Kaikki kohteet
Kaupunkilomat
Risteilyt

Yleiset matkapakettiehdot 1.7.2018 alkaen tehtyihin varauksiin >>

Matkavekan lisä- ja erityisehdot 2.12.2019 alkaen tehtyihin varauksiin >>

 

 

Matkavekan lisä- ja erityisehdot 1.7.2018 alkaen tehtyihin varauksiin

 

Matkavekka
Matkavekan järjestämien matkojen vastuullinen matkanjärjestäjä on emoyhtiö TravelCo Nordic A/S (aik. Primera Travel A/S), joka on rekisteröitynyt Tanskaan ja asettanut kuluttajavakuuden Rejsegarantifondiin (numero 1242). TravelCo Nordic A/S:n liikeyritystunnus on Y-tunnus (CVR) 21148180. Matkavekalla on kansainväliset IATA-oikeudet varata, myydä ja kirjoittaa lentolippuja. (International Air Transport Association). Matkavekka on SMAL:n (Suomen Matkatoimistoalan Liitto ry:n) jäsen. Jäsentunnus SMAL 19795. 

Voimassaolo
Nämä ehdot koskevat 1.7.2018 alkaen tehtyjä matkapakettisopimuksia, kunnes uusi versio ehdoista julkaistaan.

Matkavekan matkapaketteihin sovellettavat ehdot

 • EU matkapakettidirektiivi (EU 2015/2302)
 • Laki matkapalveluyhdistelmistä (901/2017)
 • Yleiset matkapakettiehdot (YME 3.5.2018)
 • Matkavekan lisä- ja erityisehdot

Ehdot ovat luettavissa kotisivuiltamme www.matkavekka.fi.

Matkavekan erikoismatkoissa ja asiakkaan tilauksesta kootuissa räätälöidyissä ryhmämatkoissa voidaan matkan erityisluonteen vuoksi soveltaa näistä erityisehdoista poikkeavia matkakohtaisia erityisehtoja, jotka ilmoitetaan kyseisen matkan tiedoissa ja/tai varausvahvistuksessa.

Maksamalla varausmaksun asiakas tai ryhmävarauksen yhteyshenkilö hyväksyy matkavahvistuksen tiedot ja kyseiseen matkaan sovellettavat Matkavekan matkaehdot.

1. MATKOISTA ANNETTAVAT TIEDOT JA VARAUSTEN TEKEMINEN

Kaikki matkoihin liittyvät ennakkotiedot (kuten aikataulut, lähtöpaikat ja kohteet, hinnat, ohjelmat jne.) ovat sitoumuksetta ja ne on aina matkaa varattaessa tarkistettava. Sopimus syntyy varaushetken tietoihin perustuen.

1.1. Yksittäisvaraukset (1-9 henkilön varaukset)
Matkavekan matkapakettivalikoima on esitelty reaaliaikaisesti verkkosivuilla www.matkavekka.fi. Saatavuus vaihtelee kysynnän ja tarjonnan mukaisesti. Jotkut tuotteet voivat olla myynnissä vain osan kautta tai poistua myynnistä ennen kauden päättymistä ja uutta tarjontaa voi syntyä milloin tahansa. Matkan hinta määräytyy varaushetken tarjonnan ja saatavuuden mukaisesti eikä se ole sidoksissa aikaisemmin tai myöhemmin vallinneisiin hintoihin. Tuotteen saatavuus ja hinta vahvistuvat, kun varaus on tehty onnistuneesti. Varaus muuttuu asiakasta sitovaksi, kun vähintään ennakkomaksu on maksettu eräpäivään mennessä.

1.2. Ryhmävaraukset (10 aikuista tai enemmän)
Ryhmien paikkatilannetiedustelut ja varaukset tulee tehdä Matkavekan myyntipalvelusta tai valtuutetulta jälleenmyyjältä. Ryhmiä ei voi varata verkkokaupasta. Ryhmille vahvistetaan paikat ja hinta sekä mahdolliset erityisedut tapauskohtaisesti. Ryhmien hinnoittelu tai ryhmämatkan sisältö voi poiketa yleisvalikoimasta ja/tai -hinnoittelusta. Ryhmien maksu-, muutos- ja peruutusehdot ilmoitetaan tapauskohtaisesti. Ryhmänkerääjän/yhteyshenkilön vastuusta lisää kohdassa Ryhmät.

