Valloittava Vietnam

Unohtumaton kiertomatka vie sinut halki eksoottisen Vietnamin. Matkan ainutlaatuisiin elämyksiin kuuluu vietnamilaisen keittiön helmiin sekä maan historiallisiin nähtävyyksiinkin tutustumista ja paljon muuta!

Kevään 2014 matkat on loppuunmyyty! Syksyn 2014 ja kevään 2015 matkat avataan pian myyntiin.
 

Lähdöt:

Valloittava Vietnam hotellit

alk. 3 595 €/hlö

Ho Chi Minh (Saigon) – Hoi An – My Son – Hue – Da Nang – Halong Bay – Hanoi

SAIGON: Palace Hotel Saigon ****

Palace Hotel Saigon ****
56-66 Nguyen Hue St., Dist. 1, Ho Chi Minh City
Puh. +84 8 3829 2860
www.palacesaigon.com
Keskeisellä paikalla sijaitseva hotelli, jossa on mm. ravintoloita, kahvila ja baari, uima-allas, kuntosali, kauneussalonki ja spa. Huoneissa puhelin, satelliitti-TV, teen-/kahvintekovälineet, langaton internetyhteys, tallelokero, hiustenkuivaaja, suihku/kylpy ja wc.

HOI AN: Hoi An Beach Resort ****

Hoi An Beach Resort ****
01 Cua Dai Street, Hoi An, Quang Nam province
Puh. +84 510 392 7011
www.hoianbeachresort.com
Sijainti De Vong -joen ja Cua Dain rannan välissä. Hotelli on rakennettu vanhaan vietnamilaiseen tyyliin ja koostuu erillisistä taloista ja villoista. Huoneita kaikkiaan 121, kaikissa kylpy/suihku ja wc, ilmastointi, parveke, tv, lukollinen säilytyslokero, kahvin-/teenkeitin. Hotellissa ravintola, baari, puutarha, ilmastointi, yksityinen ranta-alue, kuntokeskus, spa- ja wellnes-keskus, valuutanvaihto, matkamuisto-/lahjatavaramyymälä. Maksuton Wi-fi koko hotellissa.

HANOI: Sunway Hotel Hanoi ****

Sunway Hotel Hanoi ****
Pham Dinh Ho Street, Hai Ba Tung District, Hanoi
Puh. +84 4 3971 3888
http://hanoi.sunwayhotels.com
Sunway Hotel Hanoi sijaitsee hyvällä paikalla lähellä vanhankaupungin ranskalaiskortteleita. Huoneita kaikkiaan 145. Huoneissa on kylpy/suihku ja wc, ilmastointi, kaapeli/satelliitti-tv, hiustenkuivaaja, lukollinen säilytyslokero, minibaari, radio, kahvin/teenkeitin, puhelin, ilmainen internetyhteys, Hotellissa baari, ravintola, kokoustiloja, kuntosali, sauna, valuutanvaihto, matkamuisto-/lahjatavaramyymälä.

HALONG BAY, RISTEILY (1 YÖ): Bhaya Cruises / Bhaya Classic:

Bhaya Cruises / Bhaya Classic
Halong Bay
Majoittuminen 2 hengen deluxe-luokan hyteissä.
www.bhayacruises.com

Värikäs Saigon, elegantti Hanoi ja kuvankaunis Halong Bay

Matkamme aluksi tutustumme Vietnamin suurimpaan kaupunkiin Saigoniin, metropoliin, jossa länsi ja itä kohtaavat ja joka on täynnä toivoa ja sykkivää elämää. Pääkaupunki Hanoin elegantti ilmapiiri syntyy sen vanhasta kulttuurista, ranskalaisvaikutteisesta siirtomaa-arkkitehtuurista, puiden reunustamista puistokaduista ja kauniista järvistä.

Teemme yön yli kestävän risteilyn kuvankauniilla Halong Bayllä, joka on Unescon maailmanperintökohde. Lahdella on tuhansia vaikuttavia karstisaaria, joiden välissä on perinteistä elämäntapaa noudattavia, kalastuselinkeinoa harjoittavia kyliä.

