Rantalomat & kaupunkilomat
Kiertomatkat
Viron lomat
LEGOLAND

Henkilötietokäytäntö

Käyttäjän henkilötiedot

Matkavekka (jäljempänä ”me” ja ”meidän”) tietää, kuinka tärkeää yksityisyyden suoja on asiakkaillemme ja verkkosivustojemme käyttäjille. Haluamme, että voit olla varma siitä, että henkilötietosi ovat turvassa luonamme, ja ymmärrät, kuinka käytämme henkilötietojasi. Tämä käytäntö kuvaa mahdollisimman selkeästi ja läpinäkyvästi, miten keräämme, käytämme, näytämme, siirrämme ja säilytämme käyttäjien tietoja. Matkavekka käsittelee kaikkia henkilötietoja henkilötietolain ja EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaisesti.

 

Henkilötietorekisterin pitäjä

Matkavekka on tällä ja muilla Matkavekan ylläpitämillä sivustoilla käsiteltyjen henkilötietojen rekisterinpitäjä. Matkavekka on osa Primera-konsernia ja Primera Travel A/S -yhtiöllä on kokonaisvastuu konsernin ja siten myös Matkavekan toiminnasta Suomessa. Primera Travel A/S -yhtiöllä on määräysvalta konsernin muihin yhtiöihin Pohjoismaissa. Matkavekka on siten oikeutettu siirtämään henkilötietoja Primera Travel A/S -yhtiölle konsernin sisäisistä hallinnollista syistä sekä asiakkaiden henkilötietojen analyysia varten. Matkavekalla ja Primera Travel A/S -yhtiöllä on toisin sanoen jaettu rekisterinpitäjän vastuu. Pääasiallinen yhteystahosi on kuitenkin Matkavekka. 

 

Yhteystiedot

Voit ottaa meihin yhteyttä lähettämällä sähköpostia myynti@matkavekka.fi tai chatin kautta osoitteessa https://lc.chat/now/7452961/6

 

Henkilötietojen kerääminen

Mitä henkilötiedot ovat?

Henkilötietoja ovat kaikki elävään luonnolliseen henkilöön suoraan tai epäsuorasti liittyvät tiedot. Niitä ovat esimerkiksi nimi, henkilötunnus, osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Lisäksi sellaisina pidetään esimerkiksi varausnumeroita ja salattuja tietoja sekä erilaisia sähköisiä identiteettejä, esimerkiksi IP-osoitteita, jos ne voidaan yhdistää luonnolliseen henkilöön.

 

Miten keräämme henkilötietoja ja mitä henkilötietoja keräämme?

Keräämme henkilötietoja monin tavoin, mutta ensisijaisesti suoraan käyttäjältä.

 

Varauksen ja matkan aikana kerättävät tiedot

Kun varaat meiltä matkan matkavekka.fi-sivustosta tai erikoismatkat.matkavekka.fi, jälleenmyyjältämme tai puhelimitse, keräämme sinulta henkilötiedot tilauksen toteuttamista varten. Tällaisia tietoja ovat kaikkien varaukseen sisältyvien matkustajien nimi, syntymäaika, ikä ja sukupuoli sekä päämatkustajan yhteystiedot. Joissain tapauksissa tarvitsemme myös passitietosi sekä muiden matkustajien yhteystiedot. Varauksen yhteydessä keräämme myös päämatkustajan maksutiedot. Jos matkustajien joukossa on lapsia, keräämme myös lapsista edellä kerrotut tiedot.

Kun toteutat matkan meidän kauttamme, keräämme myös matkaa koskevat tiedot. Niitä ovat edellä mainittujen tietojen lisäksi esimerkiksi varausnumero, matkakohde, matkan pituus ja mahdolliset matkan yhteydessä tilatut lisäpalvelut.