2. MAKSUT

2.1. Maksutavat

Yksittäisvarauksen voi maksaa verkkokaupassa www.matkavekka.fi tietyillä maksukorteilla tai verkkopankkimaksuna. ”Varaukseni”-osioon pääsee kirjautumaan matkavahvistuksen varausnumerolla ja ensimmäisen matkustajan sukunimellä. Myyntipalvelun kautta varattaessa myyjä lähettää laskun sähköpostitse tai antaa maksutiedot puhelimitse. Verkkokauppavarauksessa asiakas maksaa joko verkkokaupassa tai sähköpostiin toimitettavalla laskulla, matkasta riippuen. Maksut on suoritettava aina eräpäivään mennessä.

Pankkitilit

Nordea IBAN FI50 1214 3000 1131 53
Pohjola IBAN FI22 5000 0120 4100 05

Asiakkaan on ilmoitettava, mikäli matkadokumentit eivät saavu perille sähköpostitse vuorokauden tai postitse viikon kuluessa varauksen tekemisestä. Matkavekka ei vastaa postitettujen matkadokumenttien katoamisesta. Matkadokumentteja ei postiteta Suomen ulkopuolelle.

Matkavekan lahjakortit

Mikäli matkavarauksen haluaa maksaa Matkavekan lahjakortilla, on otettava yhteyttä myyntipalveluun. Lahjakortilla ei voi maksaa verkkokaupassa.

2.2. Palvelumaksut ja toimistokulut

Matkavekka perii matkan hinnan lisäksi voimassa olevan palveluhinnaston mukaiset maksut. Palveluhinnasto on nähtävissä www.matkavekka.fi/palveluhinnasto. Matkavekan perimien toimistokulujen määrät ilmoitetaan palveluhinnastossa.

2.3. Maksuehdot

Kun matka varataan vähintään 45 vrk ennen lähtöpäivää ja matkan hinta on yli 200 € /hlö *
Varausmaksu 200 € / hlö maksetaan varauksen yhteydessä tai viimeistään viikon kuluessa, eräpäivä ilmoitetaan matkavarauksen yhteydessä. Loppumaksu erääntyy maksettavaksi 45 vrk ennen matkaa

Kun matka varataan alle 45 vrk ennen lähtöpäivää tai matkan hinta on 200 € / hlö tai vähemmän *
Koko matkan hinta maksetaan varauksen yhteydessä

*) Lento+hotelli-lomapaketteihin sovelletaan seuraavia maksuehtoja matkojen erityisluonteen vuoksi

27.8.2018 alkaen tehdyt varaukset:
Matkan kokonaishinta on maksettava heti varauksen yhteydessä.

8.7.2019 alkaen tehdyt varaukset:
Mikäli lähtöön on aikaa yli 60 vrk, matkasta on maksettava joko 60% varausmaksu tai kokonaishinta heti. Vaaditun maksun suuruuden näkee matkaa varatessa. Mahdollinen loppumaksu erääntyy 60 vrk ennen lähtöä.
Mikäli lähtöön on aikaa 60 vrk tai vähemmän, matkan kokonaishinta on aina maksettava heti.

23.8.2019 alkaen tehdyt varaukset:
Mikäli lähtöön on aikaa yli 60 vrk, matkasta on maksettava vähintään 60% varausmaksu heti ja loppumaksu viimeistään 60 vrk ennen lähtöä.  Mikäli lähtöön on aikaa 60 vrk tai vähemmän, matkan kokonaishinta on aina maksettava heti.

2.4. Eräpäivien noudattaminen on tärkeää
Mikäli maksuehtoja ei noudateta, Matkavekalla on oikeus peruuttaa varaus ja purkaa sopimus ilman erillistä ilmoitusta. Matkavekalla ei ole velvollisuutta tarjota kyseisiä tai vastaavia palveluita, hintoja tai ehtoja myöhemmin, vaikka asiakas suorittaisi maksun jälkikäteen ja/tai haluaisi palauttaa varauksen voimaan.