Viehättävä Hoi An

Hoi An oli 1400-luvulta aina 1800-luvulle saakka Keski-Vietnamin tärkein kauppasatama ja portti ulkomaille. Aikakausi jätti Hoi Aniin kansainvälisen tunnelman, joka elää yhä kaupungissa vahvana. Pieniä kauppoja on siellä täällä ahtaiden katujen varsilla, ja putiikkivierailut ovat kuin vierailuja menneen ajan tunnelmaan. Keskustan sokkeloita kiertäessään voi unohtaa olevansa nykymaailmassa. Hoi An on historiallinen kauppakaupunki, jossa sijaitsee peräti kaksi Unescon maailmanperintökohdetta: kaupungin vanha keskusta sekä aikanaan Keski-Vietnamia hallinneen Cham-kulttuurin temppelien rauniot My Sonissa.

Hue – vanha keisarillinen kaupunki Parfyymijoen varrella

Hue on Parfyymijoen rannoille kasvanut rento kaupunki Keski-Vietnamissa. Se oli poliittinen, kulttuurillinen ja uskonnollinen keskus Nguyen dynastian aikana. Täältä käsin hallitsijasuvun 13 keisaria hallitsivat vuodesta 1802 aina vuoteen 1945 asti. Parfyymijoki matelee käärmeen lailla kaupungin halki. Joki sai aikoinaan nimen tuoksuvista kukistaan. Parfyymijoki on ollut usein inspiraation lähteenä vietnamilaisissa lauluissa sekä kirjallisuudessa. Vietnamilaisille Hue on romantiikan ja kauneuden symboli. Kaupunki jakautuu vanhaan linnoitettuun palatsikaupunginosaan, joka sisältää useimmat merkittävät nähtävyydet, sekä uuteen kaupunkiin joen toisella puolella.

Matkaohjelma

Lauantai:  Lähtö Helsingistä
Lento Helsingistä Frankfurtiin, koneen vaihto ja jatkolento Saigoniin (Ho Chi Minh).

Sunnuntai:  Saapuminen Saigoniin
Saapuminen Saigoniin aikaisin aamulla. Kuljetus ja majoittuminen hotelliin. Lepoaikaa. Yhteinen lounas paikallisessa ravintolassa. Iltapäivällä tutustumme Saigonin kiinalaiseen kaupunginosaan (Cholon), käymme Ben Thanhin valtaisalla markkinatorilla ja tutustumme Thien Hau-temppeliin. Ilta vapaata aikaa.

Ho Chi Minh, jota usein kutsutaan sen vanhalla nimellä Saigon, on värikäs ja eksoottinen suurkaupunki. Ranskalainen siirtomaavalta ja yhdysvaltalaisten läsnäolo Vietnamin sodan aikana ovat jättäneet Ho Chi Minhiin omat piirteensä. Kaupungissa länsi kohtaa idän ja kaupunki on täynnä elämää: ostosmahdollisuuksia, yöelämää, kulttuuria ja perinteitä. Saigon on Vietnamin suurin kaupunki, suur-Saigonin alueella asuu yli 10 miljoonaa ihmistä ja kaupungin erittäin vilkas liikenne onkin jo yksi nähtävyys sinänsä.

Maanantai:  Saigon
Aamupäivällä tutustumme Saigonin liepeillä sijaitsevassa temppelissä maailman kenties ainutlaatuisimpaan uskontoon Cao Daihin. Cai Dai on monen perinteisen uskonnon yhteensulautuma, joka luokittelee pyhimyksikseen mm. Napoleonin, Julius Caesarin ja Shakespearen. Yhteinen lounas. Iltapäivällä tutustumme Cu Chin tunneliverkostoon, josta Pohjois-Vietnamin sissit johtivat sodan aikana operaatioitaan. Iltapäivällä paluu takaisin hotelliin. Ilta vapaa.

Tiistai:  Saigon – Da Nang – Hoi An
Aamupäivällä tutustumme kuvankauniiseen Notre Dameen, Kaakkois-Aasian ainoaan ranskalaiseen katedraaliin ja käymme sotamuseossa, joka on yksi kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä ja Vietnamin sodasta kiinnostuneille melkeinpä pakollinen kohde. Yhteinen lounas paikallisessa ravintolassa. Lounaan jälkeen kuljetus lentoasemalle ja lento Da Nangiin. Lentoasemalta kuljetus Hoi Aniin ja majoittuminen.

