Tel Aviv – Iso ja värikäs kuin appelsiini

Isoksi Appelsiiniksikin kutsuttu Tel Aviv on trendikäs ja rento lomakohde. Tämä Israelin modernein, vapaamielisin ja suurin kaupunki tarjoaa puitteet unohtumattomalle lomalle – kaupungista löydät historiaa, upeita nähtävyyksiä, erinomaisia ravintoloita, vilkasta yöelämää, monipuolisia ostosmahdollisuuksia ja upean hiekkarannan.

Lähdöt:

City Hotel Tel Aviv

Sijaitsee keskustassa noin 300 metriä merenrannasta lähellä nähtävyyksiä ja palveluja. Matkaa lähimpään ostoskeskukseen on noin 800 metriä ja markkina-alueelle noin 1,2 kilometriä. Hotellissa on ravintola, rahanvaihtopalvelu ja kokoustilaa. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, suihku/kylpy, WC, TV, puhelin, tallelokero, kahvin/teenkeitin ja hiustenkuivaaja. Studio-huoneissa lisäksi parveke ja merinäköala. Kahden hengen huoneen koko on noin 18 m2 ja Studion noin 23 m2.

 

 

Hotellin tarkat tiedot

Osoite:                9 Mapu Street, Tel Aviv
Puhelin:              +972 3 524 6253
Intenet:               http://www.prima-hotels-israel.com/tel-aviv-hotels/prima-city-tel-aviv-h...

Nizzan tavoin eloisa Tel Aviv seuraa Välimeren rantaviivaa. Avara rantakaistale promenaadein on oiva paikka vaikka aamulenkille tai kevyelle pyöräretkelle eri kaupunginosiin. Tämän kauniiden puistojen ja viihtyisien ulkoilmakahviloiden upea ranta on valittu maailman kymmenen parhaan listalle (National Geographic). Rannalla oleilun lisäksi Tel Avivissa riittää muutakin tekemistä. Esimerkiksi kaupungin museotarjonta on ensiluokkaista. Vieraile vaikkapa Tel Aviv Museum of Art –taidemuseossa, josta löydät upean kokoelman impressionistien mestariteoksia. Arkkitehtuuriltaan Tel Aviv on erittäin mielenkiintoinen kaupunki, sillä se on aikoinaan rakennettu lähes tyhjästä parin vuosikymmenen aikana Bauhaus-tyyliin. Nyt tämä valkoisena kaupunkina tunnettu kauniiden rakennusten puutarhakaupunginosa on Unescon maailmanperintökohde ja ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Jaffan satamakaupungin osa tunnetaan yli 4000-vuoden takaa ja vanhan testamentin mukaan Joona ajautui valaan vatsaan juuri täällä.

Matkaohjelma

Perjantai
Varhainen aamulento Helsingistä Tel Aviviin jossa on vastassa paikallinen suomenkielinen opas. Tutustumme kiertoajelun ja kävelyn aikana kaupungin historiaan ja sen tärkeimpiin nähtävyyksiin. Kiertoajelun jälkeen majoittuminen hotelliin, jonka jälkeen leppoisa loma Tel Avivissa voi alkaa.

Lauantai
Aamiainen hotellissa. Koko päivä aikaa tutustua kaupungin moniin nähtävyyksiin tai nauttia rannalla auringosta. Kaupunki jakaantuu neljään osaan, joista Jaffa on tuhansia vuosia vanha merenkulkukaupunki. Sen pittoreskit kivitalot, kapeat kujat, taitelijoiden korttelit, vanhat kirkot, viehättävät kahvilat ja ravintolat pitää nähdä. Kaupungin vanha keskusta Valkoinen Kaupunki kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon, Nvede Tzedek on hurmaava ja trendikäs alue ja Pilvenpiirtäjien Tel Aviv on kaupungin pohjoisin ja modernein osa. Kulinaristille Tel Aviv tarjoaa lukuisia tasokkaita ravintoloita ja perinteinen keittiö onkin saanut vaikutteita siirtolaisten myötä kaikkialta maailmasta. Voit myös osallista lisämaksulliselle englanninkieliselle retkelle.

Sunnuntai
Aamiainen hotellissa. Nähtävää ja koettavaa kaupungissa riittää, sillä sieltä löytyy yli 20 museota, mm. upea taidemuseo ja juutalaista kulttuuria esittelevä Diaspora museo. Kaupungin huikea, kilometritolkulla leveä ja viihtyisää hiekkaranta suorastaan kutsuu auringonpalvontaan. Iltaa voi istua vaikkapa Jaffan leppoisissa kuppiloissa tai Neve Tzedekin trendikkäissä kahviloissa ja tasokkaissa ravintoloissa. Pohjoisen Tel Avivin uusittu satama on kaupungin vilkkaan yöelämän keskus lukuisine klubeineen ja ravintoloineen. Voit myös osallistua lisämaksulliselle englanninkieliselle retkelle.