2.5. Golfvaraukset, kylpylähoidot, tapahtumaliput ja muut maksulliset lisäpalvelut
Golfvaraukset ovat sitovia ja greenfee-maksut on maksettava heti starttiaikavahvistuksen jälkeen. Myös muiden maksullisten lisäpalveluiden, kuten ooppera-, konsertti- ja tapahtumalippujen tai kylpylä- ja kauneushoitojen varaukset tai liittymäkuljetusten liput ovat heti sitovia ja erääntyvät maksettavaksi heti. Eri tilauksesta asiakkaan pyynnöstä tehdyt lisäpalveluhankinnat eivät ole osa pakettimatkaa eikä niihin sovelleta matkapakettiehtoja vaan kunkin palveluntuottajan omia muutos- ja peruutusehtoja. Kehotamme hankkimaan matkavakuutuksen, sillä sitovasti tilattuja maksullisia lisäpalveluja ei hyvitetä matkan peruuntuessa esimerkiksi sairastapauksen vuoksi.

3. HINNAT

Matkapakettien ilmoittelussa ja hinnoittelussa hinta tarkoittaa yleisimmin yhden aikuisen hintaa jaetussa kahden hengen majoituksessa. Alkaen-hinta voi perustua myös suurempiin huoneisiin/hytteihin. Yksin matkustava on velvollinen varaamaan huoneen/hytin omaan käyttöön. Yhden hengen huone/hytti voi olla kalliimpi kuin vuodepaikka jaetussa huoneessa. Matkavekan matkapakettien hinnat ilmoitetaan euroissa.

3.1. Hintaan sisältyy

 • sähköpostitse toimitettava osanottajatodistus/matkalippu
 • edestakainen kuljetus (lento/laiva) osanottajatodistuksessa/matkalipussa mainitulta lentoasemalta lentokohteeseen tai lähtösatamasta määräsatamaan
 • mahdolliset lentokenttä- tai satamaverot
 • majoitus ja mahdolliset ateriat osanottajatodistuksen/matkalipun mukaisesti
 • suomenkielinen opas- tai matkanjohtajapalvelu matkakohteessa (pois lukien omatoimikohteet/omatoimimatkat/määrittelemätön majoitus)

Asiakkaan tilauksesta räätälöidyillä ryhmämatkoilla ja erikoismatkoilla voi olla poikkeava sisältö, joka ilmoitetaan matkan esittelyssä ja/tai matkavahvistuksessa.

3.2. Hintaan ei sisälly (ellei toisin mainita)

 • palvelumaksut
 • hotellikuljetus matkakohteessa
 • osanottajatodistuksen/lentolipun postitus kirjeitse
 • maa- ja liittymäkuljetukset kotimaassa
 • retket ja muut lisäpalvelut matkakohteessa
 • ruokajuomat (ellei toisin mainita) ja palvelurahat
 • erikseen mainitut verot ja viisumimaksut
 • mahdolliset rokotukset
 • matkavakuutus
 • lentoateriat (ellei toisin  mainita)
 • hotellien omat takuumaksut (ellei toisin mainita)

3.3. Pelkän lennon hintaan sisältyy vain osanottajatodistuksen/matkalipun mukainen lentomatka.

3.4. Alennukset (esim. ryhmä / lapsi)
Ryhmäalennukset ja ryhmäehdot, mikäli ne ovat poikkeavat, ilmoitetaan matkaa varattaessa. Lapsialennus edellyttää (jollei toisin mainita) ikärajan täyttymisen lisäksi majoittumista kahden täysin maksavan aikuisen kanssa samassa huoneessa tai huoneistossa. Yhden aikuisen kanssa matkustava lapsi maksaa aikuisen hinnan. Lapsi, joka on koko matkan ajan alle 2-vuotias, voidaan varata sylilapsena ilman omaa lento- ja vuodepaikkaa, aterioita tai muita matkustajakohtaisia palveluita. Jokaista alle 2-vuotiasta tulee seurata vähintään yksi aikuinen. Jos alle 2-vuotiaalle sylilapselle halutaan oma istuma- ja vuodepaikka, hänet tulee varata lapsena. Lapsihinnat ja mahdolliset alennukset vaihtelevat matkoittain ja hotelleittain. Lasten ja sylilasten matkojen hinnat käyvät ilmi varausta tehtäessä. Lapsen sallittu matkatavaramäärä vaihtelee lentoyhtiöittäin. Mahdolliset erilliskulut (esim. lastensänky, ateriat) maksetaan matkakohteessa suoraan hotellille. Lapsialennusta ei myönnetä samanaikaisesti muiden alennusten kanssa (esim. lisävuodealennus).