Hoi An on historiallinen kauppakaupunki, jonka keskustan sokkeloisissa kortteleissa, kapeiden katujen varrella pääsee menneen ajan tunnelmaan. Sisällä tuoksuvat mausteet ja suitsukkeet ja myyjät esittelevät kauniita puu- ja silkkituotteitaan, vanhoja kirjoja ja koriste-esineitä.

Keskiviikko:  Hoi An – My Son – Hoi An
Ajamme noin 40 km:n päässä sijaitsevaan My Soniin ja tutustumme muinaisen Cham-kulttuurin temppelien ja pyhäkköjen raunioihin. Yhteinen lounas. Iltapäivällä teemme kävelykierroksen Hoi Anissa ja tutustumme tarkemmin tähän historialliseen kaupunkiin. Vanhassa keskustassa vieraan on helppo sulautua paikalliseen elämänmenoon. Pienet kotimuseot ja –kaupat myyvät taidetta, keramiikkaa, kirjoja ja kiinalaisia esineitä. Hoi An tunnetaan myös Vietnamin silkkipääkaupunkina. Kaupungin kauneimpia nähtävyyksiä ovat sen halki virtaava joki Thu Bon sekä japanilaisista vaikutteista muistuttava kaunis katettu silta 1600-luvulta. Ilta vapaa.

Torstai:  Hoi An – Hue – Hoi An
Matkaamme Huen kaupunkiin Hai Vanin solan kautta ja matkalla voi ihailla kuvauksellisia pieniä kyliä, hedelmätarhoja ja kauniita merinäkymiä. Tutustumme Huen kaupunkiin, joka on Parfyymijoen rannoille kasvanut rento kaupunki Keski-Vietnamissa. 1800–1900 -luvuilla Hue oli tärkeä keisarillinen kaupunki. Vanhankaupungin tärkeimmät nähtävyydet ovat Keisarillinen palatsi, linnoitus ja Kielletty Kaupunki. Muutama kilometri kaupungin eteläpuolella on useita buddhalaisia temppeleitä ja keisarien hautoja. Yhteinen lounas retken aikana. Myöhään iltapäivällä paluu takaisin hotelliin.

Perjantai:  Hoi An (ruoanvalmistuskurssi)
Aloitamme päivämme käymällä Hoi Anin värikkäällä ja tuoksuvalla ruokatorilla. Hankimme ainekset, joita tarvitaan myöhemmin päivällä matkaan kuuluvalla ruoanvalmistuskurssilla. Siirrymme Red Bridge -laivaan, jolla teemme noin puolisen tuntia kestävän risteilyn Hoi An -joella ennen saapumistamme Red Bridge -kokkikoulun tiloihin. Matkalla näemme värikästä paikallista jokielämää. Kouluun saavuttuamme tutustumme sen yrtti- ja vihannestarhaan. Sen jälkeen opettelemme parin tunnin aikana valmistamaan muutamia vietnamilaisen keittiön tunnetuimpia ruokia koulun keittiömestarin opastuksella. Kaiken päätteeksi istumme pöytään ja syömme itse valmistamamme ruoat. Kuljetus takaisin hotelliin. Iltapäivä ja ilta vapaata aikaa.

Lauantai:  Hoi An (maaseuturetki)
Teemme retken kauniille maaseudulle: riisipeltoja, vesipuhveleita, bambusiltoja ja paikallisia maatyöläisiä työssään. Vierailemme yhdessä kalastajakylistä ja rohkeimmat voivat kokeilla perinteistä verkkokalastusta. Retken aikana kuulemme myös tarinoita Vietnamin sodasta (tai Amerikan sodasta, joksi vietnamilaiset sitä kutsuvat) Vietkongin sissien ja amerikkalaisten joukkojen ottaessa yhteen sekä siitä, miten sota vaikutti paikallisten ihmisten elämään sen kestäessä vuodesta 1962 aina vuoteen 1974. Nautimme lounaan ”Maailmanlopun” ravintolassa (sisältyy hintaan). Lounaan jälkeen paluu hotelliin. Iltapäivä ja ilta vapaata aikaa.

