Vuonojen Norja

alk. 685 € /henkilö

Lähde Sinäkin maailman kauneimmiksi mainittuihin maisemiin, jylhien vuonojen ja kristallinkirkkaitten vetten äärelle. Reitin varrella Norjan maalaukselliset maisemat vaihtelevat kirsikkapuiden koristamasta Hardangerinvuonosta Jotunheimenin lumihuippuisiin tuntureihin. Sognevuonon postikorttimaisemat suorastaan mykistävät kauneudellaan.

Matkan tiedot:

Vuonojen Norja: matkaohjelma ja majoitukset

alk. 685 €/hlö

Matkaohjelma

Tiistai: illalla lähtö Turusta Tukholmaan
Keskiviikko: Tukholma–Örebro-Karlstad-Oslo-Oslovuono
Torstai: Oslo–Gol-Geilo-Hardangervuono-Brimnes-Bruravik-Voss-Vossestrand
Perjantai: Vossestrand–Vangsnes-Sognevuono-Hella-Lom-Otta-Lillehammer-Hamar
Lauantai: Hamar–Tukholma, iltalaiva Turkuun
Sunnuntai: saapuminen Turkuun

Yöpymiset

Laiva 1 yö, Oslovuono 1 yö, Vossestrand 1 yö, Hamar 1 yö, laiva 1 yö

Tarkempi matkaohjelma

Tiistai: lähtö Turusta
Kokoontuminen Silja Linen Turun terminaalissa MatkaVekan lähtöselvityksessä tuntia ennen laivan lähtöä. Nousemme Tukholmaan lähtevään iltalaivaan.

Keskiviikko: Tukholma–Örebro-Karlstad-Oslo (lyhyt kiertoajelu ja Vigelandin puisto)-Oslovuono
Saavumme Tukholmaan aamulla. Ajamme Örebron ja Karlstadin kautta Osloon, jossa teemme pienen kiertoajelun ja tutustumme Vigelandin puistoon. Majoitumme Oslovuonon rannalla sijaitsevaan hotelliin. Lähdöllä 2.6. yövymme idyllisessä Hønefossin pikkukaupungissa . Päivällinen hotellissa. Päivän ajomatka n. 530 km.

Torstai: Oslo–Gol-Geilo-Hardangervuono-Brimnes-Bruravik-Voss-Vossestrand
Aamiainen hotellissa. Lähdemme kohti Norjan kauneimpia vuonoalueita. Ajamme Hallingdaljokea seuraillen Goliin ja sieltä edelleen Geilon kautta Hardangerinvuonon rannalle. Matkalla näemme Vøringvossin, yhden Norjan mahtavimmista putouksista. Ylitämme Hardangerinvuonon uutta, komeaa siltaa pitkin Brimnesistä Bruravikiin. Hardangerinvuonon ympäristöä sanotaan Norjan puutarhaksi, sillä leudon ilmaston ansiosta alueella kasvaa jopa luumu- ja kirsikkapuita. Ajamme Vossin kautta Vossestrandiin, jossa yövymme uudessa tunturihotellissa ja nautimme päivällisen. Päivän ajomatka n. 390 km.

Perjantai: Vossestrand–Vangsnes-Sognevuono-Hella-Lom-Otta-Lillehammer-Hamar
Ajamme Vangsnesiin, josta jatkamme Sognevuonon yli lautalla Hellaan. Sogne on Norjan vuonojen kuningas, jolla on pituutta yli 200 kilometriä. Jatkamme kaunista rantatietä kohti Lomia, matkan varrella Leikanger ja Sogndal. Huikaiseva maisematie vie halki Norjan korkeimman tunturialueen, Jotunheimenin. Lomissa tutustumme 1100-luvulla rakennettuun sauvakirkkoon, joka on yksi Norjan suurimmista ja tunnetuimmista. Matka jatkuu Ottan ja Lillehammerin kautta hotelliimme Hamariin. Päivällinen hotellissa. Päivän ajomatka n. 380 km.

Lauantai: Hamar–Tukholma
Päivän kuluessa ajamme Tukholmaan, josta Silja Linen laiva lähtee kohti Turkua. Päivän ajomatka n. 540 km.

Sunnuntai: saapuminen Turkuun
Saapuminen Turkuun aamulla.
 

Majoitukset

Hønefoss: Quality Hotel Ringerike ***      lähtö 2.6.
Kongensgate 3, 3510 Hønefoss
Puhelin: +47–32 17 1620
www.choicehotels.no
Hyvätasoinen hotelli Hønefossin keskustassa. Hotellissa on ravintola ja baari. Huoneissa kaikki mukavuudet.

