Matkustusasiakirjat 

 

Passi

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi passisi voimassaoloaika. Useisiin maihin vaaditaan, että passin on oltava voimassa vähintään 6 kk maasta poistumisen jälkeen. Katso passin hakemiseen liittyvät ajantasaiset tiedot Poliisin sivuilta: https://www.poliisi.fi/passi

Lapsella on oltava oma passi matkustamista varten. Lapset eivät voi enää matkustaa siten, että nimi on lisätty vanhempien passeihin. EU-maihin sekä Liechtensteiniin ja Sveitsiin matkustettaessa matkustusasiakirjana käy myös poliisin myöntämä virallinen, kuvallinen henkilökortti. Tämä koskee myös mm. Viron matkoja.

Pohjoismaiden välillä vallitsee henkilöiden vapaa liikkuvuus (Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska ja Islanti). Pohjoismaiden kansalainen ei tarvitse matkustusasiakirjaa liikkuessaan muissa Pohjoismaissa. Henkilöllisyys ja jonkin Pohjoismaan kansalaisuus on kuitenkin voitava tarvittaessa osoittaa.

 

Viisumi

Kerromme kunkin matkakohteen kohdalla, mikäli tarvitset matkalle viisumin. Viisumin voi hankkia joko kyseisen maan lähetystön kautta tai yhteistyökumppanimme Visumservicen kautta. Kerromme tarkemmat ohjeet matkakohteen kohdalla. Mikäli olet jonkin muun maan kuin Suomen kansalainen, tarkistathan oman maasi viisumikäytännöt suurlähetystöstä ennen matkaa.

VISUMSERVICE palvelee asiakkaitamme viisumiasioissa.  Katso tältä sivulta lisätiedot ja täytä hakemus www.visumservice.fi

Huom. Viisumihakemuksen matkaasi koskien voit lähettää aikaisintaan neljä ja viimeistään kaksi viikkoa ennen matkasi lähtöpäivää.

Visumservice - Viisumipalvelut

Kalevankatu 20
00100 Helsinki

Aukioloajat: maanantai – perjantai klo 08.00 – 17.00
Puhelin: +358 9 3489 621 (klo 8 -17)
Sähköposti: info@visumservice.fi

Postiosoite:
PL 14, 00131 Helsinki

Mikäli et ole Suomen kansalainen, sinun tulee itse tarkistaa tarvitsetko ko. maahan tai mahdolliseen välilaskupaikkaan viisumin tai muun mahdollisen asiakirjan. 

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please note that you may also need a transit visa.

 

Jaa tämä sivu sähköpostitse