3.5. Huonetyyppikohtaiset lisämaksut
Matkapaketin hinta edellyttää, että huone/huoneisto/hytti varataan tietylle vähimmäismäärälle matkustajia. Yleisimmin matkojen hinnat ilmoitetaan per matkustaja jaetussa kahden hengen huoneessa. Huoneistoissa, villoissa ja lomamökeissä sekä isommissa huoneissa/hyteissä tarvittava majoittujamäärä voi olla 3-8 henkilöä. Jos matkustajia on vähemmän kuin huoneen/huoneiston edellyttämä vähimmäismäärä, huoneeseen/huoneistoon majoittuvalta/majoittuvilta veloitetaan lisämaksu (nk. vajaakäyttömaksu). Mahdolliset huonetyyppikohtaiset lisämaksut, esim. merinäköalalisä, veloitetaan kaikilta, paitsi alle 2-vuotiailta matkustajilta. Matkan hinta mahdollisine lisämaksuineen näkyy verkkokaupassa matkaa varattaessa.

3.6. Hinnanmuutokset
Matkavekka pidättää oikeuden hinnanmuutoksiin ennen sopimuksen syntymistä. Hinnat ovat voimassa sillä hetkellä, kun ne ilmoitetaan, eivätkä ne koske aiemmin tai myöhemmin varattuja matkoja. Hinta vahvistuu varauksen yhteydessä. Varaus on voimassa ja sitova sopimus syntyy asiakkaan maksettua matkanjärjestäjän määräämän maksun eräpäivään mennessä. Matkavekka pidättää oikeuden tarjota kampanjakohtaisesti tai harkintansa mukaan ylimääräisiä etuja asiakkaille tai osalle asiakkaista mutta ei kuitenkaan ole velvoitettu tarjoamaan näitä kaikille asiakkaille.

4. MATKAN PERUUTTAMINEN

Peruutuksesta on ilmoitettava Matkavekalle viivytyksettä. Matkan peruutusajankohdaksi katsotaan se aika, jolloin Matkavekka saa tiedon peruutuksesta.

4.1 Matkustajan oikeus peruuttaa matka ennen matkan alkamista

4.1.1. Matkavekka-lomapaketit Viroon ja Legolandiin sekä Euroopan rantalomakohteisiin Egypti mukaan lukien (ei koske lento+hotelli-lomapaketteja).

4.1.2. Kiertomatkat ja Matkavekka-lomapaketit Euroopan ulkopuolisiin rantalomakohteisiin Egypti pois lukien (ei koske lento+hotelli-lomapaketteja)

 • Kun matka peruutetaan viimeistään 45 vrk ennen matkan alkamista, peritään toimistokulut*
 • Kun matka peruutetaan 44–21 vrk ennen matkan alkamista, peritään peruutuskuluina 25 % matkan hinnasta tai kuitenkin vähintään varausmaksu
 • Kun matka peruutetaan 20-3 vrk ennen matkan alkamista, peritään peruutuskuluina 75 % matkan hinnasta tai kuitenkin vähintään varausmaksu
 • Kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 3 vrk ennen matkan alkamista, peritään peruutuskuluina 95% matkan hinnasta

Näiden matkojen erityisluonteen vuoksi peruutuskulut ovat yleisten matkapakettiehtojen mukaisia peruutusehtoja tiukemmat. Reittilentojen lentolippusäännöt ovat joustamattomia ja johtavat korkeisiin peruutuskuluihin. Reittilentojen sitovat lentoliput voidaan joutua kirjoittamaan useita viikkoja ennen matkan alkua tai jopa varaushetkellä. Matkaohjelman majoitukset ja maapalvelut voidaan joutua maksamaan alihankkijoille hyvissä ennen lähtöä, näistä ei usein saada hyvityksiä peruutustapauksissa.