Sunnuntai:  Hoi An – Da Nang – Hanoi
Aamupäivällä matkalla Da Nangiin tutustumme Marmorivuoriin. Kaupungin symbolina tunnettujen marmorivuorten tunnelma on suorastaan runollinen kauniiden maisemien, taitavasti rakennettujen pagodien ja kellojen sekä meren aaltojen äänen keskellä. Yhteinen lounas. Lounaan jälkeen kuljetus lentoasemalle ja lento Hanoihin. Kuljetus ja majoittuminen hotelliin. Ilta vapaa.

Hanoi on Vietnamin pääkaupunki, asukasluvultaan noin 4 miljoonaa. Hanoissa voi vielä kokea vanhan perinteisen kaakkois-aasialaisen suurkaupungin tunnelman, vaikka uusia rakennuksia nouseekin kaupunkiin nopeaan tahtiin. 

Maanantai:  Hanoi – Halong Bay, risteily alkaa
Lähdemme bussilla 180 km:n päässä sijaitsevaan Halongiin. Halongissa astumme risteilyalukseen, isoon dzonkkiin, jolla teemme yhden yön kestävän risteilyn kuvankauniilla Vajonneen lohikäärmeen lahdella, Halong Baylla. Majoitumme kahden hengen deluxe-luokan hytteihin. Halong Bay on Unescon maailmanperintökohde Etelä-Kiinan meressä pohjoisessa Vietnamissa. Lahdella on tuhansia vaikuttavia karstisaaria, joiden lomassa on perinteisin menoin kalastuselinkeinoa harjoittavia kyliä. Tämä elämäntyyli poikkeaa täysin useimpien nykyihmisten harjoittamasta.

Asettauduttuamme laivalle nautimme herkullisen vietnamilaisen buffetlounaan (sisältyy hintaan). Nautimme samalla maisemista ohittaessamme kyliä ja saaria, joista useissa on valtavia luolia. Myöhemmin iltapäivällä siirrymme paikalliseen soutuveneeseen ja pääsemme vierailemaan yhdessä kalastajakylistä. Paluu takaisin laivalle ja vapaata aikaa rentoutua. Innokkaimmat voivat osallistua vielä kajakkimelontaan tai käydä uimassa. Illansuussa ankkuroidumme yöksi . Ennen päivällistä ihailemme auringonlaskua laivan kannelta. Lopuksi nautimme herkullisen merenherkkuja sisältävän päivällisen (sisältyy hintaan). Illallisen jälkeen halukkaat voivat vielä kalastaa. Yöpyminen laivalla.

Päivän aktiviteettien toteuttaminen (uiminen, kalastaminen, kajakkimelonta yms.) riippuvat sääolosuhteista ja merenkäynnistä.

Tiistai:  risteily päättyy, Halong Bay – Hanoi
Päivä alkaa aamuvarhaisella (noin klo 6) perinteisen tai chi -voimistelun merkeissä laivan kannella. Tee- ja kahvitarjoilu. Klo 7:00 nostamme ankkurin ja risteilemme Halongin lahdella ohittaen mm. Trongin (Rumpu), Trinh Nun (Neitsyt) ja Me Cungin -luolat. Tutustumme myös tarkemmin yhteen luolista (Sung Sot, "Yllätysten luola"). Noin klo 9:30 palaamme laivalle, missä tarjoillaan brunssi (sisältyy hintaan). Risteilemme takaisin Halongin satamaan. Poistuminen laivalta ja kuljetus Hanoihin. Illallinen kaupungilla (omalla kustannuksella). Kuljetus Hanoin hotelliin ja majoittuminen.

Keskiviikko:  Hanoin kaupunkikieros
Hanoin kaupunkikierroksella vierailemme keskuspuistossa ja näemme mm. presidentin palatsin, Ho Chi Minhin mausoleumin ja hänen vaatimattoman kotinsa. Käymme myös Kirjallisuuden temppelissä. Yhteinen lounas. Iltapäivällä käymme kaupungin ehkä mielenkiintoisimmassa osassa eli kiinalaisvaikutteisessa vanhassakaupungissa. Nousemme riksoihin (cyclo), joiden kyydissä teemme tunnin mittaisen kierroksen kapeilla, värikkäillä kujilla, joille ei bussilla pääse. Täällä nahkurit, hopeasepät, puusepät, kankaankutojat ja muut käsitöiden taitajat ovat keskittyneet kukin ammattiryhmä omalle alueelleen. Iltaohjelmana on vietnamilainen erikoisuus: perinteinen vauhdikas ja värikäs vesinukketeatteri. Taiteilijat seisovat vyötäröään myöten vedessä ja ohjailevat nukkeja saaden ne liikkumaan, puhumaan, laulamaan ja tanssimaan veden pinnalla. Shown jälkeen kuljetus hotelliin.

