Valloittava Vietnam

Unohtumaton kiertomatka vie sinut halki eksoottisen Vietnamin. Matkan ainutlaatuisiin elämyksiin kuuluu vietnamilaisen keittiön helmiin sekä maan historiallisiin nähtävyyksiinkin tutustumista ja paljon muuta!

2014 MATKAT OVAT LOPPUUNMYYTY.

Matkan tiedot:

Valloittava Vietnam hotellit ja matkaohjelma

Päivä 1: Lento Helsinki–Ho Chi Minh (Saigon)
Päivä 2: Saapuminen Saigoniin (lepoaikaa ja tutustuminen kiinalaiseen kaupunginosaan)
Päivä 3: Saigon (tutustuminen Cu Chin tunneliverkostoon)
Päivä 4: Saigon-Da Nang-Hoi An (käynti Saigonin sotamuseossa)
Päivä 5: Hoi An (kävelykierros)
Päivä 6: Hoi An-Hue-Hoi An (Hueen tutustuminen ja risteily Parfyymijoella)
Päivä 7: Hoi An (ruoanvalmistuskurssi)
Päivä 8: Hoi An (maaseuturetki)
Päivä 9: Hoi An-Da Nang-Haiphong-Halong (tutustuminen Marmorivuoriin)
Päivä 10: Halong Bay (risteily alkaa)
Päivä 11: Halong Bay-Hanoi (risteily päättyy, ajo Hanoihin)
Päivä 12: Hanoi (kaupunkikierros)
Päivä 13: Hanoi-Frankfurt
Päivä 14: Frankfurt-Helsinki

Saigon: Palace Hotel Saigon ****

Palace Hotel Saigon ****
56-66 Nguyen Hue St., Dist. 1, Ho Chi Minh City
Puh. +84 8 3829 2860
www.palacesaigon.com
Keskeisellä paikalla sijaitseva hotelli, jossa on mm. ravintoloita, kahvila ja baari, uima-allas, kuntosali, kauneussalonki ja spa. Huoneissa puhelin, satelliitti-TV, teen-/kahvintekovälineet, langaton internetyhteys, tallelokero, hiustenkuivaaja, suihku/kylpy ja wc.

Hoi An: Hoi An Beach Resort ****

Hoi An Beach Resort ****
01 Cua Dai Street, Hoi An, Quang Nam province
Puh. +84 510 392 7011
www.hoianbeachresort.com
Sijainti De Vong -joen ja Cua Dain rannan välissä. Hotelli on rakennettu vanhaan vietnamilaiseen tyyliin ja koostuu erillisistä taloista ja villoista. Huoneita kaikkiaan 121, kaikissa kylpy/suihku ja wc, ilmastointi, parveke, tv, lukollinen säilytyslokero, kahvin-/teenkeitin. Hotellissa ravintola, baari, puutarha, ilmastointi, yksityinen ranta-alue, kuntokeskus, spa- ja wellnes-keskus, valuutanvaihto, matkamuisto-/lahjatavaramyymälä. Maksuton Wi-fi koko hotellissa.

Halong: Halong Plaza ****

Halong Plaza ****
8 Halong Road, Bai Chay Beach
Halong City
puh. +84 33 384 5810
www.halongplaza.com/en/home.html
Ensimmäisen luokan hotelli, joka sijaitsee lähellä Halong Bayn satamaa, josta lähtevät risteilyt. Hotellista on noin 10 min. kävelymatka Halongin yömarkkinoille. Hotellissa 200 huonetta, joissa kylpy/suihku, wc, ilmastointi, puhelin, satelliitti-tv, tallelokero, minibaari. Hotellissa ravintola, baari, uima-allas, kuntosali, kokoustiloja.