 

Henkilökohtaisen yhteydenoton yhteydessä kerättävät tiedot

Kun olet meihin yhteydessä esimerkiksi asiakaspalvelumme kautta, sähköpostitse tai muulla tavoin, keräämme henkilötietoja. Ennen kaikkea keräämme tiedot, joiden avulla voimme vastata kysymyksiisi tai hoitaa pyytämäsi asian. Tällaisia tietoja ovat asiakkaan nimi ja varausnumero. Yhteydenottotavan mukaan voimme kerätä myös yhteystietoja, esimerkiksi sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron.

Henkilökohtaisen yhteydenoton yhteydessä keräämme myös ne yleiset henkilötiedot, jotka itse päätät meille antaa. Tällaisia ovat esimerkiksi tiedot allergioista, terveydentilasta tai muut vastaavat asiakasta tai muita matkustajia koskevat tiedot.

 

Varaukseni-sivun kautta kerättävät tiedot

Kun teet matkavarauksen matkavekka.fi-sivuston, jälleenmyyjän tai myyntipalvelun kautta muodostuu jokaisesta varauksesta uusi varausnumero, jolla asiakas pääsee hallinnoimaan varaukseni-sivua matkavekka-fi-sivustolla. Varaukseni-sivulle kirjaudutaan varausnumerolla sekä salasanalla, joka on ensimmäisen matkustajan sukunimi. Varaukseni-sivulla voit halutessasi tehdä pieniä muutoksia matkaasi; ostaa lisäpalveluita, maksaa ja peruuttaa matkan. 

 

Uutiskirjeemme tilaamisen yhteydessä kerättävät tiedot

Keräämme uutiskirjeen tilaajalta sähköpostiosoitteen uutiskirjeen lähettämistä varten. Halutessasi voit ilmoittaa myös muita tietoja, kuten esimerkiksi millaisista lomista olet kiinnostunut.

 

Digitaalisten palveluiden käytön yhteydessä kerättävät tiedot

Kun käytät verkkosivustoamme tai jotakin muuta digitaalista palveluamme, keräämme palvelun käyttöä koskevia tietoja. Osa näistä tiedoista voi olla henkilötietoja, esimerkiksi käyttäjän IP-osoite. Lisäksi keräämme tietoja siitä, miten liikut palvelussa, mitä hakuja teet ja mistä matkatuotteista olet kiinnostunut.

 

Muita kuin henkilöä itseään koskevat kerättävät tiedot

Kun teet varauksen tai otat meihin yhteyttä eri asioissa, sinun on ehkä ilmoitettava myös yhden tai usean muun matkaseurueeseen kuuluvan henkilön henkilötietoja. Edellytämme, että sinulla on kaikkien matkustajien suostumus näiden henkilötietojen ilmoittamiseen. Jos et ole itse tehnyt varausta, vaan joku toinen on tehnyt sinua koskevan varauksen, keräämme sinua koskevat henkilötiedot varauksen tekijältä. Sama koskee tilannetta, jossa joku toinen on ollut yhteydessä meihin sinun puolestasi.

Jotta henkilötietosi pysyvät ajan tasalla ja oikeina on tärkeää, että ilmoitat meille muuttuneet tietosi, kuten esimerkiksi osoitteesi, puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi. Meidän on tärkeää tavoittaa sinut, mikäli matkaasi tulee jokin oleellinen muutos ennen matkaa tai matkan aikana.

 

Henkilötietojen käsittely ja säilytys

Matkavekan oikeusperuste henkilötietojen käsittelyyn

Käsittelemme henkilötietoja lain edellyttämällä tavalla. Samoja henkilötietoja voidaan käyttää sekä suostumuksen perusteella matkavarauksen toteuttamiseen, että välttämättömään muiden säädösten velvoittamaan käsittelyyn. Siksi on mahdollista, että vaikka peruutat aiemmin antamasi suostumuksen, henkilötietojen käsittelyä voi olla tarpeen jatkaa muiden syiden perusteella. Käytämme henkilötietoja pääasiassa kanssasi solmitun sopimuksen toteuttamiseen esimerkiksi matkaehtojen mukaisesti.

