Retket lomakohteessa

 

Retkillä lomakohteen ympäristö tutuksi

Matkavekan retkivalikoimassa on lomakohteesta riippuen vaihtoehtoja kaupunkikierroksista historiallisiin nähtävyyksiin, iltajuhliin ja meriretkiin. Osallistumalla retkille saat matkastasi irti enemmän, tutustut perusteellisemmin lomakohteeseen ja sen ympäristöön sekä maan tapoihin ja historiaan.

Huomioithan, että omatoimikohteissa retkiä ei ole järjestetty, ellei toisin mainita. Lento+hotelli-lomapaketeilla ei ole mahdollista ostaa retkivalikoiman mukaisia retkiä. 

 

Retken toteutuminen 


Retket toteutetaan, mikäli ilmoittautuneita on riittävä määrä. Matkavekan omat retket toteutetaan suomenkielisellä opastuksella. Kansainväliset retket järjestetään englanninkielisellä opastuksella, osallistujajoukko voi olla monikansallinen. Osanottajamäärän vähäisyys, sääolosuhteet tai muista paikallisista olosuhteista johtuvat asiat saattavat aiheuttaa muutoksia tai peruutuksia retkiin. Retken peruuntuminen ilmoitetaan mahdollisimman pian kaikille ilmoittautuneille. 

 

Ilmoittautuminen 

Lomakohteesta riippuen retkiä voit ostaa etukäteen tai lomakohteessa. Lomakohteessa retket maksetaan pääsääntöisesti käteisellä oppaalle.  Maksetusta retkestä saa retkilipun, joka annetaan oppaalle retkibussiin tullessa. Sairastapauksen sattuessa retkirahat palautetaan vain lääkärintodistusta vastaan. Suomessa etukäteen retken varanneet saavat lähtöajan oppaalta. Osanottajatodistuksessa mainittu retkipäivä ei ole sitova, vaan päivä saattaa vielä kohteessa muuttua.

 

Retkille lähtö

Retkille lähdetään sovitulta retkipysäkiltä joka ei välttämättä ole oma hotellisi. Lähtöaika ilmoitetaan retkilipussa. Muista ottaa saamasi retkilippu mukaan retkelle, se toimii todistuksena maksusta.

 

Retkille varustautuminen 

Onnistuneen retkipäivän takaa oikeanlainen varustus. Jokaisella retkellä on pieniä kävelyosuuksia, hyväksi koetut, mukavat ja tukevat jalkineet ovat tarpeen. Kerrospukeutuminen on järkevää, sillä linja-autojen ilmastointi voi olla viileä, mutta ulkona aurinko paahtavan kuuma.  Moskeijoissa ja kirkoissa vieraillessa on syytä kiinnittää huomiota pukeutumiseen. Sisäänpääsyn edellytyksenä ovat peitetty olkapäiden alue sekä polvet. Kovin avonaiset vaatteet eivät ole soveliaat. Oppailtamme voit kysyä lisäohjeistusta tarvittaessa.

Retkille ei kannata ottaa mukaan arvokasta omaisuutta. Mukaan kannattaa ottaa vain päivän tarpeita varten välttämätön. Rahat olisi hyvä jakaa useampaan paikkaan.

Jaa tämä sivu sähköpostitse