Singapore ja Bintanin saari

Singapore on kuin Aasia pienoiskoossa. Pienelle maakaistaleelle mahtuu niin pilvenpiirtäjiä ja historiallisia rakennuksia kuin sademetsää ja hiekkarantoja. Kiehtova Kiinan, Intian ja Malesian kulttuurien sekoitus näkyy kaikkialla aina Chinatownin ja Little Indian kapeista kujista moskeijoihin ja temppeleihin.

Kevään 2014 matkat on loppuunmyyty! Syksyn 2014 ja kevään 2015 matkat avataan pian myyntiin.

Lähdöt:

Singaporen ja Bintanin matkan hotellit

Siisti ja tyylikäs Singapore on kaupunkisuunnittelun helmi: modernit pilvenpiirtäjät ja siirtomaa-ajan brittityyliset rakennukset sekä mystiikkaa henkivät kiinalais-, intialais- ja arabikorttelit luovat harmonisen yhtenäisen kaupunkikuvan, jota rytmittävät kaupungin keuhkoina toimivat vehreät puutarha- ja puistoalueet. Matkalla ehdit tutustua kaupunkiin myös omin päin, täällä on helppo liikkua vaikkapa maailman siisteimmäksi sanotulla metrolla. Trooppisen ilmaston parhaista puolista pääset nauttimaan loppuloman ajan laadukkaalla rantalomalla Bintanilla.

SINGAPORE: Rendezvouz Hotel Singapore ****

Rendezvouz Hotel Singapore ****
9 Bras Basah Road, Singapore 189559
Puhelin +65 6336 0220
www.rendezvoushotels.com
Hotelli Singaporen keskustassa, muutaman minuutin kävelymatkan päässä Orchard Roadista. Yhteensä 298 tyylikkäästi sisustettua ja kaikin mukavuuksin varusteltua huonetta. Hotellissa uima-allas, kuntosali, sauna, 24 tunnin huonepalvelu, ravintoloita, baari, kokoustiloja.

BINTAN: Nirwana Gardens Resort ****

Nirwana Gardens Resort ****
Jalan Panglima Pantar, Lagoi 29155
Bintan Resorts, Indonesia
Puhelin +65 6323 6636
www.nirwanagardens.com
Indonesialaiseen tyyliin rakennettu lomahotelli. Yhteensä 245 kaikin mukavuuksin varusteltua huonetta. Hotellissa kuntosali, kylpylä, uima-allas, erilaisia vesiurheilumahdollisuuksia, keilarata, kokoustiloja, kahvila, uima-allasbaari, bistro, kaksi ravintolaa. Sijainti saaren lounaiskulmassa.

Kolmen maan makuja yhdistelevä keittiö ja kansainväliset gourmet-ravintolat ovat ansainneet Singaporelle Aasian kulinaaripääkaupungin maineen. Orchard Roadin ja Suntec Cityn ostoskeskukset ovat shoppailijoiden keskuudessa legenda ja siirtomaa-aikaisen Raffles-hotellin Singapore Sling maistuu yhtä hyvältä kuin sata vuotta sitten. Singaporen eläintarhan yösafari, Jurongin lintupuisto ja akvaario Underwater World ovat riemastuttavia kohteita sekä lapsille että aikuisille. Boat Quayn, Robertson Quayn ja Clarke Quayn joenrantapubeista voi jatkaa iltaa maailmankuuluun Zouk-yökerhoon.

Matkaohjelma

1. päivä:  lähtö Helsingistä
Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla kaksi tuntia ennen koneen lähtöä. Finnairin yölento Singaporeen lähtee.

2. päivä:  saapuminen Singaporeen
Myöhään iltapäivällä saapuminen Singaporeen. Kuljetus lentoasemalta hotelliin ja majoittuminen. Yhteinen tervetuloillallinen hotellissa.

3. päivä:  Singapore (kaupunkikierros)
Aamupäivän kaupunkikierroksella tutustumme Singaporen tärkeimpiin nähtävyyksiin. Näemme mm. kaupungintalon, krikettiklubin, Marina Bayn alueen ja Merlion-puiston. Käymme Thian Hock Kengin temppelissä (Taivaallisen Onnen temppeli), joka on yksi Singaporen vanhimmista buddhalais-taolaistemppeleistä. Se on koristeltu kullatuilla kaiverruksilla, veistoksilla ja lohikäärmeillä. Täältä jatkamme Chinatowniin ja edelleen orkideapuistoon ja kasvitieteelliseen puutarhaan. Lopuksi tutustumme elämää kuhisevaan Pikku-Intiaan, joka on täynnä suitsukkeiden tuoksua, tuoreita hedelmiä ja värikkäitä kankaita. Iltapäivä ja ilta vapaata aikaa.