Quality Hotel Expo ****                            muut lähdöt
Snaroyveien 20, 1360 Oslo
Puhelin: +47-67 117000
https://www.nordicchoicehotels.com/quality/quality-hotel-expo/
Hyvätasoinen hotelli Oslovuonon rantamaisemissa, 8 km päässä Oslon keskustasta. Hotellissa on ravintola, baari, kahvila ja kuntosali. Huoneissa kaikki mukavuudet.

Vossestrand: Hotelli Myrkdalen ****
Myrkdalen, 5713 Vossestrand
Puhelin: +47–90 93 71 39
www.myrkdalenhotel.no
Marraskuussa 2012 avattu hyvätasoinen tunturihotelli, jossa on useita ravintoloita ja aulabaari. Huoneissa suihku, wc, taulutv ja internetyhteys.

Hamar: Scandic hotel ***
Vangsveien 121, 2318 Hamar
Puhelin +47 21 61 40 00
www.scandichotels.fi
Hotelli sijaitsee puolen kilometrin päässä Hamarin keskustasta. Hotellissa on ravintola, baari, kuntosali ja sauna. Modernit huoneet, joissa kaikki mukavuudet. 

Hyvä tietää

 • Norjassa on noin 4,6 miljoonaa asukasta
 • Norjan Vuonot on yksi Euroopan vaikuttavimmista matkakohteista
 • aikaero Suomen aikaan –1 tunti
 • rahayksikkö on Norjan kruunu (NOK), matkalle kannattaa vaihtaa sekä Ruotsin että Norjan kruunuja pikkuostoksia ja aterioita varten
 • Suomen kansalainen ei tarvitse passia matkustaessaan laivalla Ruotsin kautta Norjaan, mutta henkilöllisyys on todistettava tarvittaessa asianmukaisella henkilöllisyystodistuksella (esim. kuvallinen henkilökortti tai ajokortti)

Valmismatka
Tämä matka on valmismatka, josta on asetettu vakuus Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV). Vastuullinen matkanjärjestäjä on Matkatoimisto Oy MatkaVekka. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä MatkaVekan lisä- ja erityisehtoja (matkavekka.fi/matkaehdot). Matkanjärjestäjä varaa oikeuden peruuttaa matkan tai matkasarjan vähäisen osanottajamäärän vuoksi. Peruutuksesta ilmoitetaan viimeistään 21 vrk ennen matkan alkua.

Matkavakuutus
Suosittelemme peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen ottamista heti varauksen yhteydessä.Vakuutukset saat helposti toimistostamme tai matkavekka.fi/matkavakuutus

Rokotukset
Hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä on syytä varmistaa, että kaikki perusrokotukset ovat kunnossa. Lisäksi tulee ottaa selvää suositellaanko tai vaaditaanko kohdemaahan muita rokotuksia tai estolääkityksiä. Matkustaja on itse velvollinen huolehtimaan tarvitsemistaan rokotuksista. Eri maihin tarvittavista lisärokotuksista saat tietoa kotipaikkakuntasi terveys-keskuksesta ja rokotuspoliklinikoilta.  Kohdemaasi terveyteen liittyvät ajankohtaiset tiedot sekä rokotussuositukset löytyvät THL:n (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) julkaisemasta Matkailijan terveysoppaasta http://www.thl.fi/fi/web/infektiotaudit/ohjeet-ja-saadokset/matkailijan-terveysopas/
 

Hintaan sisältyy

 • laivamatkat Turku–Tukholma–Turku (Silja Line, 9.6. lähdöllä Viking Line) jaetussa kahden hengen hytissä valitussa hyttiluokassa
 • hotellimajoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
 • aamiaiset ja päivälliset hotelleissa
 • ohjelman mukaiset bussimatkat, kiertoajelut ja lauttamatkat Norjassa
 • sisäänpääsymaksu Lomin sauvakirkkoon
 • suomalaisen matkanjohtajan palvelut

Lisämaksusta

 • hytti ja huone yhdelle
 • ateriat laivalla
 • kuljetukset kotimaassa

 

Laiva-aikataulu, Baltic Princess

Tiistai
Klo 20:15 lähtö Turusta (Linnasatama)
Keskiviikko
Klo 06:10 saapuminen Tukholmaan (Värtan)

Lauantai
Klo 19:30 lähtö Tukholmasta (Värtan)
Sunnuntai
Klo 07:00 saapuminen Turkuun (Linnasatama)