Maanantai
Aamiainen hotellissa. Huoneiden luovutus puoleen päivään mennessä. Tavarat voi jättää hotelliin säilytykseen. Lisämaksusta ja huoneiden saatavuuden mukaan voi hotellissa tiedustella huoneen pidennystä iltaan. Saatavuutta ei voi taata. Päivällä on vielä hyvin aikaa vaikkapa ostoksille. Kauppakeskuksia löytää etenkin kaupungin pohjoisesta osasta ja parhaita ostoskatuja ovat Sheinken ja Dizengoff. Muoti- ja taideshoppailijat ovat kotonaan etenkin Neve Tzedekin ja Florentinin trendikkäillä alueilla, joissa sijaitsee useita pieniä muotiliikkeitä, taidegallerioita ja käsityöliikkeitä. Itämaisista tuliaisista innostuneiden makuun ovat esimerkiksi Carmelin markkina-alue, Levinskyn maustemarkkinakatu sekä Vanhan Jaffan kirpputori, missä myös tinkimistaito pääsee koetukselle. Kuljetus lentokentälle loppuillasta ja yölento Helsinkiin, jonne saavutaan aikaisin tiistai-aamuna.  (Lentoaikataulu muuttunut syksyn 2013 ennakkotiedoista).

Lisämaksulliset retket (opastuskieli englanti):
Jerusalem 65 € (lauantai)
Jerusalemissa on paljon paikkoja, joilla on kuolematon kaiku kuten, Ölymäki, Via Dolorosa, Itkumuuri ja Siioninvuori. Jerusalem on kuin kaksi erilaista kaupunkia: vanhaan kaupunkiin ovat jättäneet jälkensä niin roomalaiset, bysanttilaiset, ristiretkeläiset kuin ottomaanitkin ja poikkeaa suuresti viimeisen sadan vuoden aikana rakennetusta modernista uudesta kaupungista. Täällä uuden ja vanhan kohtaaminen on aistittavissa ehkä paremmin kuin missään muualla Israelissa. Käymme myös holokaustin juutalaisten uhrien muistopaikalla Yad Vashemissa, missä palaa ikuinen tuli. Lähtö noin klo 07:30 ja paluu noin klo 17:30.

Kuollutmeri 65 € (sunnuntai)
Retki Juudean kukkuloiden ylitse maapallon kuivan alueen syvimpään kohtaan, yli 400 m merenpinnan alapuolella sijaitsevalle Kuolleellemerelle, joka sijaitsee Israelin ja Jordanian välisellä rajalla. Aikaa nauttia jo Kleopatran aikoihin tunnetusta ihmeitä tekevästä vedestä. Ja kyllä, täällä kellut ja voit samalla lukea vaikkapa päivän lehden! Kuolleenmeren kymmenet eri mineraalit sekä yli 30 % suolapitoisuus hellivät terveen ihon ja parantavat hoitoa tarvitsevan. Mahdollisuus ostaa myös tuliaisiksi Kuolleenmeren kosmetiikkaa. Lähtö noin klo 07:30 ja paluu noin klo 17:30.

 

Hintaan sisältyy

  • Finnairin reittilennot Helsinki-Tel Aviv-Helsinki turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa ja päivittäinen aamiainen
  • matkaohjelman mukaiset kuljetukset
  • suomeksi opastettu kaupunkikiertoajelu

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone
  • englanniksi opastetut retket: Jerusalem 65 € (lauantai) ja Kuollut meri 65 € (sunnuntai) 

 

Lentoaikataulu, Finnair

AY797  pe  Helsinki-Tel Aviv  06:00-10:25
AY798  ti    Tel Aviv-Helsinki  01:20-06:00
Lentoaika noin 4,5 tuntia.

Aikataulut sitoumuksetta. Ajat paikallisaikoja. Tarkista aikataulu lentolipustasi!

Tähän matkaan on mahdollista varata myös edulliset kotimaan liittymälennot. Kysy lisää toimistostamme, puh 020 120 4000 (näitä lentoja ei voi varata netistä).
 

Ilmoittautuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla
Lähtöselvityksessä on hyvä olla noin kaksi tuntia ennen lennon lähtöä. Lentoaikataulut on aina tarkistettava lentolipusta. Finnairin lennot lähtevät terminaalista T2.

Matkatavarat
Ruumaan menevä matkatavara: sallittu matkatavaramäärä on yksi laukku / henkilö, jonka enimmäispaino enintään 23 kg ja ulkomitat yhteensä enintään 158 cm. Matkustamoon otettava käsimatkatavara: matkustamoon saa ottaa yhden laukun / henkilö, jonka ulkomitat ovat enintään 56 x 45 x 25 cm  ja enimmäispaino 8 kg.  Kaikissa matkatavaroissa on oltava matkustajan nimi ja osoite, myös laukun sisäpuolella.

Käsimatkatavaraan ei saa pakata teräviä esineitä. Myös nesteiden kuljetusta on rajoitettu. Nesteiden tulee olla pakattuna enintään 100 ml kokoisiin pakkauksiin, jotka mahtuvat läpinäkyvään, enintään litran kokoiseen uudelleen suljettavaan pussiin. Lisätietoja www.finavia.fi

Mikäli käytät tiettyä lääkettä, varaa sitä mukaan riittävä määrä koko matkan ajaksi. Pakkaa lääkkeet aina käsimatkatavaroihin alkuperäispakkauksissaan. Myös lääkeresepti on hyvä olla mukana.

