Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt
LEGOLAND

Finnair

MATKATAVARAT

Kirjattava matkatavara
Finnairin lennoilla ruumassa saa kuljettaa veloituksetta* yhden laukun, jonka enimmäispaino on 23 kg ja ulkomitat (pituus + leveys + korkeus) enintään 158 cm.  Yhdeksi laukuksi voidaan myös laskea näihin mittoihin mahtuva erikoismatkatavara, esimerkiksi musiikkisoitin tai golfvarusteet. Lapsella, jolla on oma istuinpaikka lennolla, saa olla yhtä paljon matkatavaraa kuin samassa luokassa matkustavalla aikuisella. Sylilapsella (alle 2-vuotias) saa olla yksi enintään 23 kg painava laukku. Lisäksi lapsella saa olla mukana kokoontaitettavat lastenrattaat ja turvaistuin. Yhden yksittäisen matkatavaran suurin sallittu paino on 32 kg. 23–32 kg ja/tai korkeintaan 190 cm x 75 cm x 65 cm suuruisista matkatavaroista maksetaan erillinen painavan laukun lisämaksu.

* Poikkeuksena Legoland-lomapaketit kesä-heinäkuussa: Matkan hinta ei sisällä kirjttua matkatavaraa. Matkavarauksen yhteydessä voi lisämaksusta ostaa paikan matkalaukulle (23 kg / matkustaja). Hinta on 9 euroa per suunta per matkustaja. 

Käsimatkatavarat
Matkustamoon saa ottaa veloituksetta yhden käsimatkatavaran, jonka ulkomitat ovat enintään 56 x 45 x 25 cm. Lisäksi matkustamoon voi ottaa yhden henkilökohtaisen tavara, kuten pienen käsilaukun, pieni kannettavan tietokoneen laukun tai pienen reppu, joka sijoitetaan edessäsi olevan istuimen alle ja jonka ulkomitat ovat enintään 40 cm x 30 cm x 15 cm. Kävelyä helpottavat apuvälineet, kuten kävelykeppi tai kyynärsauvat, ovat myös sallittuja matkustamossa. Käsimatkatavaroiden paino saa olla yhteensä enintään 8kg. Lapsella, jolla on oma istuinpaikka lennolla, saa olla yhtä paljon matkatavaraa kuin samassa luokassa matkustavalla aikuisella. Alle 2-vuotiaalla, jolla ei ole omaa istuinpaikkaa, ei saa olla mukanaan käsimatkatavaroita.

Lisätietoa matkatavarasäädöksistä www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage

Ylimääräinen / erikoismatkatavara
Finnairin lennoilla ylimääräisestä matkatavarasta veloitetaan lisämaksu. Kuljetusmaksu sallitun matkatavarakiintiön ylittävistä kiloista tai lisälaukuista sekä urheiluvälineistä ja muista erikoismatkatavaroista, on mahdollista maksaa etukäteen, jolloin hinta on usein edullisempi kuin lentokentällä maksettuna.

Lisätietoa ylimääräisestä matkatavasta
www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage/Excess-baggage-fees
www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage/sports-equipment

Pakkaaminen
Vinkkejä pakkaamiseen: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage/tips-for-packing

Finnair suosittelee, että suojaat matkalle mukaan ottamasi lastenrattaat, pyörätuolin, polkupyörän, sukset ja golfvarusteet. Airshells vuokraa suojatarvikkeita joillakin eurooppalaisilla lentokentillä www.airshells.com

Vahingoittunut tai kadonnut matkatavara
Mikäli matkatavarasi eivät saavu ajoissa tai ne ovat vahingoittuneet, tee vahinkoilmoitus (PIR) lentoasemalla välittömästi saapumisen yhteydessä. Vahinkoilmoitus vaaditaan lento- tai vakuutusyhtiölle tehtävään korvaushakemukseen.

VARAUKSESI FINNAIRIN LENNOLLE JA LENNON LISÄPALVELUT

Legolandin matkat
Legolandin kesä-heinäkuun lähdöillä Matkavekan matkalippu toimii samalla myös lentolippuna. Varauksesi tiedot siirretään Finnairille viimeistään 5-7 vuorokautta ennen lähtöä, jonka jälkeen voit kirjautua varausnumerolla lentoyhtiön sivulle https://www.finnair.com/fi/fi/flights/leisure/services. Jos varaat matkasi alle 7 vuorokautta ennen lähtöä, siirrämme varauksesi lentoyhtiölle viimeistään lähtöpäivää edellisenä päivänä. HUOM! Emme voi taata istumapaikkojen tai muiden lisäpalveluiden varauksia viime hetken varauksille. 

Matkustusasiakirjat Legolandin matkoilla:

  • 16 vuotta täyttäneillä henkilöillä on oltava mukana joko passi, kuvallinen henkilökortti, kuvallinen Kela-kortti tai ajokortti.
  • Alle 16-vuotiailta, jotka matkustavat vanhempiensa seurassa, ei vaadita omaa henkilökorttia.
  • Alle 16-vuotiailla, jotka matkustavat yksin tai jonkun muun kuin vanhempansa kanssa, on oltava mukana joko passi, kuvallinen henkilökortti tai kuvallinen Kela-kortti

Lento+hotelli-lomapaketit
Erillinen lentolippu toimitetaan samana päivänä, jolloin varaat ja maksat matkan. Lentolipun saatuasi voit ostaa saatavilla olevia lisäpalveluita lentoyhtiön verkkosivuilla: https://www.finnair.com/fi/fi/

Ateria lennolla
Euroopan lennoilla matkan hintaan ei sisälly ateriaa. Voit ostaa aterian lennolle Finnairin Sky Bistro menusta, tutustu valikoimaan ja tilaa: www.finnair.com/fi/fi/information-services/on-the-aircraft/food-and-drink-on-board/pre-order-meal

Kaukolennoilla matkan hintaan sisältyy ateria, lisätietoja: www.finnair.com/fi/fi/information-services/on-the-aircraft/food-and-drink-on-board/intercontinental-flights-economy-class

Istumapaikat lennolla
Mikäli haluat istua lennolla mieleiselläsi paikalla tai haluat varmistaa vierekkäiset paikat matkakumppaneidesi kesken, voit varata istumapaikat etukäteen maksusta. Paikkavaraukset on tehtävä viimeistään 36 tuntia ennen lähtöä. Mikäli et ole varannut paikkaasi etukäteen, se määräytyy lähtöselvityksen yhteydessä.

Ostokset
Finnairin lennoille voi tehdä tax-free ostoksia etukäteen osoitteessa www.finnairshop.com

Lähtöselvitys
Finnairin lähtöselvitysterminaali Helsinki-Vantaalla on T2. Kehotamme saapumaan lentoasemalla viimeistään kaksi tuntia ennen lennon lähtöaikaa. Lähtöselvityksen voit tehdä internetissä alkaen 36h ennen lennon lähtöä osoitteessa www.finnair.com/FI/FI/information-services/check-in/online-mobile-check-in tai viimeistään lentoaseman itsepalveluautomaatilla ennen matkatavaroiden luovutukseen (Baggage Drop -tiskit) siirtymistä.

Varmista, että sinulla on aikaa tarvittaviin turvatarkastuksiin lentoasemalla ja ehdit portille ajoissa. Varaathan riittävästi aikaa – tiukentuneet turvatoimet hidastavat tarkastuksia.

Lue lisää lähtöselvityksestä Finnairin sivuilta http://www.finnair.com/fi/fi/information-services/check-in

Jaa tämä sivu sähköpostitse