Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt

 

Koronavirus ja kauttamme ostetut matkapaketit

Pandemiaksi levinnyt koronavirus koskettaa meitä kaikkia - niin asiakkaitamme kuin myös meitä matkavekkalaisia. Olemme vilpittömästi pahoillamme tilanteen aiheuttamasta epämukavuudesta ja muutoksista monien ihmisten matkasuunnitelmiin. 

Vastuullisena matkanjärjestäjänä seuraamme hyvin tarkasti koronaviruksen (COVID-19) vaikutuksia matkustamiseen. 

Suomen ulkoministeriö suosittelee toistaiseksi välttämään tarpeetonta matkustamista ulkomaille koronavirustilanteen vuoksi. Poikkeuksena ovat Norja, Tanska, Islanti, Viro, Latvia ja Liettua, joiden osalta Suomen sisärajavalvonta ja karanteenisuositus loppui 15.6.2020. Suomen ulkoministeriön uusimman ilmoituksen mukaan matkustussuositukset ovat muuttumassa 13.7.2020 alkaen, jolloin alustavan arvion mukaan rajoitukset poistuisivat usean Euroopaan maan osalta. Seuraamme tilannetta aktiivisesti.

Koronaviruspandemia ja sen leviämisen ehkäisemiseksi tehdyt toimenpiteet ovat vaikuttaneet suureen osaan kauttamme ostettuja kevään ja kesän matkoja, joita on peruutettu suuri määrä. Lisätietoa löydät alta.

Ajankohtaista: Matkusta turvallisesti. >>

14.3.-14.6.2020 lähtevät matkat on peruutettu

Matkanjärjestäjänä olemme peruuttaneet kaikki ulkomaille suuntautuvat matkat, joiden lähtöpäivä olisi ollut 14.3.-14.6.2020. Olemme olleet henkilökohtaisesti yhteydessä asiakkaisiin, joita peruutus koskee. 

15.-30.6.2020 lähtevät matkat

Annamme kuluttoman muutos- ja peruutusoikeuden kaikkiin Matkavekka-lomapaketteihin ja lento+hotelli-lomapaketteihin, joiden lähtöpäivä olisi ajalla 15.-30.6.2020. Kuluton muutos- ja peruutusoikeus on voimassa 8.5.2020 alkaen. Olemme olleet henkilökohtaisesti yhteydessä matkan varanneisiin asiakkaisiimme.

Räätälöityjen ryhmämatkojen osalta peruutukset ja muutokset käsitellään tapauskohtaisesti. Ryhmämyyjämme ovat yhteydessä ryhmämatkan tilaajiin, jotka tiedottavat muita ryhmän jäseniä mahdollista matkaan liittyvistä muutoksista tai peruutuksista.


1.-31.7.2020 lähtevät matkat

Annamme kuluttoman muutos- ja peruutusoikeuden kaikkiin Matkavekka-lomapaketteihin ja lento+hotelli-lomapaketteihin, joiden lähtöpäivä olisi ajalla 1.-31.7.2020. Kuluton muutos- ja peruutusoikeus on voimassa 12.6.2020 alkaen. Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä matkan varanneisiin asiakkaisiimme viimeistään 15.6.2020.

Räätälöityjen ryhmämatkojen osalta peruutukset ja muutokset käsitellään tapauskohtaisesti. Ryhmämyyjämme ovat yhteydessä ryhmämatkan tilaajiin, jotka tiedottavat muita ryhmän jäseniä mahdollista matkaan liittyvistä muutoksista tai peruutuksista.


1.8.2020 ja sen jälkeen lähtevät matkat

1.8.2020 ja sen jälkeen lähtevät matkat toteutetaan matkaohjelman mukaisesti, ellei toisin ilmoiteta. Matkoihin ovat toistaiseksi voimassa normaalit muutos- ja peruutusehdot. Mikäli matkoihin tulee muutoksia esimerkiksi lentoyhtiön tekemien aikataulumuutosten tai peruutusten vuoksi, olemme aina tapauskohtaisesti yhteydessä matkan ostaneisiin. Ilmoitamme mahdollisista muutoksista sitä mukaa, kun vahvistettua tietoa on saatavilla.  


Kesän 2020 Legolandin matkat on peruutettu 

Kesäkauden 2020 Legoland-lomapaketit on peruutettu ja matkan varanneisiin asiakkaisiin on oltu yhteydessä.


Peruutukset ja maksujen palautukset

Peruutukset koskevat suurta määrää asiakkaitamme. Tässä äärimmäisen poikkeuksellisessa tilanteessa maksupalautuksissa on viiveitä, emmekä valitettavasti pysty noudattamaan aivan normaaleja käytäntöjä. Teemme parhaamme, jotta palautukset voitaisiin maksaa niin pian kuin mahdollista.

- Mikäli peruutetun matkasi lähtöpäivä olisi ollut ajalla 13.3.-13.4.2020, palautus on maksettu viikolla 22.

- Mikäli peruutetun matkasi lähtöpäivä olisi ollut ajalla 14.4.-31.7.2020, olemme lähetäneet matkan tilaajalle sähköpostiviestin palautuksesta viikolla 27 (poikkeuksena räätälöidyt ryhmämatkat, jotka hoidetaan ryhmämyyjän ja ryhmäasiakkaan välillä tapauskohtaisesti).

- Mikäli peruutetun matkasi lähtöpäivä olisi ollut 1.8.2020 tai sen jälkeen, päivitämme uutta tietoa tälle sivulle mahdollisimman pian.

Olemme hyvin pahoillamme palautusten viivästymisestä ja kiitämme asiakkaitamme kärsivällisyydestä tässä poikkeuksellisessa tilanteessa.


Asiakaspalvelussamme voi olla hetkittäin ruuhkaa

Asiakaspalvelumme on avoinna ma-pe klo 10-16, puh. 0201204000 / myynti@matkavekka.fi 

Olemme pahoillamme mahdollisista hetkittäisistä ruuhkautumisista puhelinlinjoillamme. Pyrimme vastaamaan kaikkiin sähköpostiviesteihin mahdollisimman pian.

Voit olla tarpeen mukaan yhteydessä asiakaspalveluumme tai ryhmämatkojen osalta omaan ryhmämyyjääsi. Kiireettömissä asioissa pyydämme tällä hetkellä harkitsemaan yhteydenoton siirtämistä myöhempään ajankohtaan.

Kiitämme ymmärryksestä.


Hyödyllisiä linkkejä

Ulkoministeriö
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Matkaehdot


(päivitetty 3.7.2020 klo 10.30)

Jaa tämä sivu sähköpostitse