Torstai:  lähtö Hanoista kohti Frankfurtia
Päivä vapaata aikaa. Illansuussa kuljetus lentoasemalle. Lento Frankfuriin alkaa.

Perjantai:  Frankfurt–Helsinki
Saapuminen Frankfurtiin aamulla, koneen vaihto ja jatkolento Helsinkiin.

Hintaan sisältyy

 • lennot Finnairin ja Vietnam Airlinesin reittikoneilla turistiluokassa
 • lentokenttäverot ja turvamaksut, jotka tiedossa maaliskuussa 2013
 • hotellimajoitus Saigonissa, Hanoissa ja Hoi Anissa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • risteily Halong Baylla jaetussa kahden hengen deluxe-luokan hytissä
 • aamiainen päivittäin sekä matkaohjelmassa mainitut ateriat
 • kaikki matkaohjelmassa mainitut retket ja tutustumiskäynnit sisäänpääsymaksuineen, mukana paikallinen opas 
 • suomenkielisen matkanjohtajan palvelut koko kiertomatkan ajan

Lentoaikataulu, Vietnam Airlines

AY282    la   Helsinki-Frankfurt   08:10-09:50
VN030    la   Frankfurt-Saigon     13:55-07:20+1
VN1320  ti   Saigon-Da Nang     15:55-17:05
VN1520 su  Da Nang-Hanoi       15:50-17:00
VN037    to  Hanoi-Frankfurt        23:15-06:00+1
AY2822 pe  Frankfurt-Helsinki    11:35-15:10         

Lentoaika Saigoniin noin 14 tuntia ja Hanoista noin 15 tuntia.

Aikataulut sitoumuksetta. Tarkista ajat lentolipustasi!

Hyvä tietää

Matkustusasiakirjat
Suomen kansalainen tarvitsee Vietnamiin matkustaessaan passin, jonka on oltava voimassa 3 kk maahan saapumisen jälkeen. Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia, mikäli oleskelu kestää alle 15 vrk.

Matkatavarat / henkilö
Ruumaan menevää matkatavaraa olla enintään 30 kg. Sen lisäksi matkustamoon saa ottaa yhden käsimatkatavaran, jonka enimmäispaino saa olla korkeintaan 7 kg ja ulkomitat yhteensä 56 x 36 x 23 cm. Kaikissa matkatavaroissa on oltava matkustajan nimi ja osoite, myös laukun sisäpuolella.

Käsimatkatavaraan ei saa pakata teräviä esineitä. Myös nesteiden kuljetusta on rajoitettu. Nesteiden tulee olla pakattuna enintään 100 ml kokoisiin pakkauksiin, jotka mahtuvat läpinäkyvään, enintään litran kokoiseen uudelleensuljettavaan pussiin. Lisätietoja www.finavia.fi

Lääkkeet on pakattava aina käsimatkatavaroihin alkuperäispakkauksissaan. Lääkärin kirjoittama lääkemääräys on myös hyvä olla mukana.

Erikoisruokavaliot
Ilmoitathan erikoisruokavaliostasi heti varauksen yhteydessä. Emme voi kuitenkaan taata erikoisaterioiden saamista.

Rokotukset
Perusrokotusten (kurkkumätä-jäykkäkouristus, polio ja MPR) on oltava voimassa. Lisäksi suositellaan A- ja B-hepatiittirokotusta. Tarvittaessa voi harkita myös muita rokotuksia. Jokainen matkustaja on itse velvollinen tarkistamaan viimeisimmän tiedon tarvittavista/suositeltavista rokotuksista oman paikkakuntansa terveyskeskuksesta matkailijoiden rokotuksista vastaavalta terveydenhoitajalta/lääkäriltä. Terveyskeskukseen on syytä ottaa yhteyttä hyvissä ajoin ennen matkaa. Lisätietoja saa myös sivuilta www.rokote.fi

Mikäli käytät säännöllistä lääkitystä, varaa tarvittava lääkemäärä koko matkan ajaksi mukaan. Ruoan bakteerikanta on Vietnamissa erilainen kuin Suomessa, joten mukaan on hyvä ottaa myös vatsaa rauhoittavia lääkkeitä.