Halong Bay, risteily (1 yö): Bhaya Cruises / Bhaya Classic:

Bhaya Cruises / Bhaya Classic
Halong Bay
Majoittuminen 2 hengen deluxe-luokan hyteissä.
www.bhayacruises.com

Hanoi: Hilton Inn Hotel ****

Hilton Inn Hotel ****
20 Phan Chu Trinh, Hoan Kiem District
Hanoi
puh. +84 4 3944 9396
http://hiltongardeninn3.hilton.com/en/hotels/vietnam/hilton-garden-inn-hanoi-HANOPGI/index.html
Ensimmäisen luokan hotelli, joka sijaitsee aivan Hanoin ydinkeskustassa sivukadulla, muutaman minuutin kävelymatkan päässä mm. vanhankaupungin ostoskortteleista, ravintoloista ja Hoam Kiem-järveä ympäröivästä puistosta. Tilavat huoneet, joissa kylpy/suihku ja wc, hiustenkuivaaja, puhelin, tv, radio, ilmainen WiFi, minibaari, kahvin/teenkeittomahdollisuus, tallelokero, silitysrauta ja –lauta. Hotellissa ravintola, baari, kuntosali.

Tarkempi matkaohjelma

Päivä 1: Lento Helsinki–Ho Chi Minh (Saigon)
Lento Helsingistä Frankfurtiin. Koneen vaihto ja jatkolento Saigoniin.

Päivä 2: Saapuminen Saigoniin (lepoaikaa ja tutustuminen kiinalaiseen kaupunginosaan)
Aikaisin aamulla saapuminen Saigoniin. Kuljetus ja majoittuminen hotelliin. Aamiainen ja lepoaikaa. Yhteinen lopunas paikallisessa ravintolassa. Iltapäivällä tutustumme Saigonin kiinalaiseen kaupunginosaan (Cholon), käymme Ben Thanhin valtaisalla markkinatorilla ja tutustumme Thien Hau-temppeliin. Ilta vapaata aikaa.

Ho Chi Minh, jota usein kutsutaan sen vanhalla nimellä Saigon, on värikäs ja eksoottinen suurkaupunki. Ranskalainen siirtomaavalta ja yhdysvaltalaisten läsnäolo Vietnamin sodan aikana ovat jättäneet Ho Chi Minhiin omat piirteensä. Kaupungissa länsi kohtaa idän ja kaupunki on täynnä elämää: ostosmahdollisuuksia, yöelämää, kulttuuria ja perinteitä. Saigon on Vietnamin suurin kaupunki, suur-Saigonin alueella asuu yli 10 miljoonaa ihmistä ja kaupungin erittäin vilkas liikenne onkin jo yksi nähtävyys sinänsä.

Päivä 3: Saigon (tutustuminen Cu Chin tunneliverkostoon)
Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä tutustumme Saigonin liepeillä sijaitsevassa temppelissä maailman kenties ainutlaatuisimpaan uskontoon Cao Daihin. Cao Dai on monen perinteisen uskonnon yhteensulautuma, joka luokittelee pyhimyksikseen mm. Napoleonin, Julius Caesarin ja Shakespearen.Yhteinen lounas. Iltapäivällä tutustumme Cu Chin tunneliverkostoon, josta Pohjois-Vietnamin sissit johtivat sodan aikana operaatioitaan. Iltapäivällä paluu takaisin hotelliin. Ilta vapaa.

Päivä 4: Saigon-Da Nang-Hoi An (käynti Saigonin sotamuseossa)
Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä tutustumme kuvankauniiseen Notre Dameen, Kaakkois-Aasian ainoaan ranskalaiseen katedraaliin ja käymme sotamuseossa, joka on yksi kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä ja Vietnamin sodasta kiinnostuneille melkeinpä pakollinen kohde. Yhteinen lounas paikallisessa ravintolassa. Lounaan jälkeen kuljetus lentoasemalle ja lento Da Nangiin. Lentoasemalta kuljetus Hoi Aniin ja majoittuminen.

Hoi An oli 1400-luvulta aina 1800-luvulle saakka Keski-Vietnamin tärkein kauppasatama ja portti ulkomaille. Aikakausi jätti Hoi Aniin kansainvälisen tunnelman, joka elää yhä kaupungissa vahvana.Pieniä kauppoja on siellä täällä ahtaiden katujen varsilla, ja putiikkivierailut ovat kuin vierailuja menneen ajan tunnelmaan. Sisällä tuoksuvat mausteet ja suitsukkeet ja myyjät esittelevät kauniita puu- ja silkkituotteitaan, vanhoja kirjoja ja koriste-esineitä. Keskustan sokkeloissa kiertäessä voi unohtaa olevansa nykymaailmassa. Hoi An on historiallinen kauppakaupunki, jossa sijaitsee peräti kaksi Unescon maailmanperintökohdetta: kaupungin vanha keskusta sekä aikanaan keski-Vietnamia hallinneen Cham-kulttuurin temppelien rauniot My Sonissa.