 

Matkasi hallinnointi

Jotta voimme toimittaa tilatun matkan, meidän on käytettävä henkilötietoja monella tavalla. Tietoja käytetään lippujen ja matka-asiakirjojen tekemiseen, hotellivarauksiin ja tilattujen palveluiden maksamiseen. Jos asiakas on tilannut lisäpalveluja, kuten vuokra-auton, taxfree-ostoksia, retkiä tai vastaavia, tietoja käytetään vastaavalla tavalla näiden palveluiden toimittamiseen.

Matkasi hallinnointiin kuuluu myös tietojesi käyttö kirjanpitoa, tilityksiä ja tilintarkastuksia, maksukorttien varmennusta, maahantulo-oikeuden tarkastamista ja tullitarkastuksia varten.

 

Asiakaspalvelu

Käytämme henkilötietojasi, jos otat meihin yhteyttä kysyäksesi jotakin, esittääksesi mielipiteesi tai esimerkiksi tehdäksesi reklamaation. Käytämme nimeäsi ja varausnumeroasi asiakkaan ja matkan tunnistamiseen. Käytämme sinun yhteystietojasi, esimerkiksi sähköpostiosoitetta ja puhelinnumeroa, yhteyden ottamiseen ja mahdollisten lisäkysymysten esittämistä tai asian hoitamista varten. Voimme käyttää myös muita ilmoittamiasi henkilötietoja esittämäsi kysymyksen tai muun asian käsittelemiseen sen mukaan, mikä on kussakin tapauksessa tarpeen. Näitä tietoja säilytetään, kunnes asia ei ole enää ajankohtainen.

 

Tietojen lähettäminen

Kun olet tilannut meiltä matkan, käytämme ilmoittamiasi tietoja tilausvahvistuksen sekä matkaan liittyvien tärkeiden tietojen ja tarjousten lähettämiseen. Nämä tiedot lähetetään varauksen yhteydessä annettuun sähköpostiosoitteeseen tai postitse.

Ennen matkaa ja matkan aikana lähetämme tärkeitä tietoja tekstiviesteinä asiakkaan varauksen yhteydessä antamaan matkapuhelinnumeroon. Nämä viestit voivat sisältää esimerkiksi lentoihin liittyviä tietoja tai tietoja matkakohteen tapahtumista matkan aikana.

Lähetämme tietoja poikkeustilanteista, kuten aikataulumuutoksista tai varausmuutokksista. Tällaiset tiedot voidaan lähettää sähköpostilla, kirjeellä, tekstiviestillä tai puhelimitse poikkeuksen laadun ja asiakkaalta saamiemme yhteystietojen mukaan.

Lähetämme maksumuistutuksia sähköpostitse ja tekstiviesteinä.

 

Markkinointi ja personointi

Asiakastietoja voidaan käyttää tiettyjen Matkavekan ja Primera Travel Groupin konserniyhtiöiden ja kumppanien matkoihin liittyvän markkinointiviestinnän toimittamiseen postitse, sähköpostitse tai tekstiviesteinä. Tämä koskee mm. käyttämiämme lentoyhtiöitä.

Jos olet tilannut uutiskirjeemme, käytämme henkilötietojasi uutiskirjeen lähettämiseen ja sen sisällön mukauttamiseen. Käytämme siis sekä sähköpostiosoitettasi,että matkustushistoriastasi, käyttäjäprofiilistasi ja mieltymyksistäsi saatuja tietoja. Näiden tietojen avulla voimme esittää tarjouksia, joiden uskomme olevan sinulle kiinnostavia ja hyödyllisiä. 

