Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
LEGOLAND
Budapest Savonmaa-lehden lukijamatka | Matkavekka

Savonmaan lukijamatka Budapestiin

0
Kesto 5 Yötä
alk. 1150€

Tervetuloa mukaan Savonmaan lukijamatkalle Budapestiin 19.-24.4.2020

Matkan aikana tutustumme kauniiseen Budapestin kaupunkiin, Tonavan helmeen. Budapestissä näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet ja saamme ihailla kaupunkia myös Tovavalta käsin. Lisäksi pääsemme näkemään ja kokemaan, mitä Budapestin ympäristö tarjoaa matkailijoille. Matkan aikana käymme Egenrin viinialueella ja Szentendren viehätttävässä taiteilijakaupungissa. Maaseuturetki vie meidät Pustalle hieman rauhallisempiin maisemiin.

Varmista paikkasi tälle monipuoliselle lukijamatkalle ja ilmoittaudu mukaan sivun alalaidassa olevalla lomakkeella.

 

Matkan hinta 1150 €/hlö kahden hengen huoneessa ja 1400 €/hlö yhden hengen huoneessa.

Hintaan sisältyy
  • Finnairin reittilennot Helsinki-Budapest-Helsinki turistiluokassa
  • 1 kpl/23 kg kirjattua matkatavaraa, 1 kpl/8 kg käsimatkatavaraa
  • majoitus (5 yötä) jaetussa kahden hengen huoneessa
  • hotelliaamiainen
  • matkaohjelman mukaiset kuljetukset, retket, ateriat (ilman ruokajuomia) ja opastukset

Matkaohjelma

Päivä 1
Matka alka, nokka kohti Budapestiä
Matka alka, nokka kohti Budapestiä

19.4.2020 Matka alkaa Savonlinnasta, josta lähdemme bussilla kohti Helsinki-Vantaan lentoasemaa klo 10.30. Lennämme Finnairin suoralla lennolla Budapestiin klo 16.45-18.05. Lennolla on myynnissä pientä purtavaa. Lennon laskeutumisen jälkeen bussi kuljettaa meidät keskustaan ja majoitumme Ibis Centrum-hotelliin. Syömme yhteisen tervetuloillallisen hotellissa.

Päivä 2
Budapest tutuksi
Budapest tutuksi

20.4.2020 Hotelliaamiainen. Teemme kaupunkikierroksen, joka kattaa Budapestin kauneimmat kohteet ja tärkeimmän nähtävyydet, sisältäen myös pysähdyksen kuuluisalla Sankarten Aukiolla, josta jatkamme upeaa Andrássy Bulevardia pitkin ohi merkittävien nähtävyyksien, kuten Oopperatalon ja St. Stephanin Basilikan. Kierros jatkuu Budan puolelle, kaupungin vanhimmalle alueelle, jonne ajammeTonavan yli. Kuljemme kohti Linnavuorta ja Budan kuninkaanlinnaa, jossa on lisämaksua vastaan mahdollisuus vierailla Kalastajalinnakkeella ja Matias-kirkossa. Täälta kierros jatkuu Gellért-vuorelle, jonka Citadella-terassilta aukeavat mahtavat näkymät yli koko kaupungin, ja jossa on myös pikainen pysähdys ja mahdollisuus ottaa valokuvia. 

Lounastamme Kaltenberg-ravintolassa kaupunkikierroksen aikana. Tunnelmallinen ja kodikas kellariravintola Kaltenberg tarjoaa perinteisiä unkarilaisia ja baijerilaisia ruokalajeja elävän musiikin säestyksellä. Ravintolalla on myös oma olutpanimo, ja vieraat voivatkin nauttia ravintolan omasta oluesta hyvän ruoan lisäksi.

Päivä 3
Retki Egerin viinialueelle
Retki Egerin viinialueelle

21.4.2020 Hotelliaamiainen. Tämän päivä retki vie meidät Egerin viinialuelle, joka sijaitsee Budapestista pohjoiseen (ajomatka noin 140 km). Egerin kaupunki tunnetaan upeasta linnasta, lämpimistä lähteistään, turkkilaisesta minareetista ja viineistään. Teemme alueella kävelykierroksen, maistelemme viinejä ja syömme lounaan Noszvajssa Thummererin viinikellarissa. Palaamme Budapestiin illansuussa.

