Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt

 

Koronavirus ja kauttamme ostetut matkapaketit

Pandemiaksi levinnyt koronavirus (COVID-19) koskettaa meitä kaikkia - niin asiakkaitamme kuin myös meitä matkavekkalaisia.

Vastuullisena matkanjärjestäjänä seuraamme hyvin tarkasti koronaviruksen vaikutuksia matkustamiseen. Koronaviruspandemia ja sen leviämisen ehkäisemiseksi tehdyt toimenpiteet ovatkin kevään ja kesän aikana vaikuttaneet suureen osaan kauttamme ostettuja matkapaketteja keväästä pitkälle syksyyn asti.  Olemme vilpittömästi pahoillamme vallitsevan tilanteen aiheuttamasta epämukavuudesta ja muutoksista monien ihmisten matkasuunnitelmiin. 

Olemme aina henkilökohtaisesti yhteydessä asiakkaisiin, joita mahdolliset peruutukset tai muutokset koskevat.

Suomen ulkoministeriö suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista ulkomaille lukuun ottamatta maita, joiden osalta Suomen hallitus on luopunut maahantulon rajoituksista. Nämä maat ovat hallituksen antaman uusimman tiedon mukaan 24.8.2020 alkaen Etelä-Korea, Georgia, Italia, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Ruanda, Slovakia, Thaimaa, Tunisia, Unkari, Uruguay, Uusi-Seelanti, Vatikaani ja Viro.

Edellä lueteltuihin maihin voi hallituksen antaman tiedon mukaan matkustaa Suomesta ilman, että tarvitsee Suomeen palaamisen jälkeen jäädä omaehtoiseen karanteeniin. On huomioitava, että näilläkin mailla voi siitä huolimatta olla erityisiä rajoituksia matkalijoiden maahanpääsyyn tai maassa oleskeluun liittyen. Kehotamme kaikkia matkoilijoita tutustumaan tarkasti kohdemaan tietoihin. Matkustuspäätöksen tekee aina matkailija itse.

Lue lisää matkustamisesta tällä hetkellä>>


Lomalennot kotikentiltä syys-lokakuussa 2020

Koronaviruspandemian ja matkojen vähäisen kysynnän vuoksi olemme peruuttaneet syys-lokakuun 2020 lomalennot kotikentiltä ja siirrämme matkasarjan toteuttamista vuodella eteenpäin. Olemme lähettäneet matkan varanneille toimintaohjeet sähköpostitse 17.8.2020. Lue lisää >>

Lento+hotelli-lomapaketit syys-lokakuussa 2020

Annamme kuluttoman muutos- ja peruutusoikeuden kaikkiin omatoimisiin lento+hotelli-lomapaketteihin, joiden lähtöpäivä olisi ajalla 1.9.-31.10.2020. Kuluton muutos- ja peruutusoikeus on voimassa 24.8.2020 alkaen tähän mennessä tehtyihin varauksiin. Olemme olleet henkilökohtaisesti yhteydessä matkan varanneisiin asiakkaisiimme viikolla 35.

Matkavekka-lomapaketit lokakuussa 2020

Koronaviruspandemian ja matkojen vähäisen kysynnän vuoksi olemme peruuttaneet lokakuun 2020 Matkavekka-lomapaketit Kreetalle ja Rodokselle. Olemme olleet henkilökohtaisesti yhteydessä matkan varanneisiin asiakkaisiimme viikolla 35.

Muut matkat 

Muut kuin edellä mainitut matkat toteutetaan matkaohjelman mukaisesti, ellei toisin ilmoiteta. Matkoihin ovat toistaiseksi voimassa normaalit muutos- ja peruutusehdot. Olemme viipymättä yhteydessä matkan varanneisiin asiakkaisiimme, mikäli matka tai matkasarja peruutetaan.

Mikäli matkoihin tulee muutoksia esimerkiksi lentoyhtiön tekemien aikataulumuutosten tai peruutusten vuoksi, olemme aina tapauskohtaisesti yhteydessä matkan ostaneisiin. Ilmoitamme mahdollisista muutoksista sitä mukaa, kun vahvistettua tietoa on saatavilla.  

Ryhmämatkat

Räätälöityjen ryhmämatkojen osalta peruutukset ja muutokset käsitellään tapauskohtaisesti. Ryhmämyyjämme ovat yhteydessä ryhmämatkan tilaajiin, jotka tiedottavat muita ryhmän jäseniä mahdollista matkaan liittyvistä muutoksista tai peruutuksista.

 

Maksujen palautukset peruutetuista matkoista

Peruutukset koskevat suurta määrää asiakkaitamme. Tässä äärimmäisen poikkeuksellisessa tilanteessa maksupalautuksissa on viiveitä, emmekä valitettavasti pysty noudattamaan aivan normaaleja käytäntöjä. Teemme parhaamme, jotta palautukset voitaisiin maksaa niin pian kuin mahdollista.

- Mikäli peruutetun matkasi lähtöpäivä olisi ollut ajalla 13.3.-13.4.2020, palautus on maksettu viikolla 22.

- Mikäli peruutetun matkasi lähtöpäivä olisi ollut ajalla 14.4.-31.5.2020, palautus on maksettu viikolla 31. 

- Mikäli peruutetun matkasi lähtöpäivä olisi ollut ajalla 1.6.-31.10.2020, olemme lähettäneet matkan tilaajalle sähköpostiviestin palautukseen liittyen 7.8.2020. Poikkeuksena ovat räätälöidyt ryhmämatkat, jotka hoidetaan ryhmämyyjän ja ryhmäasiakkaan välillä tapauskohtaisesti.

Olemme hyvin pahoillamme palautusten viivästymisestä ja kiitämme asiakkaitamme kärsivällisyydestä tässä poikkeuksellisessa tilanteessa.


Asiakaspalvelussamme voi olla hetkittäin ruuhkaa

Asiakaspalvelumme on avoinna ma-pe klo 10-16, puh. 0201204000 / myynti@matkavekka.fi 

Olemme pahoillamme mahdollisista hetkittäisistä ruuhkautumisista puhelinlinjoillamme. Pyrimme vastaamaan kaikkiin sähköpostiviesteihin mahdollisimman pian.

Voit olla tarpeen mukaan yhteydessä asiakaspalveluumme tai ryhmämatkojen osalta omaan ryhmämyyjääsi. Kiireettömissä asioissa pyydämme tällä hetkellä harkitsemaan yhteydenoton siirtämistä myöhempään ajankohtaan.

Kiitämme ymmärryksestä.


Hyödyllisiä linkkejä

Ulkoministeriö
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Matkaehdot


(päivitetty 27.8.2020 klo 9.50)

Jaa tämä sivu sähköpostitse