Verkkosivustollamme käytämme kävijöistä kerättyä tietoa niin kutsuttua personointia varten. Käytämme siihen tietoja sinusta ja siitä, miten olet käyttänyt palveluitamme, jotta voimme mukauttaa sinulle näkyvää tietoa, kun vierailet sivustollamme. Mukauttaminen voi liittyä esimerkiksi aiemmin katsomiesi matkakohteiden tietojen tallentamiseen ja näyttämiseen uudella vierailulla, kielivalintoihin ja juuri sinulle ja sinun matkatoiveisiisi sopivien ilmoitusten ja tarjousten näyttämiseen

Käytämme personointia myös viestinnässämme sosiaalisessa mediassa ja verkkomainonnassamme muualla kuin matkavekka.fi-sivustolla. Hyödynnämme evästeitä käyttötottumusten analysoinnissa ja siihen perustuvassa personoinnissa. Tutustu evästeisiimme.

 

Palveluiden kehittäminen

Käytämme asiakkaista kerättyjä tietoja tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Digitaalisten palveluiden kehittämiseksi analysoimme käyttäjätoimintaa, jotta voimme kehittää tietojen ja tarjousten näyttämistä ja toimintojen muokkaamista. Käytämme tietoja myös tuotteidemme kehittämiseksi asiakkaiden toiveiden ja käyttäytymisen mukaan ja esimerkiksi virheiden korjaamiseksi tai turvallisuuden lisäämiseksi. Tällaisiin analyyseihin käytämme pääasiallisesti yhdistelmätietoja, jotka ovat anonyymejä tai joiden tunnistettavuus on poistettu. Saatamme kuitenkin tarpeen mukaan käyttää myös itse keräämiämme henkilötietoja.

 

Lainmukaisuus

Henkilötietojasi saatetaan käsitellä myös lain ja asetusten määräämien velvoitteidemme täyttämiseksi, esimerkiksi turvallisuuteen ja kirjanpitoon liittyen.

 

Säilytysajat

Säilytämme henkilötietosi vain niin kauan kuin se on välttämätöntä tämän Tietosuojailmoituksen mukaisten käyttötarkoitusten toteuttamiseksi, ja noudatamme alan parhaita käytäntöjä sekä saatavilla olevia suosituksia ja ohjeita.

Säilytämme kaikki asiakastietokantaamme keräämämme henkilötiedot. Henkilötietoja ja matkahistoriatietoja säilytetään asiakastietokannassa seitsemän (7) vuoden ajan, jollei asiakas ole antanut suostumustaan tietojen säilyttämiseen tätä pidempään. Jos annat erillisen suostumuksen, säilytämme henkilötietojasi korkeintaan kymmenen vuotta.

Jos teet uuden matkavarauksen seitsemän vuoden sisällä siitä, kun palaat kotiin varaamaltasi matkalta, säilytetään myös aiemman/aiempien matkojen tietoja sitä seuraavien seitsemän vuoden ajan. Henkilötietoja säilytetään pohjana markkinointi- ja asiakasanalyyseihin, tilastollisiin tarkoituksiin sekä parempien tarjousten ja palvelun tarjoamiseksi sinulle. Chat-palvelumme keskustelut säilytetään 200 päivän ajan. Henkilötietoja säilytetään myös, jotta voimme noudattaa valmismatkoja varten säädetyn lakisääteisen valvonnan vaatimuksia ja jotta matkasta on tiedot mahdollisessa reklamaatiotapauksessa. Reklamaatiotapauksessa henkilötietoja voidaan säilyttää kymmenen vuotta (10), jotta voimme puolustaa itseämme oikeudellisissa vaatimuksissa.

Verkkosivustomme Varaukseni-sivulla säilytetään asiakkaan antamia henkilötietoja niin kauan kuin käyttäjätili on aktiivinen. 

Jos olet rekisteröitynyt vain uutiskirjetilaajaksi, käsittelemme tarvittavia tietoja niin kauan, kunnes peruutat uutiskirjetilauksen tai ilmoitat meille, ettet halua enää vastaanottaa uutiskirjettä tai muussa tapauksessa seitsemän vuoden ajan matkavarauksesta. Voit milloin tahansa peruuttaa uutiskirjetilauksen.