Päivä 5: Hoi An (kävelykierros)
Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä teemme kävelykierroksen Hoi Anissa ja tutustumme tarkemmin tähän historialliseen kaupunkiin. Vanhassa keskustassa vieraan on helppo sulautua paikalliseen elämänmenoon. Pienet kotimuseot ja –kaupat myyvät taidetta, keramiikkaa, kirjoja ja kiinalaisia esineitä. Hoi An tunnetaan myös Vietnamin silkkipääkaupunkina. Kaupungin kauneimpia nähtävyyksiä ovat sen halki virtaava joki Thu Bon sekä japanilaisista vaikutteista muistuttava kaunis katettu silta 1600-luvulta. Yhteinen lounas. Iltapäivä vapaa.

Päivä 6: Hoi An-Hue-Hoi An (Hueen tutustuminen ja risteily Parfyymijoella)
Aamiainen hotellissa. Lähtö kohti Huen kaupunkia, matka kulkee Hai Vanin solan kautta ja matkalla voi ihailla kuvauksellisia pieniä kyliä, hedelmätarhoja ja kauniita merinäkymiä. Tutustuminen Huen kaupunkiin. Hue on Parfyymijoen rannoille kasvanut rento kaupunki keski-Vietnamissa. Se oli poliittinen, kulttuurillinen ja uskonnollinen keskus Nguyen dynastian aikana. Täältä käsin hallitsijasuvun 13 keisaria hallitsivat vuodesta 1802 aina vuoteen 1945 asti. Parfyymijoki matelee käärmeen lailla kaupungin halki. Joki sai aikoinaan nimen tuoksuvista kukistaan. Parfyymijoki on ollut usein inspiraation lähteenä vietnamilaisissa lauluissa sekä kirjallisuudessa. Vietnamilaisille Hue on romantiikan ja kauneuden symboli. Kaupunki jakautuu vanhaan linnoitettuun palatsikaupunginosaan, joka sisältää useimmat merkittävät nähtävyydet sekä uuteen kaupunkiin joen toisella puolella. Tärkeimmät nähtävyydet vanhassa kaupungissa ovat Keisarillinen palatsi, linnoitus ja Kielletty Kaupunki. Muutama kilometri kaupungin eteläpuolella löytyy useita buddhalaisia temppeleitä ja keisarien hautoja. Yhteinen lounas retken aikana.  Myöhään iltapäivällä paluu takaisin Hoi Aniin.

Päivä 7: Hoi An (ruoanvalmistuskurssi)
Aamiainen hotellissa. Aloitamme päivän käymällä Hoi Anin värikkäällä ja tuoksuvalla ruokatorilla.  Hankimme ainekset, joita tarvitaan myöhemmin päivällä matkaan kuuluvalla ruoanvalmistuskurssilla. Siirrymme Red Bridge-laivaan, jolla teemme noin puolisen tuntia kestävän risteilyn Hoi An-joella ennen saapumista Red Bridge-kokkikoulun tiloihin. Matkalla näkee värikästä paikallista jokielämää. Kouluun saavuttuamme tutustumme sen yrtti- ja vihannestarhaan. Sen jälkeen opettelemme parin tunnin aikana valmistamaan muutamia vietnamilaisen keittiön tunnetuimpia ruokia koulun keittiömestarin opastuksella. Kaiken päätteeksi istumme pöytään ja syömme itse valmistamamme ruoat. Kuljetus takaisin hotelliin. Iltapäivä ja ilta vapaata aikaa.

Päivä 8: Hoi An (maaseuturetki)
Aamiainen hotellissa. Teemme retken kauniille maaseudulle: riisipeltoja, vesipuhveleita, bambusiltoja ja paikallisia maatyöläisiä työssään. Vierailemme yhdessä kalastajakylistä ja rohkeimmat voivat kokeilla perinteistä verkkokalastusta. Retken aikana kuulemme myös tarinoita Vietnamin sodasta (tai Amerikan sodasta, joksi vietnamilaiset sitä kutsuvat) Vietkongin sissien ja amerikkalaisten joukkojen ottaessa yhteen sekä siitä miten sota vaikutti paikallisten ihmisten elämään sen kestäessä vuodesta 1962 aina vuoteen 1974. Nautimme lounaan ”Maailmanlopun” ravintolassa (sisältyy hintaan). Lounaan jälkeen paluu hotelliin. Iltapäivä ja ilta vapaata aikaa.