Päivä 4
Tonava ja Szentendren pikkukaupunki
Tonava ja Szentendren pikkukaupunki

22.4.2020 Hotelliaamiainen. Lähdemme Tonava-risteilylle. Majesteettinen Tonava virtaa Budapestin kaupungin keskustan halki ja tarjoaa kauniit näkymät kaupungin molemmille puolille. Risteilyn aikana vierailla on mahdollisuus nauttia upeista näkymistä ja kaupungin monista kiehtovista historiallisista rakennuksista. Laivalla nautimme buffetlounaan. Teemme retki Szentendren tunnelmalliseen ja pittoreskiin pikkukaupunkiin, joka sijaitsee noin 20 km päässä Budapestista. Tässä välimerellistä tunnelmaa henkivässä taiteilijakaupungissa on helppo irrottautua suurkaupungin hälinästä. Szentendressä on mahdollisuus vierailla kuuluisassa Margit Kovácin keramiikkamuseossa sekä Marsipaani-museossa, jonka jälkeen on vielä aikaa tehdä pieni kävely tai poiketa johonkin Szentendren monista pienistä taidegallerioista tai kahviloista. Taiteilijakaupungissa ovat edelleen työskentelemässä monet nykytaiteilijat. Täältä saat mukaan hyvät tuliaisostokset!

Päivä 5
Maaseutu kutsuu
Maaseutu kutsuu

23.4.2020 Hotelliaamiainen. Tämän päivän retkemme johdattaa meidät maaseudun rauhaan Unkarin tunnetulle tasankoalueelle, Pustalle, joka kattaa suuren osan koko Itä-Unkaria ja on kuuluisa moninaisesta kasvi- ja eläinkunnastaan. Matka Budapestista kestää bussilla noin tunnin. Saavumme suureen, perinteiseen maataloon (Tanyacsárda), jossa saamme tervetuliaissnapsit ja pääsemme nauttimaan hevoskärryajelusta sekä perinteisestä unkarilaisesta hevosnäytöksestä. Lounaan nautimme pienessä, historiallisessa, kodikkaan tunnelmallisessa maatalossa Öreg Tanyassa. Itse maatalon isäntä, tunnettu keittiömestari, valmistaa perinteisen unkarilaisaterian. Lounaan jälkeen bussi vie meidät takaisin Budapestiin.

Päivä 6
Kotimatka
Kotimatka

24.4.2020 Hotelliaamiainen. Huoneiden luovutuksen jälkeen kuljetus lentoasemalle. Palaamme Finnairin suoralla lennolla Budapestistä Helsinki-Vantaalle klo 11.40-15.00, jonka jälkeen vielä bussikuljetus Savonlinnaan. 

Majoitus ja lentoaikataulu

Budapest Ibis Centrum | Matkavekka
www.ibis-centrum.hu

Majoitus HOTEL IBIS CENTRUM***  

Hyvä keskitason hotelli kaupungin keskustassa viihtyisän Rádayn ravintolakadun varrella, lähellä päänähtävyyksiä ja ostoskortteleita. Hotellissa on 126 huonetta. Hotelli on vastikään remontoitu. Kaikissa huoneissa on parkettilattia, joka sopii myös allergikoille. Huoneissa ilmastointi, äänieristetyt ikkunat, TV, puhelin, WC ja suihku. Hotellissa on baari ja WLAN. Saatavilla huoneita myös liikuntarajoitteisille (tilauksesta).

www.ibis-centrum.hu 

Lentoaikataulu

19.4.2020 Helsinki - Budapest klo 16.45 - 18.05 AY1255
24.5.2020 Budapest - Helsinki klo 11.40 - 15.00 AY1252

Lentoaikataulu sitoumuksetta.

Ilmoittaudu matkalle

Ilmoittaudu matkalle alla olevalla lomakkeella. Vahvistamme varauksen sähköpostilla viikon kuluessa.

Matkustajatietojen ilmoittaminen
Kansainvälisen siviili-ilmailujärjestö ICAOn suosituksen mukaan oikea tapa tallentaa matkustajan nimi lentovaraukseen on passin konekielisen (henkilötietosivun alaosassa olevan) nimenkirjoitusasun mukaan. Tällöin etunimen tulee olla oikea ensimmäinen etunimi (ei kutsumanimi, jos se on eri kuin ensimmäinen etunimi). 

Lisätietoja tarvittaessa:

Matkavekka
Ryhmäosasto, puh. 020 120 4083
ryhmamyynti@matkavekka.fi.

Täytä tietosi ja ilmoittaudu mukaan

Varaan: *
En tarvitse bussikuljetusta Savonlinna-Helsinki-Vantaa:

Jaa tämä sivu sähköpostitse