Samoja henkilötietoja voidaan säilyttää useassa paikassa eri tarkoituksiin. Siksi jokin tieto, joka on poistettu jostakin järjestelmästä tarpeettomana, voi olla jäljellä jossakin toisessa järjestelmässä, jossa sitä säilytetään hyväksynnän perusteella tai johonkin toiseen tarkoitukseen, johon kyseistä henkilötietoa vielä tarvitaan.
Meidän on lain mukaan tallennettava ja säilytettävä tietyt tiedot kirjapitotarkoitukseen. Näitä tietoja meidän on säilytettävä noin kymmenen vuotta.

 

Primera Travel A/S - Matkavekan tekniset ja organisatoriset toimet henkilötietojen suojaamiseksi

Toteutamme jatkuvia toimenpiteitä, jotka vastaavat sisäänrakennetun ja oletusarvoisen tietosuojan periaatteita. Arvioimme jatkuvasti henkilötietojen käsittelyyn liittyviä riskejä ja ryhdymme tarvittaviin suojaustoimenpiteisiin riskien vähentämiseksi.

Koulutamme jatkuvasti henkilöstöämme tietosuoja-asioissa. Kaikki toimintaamme, henkilötietolakia tai tulevaa tietosuoja-asetusta (GDPR) koskevat kysymykset voi lähettää dpo@matkavekka.fi

 

Henkilötietojen luovuttaminen

Microsoft

Käytämme Microsoft Office -tuotteita ja -järjestelmäpalveluita yrityksen sisällä. Toisin sanoen Microsoft on alaisuudessamme toimiva henkilötietojen käsittelijä, joka käsittelee hallussamme olevia henkilötietoja. Microsoft säilyttää henkilötietoja pilvipalvelussa EU:n sisällä. Vakavien häiriötilanteiden yhteydessä Microsoft voi siirtää henkilötietoja kolmansiin maihin (toisin sanoen EU/ETA-alueen ulkopuolelle). Tällainen siirto voidaan tehdä vain tietojen suojaamiseksi.

 

Sopimuskumppanit ja IT-palveluiden tuottajat

 

Hyödynnämme lukuisia IT-palveluita ja -järjestelmiä toiminnassamme. Osassa niistä säilytetään ja käsitellään henkilötietoja. Pidämme huolta asiakkaidemme yksityisyyssuojasta ja henkilötietojesi turvallisuudesta tällaisen käsittelyn yhteydessä. Osa järjestelmistä on asennettu paikallisesti yrityksemme tiloihin, jolloin ainoastaan omalla henkilökunnallamme on pääsy tietoihin. Tällöin tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille. Osa järjestelmistä on kuitenkin pilvipalveluita tai ne on asennettu palveluntuottajan palvelimille, jolloin henkilötietoja siirretään palveluntuottajalle. Tällöin palveluntuottaja on alaisuudessamme toimiva henkilötietojen käsittelijä ja käsittelee niitä meidän toimeksiannostamme ja antamiemme ohjeiden mukaisesti

 

Sisäiset IT-järjestelmät

Yrityksen sisällä käsittelemme henkilötietoja asiakastietokannassa, varaus- ja myyntijärjestelmässä, asiakaspalvelujärjestelmässä sekä tiedonhallintaan ja datan parantamiseen tarkoitetuissa järjestelmissä. Näiden järjestelmien avulla voimme toimittaa meiltä tilaamasi palvelut ja hoitaa asiakaskysymyksiä ja asiakaspalvelua palveluiden tuottamisen yhteydessä. Järjestelmissä voidaan käsitellä kaikkia keräämiämme henkilötietoja.

 

Verkkoanalyysiyhtiöt

Hyödynnämme ulkoisia palveluntuottajia personoinnissa ja verkkosivujemme käyttäjätoiminnan analysoinnissa sekä käyttäjäpalautteen käsittelyssä. Nämä yritykset toimivat henkilötietojen käsittelijän ominaisuudessa meihin nähden. Käsiteltävät tiedot on kerätty ensisijaisesti evästeiden kautta, ja niitä käsitellään anonyymisti ja ryhmitellyssä muodossa.