*toimistokulut on ilmoitettu palveluhinnastossa www.matkavekka.fi/palveluhinnasto

4.1.3. Lento+hotelli-lomapaketit

 • Kun matkasta on maksettu varausmaksu, peritään kuluina maksettu varausmaksu
 • Kun matka on maksettu kokonaan, peritään kuluina 95% matkan hinnasta

Lento+hotelli-lomapaketit ovat reittilentoihin perustuvia, yksilöllisesti koottavia omatoimisia matkapaketteja. Lipunkirjoitus tapahtuu automaattisesti heti vahvistamisen ja maksamisen jälkeen. Lipputyypit eivät lähtökohtaisesti salli takaisinmaksua lipunkirjoituksen jälkeen. Lento+hotelli-lomapakettien peruutusehdot ovat tästä johtuen huomattavasti Yleisiä matkapakettiehtoja tiukemmat.

4.2 Nimenmuutokset
Nimenmuutoksen voi matkaseurueen kokoonpanon ja majoitusjärjestelyiden muuttumatta tehdä yhden kerran kuluitta, viimeistään 45 vrk ennen matkan alkua.  Kuluttoman nimenmuutoksen edellytyksenä on, että kuljetusyhtiön ja hotellin sopimukset sallivat sen, eivätkä esimerkiksi viisumimääräykset ole esteenä. Myöhemmin tai useammin kuin kerran tehtävistä nimenmuutoksista peritään toimistokulut sekä mahdolliset muut todelliset Matkavekalle aiheutuvat kulut. Mikäli nimenmuutos johtaa majoitusjärjestelyiden muutoksiin tai mikäli muutoksen johdosta joudutaan kirjoittamaan muutoskelvottoman matkalipun tilalle uusi, voivat todelliset kustannukset olla korkeita. Nimenmuutokset on ilmoitettava matkanjärjestäjälle viimeistään 7 päivää ennen matkan alkamista. Tämän jälkeen tehtävät nimenmuutokset käsitellään tapauskohtaisesti.

Nimenmuutosoikeus ei koskaan koske lento+hotelli-lomapaketteja, joiden muutosehdot ovat huomattavasti yleisiä matkapakettiehtoja tiukemmat. Lento+hotelli-lomapaketit ovat reittilentoihin perustuvia, yksilöllisesti koottavia omatoimisia matkapaketteja. Lipunkirjoitus tapahtuu automaattisesti heti vahvistamisen ja maksamisen jälkeen. Pääsääntöisesti vahvistettua varausta ja nimeä lentolipussa ei voi muuttaa.

4.3 Lähtöpäivän, matkakohteen ja/tai hotellin muutos

Matkustajalla on oikeus (matkojen saatavuuden salliessa) viimeistään 45 vrk ennen matkan alkua muuttaa yhden kerran lähtöpäivää, matkakohdetta, hotellia ja/tai huonetyyppiä ilman muutoksesta aiheutuvaa toimistokulua. Kaikissa tapauksissa lisäksi peritään uuden matkan hinnanerotus, jos uusi matka kalliimpi tai hyvitetään ero, jos uusi matka edullisempi. Alle 45 vrk tehtävät muutokset käsitellään peruutuksina ja uusina tilauksina, jolloin muutoksen kulut määräytyvät peruutusehtojen mukaan.

Muutosoikeus ei koske tarjoushintaisia tai kampanjahintaisia matkoja eikä normaalihintaisen matkan vaihtamista tarjoushintaiseksi tai kampanjahinnoitelluksi matkaksi. Myöskään matkoihin, joiden peruutusehtoja on rajoitettu erityisehdoin tai joita ei voida palauttaa takaisin myyntiin, ei sovelleta edellä mainittua muutosoikeutta.