Matkustusasiakirjat
Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin, jonka tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisajankohdasta lukien. Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia alle 3 kk:n turistimatkoilla. Muiden kuin Suomen kansalaisten tulee itse tarkistaa tarvitsevatko he passin lisäksi viisumin tai muun asiakirjan. Kohdemaan viranomaiset voivat muuttaa vaatimuksia passin voimassaoloajasta. Lisätietoja: Israelin Suurlähetystö, puh. 09-6812 0233.

Vuoden 2013 alusta lukien Israelissa on otettu käyttöön entisen passiin laitettavan maahantuloleiman sijasta irrallinen viivakoodillinen todistus maahantulosta. Israeliin saapuessa passia ei enää leimata, vaan maahantulon yhteydessä passintarkastuksessa annetaan henkilölle pieni viivakoodilipuke, joka tulee säilyttää matkan ajan. Maassa liikuttaessa sekä maasta poistuessa tulee pystyä todistamaan oleskelun pituus. Kyseisestä paperista ilmenee päivämäärä, johon saakka henkilöllä on oikeus oleskella maassa. Mikäli passi kuitenkin jostain syystä aiotaan leimata ja samalla passilla on tarkoitus vastaisuudessa matkustaa arabimaihin, on maahantulovirkailijalta syytä pyytää, ettei hän laita leimoja tai muita merkintöjä passiin.

Tarkista, että passisi on ehjä ja ota nimisivusta kopio matkalle mukaan. Israeliin saavuttaessa on yleensä tarkat turvatoimet, joissa kannattaa olla maltillinen ja rauhallinen. Ne saattavat viedä myös aikaa, mutta tavallisesti kaikki pääsevät niistä hyvin läpi. Kysymyksiin kannattaa vastata lyhyesti, selkeästi ja rehellisesti. Maasta lähdettäessä on myös hyvin tarkat turvatoimet, jotka saattavat kestää pitkään ja niihin pätevät samat ohjeet kuin saavuttaessakin.

Matkavakuutus
Muista matkavakuutus! Tarkista myös, vaatiiko vakuutusyhtiösi ns. laajennetun vakuutusturvan Israeliin matkustettaessa. Matkavakuutuksen ottaminen on välttämätöntä, koska paikallinen terveydenhuolto on kallista ja etenkin sairaalamaksut erittäin korkeita.

Erikoisruokavaliot
Ilmoitathan erikoisruokavaliostasi heti varauksen yhteydessä. Emme voi kuitenkaan taata erikoisaterioiden saamista.

Rokotukset
Tarkista perusrokotustesi voimassaolo hyvissä ajoin ennen matkaa. Lisätietoja rokotuksista saat kotipaikkakuntasi terveyskeskuksesta ja rokotepoliklinikoilta sekä sivuilta www.rokote.fi

Matkadokumentit
Reittilentoliput ja lopulliset matkaohjeet postitetaan lähtijöille noin kaksi viikkoa ennen matkan alkamista.

Maksuehdot
Varausmaksu/henkilö on 25 % matkavarauksen hinnasta valitussa huonetyypissä ja se on maksettava 7 vrk:n kuluessa varauksesta. Loppumaksu erääntyy maksettavaksi 31 vrk ennen matkan alkamista. Maksamalla varausmaksun matkustaja hyväksyy matkaehdot.

Jos lähtöön on aikaa alle 35 vrk, erääntyy koko matkan hinta kerralla maksettavaksi.

Peruutusehdot

  • jos matka peruutetaan viimeistään 46 vrk ennen sen alkamista, peritään toimistokuluina 50 eur/henkilö
  • jos matka peruutetaan 45 vrk-29 vrk ennen sen alkamista, peritään kuluina 25 % matkan hinnasta/henkilö
  • jos matka peruutetaan 28 vrk-15 vrk ennen se alkamista, peritään kuluina 50 % matkan hinnasta/henkilö
  • jos matka peruutetaan myöhemmin kuin 15 vrk ennen sen alkamista, ei matkasta suoriteta mitään takaisinmaksua

Palvelumaksua ei peruutustapauksessa palauteta.

Sairaustapauksissa (edellyttää lääkärintodistusta, jossa mainitaan kykenemättömyys lähteä matkalle) tai muun ylivoimaisen esteen (määritelty yleisissä valmismatkaehdoissa kohdissa 5.1-5.2.) vuoksi tapahtuvissa peruutuksissa kulut selvitetään tapauskohtaisesti. Näissä tapauksissa matkatoimistolla on oikeus periä toimistokulut, palvelumaksu sekä palveluntarjoajien Matka-Vekalta veloittamat kulut, joista Matka-Vekka ei saa hinnanpalautusta (esim. lentoliput, majoituspalvelut, ennakkoon maksetut retket, lipputilaukset jne.).

Suosittelemme riittävän peruutusturvan sisältävän matkavakuutuksen ottamista jo matkan varausvaiheessa.

Hyvää matkaa!