 

Maksuratkaisut

Käytämme ulkoisia toimittajia maksujen käsittelyyn. Henkilötiedot, joihin näillä toimittajilla on pääsy, ovat nimiä, osoitteita ja maksutietoja. Tämä henkilötietojen käsittely on tarpeen, jotta voimme toimittaa asiakkaan tilaamat palvelut.

 

Yhteystietopalvelut

Saatamme lähettää sinulle ennen matkaa ja matkan aikana tekstiviestejä ja näiden viestin lähettämisessä käytämme ulkoista toimittajaa. Henkilötiedot joita nämä toimittajat käyttävät ovat puhelinnumeroita.

Hyödynnämme ulkoista palveluntuottajaa tarjotaksemme chat-palvelua matkakohteissa. Palveluntuottajalla on pääsy keskustelussa annettuihin tietoihin. Chat-palvelua käyttämällä hyväksyt palveluntuottajan tietosuojakäytännön.

Matkaan liittyvien palveluiden toimittajat

Käytämme joidenkin asiakkaan tilaamien palveluiden toimittamiseen alihankkijoita ja sopimuskumppaneita. Usein palvelun toimittaminen edellyttää henkilötietojen luovuttamista heille.

 

Matkatoimistot ja digitaaliset kumppanit

Kun varaat Matkavekan matkan matkatoimiston tai verkkosivuston (digitaalisen kumppanin) kautta, jonka kanssa teemme yhteistyötä matkojemme markkinoimiseksi, saatat itse ilmoittaa henkilötietojasi matkatoimistolle tai verkkosivustolle. Kyseinen taho käsittelee henkilötietojasi ja vastaa niistä oman tietosuojakäytäntönsä mukaisesti.

Kun varaus tehdään matkatoimiston tai digitaalisen kumppanin kautta, lähetämme heille tiettyjä henkilötietoja varauksen vahvistamiseksi. Digitaalisten kumppanien kohdalla lähetämme tietoja, joiden tunnistettavuus on poistettu, sekä varausnumeron. Kyseiset tahot eivät voi tunnistaa sinua suoraan näiden tietojen perusteella.

Kun varaat matkan matkatoimiston kautta, ilmoitat itse henkilötietojasi matkatoimistolle ja hyväksyt, että matkatoimisto käsittelee niitä toiminnassaan. Matkatoimisto voi siten tunnistaa sinut esimerkiksi varausnumeron perusteella. Emme vastaa siitä, miten matkatoimistot käsittelevät heille luovuttamiasi henkilötietoja.

Hotellit

Annamme matkakohteissa oleville hotelleille käyttöön henkilötietoja. Hotelleilla on pääsy henkilötietoihisi, joita he tarvitsevat sinun majoitusvarauksen tekemiseen. Tällaisia tietoja ovat kaikkien varaukseen kuuluvien matkustajien nimi, syntymäaika, ikä ja sukupuoli sekä päämatkustajan osoite ja yhteystiedot.

 

Agentit

Osassa matkakohteita käytämme apunamme paikallista agenttitoimistoa. Näissä tapauksissa agentti toimii yhteyshenkilönämme kohdemaassa. Agentti hoitaa myös varaukseen liittyviä asioita, joten tällöin he käsittelevät myös varaukseen liittyviä henkilötietoja.

 

Lentoyhtiöt

Järjestämme lentomatkoja Primera Travel Group -konserniin kuuluvien lentoyhtiöiden, Primera Airin ja monien muiden lentoyhtiöiden kanssa. Lentoyhtiöllä on pääsy kyseistä lentoyhtiötä käyttävän matkustajan henkilötietoihin. Niitä ovat kaikkien varaukseen sisältyvien matkustajien nimi, syntymäaika, ikä ja sukupuoli sekä päämatkustajan osoite ja yhteystiedot. Matkustajatietojen siirtäminen tapahtuu joko Amadeus- tai Paxport-tietojärjestelmien kautta tai suoraan lentoyhtiölle matkustajaluetteloiden kautta.