Päivä 9: Hoi An-Da Nang-Haiphong-Halong (tutustuminen Marmorivuoriin)
Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä, matkalla Da Nangiin, tutustumme Marmorivuoriin. Kaupungin symbolina tunnettujen marmorivuorten tunnelma on suorastaan runollinen kauniiden maisemien, taitavasti rakennettujen pagodien ja kellojen sekä meren aaltojen äänen keskellä. Yhteinen lounas. Lounaan jälkeen kuljetus lentoasemalle ja lento Haiphongiin. Kuljetus Halongiin ja majoittuminen hotelliin.

Päivä 10: Halong Bay (risteily alkaa)
Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä omaa aikaa. Puolen päivän maissa kuljetus sataamaan. Nousemme risteilyalukseen, isoon dzonkkiin, jolla teemme yhden yön kestävän risteilyn kuvankauniilla vajonneen lohikäärmeen lahdella, Halong Baylla. Majoittuminen on kahden hengen deluxe-luokan hyteissä. Halong Bay on Unescon maailmanperintökohde Etelä-Kiinan meressä pohjoisessa Vietnamissa. Lahdella on tuhansia vaikuttavia karstisaaria, joiden välissä on perinteistä elämäntapaa noudattavia kalastuselinkeinoa harjoittavia kyliä. Tämä elämäntyyli poikkeaa täysin useimpien nykyihmisten harjoittamasta. Asettauduttuamme laivalle nautimme herkullisen vietnamilaisen buffet-lounaan.. Nautimme samalla maisemista ohittaessamme kyliä ja saaria, joista useissa on valtavia luolia. Myöhemmin iltapäivällä siirrymme paikalliseen soutuveneeseen ja pääsemme vierailemaan yhdessä kalastajakylistä. Paluu takaisin laivalle ja vapaata aikaa rentoutua. Innokkaimmat voivat osallistua vielä kajakkimelontaan tai käydä uimassa. Illansuussa ankkuroidumme yöksi . Ennen päivällistä ihailemme auringonlaskua laivan kannelta. Lopuksi nautimme herkullisen päivällisen. Yöpyminen laivalla.

Päivä 11: Halong Bay-Hanoi (risteily päättyy, ajo Hanoihin)
Päivä alkaa aamuvarhaisella, noin klo 06.00 perinteisen tai chi-voimistelun merkeissä laivan kannella. Tee- ja kahvitarjoilu. Klo 07.00 nostamme ankkurin ja risteilemme Halongin lahdella ohittaen mm. Trongin (Rumpu), Trinh Nun (Neitsyt) ja Me Cungin luolat. Tutustumme tarkemmin yhteen luolista (Sung Sot, ”Yllätysten luola”). Noin klo 10.00 palaamme laivalle ja nautimme brunssin. Risteilemme takaisin Halongin satamaan. Poistuminen laivalta ja kuljetus Hanoihin. Majoittuminen hotelliin.

Risteilyn aikaisten aktiviteettien toteuttaminen (uiminen, kajakkimelonta yms.) riippuvat sääolosuhteista ja merenkäynnistä.

Hanoi on Vietnamin pääkaupunki, asukasluvultaan noin 4 miljoonaa. Hanoissa voi vielä kokea vanhan perinteisen kaakkois-aasialaisen suurkaupungin tunnelman, vaikka uusia rakennuksia nouseekin kaupunkiin nopeaan tahtiin.

