Kaikki matkat
Rantalomat
Kiertomatkat
Viron lomat
Joulutorit
Kaupunkilomat
Lento+hotelli

Ennen matkaa

Yleiset valmismatkaehdot  | Matkavekan lisä- ja erityisehdot

 

Matkavekan kaupunki- ja kiertomatkojen lisä- ja erityisehdot 

Voimassa varauksiin, jotka on tehty 10.5.2017 tai sitä ennen.

Primera Holidays Oy – Matkavekka & Lomamatkat on rekisteröity matkanjärjestäjä, joka on asettanut lain mukaisen vakuuden Suomen Kuluttajavirastolle. Matkavekan kaupunki- ja kiertomatkaesitteessä ja internetsivuilla esitellyt matkat ovat valmismatkoja. Primera Holidays Oy – Matkavekka & Lomamatkat noudattaa yleisiä valmismatkaehtoja sekä näitä lisä- ja erityisehtoja. Ryhmä- ja erikoismatkojen ehdot määräytyvät matkakohtaisesti. Maksamalla varausmaksun matkustaja tai ryhmä hyväksyy matkaehdot.
Numerot viittavat 30.6.2009 hyväksyttyjen yleisten valmismatkaehtojen ko. pykäliin.

Matkan varaus- ja maksuehdot

Varatessaan matkan asiakas suorittaa varausmaksun. Maksamalla varausmaksun asiakas vahvistaa tutustuneensa yleisiin valmismatkaehtoihin ja matkanjärjestäjän erityisehtoihin sekä hyväksyneensä ne.

Kun matka varataan aiemmin kuin 45 vrk ennen lähtöä, tulee varausmaksu suorittaa 24 tunnin kuluessa varauksesta. Varausmaksu on 200 €/hlö. Loppumaksu tulee suorittaa viimeistään 45 vrk ennen lähtöä. Jos matka varataan alle 45 vrk ennen lähtöä, on koko matkan hinta maksettava välittömästi matkaa varattaessa. Mikäli näitä maksuehtoja ei noudateta, Primera Holidays Oy – Matkavekka & Lomamatkat on oikeus purkaa sopimus ilman erillistä ilmoitusta.

Joillakin kaukomatkoilla, risteilyillä ja junamatkoilla ennakkomaksu voi olla edellä mainittua summaa suurempi. Samoin jotkut erikoismatkat ja lentohintatyypit saattavat edellyttää ennakko-ostoajan tai muun erityisehdon soveltamista. Näistä erityisehdoista saa lisätietoja Matkavekan toimistoista. Loppusuoritus matkasta on maksettava viimeistään 45 vuorokautta ennen lähtöä. Hintaan lisätään kulloinkin voimassa oleva Matkavekan palvelumaksu.

Matkustajan peruutusehdot
Matkan peruutusajankohdaksi katsotaan se aika, jolloin Primera Holidays Oy – Matkavekka saa tiedon peruutuksesta.

4.1.a) Jos matka peruutetaan viimeistään 28 vuorokautta ennen matkan alkua, peritään toimistokuluina varausmaksu sekä palvelumaksu.

b) Jos matka peruutetaan myöhemmin kuin 28 vrk ennen matkan alkua, mutta viimeistään 14 vrk ennen matkan alkua, veloitetaan peruutuskuluina 50 % matkan hinnasta sekä palvelumaksu.

c) Jos matka peruutetaan myöhemmin kuin 14 vuorokautta ennen matkan alkua, veloitetaan peruutuskuluina koko matkan hinta sekä palvelumaksu.

4.4. Primera Holidays Oy:lla on oikeus periä korvaus ennakkoon maksamistaan palveluista, joista Primera Holidays Oy:lla ei ole hinnanpalautusoikeutta (esim. lennot, majoituspalvelut, ennakkoon maksetut lipputilaukset). Suosittelemme peruutusturvan sisältävän matkavakuutuksen ostamista jo matkan varausvaiheessa.

5.1. Jos matka peruutetaan yleisten valmismatkaehtojen 5.1.–5.2. kohtien mukaan, on Matkavekalla oikeus periä kohdan 4.4. mainitut kulut.

Matkan hinta
Hinnat perustuvat varausvaiheessa voimassa olleisiin hintatietoihin, valuuttakursseihin, veroihin sekä kohdetietoihin. Matkan hintaan sisältyvät vain ne palvelut, jotka on yksilöity hintaan kuuluviksi matkavahvistuksessa. Lippuun merkityt pakolliset lentoverot sisältyvät matkan hintaan. Sen sijaan kohteesta lähdettäessä paikallisille viranomaiselle maksettavat lentokenttäverot matkustaja maksaa itse käteisellä paikan päällä. Mies- tai naispaikkoja yksinmatkustaville ei myydä erikseen. Niiden, jotka haluavat yhden hengen huoneen, on varattava sellainen lisämaksua vastaan. EU-maissa arvonlisävero sisältyy matkojen hintaan.

Lapsialennukset
Sylilapsi on jokainen alle 2-vuotias lapsi. Sylilapsi maksaa 10 prosenttia aikuisen lentohinnasta. Sylilapsi ei ole oikeutettu omaan istumapaikkaan. Lento- ja hotellihintojen erilaisista ehdoista johtuen lapsialennukset vaihtelevat eri matkojen kohdalla. Tarkemmat tiedot saat Matkavekan toimistoista.

Reittilentojen erityisehdot
Primera Holidays Oy – Matkavekka & Lomamatkat myymiin lentoihin, joihin ei liity maapalveluita, ei sovelleta valmismatkalakia tai Yleisiä Valmismatkaehtoja. Pelkkien lentojen mahdolliset muutokset, peruutukset ja takaisinmaksut tapahtuvat kulloinkin voimassaolevien, ko. lentolipputyyppiä koskevien sääntöjen mukaan. Osa lentolipuista on muutoskelvottomia ja/tai niistä ei saa lainkaan takaisinmaksua. Lennon toteuttamisesta ja sen mahdollisista häiriötilanteista vastaa operoiva lentoyhtiö.

Yleiset valmismatkaehdot
Edellä mainittujen lisä- ja erityisehtojen ohella noudatamme 30.6.2009 allekirjoitettuja Yleisiä valmismatkaehtoja.

 

Jaa tämä sivu sähköpostitse