4. päivä:  Singapore (Sentosan saari)
Aamupäivä vapaata aikaa. Iltapäivällä teemme retken Sentosan saarelle, joka rantoineen, palmuineen ja monine teema- ja tapahtumapuistoineen on pakopaikka singaporelaisille. Saarelle pääsee puolessa tunnissa köysiradalla, joka lähtee Faberin kukkulalta. Ihailemme auringonlaskua ja hienoja näkymiä. Sentosalla vierailemme mm. Underwater World -akvaariossa. Images Of Singapore -museossa tutustumme Singaporen värikkääseen ja tapahtumarikkaaseen historiaan hauskasti mm. animaatioiden ja luonnollisen kokoisten hahmojen avulla. Paluu hotelliin myöhään illalla.

5. päivä:  Singapore (vapaapäivä ja yösafari)
Koko päivä vapaata aikaa. Illalla klo 18:00 lähdemme yösafarille Singaporen eläintarhaan. Aluksi nautimme aasialaisen buffetillallisen. Singaporen eläintarha on monta kertaa valittu maailman parhaaksi upeiden puitteidensa ansiosta. Eläintarha on ns. avoin eläintarha, jossa eläimet on eristetty vierailijoista aitojen sijaan vallihaudoillla. Eläintarhan asukit edustavat maapallon eri seutuja ja joukossa on monia uhanalaisia lajeja. Yösafarilla istumme mukavasti sähköllä kulkevan pikkujunan kyydissä ja himmeässä valaistuksessa saamme seurata pimeän aikaan hereillä olevien eläinten touhuja. Öiset luonnon äänet luovat oman tunnelmansa! Paluu takaisin hotelliin noin klo 22:00.

6. päivä:  Singapore–Bintan
Puolen päivän maissa huoneiden luovutus ja kuljetus satamaan. Lauttamatka Bintanin saarelle, matka kestää noin 1,5 tuntia. Bintanin satamassa Indonesian viisumin lunastaminen. Kuljetus ja majoittuminen hotelliin. Yhteinen tervetuloillallinen hotellissa.

7.-8. päivä:  Bintan
Päivät vapaata aikaa rentoon rantalomaan ja omille tutustumisretkille.

9. päivä:  Bintan–Singapore ja lähtö Helsinkiin
Puolen päivän maissa huoneiden luovutus ja kuljetus satamaan. Lauttamatka Singaporeen. Kuljetus satamasta lentoasemalle. Finnairin yölento Helsinkiin lähtee.

10. päivä:  saapuminen Helsinkiin
Lento laskeutuu Helsinki-Vantaan lentoasemalle aamulla.

Hintaan sisältyy

 • Finnairin reittilennot Helsinki–Singapore–Helsinki turistiluokassa
 • lentokenttäverot ja turvamaksut
 • edestakaiset lentokenttäkuljetukset Singaporessa
 • hotellimajoitus Singaporessa ja Bintanilla jaetussa kahden hengen huoneessa
 • päivittäinen buffetaamiainen hotelleissa
 • kolme illallista
 • kuljetukset välillä Singaporen hotelli ja satama sekä Bintanin satama ja hotelli
 • lauttamatka Singapore–Bintan–Singapore turistiluokassa
 • ohjelmassa mainitut retket ja tutustumiskäynnit sisäänpääsymaksuineen
 • suomenkielisen matkanjohtajan palvelut

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone
 • juomarahat paikallisille oppaille ja kuljettajille
 • Indonesian 7 vrk:n viisumi maksetaan käteisellä Bintanin saarelle saavuttaessa

Lentoaikataulu, Finnair

AY081  to  Helsinki-Singapore  23:55-17:30+1
AY082  pe Singapore-Helsinki  23:55-06:20+1

Lentoaika noin 11,5 tuntia.

Aikataulut sitoumuksetta. Ajat paikallisaikoja. Tarkista aikataulu lentolipustasi!

Tähän matkaan on mahdollista varata myös edulliset kotimaan liittymälennot. Kysy lisää toimistostamme, puh 020 120 4000 (näitä lentoja ei voi varata netistä).

Hyvä tietää

Singapore
Singapore on kaupunkivaltio Kaakkois-Aasiassa, pienellä saarella Malakan niemimaan kärjessä, vain noin 140 kilometriä päiväntasaajalta pohjoiseen. Saarella asuu lähes viisi miljoonaa ihmistä, joista noin viidesosa on naapurimaista tulleita siirtotyöläisiä. Singapore on yksi maailman tiheimmin asuttuja kaupunkeja.

Lauttamatka Singapore-Bintan
Matka kestää noin 1,5 tuntia. Tietoa lautasta osoitteesta http://www.brf.com.sg

Bintan
Bintan on Indonesiaan kuuluvista Riau-saarista suurin. Bintan sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Singaporesta.

Ilmoittautuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla
Finnairin lähtöselvitys tapahtuu terminaalissa T2. Suosittelemme saapumaan kentälle viimeistään 2 tuntia ennen lennon lähtöä.

