään 158 cm. Matkustamoon otettava käsimatkatavara: matkustamoon saa ottaa yhden laukun/henkilö, jonka ulkomitat ovat enintään 56 x 45 x 25 cm  ja enimmäispaino 8 kg. Kaikissa matkatavaroissa on oltava matkustajan nimi ja osoite, myös laukun sisäpuolella.

Käsimatkatavaraan ei saa pakata teräviä esineitä. Myös nesteiden kuljetusta on rajoitettu. Nesteiden tulee olla pakattuna enintään 100 ml kokoisiin pakkauksiin, jotka mahtuvat läpinäkyvään, enintään litran kokoiseen uudelleen suljettavaan pussiin. Lisätietoja finavia.fi

Mikäli käytät tiettyä lääkettä, sitä on varattava mukaan riittävä määrä koko matkan ajaksi. Lääkkeet on pakattava aina käsimatkatavaroihin alkuperäispakkauksissa ja lääkärin kirjoittama lääkemääräys on myös hyvä olla mukana.

Matkavakuutus
Suosittelemme peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen ottamista heti varauksen yhteydessä. Vakuutukset saat helposti toimistostamme tai matkavekka.fi/matkavakuutus

Rokotukset
Hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä on syytä varmistaa, että kaikki perusrokotukset ovat kunnossa. Lisäksi tulee ottaa selvää suositellaanko tai vaaditaanko kohdemaahan muita rokotuksia tai estolääkityksiä. Matkustaja on itse velvollinen huolehtimaan tarvitsemistaan rokotuksista. Eri maihin tarvittavista lisärokotuksista saat tietoa kotipaikkakuntasi terveys-eskuksesta ja rokotuspoliklinikoilta.  Kohdemaasi terveyteen liittyvät ajankohtaiset tiedot sekä rokotussuositukset löytyvät THL:n (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) julkaisemasta Matkailijan terveysoppaasta: http://www.thl.fi/fi/web/infektiotaudit/ohjeet-ja-saadokset/matkailijan-terveysopas/

Matkadokumentit
Reittilentoliput ja lopulliset matkaohjeet postitetaan lähtijöille noin kaksi viikkoa ennen matkalle lähtöä. 

Hintaan sisältyy  

 • Finnairin reittilennot Helsinki-Tokio/Osaka-Helsinki turistiluokassa
 • kaikki ohjelmassa mainitut tilausbussikuljetukset
 • erillinen laukkujen kuljetus (yksi laukku/henkilö) Tokiosta Kiotoon
 • matka 2. luokassa luotijunalla Mishimasta Kiotoon
 • majoitukset mainituissa tai vastaavan tasoisissa hotelleissa (Tokio 3 yötä, Kioto 3 yötä ja Osaka 2 yötä)
 • päivittäinen buffetaamiainen hotelleissa
 • muut ohjelmassa mainitut ateriat (kuusi lounasta ja yksi illallinen)
 • ohjelman mukaiset retket ja tutustumiskäynnit sisäänpääsymaksuineen
 • suomenkielisen matkanjohtajan palvelut

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone

Lentoaikataulu, Finnair 

Lähtö 7.11.
Lauantai
AY073 klo 17:20-10:05 Helsinki-Tokio (kesto 09:45, saapuminen sunnuntaina)
Maanantai
AY078 klo 11:45-15:10 Osaka-Helsinki (kesto 10:25)

Lähtö 19.3.
Lauantai
AY073 klo 17:20-10:05 Helsinki-Tokio (kesto 09:45, saapuminen sunnuntaina)
Maanantai
AY078 klo 10:45-14:55 Osaka-Helsinki (kesto 10:10)

Lähdöt 2.4. ja 16.4.
Lauantai
AY073 klo 17:15-08:55 Helsinki-Tokio (kesto 09:40, saapuminen sunnuntaina)
Maanantai
AY078 klo 10:45-14:55 Osaka-Helsinki (kesto 10:10)

Aikataulut sitoumuksetta. Ajat paikallisaikoja. Tarkista aikataulu lentolipustasi!

Tähän matkaan on mahdollista varata myös edulliset kotimaan liittymälennot. Kysy lisää toimistostamme, puh 020 120 4000 (näitä lentoja ei voi varata verkosta).

Matkaehdot  

Maksuehdot
Kun matka varataan alle 43 vrk ennen lähtöpäivää

 • koko matkan hinta maksetaan varauksen yhteydessä

Kun matka varataan vähintään 43 vrk ennen lähtöpäivää

 • varausmaksu on 200 € / henkilö
 • verkkokaupassa varausmaksu maksetaan varauksen yhteydessä
 • myyntipalvelusta varattaessa varausmaksu erääntyy maksettavaksi 7 vrk varauksesta
 • loppumaksu erääntyy maksettavaksi 35 vrk ennen matkaa

Maksamalla matkan/varausmaksun matkustaja hyväksyy matka- ja peruutusehdot.

Peruutusehdot

 • jos matka peruutetaan viimeistään 46 vrk ennen sen alkamista, peritään toimistokuluina 60 €/henkilö
 • jos matka peruutetaan 44 vrk-35 vrk ennen sen alkamista, peritään kuluina 25 % matkan hinnasta/henkilö
 • jos matka peruutetaan 34 vrk-15 vrk ennen sen alkamista, peritään kuluina 50 % matkan hinnasta/henkilö
 • jos matka peruutetaan myöhemmin kuin 15 vrk ennen sen alkua, ei matkasta suoriteta takaisinmaksua

Palvelumaksua ei peruutustapauksissa palauteta.

Sairaustapauksissa (edellyttää lääkärintodistusta, jossa mainitaan kykemättömyys lähteä matkalle) tai muun ylivoimaisen esteen (määritelty yleisissä valmismatkaehdoissa kohdissa 5.1-5.2.) vuoksi tapahtuvissa peruutuksissa kulut selvitetään tapauskohtaisesti. Näissä tapauksissa matkatoimistolla on oikeus periä toimistokulut, palvelumaksu sekä palveluntarjoajien Matka-Vekalta veloittamat kulut, joista Matka-Vekka ei saa hinnanpalautusta (esim. lentoliput, majoituspalvelut, ennakkoon maksetut retket, lipputilaukset jne.).

Suosittelemme riittävän peruutusturvan sisältävän matkavakuutuksen ottamista jo matkan varausvaiheessa.

Valmismatka
Tämä matka on valmismatka, josta on asetettu vakuus Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV). Vastuullinen matkanjärjestäjä on Matkatoimisto Oy MatkaVekka. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä MatkaVekan lisä- ja erityisehtoja. Reittilentopohjaisissa matkoissa maksu- ja peruutusehdot ilmoitetaan matkakohtaisesti. Matkanjärjestäjä varaa oikeuden peruuttaa matkan tai matkasarjan vähäisen osanottajamäärän vuoksi. Peruutuksesta ilmoitetaan viimeistään 21 vrk ennen matkan alkua.

Hyvää matkaa!