Muutosoikeus ei koskaan koske lento+hotelli-lomapaketteja, joiden muutosehdot ovat huomattavasti yleisiä matkapakettiehtoja tiukemmat. Lento+hotelli-lomapaketit ovat reittilentoihin perustuvia, yksilöllisesti koottavia omatoimisia matkapaketteja. Lipunkirjoitus tapahtuu automaattisesti heti vahvistamisen ja maksamisen jälkeen. Useimmat lentolipputyypit eivät salli takaisinmaksua tai muutoksia lipunkirjoituksen jälkeen. Lento+hotelli-lomapakettien muutokset käsitellään aina tapauskohtaisesti. Muutoskulut määräytyvät lentoyhtiön ja hotellin varausehtojen mukaan. Pääsääntöisesti vahvistettua varausta ei voi muuttaa.

4.4. Maksujen palautukset

Mikäli peruutus- tai muutostilanteessa palautettavaa jää alle 5 euroa, summaa ei palauteta.

5. MATKANJÄRJESTÄJÄN PERUUTUS- JA MUUTOSOIKEUS


Matkavekalla on oikeus peruuttaa matka tai matkasarja vähäisen osanottajamäärän vuoksi, mikäli varanneiden määrä on vähemmän kuin 75% matkanjärjestäjän käytettävissä olevista paikoista peruutushetkellä. Peruuttamisesta ilmoitetaan Yleisten matkapakettiehtojen (10.1.a) mukaan.

Matkavekka pidättää oikeuden retkiohjelmien ja muiden lisäpalveluiden muutoksiin sekä niiden hintoihin. Retkien toteutuminen vahvistuu matkakohteessa lopullisen osanottajamäärän selvittyä.

 
6. MÄÄRITTELEMÄTÖN MAJOITUS

Mikäli asiakas ostaa määrittelemättömän majoituksen, tarkempi kohde ja majoitus selviävät vasta matkakohteeseen saavuttaessa. Majoitusta ei välttämättä ole esitelty Matkavekan verkkosivuilla eikä sen hinta tai taso ole yhteydessä esiteltyihin hotelleihin. Määrittelemätön majoitus saattaa myös vaihtua kesken loman toiseen ja/tai se voi koostua yhteiskäytössä olevista tiloista, kuten muiden matkustajien kanssa jaettavasta huoneistosta. Määrittelemätön majoitus voi olla hotellissa, huoneistohotellissa, pensionaatissa, lomahuoneistossa tai mökissä/talossa/rivitalossa tai asuntolaivassa eikä sitä voi valita etukäteen. Matkakohteessa ei välttämättä ole Matkavekan oppaita tai kohdepalveluita. Määrittelemätön majoitus voi olla vaatimattomampi kuin Matkavekan muu tarjonta. Määrittelemättömän majoituksen ostavalta edellytetään omatoimisuutta ja valmiutta itsenäiseen lomanviettoon.

7.PELKKÄ LENTO

Yleisiä matkapakettiehtoja ei sovelleta pelkkään lentoon, lukuun ottamatta kohtia 2.6., 3., 8., 9., 10., 11. Muilta osin sovelletaan yleistä kuljetusoikeudellista lainsäädäntöä ja soveltuvin osin Matkavekan lisä- ja erityisehtoja.

7.1.Paluulennon tarkka ajankohta on tarkistettava Matkavekan edustajalta matkakohteessa paluuta edeltävänä päivänä. Pelkän lennon ostanut matkustaja on velvollinen ilmoittamaan Matkavekalle tarkat yhteystietonsa matkan aikana. Muutokset yhteystiedoissa on ilmoitettava välittömästi. Pelkän lennon hintaan ei sisälly majoitusta, maakuljetuksia kohteessa, eikä opaspalveluja.

7.2. Pelkän lennon peruutusehdot:

 • Jos lento peruutetaan viimeistään 45 vrk ennen matkan alkua, peritään varausmaksu 200 €/hlö
 • Jos lento peruutetaan myöhemmin kuin 45 vrk ennen, peritään peruutuskuluina koko lennon hinta

8. MATKUSTAJAN VASTUU

Yleisten pakettimatkaehtojen kohdan 2.6. lisäksi matkustajalla on seuraavia vastuita:

8.1. Matkustajalla on matkavahvistuksen saatuaan velvollisuus tarkistaa, että matkavahvistuksessa mainitut matkustajatiedot, matkapäivät, matkakohde sekä lento- ja majoitustiedot ovat oikein. Matkustajan nimi on annettava täsmälleen siinä muodossa, jossa se lukee matkustusasiakirjassa. Matkustaja vastaa virheellisinä tai puutteellisina Matkavekalle annettujen tietojen korjaamisen kustannuksista.