 

Maapalveluasiamiehet

Erilaiset maapalveluasiamiehet tarjoavat matkaan liittyviä palveluita lentokentällä. Nämä asiamiehet vaihtelevat käytettävän lentoyhtiön ja lennon lähtökentän mukaan. Tällaisia palveluita voivat olla esimerkiksi lähtöselvitys ja matkatavaroiden käsittely. Maapalveluasiamiehet voivat näiden palveluiden tarjoamisen yhteydessä saada tietoonsa henkilötietoja, joita tarvitaan palveluiden toteuttamiseksi.

 

Taxfree

Matkustaja voi järjestämällämme matkalla ostaa taxfree-tuotteita joko Primera Airin lennoilla Holiday Taxfreen kautta tai muilla lennoilla vastaavan lentoyhtiön käyttämän kumppanin kautta sen mukaan, mitä lentoyhtiötä matkalla käytetään. Taxfree-tuotteiden toimittajat saavat käyttöönsä henkilötiedot, joita tarvitaan tilauksen käsittelyssä. Tutustu kyseisen toimittajan henkilötietokäytäntöön heidän verkkosivustossaan.

 

Muuta

Jos asiakas varaa kauttamme muita matkaan liittyviä palveluita, esimerkiksi retkiä tai aktiviteetteja, tilatun palvelun toimittamiseen tarvittavat henkilötiedot voidaan luovuttaa palvelun toimittajalle. Näitä tietoja ovat esimerkiksi kaikkien varaukseen sisältyvien matkustajien nimi, syntymäaika, ikä ja sukupuoli sekä päämatkustajan osoite ja yhteystiedot.

 

Luovutus kolmanteen maahan

Koska järjestämme matkoja kaikkialle maailmaan, monet yhteistyökumppaneistamme (esimerkiksi hotelleista ja lentoyhtiöistä) ovat EU/ETA-alueen ulkopuolella. Se tarkoittaa, että henkilötietoja voidaan siirtää näissä maissa oleville yhteistyökumppaneille edellä mainittuihin tarkoituksiin. Riippumatta siitä, mihin maahan Matkavekka siirtää asiakkaan henkilötietoja, Matkavekalla ja Primera Travel Groupilla on vastuu varmistaa, että henkilötietojen turvallisuus on riittävällä tasolla. Näin luonnollisesti teemmekin.

 

Sinun oikeutesi

Henkilötietojen tarpeellinen käsittely ja suostumukseen perustuva käsittely

Henkilötietojen käsittely, joka on tarpeen kanssasi tekemämme sopimuksen täytäntöönpanemiseksi tai lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi, on sallittua ilman erillistä suostumusta. Jotta voimme kerätä ja käsitellä henkilötietoja jotakin toista tarkoitusta varten, tarvitsemme siihen kuitenkin sinun suostumuksesi. Annat suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn, kun käytät palveluitamme osoitteessa matkavekka.fi / erikoismatkat.matkavekka.fi, kun olet yhteydessä matkailuneuvojiimme tai kun asioit edustajamme tai matkatoimiston kanssa.

 

Suostumuksen peruuttaminen

Voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi ottamalla meihin yhteyttä edellä mainittujen yhteystietojen kautta. Mikäli peruutat suostumuksesi, poistamme henkilötietosi ja niihin suostumukseen perustuvan käsittelyn.

Samoja henkilötietoja saatetaan käsitellä suostumuksen nojalla, käsittelyn tarpeellisuuden perusteella tai muun säädöksen perusteella. Voi siis olla, että vaikka peruutat suostumuksesi ja siihen nojaava käsittely lopetetaan, saatamme säilyttää henkilötietojasi muita tarkoituksia varten.