Päivä 12: Hanoi (kaupunkikierros)
Aamiainen hotellissa. Aamiaisen jälkeen lähdemme Hanoin kaupunkikierrokselle: vierailemme Keskuspuistossa ja näemme mm. Presidentin palatsin, Ho Chi Minhin mausoleumin ja hänen vaatimattoman kotinsa. Käymme myös Kirjallisuuden temppelissä.  Yhteinen lounas. Iltapäivällä käymme kaupungin ehkä mielenkiintoisimmassa osassa eli kiinalaisvaikutteisessa vanhassa kaupungissa. Nousemme riksoihin, joiden kyydissä teemme tunnin mittaisen kierroksen kapeilla, värikkäillä kujilla, joille ei bussilla pääse. Täällä nahkurit, hopeasepät, puusepät, kankaankutojat ja muut käsitöiden taitajat ovat keskittyneet kukin ammattiryhmä omalle alueelleen. Iltaohjelmana on vietnamilainen erikoisuus: vauhdikas, värikäs ja perinteinen vesinukketeatteri. Taiteilijat seisovat vyötäröään myöten vedessä ja ohjailevat nukkeja saaden ne liikkumaan, puhumaan, laulamaan ja tanssimaan veden pinnalla. Esiteyksen jälkeen kuljetus hotelliin.

Päivä 13: Hanoi-Frankfurt
Aamiainen hotellissa. Koko päivä omaa aikaa, huoneet käytettävissä iltaan asti. Yhteinen päätösillallinen. Kuljetus lentoasemalle ja lento Frankfurtiin.

Päivä 14: Frankfurt-Helsinki
Aikaisin aamulla saapuminen Frankfurtiin. Koneen vaihto ja lento Helsinkiin.

Värikäs Saigon, elegantti Hanoi ja kuvankaunis Halong Bay

Matkamme aluksi tutustumme Vietnamin suurimpaan kaupunkiin Saigoniin, metropoliin, jossa länsi ja itä kohtaavat ja joka on täynnä toivoa ja sykkivää elämää. Pääkaupunki Hanoin elegantti ilmapiiri syntyy sen vanhasta kulttuurista, ranskalaisvaikutteisesta siirtomaa-arkkitehtuurista, puiden reunustamista puistokaduista ja kauniista järvistä.

Teemme yön yli kestävän risteilyn kuvankauniilla Halong Bayllä, joka on Unescon maailmanperintökohde. Lahdella on tuhansia vaikuttavia karstisaaria, joiden välissä on perinteistä elämäntapaa noudattavia, kalastuselinkeinoa harjoittavia kyliä.

Viehättävä Hoi An

Hoi An oli 1400-luvulta aina 1800-luvulle saakka Keski-Vietnamin tärkein kauppasatama ja portti ulkomaille. Aikakausi jätti Hoi Aniin kansainvälisen tunnelman, joka elää yhä kaupungissa vahvana. Pieniä kauppoja on siellä täällä ahtaiden katujen varsilla, ja putiikkivierailut ovat kuin vierailuja menneen ajan tunnelmaan. Keskustan sokkeloita kiertäessään voi unohtaa olevansa nykymaailmassa. Hoi An on historiallinen kauppakaupunki, jossa sijaitsee peräti kaksi Unescon maailmanperintökohdetta: kaupungin vanha keskusta sekä aikanaan Keski-Vietnamia hallinneen Cham-kulttuurin temppelien rauniot My Sonissa.

Hue – vanha keisarillinen kaupunki Parfyymijoen varrella

Hue on Parfyymijoen rannoille kasvanut rento kaupunki Keski-Vietnamissa. Se oli poliittinen, kulttuurillinen ja uskonnollinen keskus Nguyen dynastian aikana. Täältä käsin hallitsijasuvun 13 keisaria hallitsivat vuodesta 1802 aina vuoteen 1945 asti. Parfyymijoki matelee käärmeen lailla kaupungin halki. Joki sai aikoinaan nimen tuoksuvista kukistaan. Parfyymijoki on ollut usein inspiraation lähteenä vietnamilaisissa lauluissa sekä kirjallisuudessa. Vietnamilaisille Hue on romantiikan ja kauneuden symboli. Kaupunki jakautuu vanhaan linnoitettuun palatsikaupunginosaan, joka sisältää useimmat merkittävät nähtävyydet, sekä uuteen kaupunkiin joen toisella puolella.

Maksuehdot
Varausmaksu/henkilö on 25 % matkavarauksen hinnasta valitussa huonetyypissä ja se on maksettava 7 vrk:n kuluessa varauksesta. Loppumaksu erääntyy maksettavaksi 35 vrk ennen matkan alkamista. Maksamalla varausmaksun matkustaja hyväksyy matkaehdot.