8.2. Matkustajan on annettava Matkavekalle sellainen osoite ja puhelinnumero, johon hänelle voidaan toimittaa tieto matkaa koskevista asioista myös matkan aikana. Viestintä tehdään ensisijaisesti sähköpostilla ja matkapuhelimen tekstiviestein. Matkustajalla on velvollisuus seurata ilmoittamansa viestinten (sähköposti, matkapuhelin) saapuneita viestejä ennen matkaa ja sen aikana.

8.3. Matkustajalla on velvollisuus tuoda matkanjärjestäjän tietoon jo varausvaiheessa mahdollinen avustustarpeensa ja/tai liikunta- tai aistirajoitus, jolla voi olla vaikutusta matkan toteuttamiseksi tehtäviin järjestelyihin, esimerkiksi kuljetus- tai majoitusyritysten turvallisuusmääräysten noudattamiseksi. Laiminlyönti saattaa johtaa matkalle pääsyn estymiseen. Osalle matkoista (esim. kiertomatkat) vaaditaan niiden luonteen vuoksi esteetöntä liikuntakykyä mm. ohjelmaan kuuluvien kävelyosuuksien, epätasaisen maaston tai korkeuserojen vuoksi.

8.4. Jos matkustaja ei saavu matkan lähtöpaikalle sovittuna ajankohtana, Matkavekalla on oikeus peruuttaa matkustajan matkan hintaan sisältyvät palvelut ilman takaisinmaksua.

8.5. Jos matkustaja ei käytä jotain hänelle varatuista kuljetuksista (esim. menolentoa), peruuntuvat sen jälkeiset kuljetusosuudet (esim. paluulento) ilman takaisinmaksua.

8.6. Matkustaja, joka eroaa ryhmästä eikä käytä varaamaansa majoitusta tai muita palveluita tai käyttää niitä vain osan lomastaan on velvollinen ilmoittamaan asiasta välittömästi Matkavekan oppaalle. Matkustaja on velvollinen tarkistamaan paluulennon ajankohdan Matkavekan oppaalta paluuta edeltävänä päivänä. Omatoimimatkustajan tulee varmistaa paluumatkan tiedot luotettavasta lähteestä (kuljetusyhtiöltä, lentoasemalta tai Matkavekalta) vuorokautta ennen paluun ajankohtaa. Ellei matkustaja noudata tätä velvollisuutta tai myöhästyy ilmoitetusta lähtöajasta, vastaa matkustaja itse paluukuljetuksista ja sen kustannuksista.

8.7. Käyttämättä jääneistä matkapalveluista ei suoriteta matkustajalle hyvitystä.

8.8. Alle 18-vuotiaiden ilman huoltajaa matkalle lähtevien tulee toimittaa matkan varausvaiheessa Matkavekalle huoltajan kirjallinen vapaamuotoinen suostumus matkan hankkimiseen ja matkalle lähtemiseen mieluiten englannin kielellä. Lupa on lähetettävä osoitteeseen myynti@matkavekka.fi ja otettava matkalle mukaan. Osa lentoyhtiöistä ja hotelleista saattavat rajoittaa alle 18-vuotiaiden kuljetusta/majoittumista ilman huoltajaa. Täältä löydät alaikäisen matkustuslupalomakkeen.

8.10. Säännöt ja tiedot passi- ja viisumitarpeesta Matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvitsemistaan asiakirjoista ja niiden voimassaolosta ja oikeellisuudesta (passi, viisumi, rokotustodistukset, matkavakuutus jne.). Jokaisella matkustajalla, myös lapsilla, tulee olla oma henkilökohtainen voimassa oleva ja määräykset täyttävä matkustusasiakirja. Matkavekka ei korvaa puutteellisten tai epäpätevien asiakirjojen vuoksi estyneen matkaan pääsyn kustannuksia. Lomakohteesi säännöksiin voit tutustua maa kohtaisilta nettisivuiltamme.