Aikaero
Aikaero Suomen talviaikaan on +6 tuntia.

Rahayksikkö
Singaporen dollari (SGD) ja Indonesian rupia IDR.

Passi ja viisumi
Singapore
Suomen kansalainen tarvitsee Singaporeen matkustaessaan passin, jonka on oltava voimassa 6 kk maahan saapumisesta. Myös lapsilla tulee olla oma passi. Viisumia ei tarvita, jos matka kestää alle 30 vrk.
Indonesia
Suomen kansalainen tarvitsee Indonesiaan matkustaessaan passin, jonka on oltava voimassa 6 kk maahan saapumisesta. Myös lapsilla tulee olla oma passi. Suomen kansalainen tarvitsee myös viisumin, joka maksetaan maahan saavuttaessa (7 päivän viisumi 10 USD tai 15 SGD / henkilö).

Erikoisruokavaliot
Ilmoitathan erikoisruokavaliostasi heti varauksen yhteydessä. Emme voi kuitenkaan taata erikoisaterioiden saamista.

Matkatavarat/henkilö
Ruumaan menevät matkatavarat: sallittu tavaramäärä on yksi laukku, joka saa painaa enintään 23 kg ja sen ulkomittojen summa (korkeus + pituus + leveys) saa olla enintään 158 cm. Matkustamoon otettava käsimatkavarara: yksi laukku, jonka enimmäispaino on korkeintaan 8 kg ja ulkomitat enintään 56 x 45 x 25 cm. Kaikissa matkatavaroissa on oltava matkustajan nimi ja osoite, myös laukun sisäpuolella.

Käsimatkatavaraan ei saa pakata teräviä esineitä. Myös nesteiden kuljetusta on rajoitettu. Nesteiden tulee olla pakattuna enintään 100 ml kokoisiin pakkauksiin, jotka mahtuvat läpinäkyvään, enintään litran kokoiseen uudelleen suljettavaan pussiin. Lisätietoja www.finavia.fi

Mikäli käytät tiettyä lääkettä, varaa sitä mukaan riittävä määrä koko matkan ajaksi. Lääkkeet on pakattava aina käsimatkatavaroihin ja myös lääkärin kirjoittama lääkemääräys on hyvä olla mukana.

Rokotukset
Tarkista perusrokotusten voimassaolo hyvissä ajoin ennen matkaa. Lisätietoja muista suositeltavista rokotuksista saa kotipaikkakunnan terveyskeskuksesta ja rokotepoliklinikoilta sekä sivuilta www.rokote.fi

Matkavakuutus
Suosittelemme peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen ottamista heti varauksen yhteydessä. Vakuutukset saat helposti toimistostamme.

Matkalippujen postitus
Reittilentoliput ja lopulliset matkaohjeet postitetaan lähtijöille pari viikkoa ennen matkalle lähtöä.

Maksuehdot
Varausmaksu/henkilö on 25 % matkavarauksen hinnasta valitussa huonetyypissä ja se on maksettava 7 vrk:n kuluessa varauksesta. Loppumaksu erääntyy maksettavaksi 35 vrk ennen matkan alkamista. Maksamalla varausmaksun matkustaja hyväksyy matkaehdot.

Jos lähtöön on aikaa alle 35 vrk, erääntyy koko matkan hinta kerralla maksettavaksi.

Peruutusehdot

 • jos matka peruutetaan viimeistään 65 vrk ennen sen alkamista, peritään toimistokuluina 50 €/henkilö
 • jos matka peruutetaan 64 vrk-35 vrk ennen sen alkamista, peritään kuluina 25 % matkan hinnasta/henkilö
 • jos matka peruutetaan 34 vrk-15 vrk ennen sen alkamista, peritään kuluina 50 % matkan hinnasta/henkilö
 • jos matka peruutetaan myöhemmin kuin 15 vrk ennen sen alkamista, ei matkasta suoriteta takaisinmaksua

Palvelumaksua ei peruutustapauksissa palauteta.

Sairaustapauksissa (edellyttää lääkärintodistusta, jossa mainitaan kykenemättömyys lähteä matkalle) tai muun ylivoimaisen esteen (määritelty yleisissä valmismatkaehdoissa kohdissa 5.1- 5.2.) vuoksi tapahtuvissa peruutuksissa kulut selvitetään tapauskohtaisesti. Näissä tapauksissa matkatoimistolla on oikeus periä toimistokulut, palvelumaksu sekä palveluntarjoajien Matka-Vekalta veloittamat kulut, joista Matka-Vekka ei saa hinnanpalautusta (esim. lentoliput, majoituspalvelut, ennakkoon maksetut retket, lipputilaukset jne.).

Suosittelemme riittävän peruutusturvan sisältävän matkavakuutuksen ottamista jo matkan varausvaiheessa.

Hyvää matkaa!