Jos lähtöön on aikaa alle 35 vrk, erääntyy koko matkan hinta kerralla maksettavaksi.

Peruutusehdot

 • jos matka peruutetaan viimeistään 65 vrk ennen sen alkamista, peritään toimistokuluina 50 €/henkilö
 • jos matka peruutetaan 64 vrk-35 vrk ennen sen alkamista, peritään kuluina 25 % matkan hinnasta/henkilö
 • jos matka peruutetaan 34 vrk-15 vrk ennen sen alkamista, peritään kuluina 50 % matkan hinnasta/henkilö
 • jos matka peruutetaan myöhemmin kuin 15 vrk ennen sen alkamista, ei matkasta suoriteta takaisinmaksua

Palvelumaksua ei peruutustapauksissa palauteta.

Sairaustapauksissa (edellyttää lääkärintodistusta, jossa mainitaan kykenemättömyys lähteä matkalle) tai muun ylivoimaisen esteen (määritelty yleisissä valmismatkaehdoissa kohdissa 5.1- 5.2.) vuoksi tapahtuvissa peruutuksissa kulut selvitetään tapauskohtaisesti. Näissä tapauksissa matkatoimistolla on oikeus periä toimistokulut, palvelumaksu sekä palveluntarjoajien Matka-Vekalta veloittamat kulut, joista Matka-Vekka ei saa hinnanpalautusta (esim. lentoliput, majoituspalvelut, ennakkoon maksetut retket, lipputilaukset jne.).

Suosittelemme riittävän peruutusturvan sisältävän matkavakuutuksen ottamista jo matkan varausvaiheessa.

Tämä matka on valmismatka, josta on asetettu vakuus Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV). Vastuullinen matkanjärjestäjä on Matkatoimisto Oy MatkaVekka. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä MatkaVekan lisä- ja erityisehtoja. Reittilentopohjaisissa matkoissa maksu- ja peruutusehdot ilmoitetaan matkakohtaisesti. Matkanjärjestäjä varaa oikeuden peruuttaa matkan tai matkasarjan vähäisen osanottajamäärän vuoksi. Peruutuksesta ilmoitetaan viimeistään 21 vrk ennen matkan alkua.

 

 

Hintaan sisältyy

 • lennot Finnairin/Vietnam Airlinesin reittikoneilla turistiluokassa  
 • lippuun kirjoitettavat lentokenttäverot ja turvamaksut
 • majoitukset mainituissa tai vastaavan tasoisissa hotelleissa
 • päivittäinen aamiainen hotellissa sekä muut ohjelman mukaiset ateriat
 • kaikki ohjelmassa mainitut retket ja tutustumiskäynnit sisäänpääsymaksuineen, mukana paikallinen opas
 • risteily Halong Baylla kahden hengen deluxe-luokan hyteissä
 • suomalaisen matkanjohtajan palvelut

Lentoaikataulu, Vietnam Airlines

Lauantai
AY282 klo 08:10-09:50 Helsinki-Frnakfurt (kesto 02:35)
VN030 klo 13:55-07:05 (kesto 11:10, saapuuminen sunnuntaina)
Tiistai
VN122 klo 14_15-15:30 Saigon-Da Nang (kesto 01:15)
Sunnuntai
VN1672 klo 14:45-16:20 Da Nang-Haiphong (kesto 01:35)
Torstai
VN037 klo 23:30-06:00 Hanoi-Frankfurt (kesto 12:30, saapuminen perjantaina)
Perjantai
AY822 klo 11:35-15:10 Frankfurt-Helsinki (kesto 02:35)

    

Aikataulut sitoumuksetta. Ajat paikallisaikoja. Tarkista aikataulu lentolipustasi!