Ilmasto
Vietnam sijaitsee trooppisella ilmastovyöhykkeellä. Maan pitkästä muodosta johtuen ilmasto vaihtelee alueittain. Vuoristo tarjoaa viileyttä, rannikko kosteutta. Vuotuinen keskilämpötila Hanoissa on +23ºC ja Huessa +25ºC. 

Pohjoisosissa marraskuusta huhtikuuhun on viileämpää, kesäisin toukokuusta lokakuuhun on kuumaa ja sateista. Maan keskiosissa tammi- ja helmikuussa voi olla pilvistä ja esiintyä sadekuuroja. Maalis- ja huhtikuussa aurinko paistaa, mutta sadekuurot voivat yllättää. Touko- ja kesäkuu ovat kuumimpia kuukausia. Marras- ja joulukuussa saattaa esiintyä trooppisia myrskyjä. Etelässä ilmasto on trooppinen vuoden ympäri. Sateet ovat yleensä melko arvaamattomia ja äkkinäisiä.

Valuutta ja luottokorttit
Vietnamin rahayksikkö on dong (virallinen lyhenne VND). 10 euroa on noin 270 000 VND (maaliskuu 2013). Vietnamin valuuttaa ei saa viedä eikä tuoda maasta, vaan mukaan kannattaa ottaa joko euroja tai US-dollareita. Isoista seteleistä (50-100) saa paremman vaihtokurssin. Tarkista myös että setelit ovat hyväkuntoisia. Pienillä US-dollarin seteleillä voi maksaa myös suoraan joissakin paikoissa. Yleisimmät luottokortit käyvät hotelleissa sekä isommissa ravintoloissa ja myymälöissä.

Lisätietoja Vietnamista
vietnam.fi/vietnam.htm
vietnamseura.org

Matkalippujen postitus
Reittilentoliput ja lopulliset matkaohjeet postitetaan lähtijöille noin pari viikkoa ennen matkalle lähtöä.

Maksuehdot
Varausmaksu/henkilö on 25 % matkavarauksen hinnasta valitussa huonetyypissä ja se on maksettava 7 vrk:n kuluessa varauksesta. Loppumaksu erääntyy maksettavaksi 35 vrk ennen matkan alkamista. Maksamalla varausmaksun matkustaja hyväksyy matkaehdot.

Jos lähtöön on aikaa alle 35 vrk, erääntyy koko matkan hinta kerralla maksettavaksi.

Peruutusehdot

 • jos matka peruutetaan viimeistään 65 vrk ennen sen alkamista, peritään toimistokuluina 50 €/henkilö
 • jos matka peruutetaan 64 vrk-35 vrk ennen sen alkamista, peritään kuluina 25 % matkan hinnasta/henkilö
 • jos matka peruutetaan 34 vrk-15 vrk ennen sen alkamista, peritään kuluina 50 % matkan hinnasta/henkilö
 • jos matka peruutetaan myöhemmin kuin 15 vrk ennen sen alkamista, ei matkasta suoriteta takaisinmaksua

Palvelumaksua ei peruutustapauksissa palauteta.

Sairaustapauksissa (edellyttää lääkärintodistusta, jossa mainitaan kykenemättömyys lähteä matkalle) tai muun ylivoimaisen esteen (määritelty yleisissä valmismatkaehdoissa kohdissa 5.1- 5.2.) vuoksi tapahtuvissa peruutuksissa kulut selvitetään tapauskohtaisesti. Näissä tapauksissa matkatoimistolla on oikeus periä toimistokulut, palvelumaksu sekä palveluntarjoajien Matka-Vekalta veloittamat kulut, joista Matka-Vekka ei saa hinnanpalautusta (esim. lentoliput, majoituspalvelut, ennakkoon maksetut retket, lipputilaukset jne.).

Suosittelemme riittävän peruutusturvan sisältävän matkavakuutuksen ottamista jo matkan varausvaiheessa.

Hyvää matkaa!