Lehdistötiedote 4.6.2019

 

Matkavekka lentää jälleen Seinäjoen lentoasemalta

Lomalennot palaavat lakeuksille taas huhtikuussa 2020, kun Matkavekka lentää Seinäjoen lentoasemalta suoraan Portugalin Algarveen. Viimeksi Matkavekka lennätti asiakkaitaan Seinäjoelta Lomamatkat-nimellä vuonna 2015.

Suositut lomalennot Seinäjoelta saavat jälleen jatkoa ensi keväänä, kun Matkavekka vie lomalaisia 4. huhtikuuta 2020 Portugalin Algarven aurinkoon suoraan Rengonharjun lentoasemalta. – Olemme saaneet paljon kyselyitä ja toiveita asiakkailtamme, että voisimmeko jälleen aloittaa matkat suoraan Seinäjoen lentoasemalta, kertoo Matkavekan maajohtaja Sami Ansala. – Haluamme vastata tähän kysyntään ja täyttää asiakkaiden toiveet tarjoamalla Seinäjoen seudulla asuville helppoja lomia suoraan kotikentältä, sanoo Ansala. – Kohteeksi olemme valinneet komeista maisemistaan tunnetun Algarven, joka on perinteikäs lomakohde upeiden rantojensa ja golfkenttiensä ansiosta.

Pohjanmaan lentoliikenne aktiivista

Seinäjoen lentoasema on pysynyt aktiivisesti toiminnassa, vaikka charter- ja reittilentoja sieltä ei ole lähtenyt muutamaan vuoteen. Lomalennot loppuivat vuoden 2015 loppupuolella ja 2016 alusta lentoaseman toiminnasta on vastannut yksityinen Seinäjoen Lentoasema Oy. Seinäjoen lentoliikenne on pääasiassa ollut yksityistä liikennettä ja harrasteilmailua. – Vaasan lentoasema on ollut yksi lähtökentistämme jo useana vuonna ja siitä olemme saaneet hyviä kokemuksia. Myös aiemmin silloisella Lomamatkat-nimellä Seinäjoelta operoidut lomalennot olivat todella suosittuja ja niille oli kysyntää, kommentoi Ansala.

Seinäjoella tieto tulevasta lomalennosta otetaan ilolla vastaan. – Olemme tehneet aktiivisesti työtä sen eteen, että lentoasemallemme saataisiin jälleen kaupallista liikennettä. Matkavekan lento on tervetullut avaus ja toivottavasti ensimmäinen useiden sarjassa. Seinäjoen lentoasema on sijainniltaan erinomainen ja palvelee asiakkaita laajalla alueella, joten uskomme kysyntää olevan myös säännölliselle lomaliikenteelle, toteaa Seinäjoen Lentoasema Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juhani Pakari.

Kotikentän käyttö kannattaa

Lomailijalle suora lento kotikentältä merkitsee myös ajan- ja rahansäästöä mennen tullen, sillä esimerkiksi Helsinki-Vantaalle ajomatkaa tulee Seinäjoelta neljän tunnin verran.  Paikallinen lentoasema pitää myös alueen elinvoimaisena ja houkuttelevana niin elinkeinoelämälle kuin asukkaille. Lentämällä suoraan kotikentiltä Matkavekka haluaa palvella omalta osaltaan maakuntien talouselämää ja ihmisiä.

 

Matkavekka kuuluu pohjoismaiseen TravelCoNordic -konserniin ja sen vastuullisena matkanjärjestäjänä toimii tanskalainen emoyhtiö TravelCoNordic A/S. Maakuntien lentoasemilta lähtevät lomapaketit sisältävät aina suomenkielisen oppaan palvelut kohteissa. Myyjämme työskentelevät ympäri maan ja heidät tavoitat niin puhelimitse kuin verkkokaupan chatissä – vaikka kotisohvaltasi käsin. www.matkavekka.fi

Jaa tämä sivu sähköpostitse