 

Hyvä tietää

 • Vietnam sijaitsee trooppisella ilmastovyöhykkeellä
 • maan pitkästä muodosta johtuen ilmasto vaihtelee alueittain: vuoristo tarjoaa viileyttä, rannikko kosteutta
 • vuotuinen keskilämpötila Hanoissa on +23ºC ja Huessa +25ºC
 • pohjoisosissa marraskuusta huhtikuuhun on viileämpää, kesäisin toukokuusta lokakuuhun on kuumaa ja sateista,
 • maan keskiosissa tammi- ja helmikuussa voi olla pilvistä ja esiintyä sadekuuroja, maalis- ja huhtikuussa aurinko paistaa, mutta sadekuurot voivat yllättää, touko- ja kesäkuu ovat kuumimpia kuukausia, marras- ja joulukuussa saattaa esiintyä trooppisia myrskyjä
 • etelässä ilmasto on trooppinen vuoden ympäri, sateet ovat yleensä melko arvaamattomia ja äkkinäisiä
 • Vietnamin rahayksikkö on dong (virallinen lyhenne VND), 10 euroa on noin 291 000 VND (toukokuu 2014)
 • Vietnamin valuuttaa ei saa viedä eikä tuoda maasta, vaan mukaan kannattaa ottaa joko euroja tai US-dollareita
 • isoista seteleistä (50-100) saa paremman vaihtokurssin, tarkista myös että setelit ovat hyväkuntoisia, pienillä US-dollarin seteleillä voi maksaa myös suoraan melkein kaikkialla
 • yleisimmät luottokortit käyvät hotelleissa sekä isommissa ravintoloissa ja myymälöissä

Tämän matkan ohjelma sisältää kävelyä osin epätasaisessa maastossa, joten matka edellyttää normaalia liikuntakykyä. Runsaan matkaohjelman, mannertenvälisten lentojen ja aikaerorasituksen vuoksi osallistujilla tulee olla normaali terveys.

Matkustusasiakirjat
Suomen kansalainen tarvitsee Vietnamiin matkustaessaan passin, jonka on oltava voimassa 3 kk maahan saapumisen jälkeen. Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia, mikäli oleskelu kestää alle 15 vrk.

Muiden maiden kansalaisten on itse tarkistettava vaadittavat matkustusasiakirjat.

Matkatavarat
Ruumaan menevä matkatavara: sallittu matkatavaramäärä on yksi laukku/henkilö, jonka enimmäispaino 23 kg ja ulkomitat yhteensä enintään 158 cm. Sen lisäksi matkustamoon saa ottaa yhden käsimatkatavaran, jonka enimmäispaino saa olla korkeintaan 7 kg ja ulkomitat yhteensä 56x36x23 cm.Kaikissa matkatavaroissa on oltava matkustajan nimi ja osoite, myös laukun sisäpuolella.

Käsimatkatavaraan ei saa pakata teräviä esineitä. Myös nesteiden kuljetusta on rajoitettu. Nesteiden tulee olla pakattuna enintään 100 ml kokoisiin pakkauksiin, jotka mahtuvat läpinäkyvään, enintään litran kokoiseen uudelleensuljettavaan pussiin. Lisätietoja www.finavia.fi

Lääkkeet on pakattava aina käsimatkatavaroihin alkuperäispakkauksissaan. Lääkärin kirjoittama lääkemääräys on myös hyvä olla mukana.

Erikoisruokavaliot
Ilmoitathan erikoisruokavaliosta heti varauksen yhteydessä. Emme voi kuitenkaan taata erikoisaterioiden saamista.

Rokotukset
Perusrokotusten on oltava voimassa. Jokainen matkustaja on itse velvollinen tarkistamaan viimeisimmän tiedon vaadittavista/suositeltavista rokotuksista oman paikkakuntansa terveyskeskuksesta matkailijoiden rokotuksista vastaavalta terveydenhoitajalta/lääkäriltä. Terveyskeskukseen on syytä ottaa yhteyttä hyvissä ajoin ennen matkaa. Lisätietoja saa myös sivuilta www.rokote.fi

Mikäli käytät säännöllistä lääkitystä, varaa tarvittava lääkemäärä koko matkan ajaksi mukaan. Ruoan bakteerikanta on Vietnamissa erilainen kuin Suomessa, joten mukaan on hyvä ottaa myös vatsaa rauhoittavia lääkkeitä.

Matkalippujen postitus
Reittilentoliput ja lopulliset matkaohjeet postitetaan lähtijöille noin pari viikkoa ennen matkalle lähtöä.

Hyvää matkaa!