Sinulla on oikeus saada tietoja tallentamistamme henkilötiedoistasi. Mikäli haluat saada tietoa mitä sinua koskevia tietoja olemme rekisteröineet, voit pyytää näitä tietoja meiltä kirjallisesti. Rekisteriote annetaan pyynnöstä ja sen saa maksutta kerran vuodessa. 

Otathan huomioon, että pyydämme sinua varmentamaan henkilöllisyytesi ennen kuin voimme toimia pyyntösi perusteella. Emme myöskään toimita sinusta koostettuja henkilötietoja sähköpostilla, postitse tai luovuta niitä kolmansille osapuolille.

 

Miten rekisterioteen voi pyytää?

Voit kirjoittaa Matkavekalle ja pyytää rekisteriotetta. Huomaathan, että pyyntö täytyy esittää kirjallisesti, koska siinä täytyy olla allekirjoituksesi. Pyyntöä ei siis voi esittää sähköpostitse. Kirjeeseen on merkittävä teksti ”Henkilörekisteriotepyyntö”.

Oikeus henkilörekisteriotteeseen perustuu henkilötietolain 26 pykälään.

Esimerkki kirjeen sisällöstä:

Henkilörekisteriotepyyntö Matkavekan tietosuoja-asiantuntijalle

Pyydän saada itseäni koskevat tiedot henkilötietolain 26 §:n perusteella.

...........................................................................
(Paikka ja päiväys)
..........................................................................
(Allekirjoitus)
.........................................................................
(Nimenselvennys, henkilötunnus ja osoite)

(sähköpostiosoite/puhelinnumero)
…………………………………………………………………….

 

 

Oikeus henkilötietojen hallitsemiseen

Asiakkaallamme on oikeus hallita henkilötietojensa poistamista, täydentämistä tai oikaisemista. Lisäksi hänellä on oikeus pyytää, että hänen henkilötietojensa käsittelyä rajoitetaan vain tiettyihin tarkoituksiin eikä niitä saa käyttää esimerkiksi suoramainontaan tai nk. profilointiin.

Otathan huomioon, että pyydämme sinua varmentamaan henkilöllisyytesi ennen kuin voimme toimia pyyntösi perusteella. Emme myöskään toimita sinusta koostettuja henkilötietoja sähköpostilla, postitse tai luovuta niitä kolmansille osapuolille.

 

Evästeet

Verkkosivustollamme matkavekka.fi ja muilla sivustoillamme käytämme evästeitä, jotta voimme parantaa käyttäjäkokemustasi, kerätä tietoa markkinointia varten ja kehittää verkkosivujamme. Tiedot tallennetaan anonyyminä. Sivustolla matkavekka.fi ja erikoismatkat.matkavekka.fi saatetaan käsitellä tiettyjä henkilötietoja evästeiden avulla. Tällöin käsittelyssä sovelletaan sekä tietosuojakäytäntöämme että evästekäytäntöämme.

 

Reklamaatiot

Mikäli olet sitä mieltä, että yrityksemme rikkoo henkilötietolakia tai muuta tietosuojalainsäädäntöä, voi ottaa yhteyttä Tietosuojavaltuutettuun. Katso lisätietoja Tietosuojavaltuutetun verkkosivustosta

 

Muutokset

Tämä Tietosuojailmoitus korvaa kaikki aikaisemmat versiot. Saatamme päivittää Tietosuojailmoitusta aika ajoin, joten tarkistathan ystävällisesti verkkosivustoltamme tai verkkosivustoiltamme mahdollisesti julkaistut päivitykset. Mikäli tekemämme muutokset ovat merkittäviä, ilmoitamme tällaisista muutoksista verkkosivustollamme tai verkkosivustoillamme. Lisäksi, mikäli uskomme olevan tarkoituksenmukaista, voimme ilmoittaa sinulle Tietosuojailmoituksen muutoksista sähköisellä ilmoituksella.

 

Jaa tämä sivu sähköpostitse