8.11. Kehotamme jokaista matkustajaa hankkimaan riittävän peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen.

8.12. Matkustajan tulee noudattaa Matkavekan sekä matkapaketin toteuttamiseen osallistuvien kuljetus-, majoitus- ja ohjelmapalveluyritysten ohjeita, määräyksiä ja ehtoja. Erityisesti tulee huolehtia matkaan liittyvien aikarajojen ja aikataulujen noudattamisesta. Matkavekka ei vastaa seurauksista tai kustannuksista, joita matkustaja omalla menettelyllään tai tuottamuksellaan aiheuttaa.

9. HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELY 

Asiakkaan varatessa matkan tai muita palveluja verkossa, puhelimitse tai jonkun jälleenmyyjämme tai edustajamme kautta, käsittelee Matkavekka ja tietyissä tilanteissa myös muut  TravelCo Nordic -konserniin kuuluvat yritykset antamiasi henkilötietoja, kuten mm. nimitietoja, matkakohdetta, erikoisruokavalioon liittyviä toiveita ja erityisiä, matkan kannalta merkittäviä terveydentilaasi liittyviä tietoja. Henkilötietojasi saattavat käsitellä myös yhteistyökumppanimme matkailualalla, esimerkiksi lentoyhtiöt, hotellit ja lomakohteen paikalliset yhteistyökumppanit sekä Matkavekan valitsemat hallinnollisia ja järjestelmäpalveluja tuottavat alihankkijat. Matkakohteesi sijainnista riippuen henkilötietojasi saatetaan käsitellä myös EU:n ja Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolella.     

Käsittelemme kaikkien samalla matkavarauksella olevien henkilöiden tarpeellisia henkilötietoja. Matkan varaajalla tulee olla muiden matkustajien suostumus antaa henkilötietoja matkavarausta ja sen hallinnointia varten. Varauksen yhteyshenkilön tulee myös varmistaa, että kaikki matkavarauksella olevat henkilöt ymmärtävät, kuinka heidän henkilötietojaan voidaan käyttää.

Rekisterinpitäjä Matkavekka vastaa keräämiensä henkilötietojen käsittelystä. TravelCo Nordic A/S on kokonaisvastuussa konsernin matkanjärjestäjätoiminnasta ja käyttää määräävää valtaa konsernin pohjoismaisissa yrityksissä. Matkavekalla ja TravelCo Nordic A/S:llä on sen johdosta yhteisvastuu henkilötiedoista. Asiakkaan ensisijainen yhteydenottotaho suomessa on Matkavekka.

Henkilötietoja käytetään myös markkinointiviestintäämme. Mikäli asiakas ei jatkossa halua vastaanottaa markkinointiviestintää ja tarjouksia voi hän ottaa yhteyttä Matkavekkaan.

Matkavekka noudattaa kaikessa henkilötietojen käsittelyssä voimassa olevaa lainsäädäntöä. Pyydämme tutustumaan Tietosuojailmoitukseemme (https://www.matkavekka.fi/tietosuoja/), josta löytyy kaikki tiedot henkilötietojen käsittelystä.

10. ASIAKASPALAUTTEET JA REKLAMAATIOT

Palautteen ja reklamaation voi lähettää osoitteeseen Matkavekka, Asiakaspalaute, Äyritie 12 C, 01510 Vantaa tai sähköisesti osoitteeseen myynti@matkavekka.fi.Matkavekka käsittelee kirjalliset reklamaatiot kahden kuukauden sisällä vastaanottamisesta tai kuultuaan kaikkia osapuolia. Pyydämme lähettämään reklamaatiot kahden (2) kuukauden sisällä matkan päättymisestä. Reklamaatioita ei käsitellä puhelimitse.

11. VAHINGONKORVAUS

Vahingonkorvausta vaativan on osoitettava konkreettisen vahingon arvo ja syntymisperuste. Korvausvaatimus on esitettävä kirjallisesti ja syntyneistä kustannuksista on oltava luotettava kirjallinen selvitys.

12. VERKKOKAUPPA JA ESITTEET

Matkavekka ei vastaa painetussa materiaalissa ja kotisivulla esiintyvien ulkoisten linkkien tietosisällöstä. Matkavekka ei vastaa paino- tai lyöntivirheistä.

 

Jaa tämä sivu sähköpostitse